Facturi mai mici prin metode eficiente

Pe masura ce depozitele de combustibili conventionali se micsoreaza an de an, consumul de energie electrica devine din ce in ce mai problematica si din ce in ce mai multe persoane recurg la metode neconventionale pentru a-si produce energia necesara anumitor sarcini zilnice. Printre aceste metode, cele mai utilizate sunt energia eoliana si energia solara.

Nu doar in orase ci din ce in ce mai mult si in zone rurale gasim panouri solare pe casele oamenilor dar si turbine eoliene, chiar daca mai rar. Panourile solare sunt mai predominante si datorita usurintei cu care le putem monta si utiliza, turbinele eoliene fiind mai pretentioase si necesitand anumite conditii pentru a functiona in parametrii normali.

In cazul panourilor solare, acestea pot functiona pe toata perioada anului, chiar si iarna cat timp exista lumina afara si le gasim in 2 modele: on grid si off grid. Un sistem fotovoltaic on grid  se bazeaza pe principiul de producere a energiei electrice si inducerea acesteia intr-o anumita masura in reteaua de alimentare a locuintei pentru o folosire ulterioara asa ca nu au nevoie de un sistem de stocare al energiei. In functie de compozitia celulelor fotovoltaice, sistemul poate produce mai multa sau mai putina energie asa ca pentru a obtine cantitatea necesara consumului zilnic ne putem instala mai multe panouri solare pentru a fosta un sistem fotovoltaic mai mare.

Pe langa faptul ca este o metoda usor de folosit si foarte utila pentru orice locuinta, un sistem fotovoltaic castiga din ce in ce mai mult teren in defavoarea surselor de energie conventionale pentru care facturile vin destul de mari, in special iarna atata pentru folosirea mai intensa a surselor de iluminat dar si a surselor de incalzire. Un panou fotovoltaic on grid, legat direct la reteaua de energie poate scadea valoarea unei facturi de energie electrica chiar si cu mai mult de 50% asa ca banii cheltuiti pe un astfel de sistem vor fi recuperati intr-un timp scurt iar pe viitor vom putea economisi mai multi bani in fiecare luna datorita facturilor mai mici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *