AV-Test demonstreaza ca solutia Kaspersky Safe Kids protejeaza copiii impotriva pericolelor online mai bine decat competitorii

Box_KSK-2017_Eng_no_s

Pentru a ajuta parintii sa ia masurile corecte pentru siguranta copiilor pe Internet, evaluatorul independent de software AV-TEST a testat mai multe solutii create pentru a proteja copiii in mediul online si a acordat trei certificate Aprobat produsului Kaspersky Safe Kids.

In contextul in care copiii mici petrec din ce in ce mai mult timp online, multi parinti fac eforturi sa-i protejeze de expunerea la amenintari cibernetice. Acestea includ vizionarea de continut inadecvat, fenomenul de cyber-bullying sau distribuirea de date personale. Peste jumatate dintre copiii cu varste intre sase si noua ani folosesc Internetul zilnic, iar unul din trei parinti considera ca nu poate controla ce vad cei mici online. Avand in vedere ca sistemele de operare ofera doar instrumente elementare de protectie, este foarte important ca parintii sa-si protejeze copiii impotriva unui numar tot mai mare de amenintari online.

Ca recunoastere a faptului ca este una dintre cele mai bune solutii existente pe piata, pentru protectia copiilor, Kaspersky Safe Kids a obtinut aceste certificate pentru utilizarea pe trei sisteme de operare de tip desktop si mobil: Windows, iOS si Android. Recunoasterea vine dupa ce AV-TEST a evaluat 11 solutii de control parental pentru Windows 10 si MacOS, precum si pentru Android, iOS si Fire OS.

Testul a evaluat cum s-au comportat mai multe aplicatii specializate si instrumente interne de securitate ale sistemelor de operare, in ceea ce priveste filtrele si setarile care asigura protectia celor mici, in mediul online. Acestea au fost: protectie impotriva amenintarilor cibernetice, controlul accesului la continut pentru adulti, controlul transferului de date private, controlul timpului petrecut pe dispozitive digitale, protectie impotriva capcanelor financiare online, protectia impotriva grooming-ului online si protectia vietii private.

Versiunea Kaspersky Safe Kids a fost mai eficienta in a proteja copiii de accesarea site-urilor periculoase, avand un filtru superior, care blocheaza continutul pentru adulti in sapte din 10 categorii de continut, comparativ cu ceilalti competitori si cu instrumentele interne ale sistemelor de operare. Avand in vedere ca materialele explicite si adulti nu sunt limitate la cele evidente – pornografie sau site-uri de jocuri – Kaspersky Safe Kids poate sa blocheze continut care este deseori trecut cu vederea, cum ar fi schimb ilegal de date si file sharing si site-uri unde apar arme si au un continut violent.

Testul a mai aratat ca aplicatia Kaspersky Safe Kids si versiunea pentru adulti blocheaza mai multe link-uri cu un continut interzis si protejeaza copiii de un numar mai mare de amenintari de securitate. In plus, Kaspersky Safe Kids, versiunea pentru desktop, a fost singura solutie testata si certificata care protejeaza copiii impotriva fenomenului de online grooming – o problema vitala pentru parinti, avand in vedere ca, potrivit unui studiu, un adult poate sa faca avansuri unui copil in mediul online in doar 45 de minute.

„Ne bucura sa primim aceasta confirmare din partea AV-TEST pentru aplicatia noastra Kaspersky Safe Kids”, spune Timur Biyachuev, VP, Threat Researchla Kaspersky Lab. „Aceste evaluari independente sunt foarte importante pentru ca demonstreaza pe ce produse de securitate se pot baza utilizatorii.”

Detalii despre concluziile testarii software-ului de control parental sunt disponibile aici:

https://www.av-test.org/en/news/test-parental-control-apps-for-google-android-apple-ios-amazon-fire-os/ (aplicatii pentru Google Android, Apple iOS si Amazon Fire OS).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *