Noul smartphone Nokia 5G dezvăluit astăzi, odată cu alte noutăți din portofoliu – un telefon Nokia este singurul gadget de care vei avea nevoie

Trei noi smartphone-uri Nokia, un nou membru al familiei Originals, și un serviciu de roaming performant

  •  Nokia 8.3 5G – un smartphone 5G, pregătit pentru viitor, ce va apăreaîn producția No Time to Die, în cinematografe din noiembrie
  • Nokia 5.3 – setează un nou standard pe acest segment în materie de design, performanță și imagine, cu o cameră quad și design nordic deosebit
  • Nokia 1.3 – o experiență mai rapidă și mai sigură cu Android 10 (Go edition) la un preț extrem de accesibil
  • Nokia 5310 –mereu în ritm cu cel mai nou membru Originals
  • Serviciul de roaming HMD Connect Global– pentru a rămâne mereu conectat la ceea ce contează cu adevărat

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, anunță astăzi trei noi smartphone-uri, un nou membru Originals și noul serviciu de roaming. Nokia 8.3 5G este primul smartphone Nokia 5G din portofoliu, căruia i se alătură noile Nokia 5.3 și Nokia 1.3, dar și cel mai nou membru al familiei Originals, Nokia 5310. De asemenea, tot în premieră, HMD Global debutează într-o nouă categorie de servicii, cu HMD Connect global data roaming, un serviciu inovator și performant, care ajută utilizatorii să rămână conectați la ceea ce contează cu adevărat.

De asemenea, pe lângă cele patru noi terminale și serviciul de roaming, HMD Global anunță extinderea pe piața din Brazilia în decursul acestui an. Mai mult, pentru a marca parteneriatul cu cel de-al 25-lea film din seria James Bond, ce va rula în cinematografe din noiembrie, utilizatorii Nokia pot opta pentru o husă personalizată ediţia Kevlar 007 compatibilă cu Nokia 6.2 și Nokia 7.2.

„Inovațiile anunțate astăzi consolidează promisiunea noastră unică, demonstrând astfel că smartphone-urile Nokia se îmbunătățesc constant. Astăzi începe un nou capitol pentru HMD Global, cel 5G, cu un smartphone cu adevărat global. Mai mult, împreună cu lansarea serviciului HMD Connect, am reușit să creăm o experiență impecabilă în materie de conectivitate.”, a declarat Florian Seiche, CEO HMD Global.

„Suntem mândri că alături de partenerii noștri putem oferi terminale unice utilizatorilor. De aceea, ne bucurăm să anunțăm câteva premiere odată cu această lansare. Cu ajutorul platformei modulare Qualcomm® Snapdragon™ 765G am creat un smartphone Nokia 5G cu adevărat global, gândit să fie accesibil, util și mereu actual. Soluția Qualcomm 5G ne permite să integram mai mult de 40 de componente RF diferite într-un singur modul, iar Nokia 8.3 5G dispune și de cel mai mare număr de noi frecvențe radio 5G, de la 600hmz până la 3.8GHz – fiind astfel un terminal cu adevărat global, mereu actual. Alături de Google am reușit să introducem un terminal Android (ediția Go) cu adevărat accesibil, Nokia 1.3 – primul smartphone cu cameră Go și primul care rulează Android 10 (ediția Go). Noul Nokia 5.3 oferă caracteristici puternice, precum o cameră quad și Qualcomm® Snapdragon™ 665 și se adresează unei plaje și mai largi de utilizatori. Cât despre familia Originals, extrem de populară, am reintrodus Nokia 5310, pentru a fi mereu în ritm.”, a declarat Juho Sarvikas, CPO HMD Global.

Nokia 8.3 5G

Un telefon cu adevărat global, rezistent în timp, smartphone-ul Nokia 8.3 5G este creat special pentru a putea susține multiple rețele 5G, mereu în evoluție, atât ca suport pentru combinații 5G standalone, cât și non-standalone, pe care le rulează operatorii din întreaga lume. Fiind primul smartphone care folosește soluția modulară de front end Qualcomm® 5G RF ca parte a platformei modulare Qualcomm®, Nokia 8.3 5G îmbină mai mult de 40 de elemente RF diferite într-un singur modul, fiind astfel nu doar un terminal global, ci și unul pregătit pentru următorii pași în materie de 5G.

Nokia 8.3 5G dispune de o cameră puternică quad PureView și optică ZEISS, pentru fotografii detaliate. De asemenea, telefonul dispune în premieră de ZEISS Cinema capture și editor, de posibilitatea de a filma în condiții de luminozitate scăzută și de OZO audio, fiind smartphone-ul ideal pentru utilizatorii care vor să își exprime creativitatea fără nicio limită. Nokia 8.3 5G va fi mereu pregătit pentru ce urmează, fiind optimizat pentru 5G. Astfel, și mai mulți utilizatori se pot bucura de conectivitate rapidă, sigură pentru streaming sau jocuri, indiferent de locație. Inspirat de cultura finlandeză, Nokia 8.3 5G este disponibil în culoarea Polar Night – inspirată de cerul arctic.

„Ne bucurăm să susținem HMD Global și lansarea primului lor terminal 5G – unul dintre primele terminale comerciale anunțate, bazate pe platforma modulară Qualcomm® Snapdragon™ 765G. Am dezvoltat această platformă pentru a putea oferi experiențe 5G tuturor utilizatorilor și pentru a promova avantajele în rândul clienților noștri – este o soluție integrată bazată pe prima platformă mobilă anunțată la nivel global cu 5G integrat, îmbinată cu un modul RF avansat, pentru a crea o soluție 5G cu adevărat globală. Folosind această abordare modulară, terminalele Nokia 5G vor fi combinația perfectă dintre design elegant și performanță. Privind înainte, posibilitățile cu 5G sunt nenumărate, așadar suntem nerăbdători să vedem realizările comune ale Qualcomm și HMD Global în era 5G.”, a declarat Cristiano Amon, Președinte Qualcomm.

Nokia 5.3

Cu o suită de noi caracteristici la un preț accesibil, Nokia 5.3 dispune de cameră quad, cel mai recent procesor Qualcomm® Snapdragon™ 665 și o autonomie a bateriei de până la două zile. Camera quad asistată de AI captează fotografia perfectă, indiferent de locație, chiar și în condiții de luminozitate scăzută, datorită funcției Night mode. Lentilele wide și macro ajută utilizatorii să capteze prim-planuri sau fotografii wide, panoramice. Mai mult, datorită ecranului mare, de 6.55”, Nokia 5.3 este perfect pentru a viziona serialele și emisiunile preferate sau pentru jocuri. Nokia 5.3 are un design robust și totodată deosebit, inspirat din cultura nordică, dispune de Android™ 10 și le oferă utilizatorilor acces rapid către Google Assistant, prin intermediul unui buton special.

Nokia 1.3

Nokia 1.3 introduce tehnologia modernă și cel mai nou sistem de operare Android 10 (versiunea Go), la un preț extrem de accesibil. Telefonul este printre primele terminale care dispune de camera Go și de tehnologie de fuziune a imaginii în condiții de luminozitate scăzută, asistată de AI, Gallery Go și un ecran HD+ fără ramă, ce asigură vizibilitatea indiferent de condițiile de luminozitate. Fiind printre primele telefoane lansate cu Android 10 (versiunea Go), Nokia 1.3 beneficiază de mai multă viteză, securitate și milioane de aplicații. Mai mult, utilizatorii vor beneficia de o experiență care se îmbunătățește constant, telefonul fiind pregătit pentru Android 11 (versiunea Go).

Nokia 5310

Fiind un Nokia 5310 Xpress Music reimaginat, Nokia 5310 dispune de un MP3 player și radio FM, două difuzoare frontale, puternice, permițându-le utilizatorilor să aibă mereu acces la melodiile preferate. Nokia 5310 îmbină design-ul clasic cu cel modern și dispune de o baterie menită să reziste zile la rând.

Serviciul HMD Connect Global Data Roaming

HMD Global pătrunde într-o nouă categorie de servicii prin lansarea serviciului HMD Connect Global Data Roaming, oferind posibilitatea utilizatorilor din întrega lume să beneficieze de o cartelă SIM pentru date mobile oriunde atunci când călătoresc, având totodată control total asupra abonamentelor de date mobile. HMD Connect Global Data Roaming ajută utilizatorii să rămână conectați la ceea ce contează cu adevărat, oferindu-le posibilitatea de a plăti doar pentru ceea ce au nevoie.  După înregistrarea în aplicație, utilizatorii vor primi acasă o cartelă SIM și vor avea control asupra abonamentului de date. HMD Connect va fi lansat în versiunea BETA prin HMDConnect.com, oferind roaming eficient, sigur și accesibil în întreaga lume.

Serviciul HMD Connect Global Data Roaming este disponibil în peste 120 de țări din întreaga lume, iar împreună cu Greenwave Systems și operatorii locali, HMD Global își propune ca în viitor să extindă acoperirea pentru și mai multe rețele și țări.

„Acest demers comun facilitează conectivitatea inteligentă, accesibilă în întreaga lume. Platforma noastră AXON GlobalNet oferă o conexiună sigură și accesibilă abonaților din jurul lumii. Salutăm colaborarea cu echipa HMD Global și suntem nerăbdători să introducem și mai multe servicii inovatoare în viitor.”, a declarat Martin Manniche, Fondator & CEO Greenwave Systems.

No Time to Die

Campania globală „Singurul gadget de care vei avea nevoie”, ce urmează să fie lansată în apropierea premierei filmului, o prezintă pe Lashana Lynch, în rolul agentului 00, Nomi. Campania se va desfășura la nivel internaţional, în 80 de țări, pe diverse canale: cinema, digital, social media, OOH și retail.

Încrederea, securitatea și design-ul iconic, de înaltă calitate, stau la baza fiecărui telefon Nokia, cu scopul de a oferi tuturor utilizatorilor cele mai recente tehnologii, la un preț accesibil. Cu un palmares de actualizări rapide ale sistemului de operare, Android, pur, sigur, mereu actualizat, un smartphone Nokia se va îmbunătăți constant, fiind așadar singurul gadget de care cineva va avea nevoie, fie că este vorba despre un agent 00 sau un fan Nokia.

Prețuri și disponibilitate

  • Nokia 8.3 5G va fi disponibil la sfârșitul lunii iulie în culoarea Polar Night, la prețul recomandat de 2999 RON.
  • Nokia 5.3 va fi disponibil în România începând cu jumătatea lunii mai, în culorile Cyan și Charcoal, la prețul recomandat de 899 RON.
  • Nokia 1.3 va fi disponibil în România la sfârșitul lunii aprilie, în culorile Cyan, Sand și Charcoal, la prețul recomandat de 449 RON.
  • Nokia 5310 va fi disponibil în România la sfârșitul lunii aprilie, în culorile Black/Red, la prețul recomandat de 199 RON.
  • HMD Connect BETA va fi lansat prin intermediul HMDConnect.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *