Bumper Ads: Trendul Advertising-ului Online în 2018

Știind că intervalul în care ne menținem atenți a scăzut mult și că un procent în creștere din traficul global de internet e orientat către conținutul video, importanța clipurilor video în campaniile digitale pe Youtube crește semnificativ. Ce sunt Bumper Ads-urile și cum le putem folosi pentru campanii digitale eficiente?

Bumper Ads
O soluție determinată de comportamentul uman

Conform ultimelor statistici Google, în anul 2019, 80% din traficul global online va fi orientat către conținutul video, iar consumul de internet pe mobil va depăși procentul de 78%. Mai mult decât atât, 1,5 miliarde de persoane se uită la video-uri pe YouTube în fiecare zi, iar o persoană privește clipuri pe mobil aproximativ 1 oră zilnic. Acestea sunt numai câteva cifre care arată impactul și importanța pe care o va avea conținutul video, trendul fiind într-o creștere continuă.

Datele de mai sus spun multe despre comportamentul nostru, dar știm și că suntem asaltați de conținut și informații în fiecare moment. Motiv pentru care este vital pentru marketeri să găsească cea mai bună modalitate de a ne capta atenția, în diferite momente ale zilei.

Un alt aspect important e faptul că lungimea intervalului în care suntem cu adevărat atenți s-a redus considerabil de la 30 de minute în anii ’30, la 12 secunde în anul 2000 și la numai 3-5 secunde astăzi.
Soluția pentru acest context a apărut sub forma unui clip de 6 secunde numit Bumper Ad, care captează atenția consumatorilor și care este eficient în a livra mesajul dorit într-un interval foarte scurt, cu un anunț non skippable (nu poate fi închis).

Bumper Ads-urile, de inclus în orice plan digital media

Acestea au o importanță deosebită mai ales atunci când vorbim despre advertising-ul pe mobil cu conținut video. Bumper Ads-urile cresc impactul brandurilor, amplificând awareness-ul și retenția mesajului transmis. Alte motive importante pentru care ar trebui folosite din plin sunt numărul imens de persoane la care pot ajunge și faptul că sunt optimizate pentru mobil.

Cum și când folosim Bumper Ads?

Având în vedere că sunt foarte bine adaptate pentru a răspunde nevoilor actuale ale digitalului, Bumper Ads-urile pot fi folosite cu rezultate remarcabile în orice etapă a activării online:

Înainte de începerea campaniei pot fi folosite ca teaser pentru atragerea atenției, urmând ca apoi să se dezvolte povestea campaniei printr-un video lung.

În timpul desfășurării campaniei, Bumper Ads-urile pot fi folosite împreună cu clipuri video lungi sau cu bannere vizuale și contextuale, pentru accelerarea rezultatelor de marketing online, crescând semnificativ rezultatele.

Pentru cei care deja au văzut deja mesajul campaniei, dar nu au făcut acțiunea dorită, Bumper Ad-ul poate fi de mare succes pentru reamintirea mesajului și pentru a determina audiența să acționeze, în campanii de Remarketing.
Pentru crearea unui Bumper Ad

E recomandat să folosim scenele cele mai de impact, imagini sau sunete din clipul lung al campaniei. E util să fie folosite mai multe clipuri pentru a evita agasarea consumatorilor cu un mesaj repetitiv, căruia îi scade impactul pe măsură ce e vizionat de mai multe ori (ad fatigue).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *