AMD anunță lansarea celor mai noi procesoare EPYC de generație a doua

AMD anunță cele mai noi adiții la familia de procesoare EPYC de generație a doua odată cu lansarea a trei noi procesoare, care asigură o performanță-per-nucleu de top și un raport calitate-preț excelent pentru infrastructurile comerciale HPC (High Performance Computing) și infrastructurile de date hyperconverged.

AMD EPYC 7F32 (8 nuclee), 7F52 (16 nuclee) și 7F72 (24 nuclee) combină arhitectura AMD Infinity cu nuclee „Zen 2” de viteză mare pentru a asigura o performanță de top la nivel mondial, în ceea ce privește CPU-urile x86 pentru servere.

Parteneri noi și vechi s-au alăturat deja ecosistemului de procesoare AMD EPYC 7Fx2, printre care:

  • Dell Technologies – va suporta toate cele trei procesoare pe întreaga sa gamă de servere Dell EMC PowerEdge bazate pe AMD EPYC.
  • HPE – va suporta toate cele trei procesoare pe sistemele recent anunțate HPE Apollo 2000 Gen10 Plus, serverul HPE ProLiant DL385 Gen10 Plus și serverele HPE ProLiant DX.
  • IBM Cloud – Primul furnizor de cloud care include procesoarele în cea mai recentă ofertă disponibilă pentru Q2.
  • Lenovo – va suporta noul procesor AMD EPYC 7Fx2 pe platformele sale ThinkSystem SR635 și SR655.
  • Microsoft – recunoaște impactul pe care noile procesoare AMD EPYC 7Fx2 îl au asupra clienților platformei de date Microsoft, oferindu-le cea mai bună experiență posibilă.
  • Software-ul Nutanix – Nutanix HCI va fi suportat pe serverele selectate HPE ProLiant bazate pe AMD EPYC în luna mai a acestui an, și pe cele bazate pe noile procesoare AMD EPYC 7Fx2 care vor echipa serverele HPE ProLiant DX din Q3.
  • Supermicro – Lansarea primei sale platforme Super Blade bazate pe AMD EPYC de generație a 2-a, cu suport imediat pentru noile procesoare AMD EPYC 7Fx2.
  • VMware – Compatibilitate cu noile procesoare AMD EPYC 7Fx2 de generație a II-a, care permit accesul clienților la platforme puternice de virtualizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *