Samsung nu a contribuit doar la introducerea 5G-ului în lume – a stabilit chiar și noi recorduri

Un raport din luna octombrie 2020, realizat de Strategy Analytics, a dezvăluit faptul că Samsung Galaxy S20+ 5G a fost declarat ca fiind cel mai bine vândut dispozitiv 5G, la nivel de venituri, în prima jumătate a anului 2020, reprezentând 9% din veniturile globale. Galaxy S20 Ultra 5G, cucerind cel de-al doilea loc, a acumulat 8% din veniturile globale, iar Galaxy S20 5G, pe cea de-a treia poziție, 5% în aceeași perioadă. Împreună, cele trei smartphone-uri din gama Samsung S20 au fost cele mai vândute dispozitive mobile 5G din lume, reprezentând 22% din veniturile globale la nivel de vânzări în sectorul tehnologiei 5G.

Pe lângă recordurile de vânzări înregistrate, Samsung a lansat și o serie de dispozitive noi și soluții de rețea pentru a facilita accesul la tehnologia 5G cât mai multor oameni din întreaga lume. În ultimii doi ani, Samsung a acumulat un portofoliu complet de telefoane Galaxy 5G, de la dispozitive mid-range, precum Galaxy A51 5G, până la dispozitive care schimbă total categoriile tradiționale, precum Galaxy Z Fold2. Samsung a lansat, de asemenea, PC-uri și tablete cu capacitate 5G. În plus, Samsung a colaborat îndeaproape cu principalii operatori de telefonie mobilă din întreaga lume pentru a avansa tehnologia 5G printr-o gamă largă de soluții de rețea, precum instrumente RAN 5G, Core și Network Automation.

„Samsung s-a impus ca lider în spațiul 5G și a jucat un rol cheie în dezvoltarea tehnologiei 5G în întreaga lume. Având în vedere că livrările globale de smartphone-uri 5G vor depăși 660 de milioane de dispozitive până la sfârșitul anului viitor, credem că Samsung va continua să joace un rol semnificativ în dezvoltarea rețelei mobile de nouă generație.”, a declarat Neil Mawston, director executiv la Strategy Analytics.

Tot acest trend ascendant se observă și la nivel local, unde apetitul pentru produsele 5G este într-o continuă creștere, iar Samung conduce detașat, atât la nivel de dispozitive 5G oferite, cât și la nivel de cotă de piață – aproape 2 treimi din smartphoneurile premium 5G fiind Samsung.

Acest succes reprezintă rodul unei viziuni de pionierat în domeniul 5G-ului, care a început cu peste un deceniu în urmă și care va continua să se dezvolte cu și prin Samsung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *