Cateva activitati recreative care te pun pe picioare dupa o perioada extrem de solicitanta

Stresul este cauza multor probleme de sanatate, iar multi ignora necesitatea de a se relaxa din cand in cand si chiar in timpul activitatilor care produc stres.

Insa daca organismul da semne de clacare din cauza stresului, atunci nu mai suporta amanare o vacanta sau chiar si un weekend relaxant.

Televizor, dar fara stiri!

Daca bugetul sau timpul nu permite, o pauza totala acasa face minuni! In weekend, multa lume se relaxeaza lasand restul problemelor deoparte si facand ordine acasa. Aceasta este, intr-adevar, o activitate eficienta impotriva stresului daca nu se exagereaza cu efortul, mai ales ca la final casa este mai luminoasa si mai placuta, imbietoare chiar. Iar o seara petrecuta apoi intr-un ambient placut, cu lumina blanda a unor lampi in living este o adevarata relaxare.

Dar oboseala fizica si psihica cere, de multe ori, repaos total, iar somnul sau doar urmarirea unor emisiuni preferate la televizor poate fi cel mai bun remediu. Insa stirile sau dezbaterile pe teme socio-politice trebuie ocolite, deoarece majoritatea anunta evenimente neplacute, care sunt stresante, chiar daca nu afecteaza privitorul in mod direct.

O carte buna sau un film bun

Cititorii impatimiti devoreaza o carte in cateva ore, mai ales daca este vorba de un roman bun, usor de citit. Faptul ca un cititor se transpune, alaturi de personaje, in actiunea romanului il ajuta sa evadeze din realitatea dificila si se deconecteaza astfel, relaxandu-se. Pe de alta parte, cititul si acumularea de informatii noi, invataminte inedite aduce nu doar relaxare si placere, dar si o perspectiva noua asupra vietii.

De asemenea, un film bun are acelasi rol de deconectare si de evadare din lumea problemelor macar pentru doua ore, iar apoi cheful de a face treaba poate reveni.

Comunicarea cu prietenii – o foarte buna solutie antistres

Prietenii sunt persoane pe care le alegem sa le avem aproape, ne petrecem timpul alaturi de ei pentru ca ne plac si ne fac sa ne simtim bine. Asa incat, oricand o solutie buna intr-un moment greu este sa povestim cu cineva drag. Tehnologia ne ofera multe cai de comunicare, asadar este lucrul cel mai usor sa ne deconectam de la problemele vietii palavragind cu prietenii sau chiar cautand solutii impreuna cu unul dintre cei apropiati. Sfaturile de la prietenii adevarati sunt mereu de folos, iar solutiile la probleme vin mai usor cand sunt doua persoane care le cauta din doua puncte de vedere diferite.

O iesire in oras cu prietenii poate fi cel mai bun remediu

Iesirile in locuri interesante sau la activitati relaxante sunt cu atat mai placute daca sunt facute impreuna cu cineva drag. Intalnirile cu prietenii, cu glume si povesti haioase trebuie sa fie bifate din cand in cand, pentru a evada pentru cateva ore intr-o stare de buna dispozitie si de relaxare.

Iar cumparaturile sunt pentru unii ocazii antistres foarte bune, unii numesc asta terapia prin cumparaturi, dar de fapt nu vindeca nimic, problemele nu se rezolva cheltuind bani, doar afecteaza bugetul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *