HUAWEI ANUNȚĂ CÂȘTIGĂTORII COMPETIȚIEI GLOBALE APPSUP

Competiția anuală AppsUP, dedicată aplicațiilor inovatoare Huawei HMS, a înregistrat anul acesta aproximativ 1.000 de înscrieri, finaliștii primind premii în valoare de până la 20.000 de dolari

București, 9 decembrie 2020 – Huawei, lider în tehnologie la nivel mondial, anunță câștigătorii AppsUP, competiția anuală dedicată aplicațiilor inovatoare HMS. Cei 20 de finaliști selectați de juriu și de public au beneficiat de premii în valoare de aproximativ 20.000 de dolari și de promovarea aplicației lor pe AppGallery, devenind astfel accesibilă sutelor de milioane de utilizatori de dispozitive Huawei.

Screenshot 2020-12-09 141840

Peste 3.000 de echipe din peste 170 de țări și regiuni s-au înscris în competiție cu aproximativ 1.000 de aplicații integrate cu capabilitățile deschise HMS Core. HMS Core, colecția de kituri și servicii Huawei pentru dezvoltatori, sprijină în prezent peste 2 milioane de dezvoltatori înregistrați și peste 100.000 de aplicații integrate HMS Core din întreaga lume. Aceste kituri garantează că dispozitivele HUAWEI oferă o experiență de utilizare excepțională.

Aplicațiile înscrise au promovat inovația în domenii precum sănătate fizică și mentală, educație, agricultură, protecția mediului, transport și siguranță publică.

Vom continua să deschidem capabilități, medii și instrumente de dezvoltare integrate și să inovăm în zona de software și hardware pentru a le permite dezvoltatorilor să creeze aplicații inovatoare. Invităm dezvoltatorii să se alăture ecosistemului HMS pentru a aduce inovații pe scena globală și pentru a contribui la modelarea viitorului tehnologiei.”, declară Zhang Ping’an, Președintele Huawei Consumer Cloud Service.

  • Finaliști„Cea mai bună aplicație”: Scoolio (Germania), Pocket Code (Austria), Complete Rhythm Trainer (Belgia), Marble AR (Germania) și Runbit (Suedia).
  • Finaliști„Aplicația cu cel mai mare impact social”: Plantsnap (SUA), Learn 34 Languages (Moldova) și Earthquake Network (Italia).
  • Finaliști„Cel mai bun joc”: Spingram (Italia), Streamer Sim Tycoon (Finlanda) și 100 Doors: Escape from School (Serbia).

Peaklens (Italia) a fost desemnată „Cea mai populară aplicație”, înregistrând cel mai mare număr de voturi și descărcări în etapa de evaluare publică. Alte 12 aplicații trimise de dezvoltatorii europeni, printre care Virtual Assistant DataBot: Artificial Intelligence (Italia), Sun Locator Lite (Elveția) și Blackout Age (Polonia), au primit „Mențiune de onoare”.

Jaime Gonzalo, Vicepreședinte Huawei Mobile Services Europa și membru al juriului AppsUP, a declarat: „Scopul nostru a fost să stimulăm industria de dezvoltare a aplicațiilor, interacționând cu dezvoltatorii din întreaga lume care nu au avut încă ocazia sau platforma necesară pentru a-și prezenta talentele. Am fost cu adevărat impresionați de numărul de înscrieri și de calitatea remarcabilă a acestora.”

Jurații concursului AppsUP au analizat înscrierile în funcție de patru cerințe principale: influență socială pozitivă, design vizual și funcțional excelent, poziționare pe piață, model de afaceri și caracteristici tehnice. Finaliștii au arătat cum aplicațiile lor ar permite un trai mai inteligent și un stil de viață digital îmbunătățit pentru toate scenariile, pentru utilizatorii de dispozitive Huawei.

Renee Gittins, Director Executiv în cadrul International Game Developer Association și jurat la AppsUP, a menționat: „Funcționalitatea pentru utilizator și emoțiile invocate de aplicație sau joc au fost esențiale în procesul decizional”.

Catrobat, un proiect nonprofit premiat cu „Cea mai bună aplicație” pentru Pocket Code, și-a dezvoltat aplicația pentru a inspira adolescenții și adulții să învețe programarea pentru a se descurca în lumea digitală a viitorului.

Wolfgang Slany, Fondatorul Pocket Code, a spus: „Credem în combaterea sărăciei prin educarea în materie de programare a adolescenților – în special fete, refugiați și adolescenți din țările în curs de dezvoltare, cu o aplicație distractivă care poate fi utilizată direct pe smartphone-ul personal. Pocket Code a cunoscut o creștere extraordinară de la lansarea sa în 2014 și intenționăm să adăugăm și mai multe servicii HMS Core în aplicație, pentru a le permite utilizatorilor să beneficieze de capabilitățile sale complete.”

Marble AR, un alt finalist în categoria „Cea mai bună aplicație”, este prima platformă de realitate augmentată bazată pe locație, care permite oamenilor să poziționeze amintiri și povești în lumea reală.

Tom Brückner, fondator și CEO al Marble AR, a declarat: „Un cadru AR solid este esențial pentru o aplicație ca a noastră, motiv pentru care cea mai importantă capabilitate deschisă HMS Core pe care o folosim este AR Engine. Am fost plăcut surprinși de cât de simplă a fost adaptarea la AR Engine și până acum rezultatele au fost fantastice. Marble AR este aplicația perfectă pentru prezentarea 5G, unde dispozitivele mobile Huawei excelează cu adevărat datorită experienței lor vaste în acest domeniu.”

Huawei se angajează să încurajeze dezvoltatorii să inoveze, oferind stimulente pentru deschiderea capabilităților, sprijin pentru politici și abilitare tehnologică. AppsUP este doar unul dintre eforturile Huawei de a sprijini dezvoltatorii din întreaga lume, la care se adaugă și competiția globală AI Huawei 2020 DIGIX, în cadrul căreia 30 de echipe de studenți și absolvenți au primit luna trecută premii dintr-un fond colectiv de 158.000 de dolari. În plus, platforma Huawei DIGIX Geek Innovation Competition a organizat de la înființarea sa aproape zece competiții pentru a-i inspira pe dezvoltatorii mai tineri să inoveze utilizând diverse tehnologii, cum ar fi AI și AR.

Pentru mai multe informații despre competiția Huawei AppsUP și despre finaliști vizitați  https://bit.ly/3qfhPfO.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Statele Unite ale Americii, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu peste 33 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://consumer.huawei.com/ro

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Despre HUAWEI AppGallery

În total, AppGallery conține peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Magazinul virtual vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației.

HUAWEI AppGallery cuprinde deja în portofoliu aplicații din zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, BRD, Card Sodexo, MobilPay sau 24Pay. App Gallery conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, AntenaPlay, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online. De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care, eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards, Upfit Romania sau WorldClass. Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery. Printre cele mai noi aplicații care s-au alăturat AppGallery se numără Jerry’s Pizza, Food Panda, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM, Bolt și Raiffeisen Smart Mobile.

HUAWEI AppGallery acordă o atenție sporită și zonei de educație, astfel că platforma oferă consumatorilor aplicații locale care au devenit cunoscute și utilizate și la nivel global. Printre acestea, se numără aplicațiile de învățare a limbilor străine de la Mondly, celebre pentru colaborările de renume la nivel internațional, dar și ale celor de la Meta Language Pro, precum Learn English, French sau German.

Aplicația Phone Clone, disponibilă în HUAWEI AppGallery, este o modalitate simplă de a transfera aplicațiile, contactele, datele, fișierele și fotografiile de pe vechiul smartphone pe noul smartphone, în câțiva pași simpli, folosind transferul super-rapid cu viteze de până la 1 GB pe minut. Cel mai important aspect al întregului proces este siguranța pe care o oferă, datorită criptării securizate a rețelei wireless. Procesul poate fi realizat foarte ușor, indiferent de sistemul de operare al vechiului smartphone (iOS sau Android).

Noul instrument de căutare Petal Search, disponibil în HUAWEI AppGallery, le oferă utilizatorilor o poartă deschisă către un milion de aplicații și o modalitate de a căuta cu ușurință prin categorii diverse, direct de pe ecranul de start al dispozitivului. Dezvoltată de motorul de căutare Petal Search, aplicația Petal Search aduce o experiență de căutare alternativă care localizează și agregă informații, oferind cele mai precise și relevante rezultate, pentru a le permite utilizatorilor să personalizeze și să gestioneze experiența cu smartphone-urile lor așa cum își doresc. HUAWEI AppGallery este complet integrat în noul motor de căutare și orice aplicație disponibilă deja în magazinul virtual va apărea în partea de sus a oricărei căutări din noul instrument.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *