Cheile Nerei – o zona in care se pot practica multiple activitati de team building

Ești o persoană organizată și începi pregătirile pentru team building-ul de anul viitor încă de pe acum. Având în vedere că sunt o mulțime de locații frumoase în România unde poți să mergi alături de echipa ta, alegerea locației potrivite poate fi una destul de grea. Tocmai din acest motiv am ales ca în articolul de azi să îți prezentăm zona Cheile Nerei și câteva dintre cele mai populare activități de team building pe care ai posibilitatea să le practici acolo.

 

Cheile Nerei sunt cele mai lungi chei din România fiind întinse pe 22 km între localitățile Șopotu Nou și Sasca Română. Acestea traversează o zonă de carst deosebit de spectaculoasă. Aceste chei includ sectoare de drumeție prin mici tuneluri sau pe sub pereți stâncoși, unde poteca a fost tăiată în versant, deasupra apelor Nerei, dar și treceri prin vaduri.

 

În inima munților, departe de ochii curioșilor, apele unui pârâu formează una dintre cele mai frumoase cascade din Carpați, cascada Beușnița. Beușnița este o minune în orice anotimp, fie că valuri înspumate trec peste copertinele de mușchi verde, fie că din acestea se scurge dantelăria țurțurilor imenși de gheață.

 

De asemenea, tot în această zonă vă veți putea bucura și de frumusețea lacurilor Ochiul Beiului și Dracului. Apa, de o culoare verde-albastră a lacului Ochiul Beiului, nu îngheață nici măcar iarna, datorită izvorului care alimentează lacul în permanență. Apa limpede dă impresia unui mini-ocean static, iar vegetația din jur completează tabloul natural de poveste.

 

Lacul Dracului este cel mai mare lac carstic din România. Apa de aici are nuanțe absolut deosebite de albastru-verzui. Ele depind de regulă de culorile cerului care sunt oglindite în lac. Lacul este alimentat în principal de apele râului Nera prin diverse canale subterane.

Activități de team building practicabile în zona

Rafting – Cheile Nerei este o zona foarte frumoasă și propice pentru cei cărora le place să facă rafting. Atunci când apele sunt mari, în special primăvara, locul este ideal pentru amatorii de rafting. Vegetația și fauna bogată, completează peisajul sălbatic în care pereții calcaroși ascund peșteri și avene. Cel mai spectaculos sector este cel de mijloc, cuprins între Lacul Dracului și cantonul Damian – de altfel singurele locuri de popas din lungul cheilor.

 

Trasee montane – experiența traversării acestor chei, include sectoare de drumeție prin mici tuneluri sau pe sub pereți stâncoși, unde poteca a fost tăiată în versant, deasupra apelor Nerei, dar și treceri prin vaduri – astfel că anotimpul și debitul contează foarte mult.

 

Activități cu corzi – zona Cheile Nerei este de asemenea potrivită pentru diferite activități cu corzi. Aici puteți practica activități precum cățăratul, tiroliana sau rapelul.

 

În cazul în care optezi pentru a-ți petrece timpul în acest loc minunat alături de echipa ta, acestea sunt cele mai populare activități de team building din care puteți să alegeți. De asemenea, veți putea să practicați și diferite activități indoor, de conectare și de comunicare cu colegii.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *