Sony extinde oferta de TV-uri din seria MASTER cu modelele LED 8K HDR Full Array și OLED 4K HDR

  • Modelul de TV LED ZG9 8K HDR Full Array va fi disponibil la diagonale de 98 inchi, respectiv 85 inchi
  • Modelul TV OLED AG9 4K HDR va avea diagonale de 77 inchi, de 65 inchi, respectiv de 55 inchi

>

LAS VEGAS, Nevada — 8 ianuarie 2019 — (CES, Booth #17300) – Sony Europa anunță lansarea noilor televizoare din seria MASTER, modelele ZG9 8K HDR Full Array LED și AG9 4K HDR OLED. Gama de TV-uri MASTER de la Sony reprezintă „vârful de lance” în materie de calitate a imaginii disponibilă pentru consumatori, aceste televizoare fiind capabile să afișeze imagini cu aspect fidel versiunii în care au fost create. Eticheta MASTER le este aplicată doar celor mai bune televizoare Sony și garantează calitatea imaginii, culoare, contrast și claritate premium, la niveluri apropiate de cele ale monitoarelor folosite de profesioniști. TV-urile din seria MASTER dispun de funcționalitățile Netflix Calibrated Mode și IMAX Enhanced, pentru a asigura difuzarea conținutului așa cum a fost el conceput.

Ambele modele noi încorporează Picture Processor X1™ Ultimate de ultimă generație pentru detalii și contrast precise. Introdus toamna trecută în modelele AF9 și ZF9 din gama Master, acest procesor joacă un rol esențial în realizarea imaginilor de calitate ridicată specifice acestei serii. Picture Processor X1 Ultimate are un algoritm unic, special creat pentru 8K, capabil să detecteze și să analizeze inteligent fiecare obiect din imagine, ceea ce se traduce în detalii și contrast excelente pentru o imagine mai realistă și o reprezentare cât mai exactă a ceea ce au dorit să transmită creatorii conținutului.

Sunetul de calitate premium este de asemenea o componentă cheie a experienței de vizionare, iar ambele modele ZG9 și AG9 dispun de noua tehnologie Sound-from-Picture Reality, care reproduce cu precizie poziția sunetului pe ecran, astfel încât atunci când actorii vorbesc, sunetul pare să vină direct dinspre aceștia și nu de la un difuzor aflat în partea de jos a televizorului.

Televizorul ZG9 Super-Large Sized

Televizoarele supradimensionate devin tot mai populare, iar prin noile modele ZG9 de 98 și de 85 de inchi, Sony urmărește să maximizeze experiența cu ecrane foarte mari în living. Pentru a oferi o calitate premium a imaginii afișate pe display-uri atât de mari, Sony introduce o rezoluție mai mare cu primul său televizor 8K HDR adresat pieței consumer. Având un număr de linii orizontale și verticale de două ori mai mare, rezoluția 8K oferă de patru ori mai mulți pixeli decât cea 4K (sau de 16 ori rezoluția Full HD). Această rezoluție ridicată oferă o experiență de vizionare mai în profunzime, astfel că TV-urile mari 8K se văd la fel de bine de aproape și de la distanță.

Dar nu este numai rezoluția cea care contează. Cum dimensiunile ecranelor cresc tot mai mult, procesorul joacă un rol din ce în ce mai important în a oferi o calitate premium a imaginii. Folosind un algoritm propriu, puternicul procesor de imagini X1 Ultimate a fost optimizat pentru a gestiona cele 33 de milioane de pixeli ai televizorului 8K. Același procesor capacitează tehnologia nou dezvoltată 8K X-Reality PRO să aducă orice conținut video aproape de calitatea 8K, folosind o nouă bază de date dedicată 8K pentru a realiza scalarea ascendentă mai precis și mai detaliat. Cu o istorie și cu expertiză îndelungate în dezvoltarea camerelor și a monitoarelor profesionale, Sony recunoaște că precizia în construirea componentelor de procesare a semnalului determină imediat diferențe vizibile asupra întregii imagini.

În plus, tehnologii noi complet dedicate 8K au fost dezvoltate pentru seria ZG9, precum Backlight Master Drive cu full-array local dimming și 8K X-tended Dynamic Range PRO. Backlight Master Drive pe ZG9 are module LED ultra-dense, care sunt controlate independent, astfel încât fac posibil un contrast fără precedent cu luminozitate orbitoare și negru absolut. Pentru a extrage maximum din acest sistem backlight, 8K X-tended Dynamic Range PRO folosește energia economisită pentru a amplifica în mod inteligent luminozitatea din zonele unde aceasta trebuie intensificată.

Poziționarea corectă a sunetului este un alt factor-cheie, pe măsură ce televizoarele devin mai mari. Având în vedere experiența dobândită prin Acoustic Surface Audio a televizoarelor OLED, Sony a extins conceptul la televizorul LED ZG9 Full Array (pe întreaga suprafață) cu Acoustic Multi-Audio. Pentru a oferi experiența realistă a sunetului ”din imagine”, noul Acoustic Multi-Audio al televizorului ZG9 încorporează 4 boxe orientate frontal: două în partea de jos și două în partea de sus – pentru a oferi o poziționare fidelă a sunetului. Utilizatorii vor auzi sunetul ca și cum acesta ar veni din ecran, nu din locul în care se află boxa. În plus, ZG9 are un mod TV de boxă central pentru cei care au un setup de home cinema – astfel, TV-ul devine boxa centrală. De asemenea, Dolby Atmos™1 îmbunătățește experiența auditivă, adăugând un câmp sonor amplu, mai bogat. (1 Disponibil printr-o actualizare viitoare de sistem.)

ZG9 prezintă caracteristica X-Wide Angle, care asigură calitatea imaginii și fidelitatea culorilor, indiferent de unghiul de vizualizare, reducând schimbările de culoare atunci când utilizatorii vizualizează ecranul în afara axei optime. De asemenea, X-Motion Clarity minimizează efectul motion blur fără a sacrifica luminozitatea ecranului.

Televizoarele OLED Premium AG9

AG9 este noul vârf de gamă 4K HDR OLED, disponibil în 3 modele, de 77”, 65” și 55”, fiind deosebit de subțire. Imaginile prind viață prin intermediul unghiului de vizualizare foarte larg, contrastului precis și a tehnologiei OLED ce oferă negru profund. Peste 8 milioane de pixeli cu iluminare proprie sunt controlați precis, individual, de procesorul de imagine X1 Ultimate. Pe lângă acesta, AG9 are funcția Pixel Contrast Booster, pentru un contrast și culori îmbunătățite în zonele cu luminozitate ridicată. Drept urmare, AG9 oferă o calitate premium a imaginii, apropiindu-se de cea a unui monitor profesional, care prezintă imaginile și culorile în forma lor originală, așa cum au fost gândite de creator. Procesorul îmbunătățește conținutul SD și HD, aducându-l mai aproape de calitatea 4K HDR și redă conținutul 4K HDR la o claritate uimitoare.

Acoustic Surface Audio+ oferă o experiență audio imersivă, sunetul provenind de pe întreaga suprafață a ecranului. Astfel, utilizatorii au parte de noi experiențe de divertisment, cu imagini și sunet aflate în armonie perfectă. În plus, televizorul dispune de un mod prin care acesta devine boxa centrală în cadrul unui setup de home cinema.

AG9 are o grosime redusă; atunci când este montat pe perete cu ajutorul sistemului SU-WL8502, se află la o distanță de 2 ori mai mică de perete față de modelul anterior3. În plus, pentru a oferi cea mai bună poziție de vizionare și utilizare flexibilă, SU-WL850 are funcție de rotire, astfel încât poziția televizorului poate fi ajustată în funcție de preferințele utilizatorului (2 Disponibil separat. 3 față de AF9, cu un sistem de montare compatibil.)

Pentru o calitate incredibilă a imaginii, AG9 îmbină claritatea 4K alături de luminozitatea, culoarea și detaliile oferite de High Dynamic Range (HDR). Zonele ascunse anterior de umbră și de lumina soarelui sunt acum clare și detaliate. Precum ZG9, televizoarele AG9 au funcționalitățile Netflix Calibrated Mode, IMAX Enhanced, Dolby Vision™ și Dolby Atmos™ pentru a oferi o experiență fidelă viziunii creative a artiștilor.

Conținutul IMAX Enhanced, inclusiv o selecție de hit-uri box office de nivel mondial ale Sony Pictures Entertainment, precum VENOM, Spider-Man™: Homecoming și Jumanji: Welcome to the Jungle, va fi disponibil în acest an pe anumite televizoare BRAVIA prin serviciul de streaming RakutenTV. La lansare, programul IMAX Enhanced va fi disponibil în 5 țări din Europa: Regatul Unit al Marii Britanii, Spania, Germania, Franța și Italia, urmând să fie incluse mai multe țări în viitor.

Experiența utilizatorului

Atât ZG9 Full Array LED, cât și AG9 OLED dispun de Sony Android TV, care oferă suport pentru o serie de aplicații Google Play™, inclusiv YouTube™, Netflix, Prime Video și multe altele (disponibilitatea variază în funcție de regiune.) Pentru un televizor și o locuință și mai inteligente, ZG9 și AG9 încorporează Google Assistant. În plus, televizoarele pot fi utilizate hands-free, cu ajutorul microfoanelor incluse de acestea. Utilizatorii pot ”vorbi” cu televizorul utilizând Google Assistant pentru a planifica rapid ziua, descoperi conținut sau pentru a reda emisiuni TV, filme și multe altele. (Disponibilitatea Google Assistant depinde de regiune.) Televizoarele sunt compatibile cu boxe inteligente, precum LF-S50G și SRS-XB501G de la Sony, Google Home sau dispozitive Amazon Echo. Prin intermediul boxelor inteligente, utilizatorii își pot controla televizorul și pot transmite conținut folosind vocea – mai multe caracteristici vor fi adăugate în acest an.

 

Pentru o experiență și mai prietenoasă, o nouă telecomandă inteligentă, ușor de utilizat, le permite utilizatorilor să controleze dispozitivele conectate, precum receiver-ele de semnal satelit, playere Blu-ray, consolele de jocuri (dispozitivele acceptate diferă în funcție de regiune), fără schimba telecomenzile. Aceasta utilizează frecvența radio, astfel încât televizorul poate fi controlat fără a se orienta telecomanda către el. În plus, noua interfață pentru utilizator oferă acces rapid și ușor către aplicațiile și setările preferate.

În plus, Sony Europe a anunțat disponibilitatea modelelor AG8 4K HDR OLED, XG95/XG90 4K HDR Full Array LED, XG85 4K HDR LED și WG6 Full HD HDR LED începând din anul 2019.

Noile modele de televizoare Sony și principalele funcționalități

MASTER Series ZG9 8K HDR Full Array LED TV (98” și 85”)

  • Sony 8K oferă o experiență în conformitate cu intenția creatorilor de conținut prin combinarea tehnologiei HDR 8K și a filozofiei Sony unice seriei MASTER.
  • Include Picture Processor X1™ Ultimate și 8K X-Reality PRO; imaginile sunt clare și redefinite în timp real la calitatea 8K prin baza de date 8K exclusivă Sony.
  • Conține Backlight Master Drive, tehnologia cu iluminare de fundal cu LED-uri, care combină module LED ultra-dense, controlate independent, special construite pentru 8K, pentru a oferi un negru intens, lumini puternice și culori mai vibrante.
  • Include 8K X-tended Dynamic Range™ PRO, care asigură un contrast de 20 de ori mai intens față de contrastul pe televizoarele LED convenționale.
  • Include Acoustic Multi-Audio cu patru boxe frontale; datorită experienței Sony Sound-from-Picture Reality, sunetul și acțiunea sunt aliniate precis și, astfel, vizualizarea devine o experiență cu adevărat imersivă.

 

  • Modul TV Centre Speaker; TV-ul poate fi o boxă principală într-un setup home cinema.
  • X-Wide Angle reduce procesul de schimbare a culorilor, atunci când imaginile de pe ecran sunt vizualizate din lateral. Nuanțele și culorile vor rămâne la fel indiferent de poziția de vizionare.
  • X-Motion Clarity menține imaginile în mișcare clare. Imaginile care redau mișcarea sunt controlate cu precizie, pentru a minimiza blur-ul. Chiar și imaginile care se derulează rapid sunt redate realist, fără diminuarea luminozității.
  • Dispune de modul Calibrated Netflix care care transpune viziunea creatorilor direct în conținutul afișat la televizor
  • IMAX Enhanced aduce o experiență de divertisment completă profitând pe deplin de conținutul îmbunătățit IMAX.
  • Dolby Vision™ aduce fiecare scenă la viață pentru o vizionare autentică în timp ce Dolby Atmos™ umple întreaga cameră cu sunetul imersiv.
  • Cu platforma Android TV și Asistent Google încorporat, utilizatorii pot accesa rapid orice, pot afla răspunsuri și pot controla alte dispozitive din casă. Aceștia pot afla care este cel mai nou blockbuster, pot verifica scorul unui joc de fotbal sau pot diminua luminile – toate acestea doar prin utilizarea vocii, fără telecomandă.
  • Căutarea hands-free prin voce: utilizatorii pot găsi ceea ce doresc comunicându-i direct televizorului.
  • Voice Search: utilizatorii pot găsi ceea ce doresc comunicându-i telecomenzii.
  • Telecomandă inteligentă ușor de utilizat; utilizatorii pot conecta boxe și alte dispozitive prin HDMI și le pot controla cu ajutorul telecomenzii inteligente (în funcție de regiune); un design mai subțire și mai rotunjit, cu un microfon cu funcția control voce încorporat și un aspect îmbunătățit al butoanelor pentru a facilita utilizarea.
  • Procesor nou pentru utilizare fără stres; lansarea aplicațiilor, deschiderea televizorului și multe alte acțiuni se realizează mai rapid.

Seria MASTER AG9 4K HDR OLED TV (77”, 65”, și 55”)

  • Procesorul de imagine X1™ Ultimate oferă o experiență vizuală superioară la calitate 4K HDR, împreună cu următoarele tehnologii: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR și prelucrare duală a bazei de date.
  • Pixel Contrast Booster. 8 milioane de pixeli cu auto-iluminare și panou de control original pentru OLED de la Sony, care oferă o experiență vizuală îmbogățită datorită negrului intens autentic și a unghiului de vizualizare mărit.

  • Acoustic Surface Audio+; două actuatoare și două subwoofere puternice cu sunet multi-dimensional pentru o experiență de vizionare mai imersivă. Modul TV Centre Speaker include obțiunea de a folosi televizorul ca boxă principală într-un set-up home cinema. Imaginile detaliate și Sony Sound-from-Picture Reality oferă o experiență audio-vizuală total captivantă.
  • Design subțire pentru montare pe perete; se potrivește ca un tablou și se integrează perfect în orice cameră.
  • Dispune de modul Netflix Calibrated care transpune viziunea creatorilor direct în conținutul afișat la televizor.
  • IMAX Enhanced aduce o experiență de divertisment completă profitând pe deplin de conținutul îmbunătățit IMAX.
  • Dolby Vision™ aduce fiecare scenă la viață pentru o vizionare autentică în timp ce Dolby Atmos™ umple întreaga cameră cu sunetul imersiv.
  • Cu platforma Android TV și Asistent Google încorporat, utilizatorii pot accesa rapid orice, pot afla răspunsuri și pot controla alte dispozitive din casă. Aceștia pot afla care este cel mai nou blockbuster, pot verifica scorul unui joc de fotbal sau pot diminua luminile – toate acestea doar prin utilizarea vocii, fără telecomandă.
  • Căutarea hands-free prin voce: utilizatorii pot găsi ceea ce doresc comunicându-i direct televizorului.
  • Voice Search: utilizatorii pot găsi ceea ce doresc comunicându-i telecomenzii.
  • Telecomandă inteligentă ușor de utilizat; utilizatorii pot conecta boxe și alte dispozitive prin HDMI și le pot controla cu ajutorul telecomenzii inteligente (în funcție de regiune); un design mai subțire și mai rotunjit, cu un microfon cu funcția control voce încorporat și un aspect îmbunătățit al butoanelor pentru a facilita utilizarea.
  • Procesor nou pentru utilizare fără stres; lansarea aplicațiilor, deschiderea televizorului și multe alte acțiuni se realizează mai rapid.

 

Seria AG8 BRAVIA OLED 4K HDR TV (65” și 55”)

  • Dispune de tehnologia OLED pentru display-uri; 8 milioane de pixeli OLED cu auto-iluminare oferă o experiență vizuală îmbogățită datorită negrului intens autentic și a unghiului de vizualizare mărit.
  • 4K HDR Processor X1 Extreme oferă o experiență de vizualizare superioară la calitate 4K HDR încorporând următoarele tehnologii: Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR și prelucrare duală a bazei de date.
  • Acoustic Surface Audio; întregul ecran rezonează cu sunetul emanat direct din acesta. Acesta include experiența Sony Sound-from-Picture Reality, o unificare perfectă a imagini și a sunetului pe care un televizor convețional nu o poate oferi.

  • Ideal pentru un soundbar; prin rotirea la 180° a standului, acesta se va ridica pentru a oferi spațiul necesar pentru un soundbar.
  • IMAX Enhanced aduce o experiență de divertisment completă profitând pe deplin de conținutul îmbunătățit IMAX.
  • Dolby Vision™ aduce fiecare scenă la viață pentru o vizionare autentică.
  • Cu platforma Android TV și Asistent Google încorporat, utilizatorii pot accesa rapid orice, pot afla răspunsuri și pot controla alte dispozitive din casă. Aceștia pot afla care este cel mai nou blockbuster, pot verifica scorul unui joc de fotbal sau pot diminua luminile – toate acestea doar prin apăsarea unui buton de pe telecomandă și folosirea vocii. (Disponibilitatea Asistentului Google depinde de regiune).
  • Voice Search: utilizatorii pot găsi ceea ce doresc comunicându-i telecomenzii.

Seria XG95 (85”, 75”, 65” și 55”) 4K HDR Full Array LED TV

  • Cu procesor de imagine X1™ Ultimate care oferă experiența de vizionare supremă 4K HDR, prin următoarele tehnologii: Object-based Super Resolution, Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR și Dual database processing.
  • Cu local dimming backlight pe toată suprafața, cu X-tended Dynamic Range™ PRO care oferă un contrast de 6 ori mai bun decât televizoarele LED convenționale.
  • Cu Acoustic Multi-Audio și Sound Positioning Tweeters; oferă experiența Sound-from-Picture Reality, acțiunea și sunetul sunt aliniate perfect pentru o experiență imersivă.
  • Cu X-Wide Angle care minimizează schimbarea culorii din unghiuri înguste; umbrele sunt realiste, indiferent de unghi (disponibil în varianta de 85” și 75”)
  • X-Motion Clarity redă cu claritate mișcările rapide; imaginile dinamice sunt controlate cu precizie pentru a minimiza blur-ul, astfel că imaginile nu își pierd luminozitatea.
  • Cu Netflix Calibrated Mode care aduce viziunea cratorilor de conținut direct pe ecranul televizorului.
  • Cu IMAX Enhanced care aduce experiența imersivă în locuință, profitând de conținutul IMAX Enhanced.
  • Dolby Vision™ aduce scenele la viață, în timp ce Dolby Atmos™ umple camera cu un sunet surround imersiv.
  • Prin platforma Android TV și Google Assistant, utilizatorii pot accesa rapid conținut de divertisment, să primească răspunsuri și să controleze dispozitivele din locuință.
  • Hands-free voice search: conținutul de divertisment e disponibil printr-o simplă comandă vocală către TV.
  • Voice Search: conținutul de divertisment e disponibil printr-o simplă comandă vocală către telecomandă.
  • Telecomandă smart ușor de controlat; set top box-urile și alte evice-uri pot i conectate via HDMI la TV, apoi pot i controlate printr-o singură telecomandă inteligentă; un design mai subțire și rotunjit cu microfon încorporat și buton de layout mărit.
  • Un nou procesor pentru utilizare mai simplă; răspuns mai rapid pentru aplicații, deschiderea televizorului și nu numai.

Seria XG90 4K HDR Full Array LED TV (49”)

  • Cu procesor de imagine 4K HDR X1 Extreme, care oferă experiența supremă 4K HDR prin trei tehnologii încorporate: Object-based HDR remaster, Super Bit Mapping™ 4K HDR și Dual database processing.
  • Cu local dimming backlight pe toată suprafața, cu X-tended Dynamic Range™ PRO care oferă un contrast de 6 ori mai bun decât televizoarele LED convenționale.
  • X-Motion Clarity redă cu claritate mișcările rapide; imaginile dinamice sunt controlate cu precizie pentru a minimiza blur-ul, astfel că imaginile nu își pierd luminozitatea.
  • Cu IMAX Enhanced care aduce experiența imersivă în locuință, profitând de conținutul IMAX Enhanced.
  • Dolby Vision™ aduce scenele la viață
  • Prin platforma Android TV și Google Assistant, utilizatorii pot accesa rapid conținut de divertisment, să primească răspunsuri și să controleze dispozitivele din locuință.
  • Voice Search: conținutul de divertisment e disponibil printr-o simplă comandă vocală către telecomandă.

Seria XG85 4K HDR LED TV (85”, 75”, 65” și 55”)

  • Procesorul 4K HDR X1™ redă mai multă profunzime, texturi și culori mai naturale cu ajutorul tehnologiei Object-based HDR remaster.
  • Cu Acoustic Multi-Audio, care include Sound Positioning Tweeters; experiența audio Sound-from-Picture Reality de la Sony se bazează pe alinierea sunetului și imaginii , pentru un plus de imersiune.
  • Culori vibrante prin TRILUMINOS™ Display, îmbunătățit pentru o mai mare acuratețe a culorilor.
  • Dolby Vision™ aduce scenele la viață, în timp ce Dolby Atmos™ umple camera cu un sunet surround imersiv.
  • Prin platforma Android TV și Google Assistant, utilizatorii pot accesa rapid conținut de divertisment, să primească răspunsuri și să controleze dispozitivele din locuință.
  • Voice Search: conținutul de divertisment e disponibil printr-o simplă comandă vocală către telecomandă.
  • Telecomandă smart ușor de controlat; set top box-urile și alte evice-uri pot i conectate via HDMI la TV, apoi pot i controlate printr-o singură telecomandă inteligentă; un design mai subțire și rotunjit cu microfon încorporat și buton de layout mărit.
  • Procesor nou pentru ușurință în navigare, răspuns mai rapid la deschiderea aplicațiilor, pornirea televizorului și nu numai

Seria WG6 Full HD HDR LED TV (50” și 43”)

  • Sistemul de procesare a imaginii X-Reality™ PRO face upscaling pentru o claritate superioară. Pe măsură de cadrele sunt analizate, fiecare scenă este comparată cu baza de date Sony pentru a rafina imaginile și a reduse nivelul de zgomot.
  • ClearAudio+ reglează sunetul televizorului pentru o experiență imersivă, de tip surround.
  • Interfață nouă, pentru setarea rapidă a rețelei și căutări mai eficiente de aplicații și conținut.
  • Buton YouTube™ de pe tlecomandă permite acces facil la aplicație pe acest televizor optimizat pentru utilizarea internetului.

Prețuri și disponibilitate

Prețurile și disponibilitatea produselor vor fi comunicate la o dată ulterioară.

Google, Android TV, Google Play și YouTube sunt mărci înregistrate ale Google LLC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *