Nokia 1.3, disponibil acum în România – o experiență mai rapidă, mai sigură cu Android 10, ediția Go

Unul dintre primele smartphone-uri care dispune atât de Camera Go, cât și de Gallery Go, un ecran HD+ fără ramă și un design specific telefoanelor Nokia

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță astăzi disponibilitatea locală a Nokia 1.3, la prețul recomandat de 429 RON. Nokia 1.3 dispune de tehnologii moderne și un sistem de operare Android 10, ediția Go, la un preț și mai accesibil. Fiind printre primele smartphone-uri care dispun de Camera Go și de tehnologie de fuziune a imaginilor cu suport AI, Gallery Go și un ecran HD+ fără ramă, Nokia 1.3 asigură o vizibilitate ridicată, atât la interior, cât și afară, în condiții de luminozitate ridicată. Nokia 1.3 este printre primele telefoane lansate cu Android 10 (versiunea Go) și beneficiază de mai multă viteză, mai multă securitate și milioane de aplicații. Mai mult, utilizatorii vor beneficia de o experiență care se îmbunătățește constant, cu un terminal pregătit pentru Android 11 (ediția Go).

„Nokia 1 a reprezentat un pas important pentru noi în misiunea de a oferi o experiență Android accesibilă mai multor utilizatori din întreaga lume. Iar astăzi, ducem merge mai departe această experiență entry-level. Parteneriatul nostru cu echipa Google ne-a permis să lansăm unul dintre primele smartphone-uri cu Android 10 (ediția Go) și să fim printre primii care introduc aplicația Camera Go pe un terminal. Aceste aspecte, îmbinate cu tehnologia de fuziune a imaginilor cu suport AI, permit utilizatorilor să capteze mai multe fotografii, de dimineață până seara, fără griji cu privire la spațiul de stocare. Obiectivul nostru a constat în crearea unui smartphone accesibil, fără a face vreun compromis în materie de tehnologii esențiale. De aceea, am inclus un display mare HD+, cu luminozitate îmbunătățită și am păstrat atributele finlandeze, îmbinând performanța cu un design nordic clasic pentru cel mai nou și accesibil smartphone din portofoliul nostru”, a declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer, HMD Global

Tehnologii moderne la un preț accesibil

Mai mare. Mai inteligent. Mai îndrăzneț. Cu un ecran HD+ fără ramă de 5.71” și un design cu notch, Nokia 1.3 oferă o experiență de vizualizare care devine și mai bună în condiții cu luminozitate ridicată, de 400 nits. Mai mult, utilizatorii pot capta fotografii deosebite chiar și în condiții de luminozitate scăzută, cu ajutorul tehnologiei de fuziune a imaginilor cu suport AI a noului Nokia 1.3. Pe lângă camera principală de 8MP cu auto focus și Flash LED, Nokia 1.3 dispune și de o cameră frontală de 5MP cu un boost de luminozitate, pentru selfie-uri desăvârșite.

Nokia 1.3 este printre primele smartphone-uri care au aplicația Camera Go, realizată de Google  pentru a fi rapidă și a capta fotografii deosebite, fără griji cu privire la spațiul de stocare. Aplicația introduce funcții precum Mod Portret pe telefoanele entry-level, oferind fotografiilor un aspect profesional, datorită focusului pe subiect. Mai mult, Camera Go monitorizează spațiul de stocare destinat fotografiilor și videoclipurilor și ajută utilizatorul să îl elibereze, pentru a se asigura că nu va rata niciun cadru.

Acest smartphone îmbină performanța cu o autonomie de durată, având o baterie de 3000mAh și fiind totodată foarte rapid, datorită Platformei Mobile optimizate Qualcomm® 215.

Inteligența artificială eficientă și design nordic clasic

Timpul este prețios – de aceea Nokia 1.3 prioritizează eficiența. Utilizatorii pot folosi funcția Lens a Google Go pentru a realiza căutări vizuale sau pentru a citi cu voce tare sau traduce texte. Pasionații de călătorii pot folosi telefonul pentru a scana un text pe care nu îl înțeleg, iar acesta va fi citit cu voce tare sau tradus din altă limbă.

Poze din mers? Nokia 1.3 este unul dintre primele smartphone-uri care dispune de aplicația Gallery Go, integrată cu Camera Go, pentru a ușura navigarea. Astfel, utilizatorii economisesc timp atunci când caută o anumită fotografie, chiar și offline, întrucât Gallery Go organizează automat fotografiile și oferă funcții de editare cu o simplă atingere.

Nokia 1.3 este primul telefon din seria Nokia 1 care dispune de un buton special Google Assistant. Utilizatorii pot adresa întrebări, verifica programul sau chiar diminua luminozitatea, folosind butonul care învață și se adaptează după fiecare folosire.

Eficiența nu ar trebui să înseamne compromiterea datelor mobile. Cu Nokia 1.3 utilizatorii își pot folosi planul de date mobile la maxim, cu ajutorul funcției dedicate economisiirii datelor mobile, ce permite utilizatorilor să selecteze ce aplicații folosesc datele și când. De exemplu, utilizatorii pot folosi YouTube Go pentru a urmări oricând emisiunile favorite – aceștia pot să selecteze calitatea video-ului sau pot descărca videoclipurile pentru a le urmări offline, mai târziu, fără costuri adiționale de consum.

Nokia 1.3 nu face niciun compromis în materie de stil. Toate elementele specifice design-ului nordic sunt prezente și la Nokia 1.3, de la fața elegantă din sticlă, la spatele cu finisaj de tip nano 3D solid, modelul fiind disponibil în trei variante de culoare: Cyan, Sand și Charcoal.

Pe locuri. Fiți gata. Android 10 (Ediția Go)

Fiind unul dintre primele smartphone-uri lansate cu Android 10 (Ediția Go), Nokia 1.3 beneficiază de mai multă viteză, mai multă securitate și milioane de aplicații. Experiența a devenit și mai rapidă cu Android 10 (Ediția Go), aplicațiile fiind deschise cu 10% mai rapid decât în cazul OS-ului anterior. Android 10 (Ediția Go) include și o nouă modalitate de criptare care permite același nivel de securitate a datelor precum orice alt terminal Android, fără niciun compromis în ceea ce privește performanța.

Cu aplicații de dimensiuni mai mici, mai mult spațiu de stocare și mai mult control asupra stocării, Android 10 (Ediția Go) ajută utilizatorii să economisească spațiu atunci când au nevoie. Mai mult, aceaștia vor beneficia mereu de actualizări, cu un device pregătit pentru Android 11 (Ediția Go). Nokia 1.3 va beneficia de actualizări lunare garantate de securitate timp de trei ani și de actualizări ale sistemului de operare timp de doi ani, conform promisiunii de a oferi o experiență care se îmbunătățește constant.

Preț și disponibilitate

Nokia 1.3 este disponibil în România la prețul recomandat de 429 RON,  în trei variante de culoare: Cyan, Sand și Charcoal.

Despre HMD Global

HMD Global Oy, cu sediul în Espoo, Finlanda, este producătorul telefoanelor Nokia. HMD creează și furnizează o gamă de smartphone-uri și telefoane clasice, care vizează o plajă largă de consumatori și prețuri. Dedicată inovației și calității, compania HMD deține licența exclusivă a brand-ului Nokia, pentru telefoane și tablete. Pentru mai multe informații, accesați www.hmdglobal.com.

Nokia este marcă înregistrată a Nokia Corporation. Qualcomm este marcă înregistrată a Qualcomm Incorporated, înregistrată în S.U.A și alte țări. Qualcomm 215 Mobile Platform este un produs al Qualcomm Technologies, Inc. și al subsidiarilor. Android, Google și alte mărci și logo aferente sunt mărci înregistrate ale Google LLC. â

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *