WatchShop.ro: ceasurile casual-sport, pentru înot, activități outdoor și cele rezistente la șocuri sunt preferatele românilor pe timpul verii

  • Clienții plătesc, în medie, 500 de lei pentru un ceas achiziționat pe timpul verii
  • ro introduce în portofoliu brandul Bratleboro și aduce, în România, vârful de gamă de la Garmin, fēnix 5X Plus, lansat în luna iunie la nivel mondial
  • Vara aduce un plus de până la 15% în vânzările WatchShop.ro

București, 5 iulie 2018 – Românii au devenit, în ultimii ani, tot mai atenți la sezonalitate și sunt interesați să urmeze tendințele, atunci când achiziționează ceasuri. Iar aceste tendințe se observă și în cazul vânzărilor, în perioada de vară, preferințele românilor orientându-se către ceasurile casual-sport, „de vacanță”.

Vara, românii preferă ceasurile speciale pentru înot, pentru activități outdoor și cele rezistente la șocuri, accesorizate cu curele de tip textil sau de silicon, ce rezistă foarte bine la transpirație și la stropii de apă.

„Ceasurile au început să fie, din ce în ce mai mult, o exprimare a propriei personalități, a stilului de viață, a dispoziției. În acest context, în sezonul estival, produsele achiziționate sunt cele care transmit ideea de vară, de vacanță, de relaxare. De asemenea, activitățile desfășurate vara sunt un argument important pentru alegerea ceasului potrivit. De exemplu, cei care vor dori să urce pe munte, vor cumpăra un ceas cu busolă, care indică temperatura, presiunea atmosferică sau are alte funcții din aceeași gamă”, spune Dragoș Diaconu, CEO WatchShop.ro.

Bugetul pentru achiziția unui ceas de vară poate varia de la 150 de lei, pentru un ceas sport simplu, fără funcții, până la câteva mii de lei, în funcție de activitatea pe care utilizatorul o va desfășura (ceasuri cu funcții complexe, pentru scufundări sau activități extreme, spre exemplu). Statistic, însă, prețul mediu al unui ceas cumpărat de la WatchShop.ro în perioada de vară este de aproximativ 500 de lei.

În perioada estivală, cel mai bine vândute branduri sunt cele care oferă ceasuri sport, cu variantă de curea de silicon sau material textil și rezistente la apă. Cele mai vândute branduri sunt: Casio, Citizen, Tissot, Sekonda și Accurist. Ca și particularități ale modelelor, românii preferă cadranele rotunde și liniile simple, în cazul ceasurilor fashion, și funcțiile smart pentru ceasurile sport.

Noi branduri / modele în portofoliu: Bratleboro și Garmin

Vara aduce și noutăți în portofoliul WatchShop.ro:   brandul Bratleboro, cu ceasuri de călătorie, cu aspect modern, de calitate și care îmbină elemente tradiționale cu tehnologia modernă. Sunt ceasuri minimaliste, ușoare, cu brățări colorate, versatile, perfecte pentru cei care se lasă definiți de experiențele pe care le trăiesc.

Iar pasionații de sport au ocazia să își achiziționeze vârful de gamă Garmin, lansat în luna iunie la nivel mondial, și care poate fi găsit, în România, la WatchShop.ro. fēnix 5x Plus face parte din noua serie de smartwatch-uri high-end de la Garmin și este cel mai complex ceas multisport-casual, dotat cu funcții precum cartografiere GPS avansată și posibilitatea de a face plăți contactless. Bateria ceasului durează până la 20 de zile, cu o singură încărcare, iar cele două versiuni, 5 și 5s, sunt dedicate iubitorilor de alergare, sporturi nautice, ciclism, care au nevoie de  toate caracteristicele tehnice necesare pentru aceste tipuri de activități.

Noile modele de ceasuri, ofertele disponibile și cererea tot mai mare de ceasuri de calitate la prețuri accesibile, alături de servicii de top pre și post-vânzare, precum revizii gratuite, gravură laser, ambalarea produselor pentru cadou și returul gratuit timp de 365 de zile, vor aduce un plus de până la 15% în vânzările WatchShop.ro din perioada iulie – septembrie.

De ce trebuie să țină cont clienții atunci când achiziționează un ceas pentru vară

În funcție de activitățile pe care le desfășoară, la achiziția unui ceas pentru perioada de vară, utilizatorii ar trebui să țină cont de câteva sfaturi oferite de specialiștii WatchShop.ro:

  • Rezistența la apă – pentru a putea fi purtat la practicarea sporturilor acvatice, înot, ceasul ar trebui să reziste la o presiune de cel puțin 10 atmosfere;
  • Indiferent dacă va fi folosit în drumeții montane sau chiar pe plajă, modelul purtat trebuie să fie testat la rezistență la șocuri;
  • Cronometru sau cronograf – dacă ceasul este purtat în timpul activităților sportive;
  • Iluminare – pentru a putea fi utilizat pe timpul nopții;
  • GPS / Busolă – un model cu aceste funcții este ideal pentru participanții la concursuri sportive;
  • Funcția de monitorizare a pulsului/ pedometru – permițând, astfel, monitorizarea evoluției formei fizice a utilizatorului.

Top sfaturi pentru protejarea ceasurilor pe timp de vară

Pentru posesorii ceasurilor rezistente la apă este recomandată verificarea coroniței (remontoarului) înainte de a intra în apă. Se poate întâmpla ca aceasta să nu fie împinsă până la capăt, lucru care poate afecta etanșeitatea ceasului. De asemenea, de multe ori se creează confuzie în cazul ceasurilor cu rezistență la o presiune de 3 sau 5 atmosfere, acolo unde o parte dintre clienți interpretează, în mod eronat, că pot folosi ceasurile respective până la adâncimi de 50 de metri. Ceasurile care garantează că pot rezista la intrarea în apă sunt cele ale căror etanșeitate rezistă la o presiune de cel puțin 10 atmosfere.

Apa sărată și ceasurile nu sunt o combinație bună. Prin urmare, ar trebui evitată intrarea în apă sărată cu ceasul la mână. Dacă se întâmplă însă acest lucru, este recomandată spălarea ceasului în apă dulce pentru îndepărtarea depunerilor de sare.

Pentru posesorii de ceasuri cu funcții complexe, recomandarea specialiștilor WatchShop.ro este ca softul să fie actualizat – doar în acest fel ceasul oferind informații corecte.

De asemenea, orice problemă întâmpinată de utilizatori în materie de ceasuri poate fi rezolvată de experții WatchShop.ro, atât telefonic, cât și în cadrul ceasornicăriei proprii din  București, aflată pe bulevardul Banu Manta nr. 60.

Despre WatchShop.ro

WatchShop.ro este cel mai mare magazin online de ceasuri din România și singurul magazin dedicat pasiunii bărbaților de a căuta și cumpăra ceasuri. În procesul de achiziție, clienții au acces la informație completă și relevantă, la care se adaugă aspectele tehnice și tehnologice care au legătură cu modelele de ceasuri căutate. WatchShop.ro are un portofoliu de peste 12.000 de modele disponibile, de la peste 80 de branduri renumite la nivel mondial, unele dintre ele importate în exclusivitate. WatchShop.ro oferă și service în garanție, dar și servicii post-garanție, iar perioada de retur a produselor este de 365 de zile de la achiziție, cea mai extinsă de pe piață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *