Huawei lansează primul echipament 5G comercial

Huawei a lansat, în cadrul MWC, Huawei 5G, primul dispozitiv comercial de acest tip care suportă standardul global de telecomunicații 3GPP, pentru tehnologia 5G. Acest dispozitiv marchează un nou moment important pentru Huawei, deschizând drumul spre noua generație a conectivității wireless.

Pentru a se asigura că 5G CPE funcționează la performanțe maxime, Huawei utilizează propriul chipset Balong 5G01, primul chipset comercial din lume care poate susține standardul de telecomunicații 3GPP pentru tehnologia 5G, cu viteze teoretice de downlink super-rapide, de până la 2.3Gbps. Noul dispozitiv suportă toate benzile de frecvență 5G, inclusiv sub-6GHz și MMW, capabil astfel să ofere o soluție completă 5G potrivită pentru multiple scenarii de utilizare. Chipset-ul Balong 5G01 transformă Huawei în prima companie care poate să ofere soluții 5G complete prin intermediul propriilor rețele, a dispozitivelor sale și a capabilităților chipset-ului.

 “Tehnologia 5G va reprezenta saltul spre o lume mai inteligentă, în care oamenii, automobilele, locuințele și dispozitivele sunt complet conectate, oferind experiențe noi și posibilități nelimitate.”, a declarat Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group. Tot acesta continuă: “Încă din 2009, Huawei a investit 600 de milioane de dolari în cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor 5G, unde suntem deschizători de drumuri cu inovații în materie de arhitectură a rețelelor, a spectrului de frecvență, în verificările de teren și nu numai. De la conectarea automobilelor și a caselor inteligente la tehnologia AR/VR și la holograme video, suntem dedicați în dezvoltarea unui ecosistem 5G matur, pentru ca utilizatorii noștri să se bucure de experiența unei lumi cu adevărat conectate, care transformă modul în care comunicăm și împărtășim toate experiențele.”

Dispozitivul Huawei 5G CPE a fost conceput în două variante: unul asigură o frecvență scăzută (sub-6 GHz) în timp ce celălalt asigură o frecvență înaltă (mmWave). Modelul Huawei 5G CPE cu frecvență scăzută este micuț și ușor, compatibil cu rețelele 4G și 5G, și a dovedit că poate să asigure o viteză de descărcare de până la 2Gbps, adică de 20 de ori mai rapidă decât viteza de descărcare prin intermediul unei fibre optice de 100 Mbps. Acest lucru asigură o experiență ultra-rapidă și le permite utilizatorilor să se bucure atât de experiența jocurilor și a clipurilor video de tip VR precum și de descărcarea într-o secundă a unui show TV. Modelul cu frecvență înaltă este disponibil pentru utilizarea atât în interiorul unităților cât și în exteriorul acestora.

Rețelele 5G stabilesc noi standarde în materie de viteze mari de Internet, conexiuni wireless cu o latentă redusă a rețelei, cu o viteză maximă de downlink de până la 20 Gbps, și suportă conectivitatea a un milion de dispozitive pe kilometru pătrat, precum și o latentă a rețelei de până la 0.5ms. Totodată, tehnologia 5G promite o conectivitate îmbunătățită între oameni și IoT, mărind potențialul pentru numărul de dispozitive care pot fi conectate simultan și cantitatea de date ce poate fi partajată între ele.

Huawei colaborează cu peste 30 de companii de telecomunicații, printre care Vodafone, Softbank, T-Mobile, BT, Telefonica, China Mobile și China Telecom. Huawei a început testarea rețelelor 5G comerciale cu ajutorul a mai mulți parteneri încă din 2017, finalizând testarea interoperabilă și începând să ofere prima rundă de rețele 5G comerciale în 2018.

 

Despre Huawei Consumer BG

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări și deservesc o treime din populația lumii. În anul 2017, Huawei s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel global. Compania deține 17 centre R&D în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India, China și Finlanda. Făcând parte din cele 3 filiale ale companiei Huawei, Huawei Consumer BG pune la dispoziția utilizatorilor săi telefoane mobile, tablete, accesorii inteligente, dispozitive pentru acasă și servicii cloud etc. Cu peste 30 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, Huawei este orientată spre a oferi soluții inovatoare, care se traduc în experiențe extraordinare pentru consumatorii de pretutindeni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *