Vodafone Romania are cea mai rapida retea mobila de generatie 4G din Romania, potrivit datelor Ookla Speedtest din 2017

    • Cele peste 1,15 milioane de teste realizate de utilizatorii din Romania in 2017 si colectate de Ookla Speedtest Intelligence arata ca reteaua de generatie 4G (LTE) a Vodafone Romania a oferit cele mai mari viteze medii de descarcare si incarcare a datelor mobile, precum si cea mai mica intarziere medie in transmiterea datelor mobile
    • Valorile medii nationale ale vitezelor de date mobile furnizate de Vodafone Romania pe reteaua de generatie 4G sunt cu cel putin 12% mai mari pentru incarcare (upload) si cu aproape 7% mai mari pentru descarcare (download)  in comparatie cu orice alt operator de comunicatii de date mobile din Romania

Bucuresti, 5 februarie 2018 – Vodafone Romania este cea mai rapida retea mobila de generatie 4G din tara, potrivit testelor efectuate de utilizatorii din Romania pe conexiuni 4G, 4G+ si 4.5G (LTE) in 2017 cu ajutorul Speedtest® by Ookla®, cea mai populara aplicatie de testare si analizare a vitezei de internet din lume. Rezultatele a peste 1,15 milioane de teste efectuate de utilizatorii de comunicatii mobile din Romania in perioada ianuarie-decembrie 2017 arata ca reteaua de generatie 4G (LTE) a Vodafone Romania ofera cele mai mari viteze medii de descarcare (download) si incarcare (upload) a datelor mobile, precum si cea mai mica intarziere medie (latency) in transmiterea datelor mobile.

„Aceasta recunoastere este foarte importanta pentru noi, deoarece reprezinta un indicator al performantei retelei mobile din perspectiva clientului si ne ofera o imagine de ansamblu asupra calitatii serviciilor pe care le oferim. Este o dovada ca utilizatorii nostri beneficiaza de cea mai buna experienta 4G din Romania, care le permite sa se bucure de divertisment mobil si sa ramana conectati oricand si oriunde”, a declarat Catalin Buliga, Technology Director, Vodafone Romania.

Datele colectate de catre Ookla Speedtest Inteligence prin intermediul testelor efectuate de utilizatori cu ajutorul aplicatiei Speedtest pentru verificarea performantei conexiunilor de generatie 4G (LTE) in perioada ianuarie-decembrie 2017 arata ca Vodafone Romania are cele mai bune rezultate, cu o valoare medie a vitezelor cu cel putin 12% mai mare pentru incarcarea de date (upload) si cu aproape 7% mai mare pentru descarcarea de date (download) in comparatie cu orice alt operator de comunicatii de date mobile din tara.

Recent, reteaua Vodafone Romania, Supernet 4.5G, a fost certificata drept cea mai performanta retea mobila din Romania pentru al patrulea an consecutiv, obtinand cel mai mare punctaj total pentru calitatea si performanta serviciilor sale de voce si date mobile, in urma testarii tuturor retelelor mobile din Romania de catre auditorul independent P3 communications, in noiembrie si decembrie 2017. Totodata, operatorul a obtinut cel mai mare scor pentru serviciile de date mobile si ofera cea mai buna experienta de navigare pe internet si de utilizare YouTube in comparatie cu ceilalti operatori.

Ookla este lider mondial in testarea performantei conexiunilor de internet si in diagnoza retelei, la initiativa utilizatorilor. Cu peste zece milioane de teste efectuate in fiecare zi si peste 20 de miliarde de teste inregistrate pana in prezent, Speedtest ofera cea mai extinsa imagine asupra performantei si accesibilitatii retelelor de internet la nivel mondial. Platforma de date cuprinzatoare a companiei, cunoscuta sub denumirea  Speedtest Intelligence, este un instrument de incredere esential pentru cercetare si analiza, utilizat de catre companii, universitati si agentii guvernamentale in demersul lor de a intelege pe deplin complexitatea si calitatea serviciilor de internet, tinand cont atat de regiune, cat si de furnizor. Testele pot fi efectuate pe speedtest.net, iar aplicatia Speedtest poate fi descarcata pentru iOS, Android, macOS, Windows, Apple TV si Google Chrome.

Vodafone Romania este o divizie a Vodafone Group Plc., unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicatii mobile din lume, care ofera o gama de servicii ce include voce, mesaje, date si comunicatii fixe. Vodafone Group are divizii in 26 de tari, 49 de retele mobile partenere si operatiuni de broadband fix in 19 tari. La 31 decembrie 2017, Vodafone Group avea 529,1 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile si 19,3 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, incluzand India si toti clientii Vodafone din entitatile create in urma unor fuziuni si asocieri. Pentru mai multe informatii, accesati www.vodafone.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *