Dintii, adevarate bijuterii produse de organism, sunt reprodusi 100% cu ajutorul implantologiei

Dintii sunt margaritarele gurii. Deschizi buzele rosii si catifelate, iar ei stralucesc ca niste diamante. Atat din punct de vedere structural, cat si al importantei pe care o au dintii valoreaza tot aurul din lume. Desi sunt atat de micuti si par delicati, au o structura complexa in care intra: radacina, nervii, coroana, canalul, pulpa dentara, cele trei fatete, smaltul. Pana apar primii dinti copiii fac febra si au dureri de aceea plang si nu isi lasa parintii sa doarma in perioada aceea. Mai tarziu, o carie, o infectie sau o fractura dentara genereaza toate dureri, dureri mari, care nu sunt crezute de cei care nu le-au experimentat. Cum sa crezi ca un organ aparent neinsemnata dintr-un om  te face sa urli de durere, sa te urci pe pereti, sa iei pastille cu pumnul si sa nu poti inchide ochii toata noaptea?

Rau cu dinti cariati, plini de piatra sau cu infectii, dar si mai rau fara dinti.
Daca de scos se scot usor si desi nu este recomandat acest lucru, multe persoane isi fac extractii singure folosind patentul sau o ata groasa, cand dintele se misca, de pus nu se pun decat in cabinetul specialistilor.
In trecut dintii erau din material metalice, aurii sau argintii si contrastau neplacut cu restul danturii. Toata lumea stia ca ai dinti pusi. In prezent, cu implant dentar dintii sunt reprodusi in cabinet si laboratoare cu fidelitate dupa cei naturali.
Mai intai, in os se fixeaza radacina, adica surubul din titan, care va fi acceptat si absorbit de catre os. Totul se face dupa un control atent, verificarea starii de sanatate generala a pacientului si controlul oral atent. Stomatologul doreste sa aleaga ce este ideal pentru fiecare pacient, atat din punct de vedere al tratamentului, cat si al materialelor.
Chiar si anestezierea poate fi personalizata in functie de ceea ce simte pacientul si de cat de mult doreste sa lucreze stomatologul intr-un timp scurt. Cu ajutorul tehnologiei modern, pacientul poate pleca acasa cat mai repede cu implanturi, lucrari fixe sau provizirii ca starea sa psihica sa nu fie afectata sub nicio forma de pierderea dintilor sau de aspectul deplorabil al acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *