Axis Communications a transmis live editia 2018 a Bucharest International Air Show

Axis Communications, lider global in echipamente video de retea, a transmis live editia de anul acesta a BIAS – Bucharest International Air, cel mai important eveniment aviatic care se desfasoara an de an pe teritoriul Romaniei.

Evenimentul a avut loc sambata, 28 iulie, pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Baneasa–Aurel Vlaicu si Romaero. Aflat la cea de-a zecea editie, aceasta reprezentatie a fost dedicata centenarului. La fel ca in fiecare an, intrarea publicului a fost libera, sute de oameni participand in direct la spectacol, iar alte cateva mii au vizionat live, pe canalele de facebook si youtube, intregul spectacol.

Axis Communications este o companie recunoscuta la nivel mondial pentru echipamentele sale video de retea, indeosebi pentru camerele de supraveghere video, dar portofoliul de produse s-a extins in ultimii ani, iar scenariile de utilizare s-au diversificat. Astfel, produsele sunt tot mai variate, pe de o parte, si au devenit si mai performante, pe de alta parte, oferind un nivel de calitate fara precedent, conform camerelor video profesionale.

Salina Turda, Balea Lac, Zarnesti, Mamaia sau Vama Veche sunt alte cateva locatii din Romania de unde camerele AXIS transmit live imagini full HD, de cea mai buna calitate prin canalul de Youtube cu ajutorul licentelor asigurate de CamStreamer.

Astfel, echipamentele AXIS sunt folosite deseori pentru transmisia de evenimente live din Romania sau prin noul canal SlowTV realizat de Axis Communications in parteneriat cu grupul Ringier. Tot camere profesionale AXIS au fost utilizate si pentru transmiterea in mediul online a evenimentului aviatic organizat pe data de 28 iulie.

Camerele AXIS din seria V59 sunt modele proiectate special pentru streaming live si utilizare profesionista. Fiind modele de tip PTZ, acestea sunt prevazute cu functii pan/tilt/zoom extrem de fluide, pot apropia o imagine de pana la 30x si incorporeaza suport audio de cea mai buna calitate. Oferta contine in momentul de fata doua astfel de dispozitive – V5914, cu rezolutie de 1280×720 pixeli si V5915, cu rezolutie de 1920×1080 pixeli. De asemenea, deosebita este si sensibilitatea la lumina, caci modelul 720p necesita lumina ambientala de cel putin 0.6lux, in timp de varianta 1080p are nevoie de 1lux. Ambele integreaza tehnologie WDR (Wide Dynamic Range) pentru a surprinde cat mai multe detalii in imaginile filmate si sunt optimizate pentru o reproducere fidela a culorilor, la standarde de studio.

Pe langa calitatea deosebita, AXIS V5914 si V5915 se remarca si printr-o flexibilitate deosebita in utilizare, caci interfata deschisa pe care o utilizeaza permite integrarea in alte sisteme, vizand, astfel, un public mai larg. Ele sunt acompaniate de o licenta de proba pentru aplicatia CamStreamer, ce poate fi utilizata pentru a transmite continut video la cea mai buna calitate prin intermediul unor platforme populare precum YouTube sau Facebook. Camera este extrem de usor de configurat si utilizat, astfel ca nu este nevoie de personal specializat sau de timp prea indelungat pentru a obtine rezultatele profesioniste dorite. Totodata, este asigurat si suport VISCA PTZ cu pana la 8 camere prin intermediul modulului I/O de retea AXIS P8221 si integrare nativa cu NewTek TriCaster VMC1 si TC1.

Cei care doresc sa revada imagini din transmisia live a evenimentului Bucharest International Air Show 2018 – pot gasi aceste imagini online, gratie camerelor AXIS, accesand:

pagina de Facebook Axis Communications Romania;

pagina de Facebook Libertatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *