Platforma de sănătate Wello este primul proiect din România acceptat într-un program de dezvoltare al EIT Health, una dintre cele mai mari inițiative mondiale din healthcare

Wello_imagini din platforma

  • Programul GoGlobal, inițiat de EIT Health, sprijină cele mai bune proiecte europene din healthcare să fie lansate pe piața internațională
  • Wello a fost premiată recent și la târgul de inovație în tehnologie VivaTech Paris
  • Wello a atras deja finanțare de 1 milion de euro pentru dezvoltare

CLUJ-NAPOCA, 25 iunie 2018 – Wello, platforma de sănătate dedicată familiilor cu copii supraponderali, dezvoltată de o echipă de 13 specialiști în tehnologia informației din județul Cluj, este singurul proiect din România acceptat în programul de dezvoltare GoGlobal al EIT Health, una dintre cele mai mari inițiative mondiale din industria de healthcare.

Wello va participa la ediția din acest an a GoGlobal Israel-Canada, care se desfășoară în perioada iunie-noiembrie, și reprezintă poarta de acces a IMM-urilor europene incluse în program către două dintre cele mai importante hub-uri de inovație în healthcare, prin implicarea unor parteneri locali de top.  La această ediție, au fost acceptate doar două proiecte din Europa, Wello fiind unul dintre acestea.

Programul GoGlobal își propune să le ofere companiilor care activează în industriile de tehnologie medicală, biotehnologie și sănătate digitală, competențele necesare pentru a se extinde cu succes la nivel mondial. Proiectele acceptate sunt sprijinite să se lanseze în piețe noi cu know-how în sistemele de sănătate specifice țărilor vizate, să afle informații despre reglementările în vigoare, precum și să aibă acces la stakeholderi și analize asupra competiției.

EIT Health, inițiatorul acestui program și organizație susținută de Comitetul European şi Institutul European de Inovare și Tehnologie, își propune să încurajeze dezvoltarea de soluții inteligente pentru industria de sănătate din Europa, iar bugetul de investiții alocat în acest scop, pentru următorul deceniu, este de 2 miliarde de euro.

„Participarea la GoGlobal este o oportunitate pentru orice companie din industria de sănătate care urmărește extinderea internațională, iar validarea Wello, prin includerea într-un program EIT Health recunoscut pentru criteriile foarte riguroase de selecție, ne sprijină în demersul nostru de a găsi clienți și parteneri de top pentru platforma de sănătate Wello, pe care o vom lansa în această toamnă”, spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.   

Selectarea Wello pentru a participa la EIT Health GoGlobal Israel poate fi văzută ca pe o dovadă a evoluției ecosistemului start-up-urilor românești din domeniul sănătății în ultimii ani. Produsul lor se adresează unei probleme serioase și în creștere, iar EIT Health poate oferi Wello contextul și contactele pentru a deveni o soluție folosită la nivel internațional, spune Dr. Ion-Gheorghe Petrovai – reprezentant pentru România al Comunității FreshBlood HealthTech, în cadrul EIT Health RIS Hub.

Misiunea platformei de sănătate Wello, bazată pe Inteligență Artificială, este de a ajuta familiile cu copii cu probleme de greutate să slăbească și să aibă un stil de viață sănătos, bazat pe o alimentație corespunzătoare vârstei, activitate fizică constantă și joc. Dezvoltarea platformei Wello a început în august 2017, iar varianta beta va fi lansată în toamna acestui an. Valoarea totală a proiectului este de 1 milion de euro.

Lansarea Wello vine în contextul în care unu din trei copii din Europa, cu vârste între 6 şi 9 ani, este supraponderal sau obez și, mai mult, România se află pe locul al doilea în Europa în ceea ce privește numărul copiilor cu exces de greutate.

În luna mai, platforma de sănătate Wello a câștigat premiul The School Lunch Revolution oferit de grupul Sodexo la unul dintre cele mai mari târguri internaționale de inovație în tehnologie organizate în Europa, VivaTech Paris, locul de întâlnire al start-up-urilor și liderilor mondiali în tehnologie.

Wello a fost unul dintre cele 1.112 proiecte incluse în competiția dedicată start-up-urilor Viva Technology Challenges, în etapa de preselecție fiind înscrise 8.418 proiecte. Soluția Wello a fost prezentată participanților la VivaTech în cadrul standului Digital Day al Sodexo, lider mondial în Soluții pentru Calitatea Vieții.

Ediția din 2018 a VivaTech a totalizat peste 100.000 de participanți, din 125 de țări, și a adus împreună peste 300 de speakeri de top, antreprenori, lideri în business, investitori și cercetători, care au dezbătut impactul digitalizării în economie și societate, precum Mark Zuckerberg (Facebook), Ginni Rometty (IBM) și Eric Schmidt (Alphabet Inc.).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *