CES 2019: AMD a prezentat cele mai performante procesoare desktop din lume, împreună cu o nouă gamă de plăci video

images

Președintele și CEO-ul AMD, Dr. Lisa Su, a susținut conferința de presă a companiei americane din cadrul CES 2019, prezentând noile tehnologii care vor bucura consumatorii, gamerii și creatorii de conținut în 2020.

Pe lângă cele mai puternice procesoare pentru laptop-uri ultrathin, sau cele mai puternice CPU-uri pentru sistemele desktop, AMD a prezentat și noile plăci video din gama Radeon 5600 XT:

  • Procesoarele mobile AMD Ryzen 4000 Series și Athlon 3000 Series – Cu până la 8 nuclee și 16 thread-uri, procesoarele mobile AMD Ryzen din seria 4000 oferă un timp de răspuns excelent, portabilitate și eficiență energetică pentru laptop-urile de gaming de top și cele ultrathin. Procesoarele mobile Athlon 3000 Series extind gama de produse bazate pe puternica arhitectură ”Zen” pentru laptop-urile mainstream și aduc performanța de top la un nivel mai accesibil.
  • AMD Ryzen Threadripper 3990X – Fiind cea mai bună soluție pentru creatorii de conținut, primul procesor din lume cu 64 de nuclee va fi disponibil începând cu 7 februarie 2020.
  • AMD Radeon RX 5600 XT – Fiind construită pe baza arhitecturii AMD RDNA, îmbinată cu un proces de fabricare pe 7nm, placa video Radeon RX 5600 XT beneficiază de 6GB de memorie GDDR6, PCIe 4.0 și funcții inovatoare software pentru o experiență de gaming de top în 1080p. Radeon 5600 XT va fi disponibilă începând cu 21 ianuarie 2020, la un preț recomandat de 279 de dolari.
  • Produsele AMD Radeon Graphics pentru dektop și laptop – AMD a anunțat disponibilitatea plăcii video Radeon RX 5600 pentru producătorii care doresc s-o includă pe sistemele preconfigurate. Pentru o performanță de top în 1080p mobile gaming, AMD a prezentat Radeon RX 5600M pentru laptop-uri. De asemenea, AMD a anunțat Radeon RX 5700M cu 8GB de memorie GDDR6 pentru cele mai performante laptop-uri de gaming.
  • AMD FreeSync ”Premium” – AMD a prezentat noile soluții AMD FreeSync Premium și AMD FreeSync Premium Pro, fiind mai ușor acum pentru gameri să identifice display-urile care oferă cele mai bune rate de refresh și cea mai cursivă experiență de gaming. Află mai multe de aici.

În plus, AMD a detaliat și tehnologia SmartShift. Folosindu-se de puterea procesoarelor Ryzen și de grafica Radeon, îmbinate cu cel mai nou Radeon Software, SmartShift duce experiența de gaming AMD la un nou nivel, optimizând performanța în jocuri prin balansarea puterii de procesare între Ryzen și Radeon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *