MyFrenchFilmFestival, festivalul online dedicat cinematografiei franceze, revine în România

București, 18 ianuarie 2018. Pentru al patrulea an consecutiv, filmele din cadrul MyFrenchFilmFestival sunt disponibile exclusiv online în Orange TV Go, între 19 ianuarie şi 19 februarie.

Ajuns la ediţia cu numărul opt, MyFrenchFilmFestival este primul festival online de film francez accesibil publicului din România în mod gratuit. Majoritatea filmelor din cadrul festivalului sunt disponibile în România şi pot fi urmărite cu uşurinţă pe laptop, tabletă sau smartphone prin intermediul aplicaţiei Orange TV Go, dar şi al site-ului tvgo.orange.ro.

Cu aproape 7 milioane de vizionări în 2017 în peste 200 de teritorii, festivalul aduce iubitorilor de film francez o bogată selecţie de lung şi scurt metraje, disponibile în platforma onlinemyfrenchfilmfestival.com sau prin intermediul partenerilor.

Selecţia de filme

Timp de o lună, în perioada 19 ianuarie – 19 februarie, cinefilii din România vor avea acces la filmele înscrise în competiţia oficială, dar şi la restul filmelor difuzate în cadrul festivalului. Astfel, publicul din România se va putea bucura de 25 de filme, dintre care 12 lungmetraje precum „Rock’n Roll”, „Ava” sau clasicul „Le Dernier Métro”, dar şi 13 scurtmetraje.

De la filme de comedie, dramă sau romantice, la thrillere şi filme clasice, publicul din România va avea ocazia să descopere o selecţie variată de filme ce abordează atât teme actuale cât şi universale.

Filmele din cadrul festivalului sunt accesibile gratuit pe site-ul tvgo.orange.ro sau în aplicaţia Orange TV Go, traficul de date fiind taxat în funcţie de serviciul de internet folosit. De asemenea, cei care accesează platforma şi aplicaţia Orange vor putea viziona filmele subtitrate în limba română.

Juriul

Filmele înscrise în competiţie vor fi jurizate de către 5 regizori de renume internaţional alături de preşedintele juriului, Paolo Sorrentino. În calitate de regizor şi scenarist, Paolo Sorrentino este câştigător al premiilor Oscar şi Globul de Aur, fiind cunoscut pentru numeroasele sale filme şi seriale, precum The Young Pope.

Acestora li se adaugă un juriu format din 5 jurnalişti şi critici de film care vor participa la stabilirea câştigătorilor.

Premiile

La finalul festivalului vor fi desemnaţi câştigătorii celor trei premii acordate în cadrul competiţiei oficiale:

Premiul juriului – acordat de către cei 5 regizori care formează juriul festivalului.

Premiul publicului – oferit în baza voturilor primite de la utilizatorii de internet din întreaga lume, care îşi pot exprima preferinţele accesând platforma online a festivalului myfrenchfilmfestival.com.

Premiul presei internationale – acordat de către un juriu compus din jurnalişti şi critici de film.

MyFrenchFilmFestival este organizat de UniFrance. În România, festivalul este susţinut de Orange Romania şi de Institutul Francez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *