Tu stii cand iti va fi ultima clipa?

Desi pare o intrebare morbida si care ar fi deranjanta pentru multe persoane daca am vrea sa le-o adresam, este deopotriva la fel de serioasa. Si chiar daca multi ar nega asta, ne gandim uneori cand ne va veni vremea sau cum am putea sa ne dam ultima suflare si ne imaginam tot felul de scenarii despre cum va fi viata de apoi, cum va fi viata altora fara noi si multe altele.

Din ce in ce mai multe persoane, in special cei care au joburi periculoase sau pur si simplu pasiuni care se pot dovedi daunatoare aleg sa-si exprime din timpul vietii dorintele cu privire la ce sa de intample cu trupul lor dupa moarte, daca sa le fie donate organele celor care au nevoie, daca sa fie incinerati sau cum sa fie inmormantati. Astfel de lucruri sunt destul de normale, si chiar daca biserica s-ar opune anumitor practici, cum au existat controversele donarii de organe, dorinta celor care au ales aceasta cale este absoluta si trebuie respectata.

In vederea alegerii unei firme de pompe funebre care sa se ocupe de pregatirile inmormantarii unei persoane sau acolo unde este nevoie, de realizarea procesului de repatriere decedati, atunci cand o persoana se afla peste hotare cand aceasta inevitabilitate se produce. Cea mai dificila parte in decesul unei persoane intr-o alta tara este realizarea procesului de repatriere care se refera la contactarea autoritatilor specifice din tara respectiva si intocmirea actelor necesare: certificatul de deces dar si actele necesare pentru transport funerar international care trebuie realizat dupa anumite standarde si in anumite conditii, folosindu-se doar autoturisme omologate de catre autoritati si echipate corespunzator cu tot ceea ce este nevoie, sicriul de transport fiind desigur principala grija al celor de la firma de repatriere. Acesta poate fi ales de catre membrii familiei persoanei decedate si, precum si celelalte obiecte necesare, hainele cu care este imbracata persoana si crucile care se folosesc in timpul transportului funerar si al slujbelor. Toate aceste lucruri pot fi oferite doar de o firma profesionista si cu cu multa exprienta in domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *