Acer lanseaza primul Chromebook din portofoliu echipat cu procesoare AMD seria A versatile si grafica Radeon™

Acer Chromebook 315 are un afisaj IPS de 15,6 inci si pana la 10 ore durata de viata a bateriei, pentru navigarea pe internet, aplicatii de birou sau jocuri online pe tot parcursul zilei

LAS VEGAS (9 ianuarie,2019) Acer anunta extinderea gamei de Chromebook-uri de 15,6 inci cu primul sau Chromebook bazat pe tehnologia AMD: Chromebook 315. Echipat cu procesoare din a 7-a generatie AMD A6-9220C sau A4-9120C cu grafica Radeon, acesta poate accelera prin aplicatii exigente, in timp ce ruleaza mai multe file si extensii, toate in timpul unei durate de viata a bateriei de pana la 10 ore.

Pe langa performantele superioare, noul Acer Chromebook 315 are un afisaj IPS Full HD de 15,6 inci care creste productivitatea la birou sau la scoala. Acesta afiseaza in mod vibrant streaming video, jocuri si aplicatii variate, fiind disponibil in configuratii touch-screen si non-touch (CB315-2HT / CB315-2H).

“Noul dispozitiv Chromebook de 15,6 inci a reprezentat una dintre pietrele de temelie ale liniei Chromebook de la Acer”, a declarat James Lin, General Manager, Commercial and Detachable Notebooks, IT Products Business, Acer Inc. “Acer Chromebook 315 se bazeaza pe atributele principale ale gamei – un ecran mare, de 15,6 inch, difuzoare excelente si un design elegant – plus noile procesoare AMD si grafica Radeon, care vor sustine selectia aflata in crestere de aplicatii Chrome si Android™, preferate de atat de multi studenti, familii si utilizatori de business.“

Procesoare puternice AMD seria A cu grafica Radeon pentru multitasking

Acer Chromebook 315 este echipat cu procesoare din seria 7 AMD seria A cu grafica Radeon, pentru a oferi doua configuratii rapide si eficiente: cu AMD A6-9220C sau cu A4-9120C, intr-un design system-on-chip. Noile procesoare AMD din seria A pentru Chromebook permit utilizatorilor sa faca stream video, sa ruleze cele mai recente aplicatii, sa joace jocuri web si sa navigheze fara efort pe internet timp de pana la 10 ore1. In plus, laptopul Acer Chromebook 315 suporta milioane de aplicatii Android pe Google Play™ pentru divertisment, productivitate, conectivitate si multe altele.

“Suntem mandri sa extindem portofoliul de produse AMD pentru a include Chromebook-urile echipate de AMD”, a declarat Saeid Moshkelani, Senior Vice President and General Manager, Client Compute, AMD. “Noul laptop Acer Chromebook 315, echipat cu procesoarele seriei AMD A, va permite utilizatorilor sa faca mai mult in mai putin timp, in timp ce se bucura de cele mai bune experiente Chromebook. In parteneriat cu Google si Acer, Chromebook-urile alimentate de tehnologia AMD vor furniza caracteristici de divertisment si productivitate premium, precum si un design de top.”

Afisaj si audio pentru divertisment si productivitate

Afisajul clar si vibrant de 15,6 inchi Full HD 1920 x 1080 este suficient de mare pentru a deschide browserele in paralel, pentru a viziona streaming video si pentru a juca jocuri web. Utilizatorii pot fi productivi cu mai multe proprietati de vizionare si cu posibilitatea de a rula mai multe file si aplicatii. Afisajul IPS permite utilizatorilor sa afiseze cu usurinta prezentari si sa partajeze continut datorita unghiurilor largi de vizualizare de 178 de grade. Chiar si chat-urile video pot fi partajate. Camera web HD are un camp larg de vizualizare de 88 de grade pentru a gazdui grupuri numeroase. In plus, sunetul si imaginile video sunt clare datorita calitatii HDR si a microfonului incorporat.

Sunetul clar si placut este rezultatul celor doua difuzoare de dimensiuni mari, orientate in sus, ale laptopului Acer Chromebook 315, care flancheaza tastatura. Difuzoarele suporta audio de inalta definitie si ofera o imbunatatiri pentru volum si calitate audio.

Dimensiunea mare a laptopului Acer Chromebook 315 inseamna ca exista, de asemenea, spatiu si pentru o tastatura de dimensiuni mari, cu retro-iluminare pe modele touch-screen si un touchpad mare.

Conectivitate excelenta si portabilitate eleganta

Designul face loc conexiunilor ample pe laptopul Acer Chromebook 315. Exista doua porturi USB Type-C Gen-1, cate unul pe fiecare parte a dispozitivului, pentru a permite transferuri rapide de date, incarcare si iesire pentru display din partea cea mai convenabila. Dispune de standard wireless 802.11ac cu tehnologie MIMO 2×2. Utilizatorii pot conecta dispozitive periferice prin Bluetooth 4.2, doua porturi USB 3.0 si mufa combo pentru casti si difuzoare.

Chromebookul Acer 315 are o carcasa eleganta si cantareste 1,72 kg cu dimensiuni de 380,54 L x 256,28 A x 19,95 I mm.

Usor de administrat, special pentru parinti

Noul Chromebook 315 de la Acer nu este doar usor de folosit, ci si usor de partajat cu utilizatori multipli. Acestia se conecteaza pur si simplu la contul lor Google pentru a accesa Gmail, Google Docs, aplicatii, extensii, marcaje si multe altele. Chromebook-urile ruleaza pe platforma Google Chrome care se actualizeaza automat si utilizeaza niveluri multiple de securitate pentru a se proteja impotriva amenintarilor online in continua schimbare.

Cu noua aplicatie Family Link de pe Chromebook, este usor pentru parinti sa stabileasca reguli digitale, pe masura ce copiii lor exploreaza Internetul. Parintii pot seta limitele zilnice de utilizare, pot personaliza lista de site-uri web si aplicatiile pe care copiii le pot utiliza si chiar pot gestiona contul Google al copilului sau bloca de la distanta conturile supravegheate de pe laptopul Acer Chromebook 315.

Preturi si disponibilitate

Acer Chromebook 315 va fi disponibil in varianta cu ecran tactil (CB315-2HT) sau cu ecran non-touch (CB315-2H), cu pana la 8GB memorie RAM si stocare 32GB eMMC. Noua gama va fi disponibila in EMEA din luna aprilie, la preturi incepand de la  €349.

Specificatiile exacte, preturile si disponibilitatea pot varia in functie de regiune. Pentru a afla mai multe despre disponibilitatea, specificatiile produselor si preturile pe anumite piete, va rugam sa contactati cel mai apropiat birou Acer prin www.acer.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *