Vin extraterestrii: Storm Area 51 este cel mai popular meme al verii 2019, printre copii

Pe parcursul unei veri bogate in materie de continut online, copiii au aratat un interes semnificativ pentru meme-uri virale despre Zona 51, conform raportului anual Kaspersky privind siguranta online a copiilor, pe parcursul verii. Zona 51 este considerata o unitate de cercetare in care se crede ca guvernul american studiaza creaturi din spatiul extraterestru. In incercarea de a ii vedea pe extraterestri, adultii au creat chiar un eveniment pe Facebook.  
Unul dintre cele mai vizibile evenimente ale verii anului 2019 a fost un plan comic de a pune in scena un atac asupra bazei militare „Zona 51” din Nevada, SUA. De-a lungul anilor, acesta a fost considerat in cultura populara un centru de cercetare OZN, condus de fortele aeriene americane in anii 40, 50 si 60. Referintele la Zona 51 au aparut in multe filme, inclusiv in Ziua Independentei si Paul. Fenomenul a inspirat, de asemenea, episoade din filme de televiziune cum ar fi povesti din Zona Crepusculara si Dosarele X.

In aceasta vara, peste un milion si jumatate de oameni s-au inscris pentru evenimentul „Storm Area 51” pe Facebook. Scopul evenimentului, aparent, era sa acceseze o baza secreta si, in final, sa afle daca sunt pastrati extraterestri in Zona 51. Mai mult, a fost chiar organizata o petrecere inaintea evenimentului.

Poate si mai interesant este, insa, ca si copiii au devenit pasionati de acele discutii online. Popularitatea evenimentului a determinat un aflux de meme-uri si o mare parte dintre copiii care intra pe Internet le-au cautat.

Mai exact, aproximativ 12% dintre toate cautarile de meme-uri din aceasta vara au fost legate de Zona 51, devenind tema cea mai populara si mai discutata in randul copiilor, potrivit raportului. Un copil din zece este interesat de meme-uri despre fenomenul Zona 51. Legat de intrebarile despre Zona 51, copiii au cautat, de asemenea, „coordonatele zonei 51”, „zona 51 extraterestri”, „storm area 51”, „inregistrare pentru raid zona 51” si „extraterestrii zonei 51”. Printre alte meme-uri populare din aceasta vara s-au numarat „grumpy cat” si „Ricardo Milos”, cu 4%, respectiv 3% dintre toate cautarile de meme-uri.

Informatiile despre cele mai populare meme-uri din aceasta vara in randul copiilor se bazeaza pe statistici anonimizate din produsele Kaspersky care au functionalitate de control parental. Acestea protejeaza copiii de continutul online daunator si permit parintilor sa aiba o vizibilitate mai buna in legatura cu ce intalnesc copiii lor in timp ce folosesc web-ul.

„Meme-urile de astazi sunt o parte importanta a culturii Internet-ului”, explica Anna Larkina, web content analysis expert la Kaspersky. „Vara aceasta am vazut cum copiii sunt interesati de meme-uri si evenimente amuzante, precum „Storm Area 51” si incearca sa invete ceva nou. Capacitatea de a intelege meme-urile la moda este o modalitate excelenta pentru parinti de a-si da mai bine seama de ce sunt interesati copiii lor pe Internet. Cunostintele despre interesele online ale copiilor ajuta la evitarea situatiilor in care un copil poate da de continut inadecvat in timp ce navigheaza pe Internet. Asadar, recomandam cu tarie ca parintii sa isi perfectioneze aceasta abilitate.”

Urmatoarele sfaturi va pot ajuta copiii sa fie in siguranta in timp ce navigheaza pe Internet si vad meme-urile lor preferate:

  • Fiti atenti la interesele copilului si incercati sa fiti la curent cu tendintele actuale de pe Internet.
  • Daca stiti ce cauta copilul online, puteti oferi ajutor si asistenta, dar utilizati informatiile cu prudenta.
  • Incepeti sa utilizati functionalitatea de control parental din solutii de securitate eficiente sau software specializat, cum ar fi Kaspersky Safe Kids, care ii ajuta pe parinti sa-si protejeze copiii de site-uri si continut daunator, astfel incat cei mici sa aiba experiente online placute.

Pentru a afla mai multe despre rezultatele raportului de control parental Kaspersky pentru perioada verii, cititi aici intregul raport.

Despre Kaspersky

Kaspersky este o companie globala de securitate cibernetica, fondata in 1997. Informatiile vaste despre amenintarile cibernetice si experienta in securitate IT detinute de Kaspersky se materializeaza in mod constant in solutii de securitate si servicii de ultima generatie pentru a proteja companiile, infrastructura critica, autoritatile guvernamentale si utilizatorii individuali din toata lumea. Portofoliul companiei include protectie endpoint de top si mai multe solutii specializate de securitate si servicii, pentru a combate amenintarile digitale tot mai complexe. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejati de tehnologiile Kaspersky, precum si 270.000 de companii client, pe care le ajutam sa protejeze ce e mai important pentru ele. Pentru mai multe informatii, vizitati www.kaspersky.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *