Începe Bucharest Gaming Week, cel mai mare eveniment dedicat industriei jocurilor video din România, ce se desfășoară exclusiv online

Evenimentul are loc între 16 și 22 noiembrie iar accesul pe platformă este gratuit

București, 16 noiembrie 2020 – A patra ediție a Bucharest Gaming Week, cel mai mareeveniment dedicat industriei de gaming de la noi din țară, începe astăzi exclusiv online pe www.bucharestgamingweek.ro iar accesul este gratuit. Timp de o săptămână, pasionații de gaming din România vor putea participa la cele mai interesante discuții despre impactul jocurilor video în societate și în weekend se vor putea întâlni cu creatorii de conținut preferați cu care vor putea juca cele mai populare jocuri sau vor putea descoperi titlurile create de dezvoltatorii români.  Bucharest Gaming Week se desfășoară între 16 și 22 noiembrie 2020, culminând cu evenimentul central în weekend-ul 21-22 noiembrie.

De-a lungul saptămânii, Bucharest Gaming Week propune o serie de discuții despre teme actuale, sensibile, foarte puțin dezbătute în societate: ce reprezintă o relație sănătoasă între copii și jocurile video sau care sunt pașii de urmat pentru ca femeile să aibă acces egal în a se afirma în industrii tehnice precum cea dezvoltatoare de jocuri video.

Marți, 17 noiembrie, de la ora 18.00, are loc webinar-ul Franța, Patria gamerilor? prezentat de către Institutul Francez din România în cadrul Noiembrie Digital. Panel-ul este dedicat promovării expertizei franceze în învăţământul superior în domeniul jocurilor video. Această expertiză poate fi o sursă de inspirație pentru crearea unui curiculum școlar local care să ofere o bază pentru tinerii care vor să urmeze o carieră în industria de game develoment din România. La discuție vor lua parte specialiști din industria de gaming franceză: Laurent Michaud (director de dezvoltare Icônes Creative Schools network), Boris Bergerot (președinte Stakrn group), Benjamin Rolland (CEO BiggerInside) și Willy Lafran (co–fondator Freya Games). Discuția va putea fi urmărită pe pagina de Facebook a Institutului Francez.

Joi, 19 noiembrie, are loc dezbaterea “Utilizarea jocurilor video în România”, ce își dorește să ofere mai mult contextlansării recente al celui mai detaliat studiu realizat vreodată despre relația românilor cu jocurile video. Studiul, realizat de RGDA (Asociația Dezvoltatorilor Români de Jocuri Video),  relevă că 7.9 milioane de români joacă jocuri video pe smarphone-uri, PC-uri, console sau tablete și dezvăluie, printre multe altele, care sunt cele mai populare platforme pe care românii se joacă, de unde își achiziționează jocurile, unde și de ce se joacă. La discuție vor participa Matei Psatta, specialist social media și co-fondator al TPS Engage, Tudor Rohozneanu de la Vodafone Romania, Cosmin Baba, creative director la V8 interactive și Ana-Maria Ghiurcă, Online Marketing Manager la BCR. Discuția va fi moderată de Cătălin Butnariu, președinte RGDA și va avea loc la ora 17.00 pe pagina de Facebook a RGDA și a Bucharest Gaming Week.

Tot joi, începând cu ora 18.00, Amber, cel mai mare studio dezvoltator de jocuri video din Romănia, inițiază o discuție despre rolul femeilor în industria de gaming și cum pot fi combătute prejudecățile privind accesul lor la cariere în domeniile tehnice. Panel-ul “Women in Gaming” le va avea invitate pe Luiza Banyai, Head of People Operations la Amber,  Baabuska aka Ioana Sima, creatoare de conținut de gaming pe Twitch, Andreea Per, director executiv RGDA, Gabriela Gherman, Head of Business Intelligence la Amber, iar discuția va fi moderată de Irina Simion, creatoare de conținut de gaming. Panel-ul va putea fi urmărit pe paginile de Facebook  ale Amber și Bucharest Gaming Week, iar cei ce nu au reușit să participle live, pot urmări înregistrarea la booth-ul virtual al Amber din timpul weekend-ului.

Panel-ul “Relația copiilor cu jocurile video”, condus de psihologul Yolanda Crețescu, îi invită pe părinți la o dezbatere sinceră despre ce înseamnă o relație sănătoasă între cei mici și jocuri, cum pot sistemele de control parental dezvoltate de industria de jocuri video dar și discuțiile deschise și oneste cu copiii să contribuie la o bună și echilibrată dezvoltare a lor. Discuția este un preambul al campaniei ‘’Despre Jocuri’’, o acțiune de responsabilitate socială organizată de RGDA (Asociația Dezvoltatorilor români de Jocuri Video) dedicată părinților. Discuția va putea fi urmărită pe paginile de Facebook a RGDA și Bucharest Gaming Week, vineri, 20 noiembrie, de la ora 19.30.

În timpul evenimentului central al Bucharest Gaming Week connected  by Vodafone, gamerii vor putea să interacționeze online cu cei mai populari streameri din România, vor descoperi proiectele la care lucrează studiourile de game development locale și internaționale, vor participa la numeroasele competiții organizate de parteneri și vor urmări cele mai tari competiții de esports.

În cadrul evenimentului central, participanții vor putea descoperi, pe lângă booth-urile partenerilor, 3 scene: Main Stage, Esports Stage și New Games Stage unde vor avea loc competiții de esports, turnee organizate de cei mai iubiți creatori de conținut și multe alte activități.

Despre Gaming Week

Gaming Week este organizația care visează ca România să devină un Hollywood european al industriei producătoare de jocuri video. Și pentru ca acest lucru să se întâmple, caută să trezească interesul tuturor stakeholderilor care pot colabora la atingerea acestui obiectiv: organizații profesionale, autorități centrale și locale, presa, gameri profesioniști sau amatori.

Bucharest Gaming Week este un eveniment al Gaming Week.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *