Mihaela Carată – singura femeie din România care conduce o afacere în domeniul explozivilor

Firma Nitro Nobel Group la 7 ani de existență

Înființată în 2010, Nitro Nobel Group este o companie cunoscută în industria explozivilor din România și mediul internațional, fiind o afacere dezvoltată cu entuziasm și din pasiune pentru acest domeniu.

Mihaela Carată – singura femeie din România  care conduce o afacere în domeniul explozivilor
 În viitor, Nitro Nobel Group își dorește să se dezvolte ca prestator de servicii locale și internationale, punând accent pe spiritul antreprenorial, excelența operatională, pe respectul pentru oameni și mediu, oferind clienților săi consultanță și soluții complete. 

Mihaela Carată

Firma acoperă, pentru piața din România, toată gama de aparatură și servicii de consultanță necesare unor lucrări sigure și precise în exploatările miniere subterane și de suprafață. Activitatea NNG implică și autorizarea completă și însoțirea mărfurilor periculoase pe teritoriul României (tranzitul de armament, muniții, materii explozive, tehnică militară, substanțe periculoase).

Împlinind 7 ani de existență în 2017, Nitro Nobel îi aparține Mihaelei Carată, singura femeie care conduce o afacere în domeniul explozivilor, în țara noastră.

Absolventă a Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, Mihaela Carată a lucrat în domeniul contabil și bancar, apoi a descoperit domeniul expozivilor în 2006, odată cu o funcție într-o firmă de profil, fiind Director Adjunct și de Operațiuni. În 2010, s-a considerat motivată să își creeze propria firmă, așa luând naștere Nitro Nobel Group, un nume inspirat de prima firmă a lui Alfred Nobel.

Produsele pe care firma le are în portofoliu sunt următoarele: detectoare LDS, aparate de măsură, echipament tip Chronos, explozoare pentru sisteme de inițiere electrice și neelectrice, sistem electronic de monitorizare, echipamente scanare laser, soluții software.

De asemenea, sunt trei tipuri de servicii pe care NNG le oferă clienților săi: tranzit, casă de expediții și transport agabaritic.

Servicile de tranzit includ: aviz de tranzit/ autorizație pentru tranzit/ licență individuală de tranzit; însoțire cu personal specializat și efective de jandarmi pentru transportul pe teritoriul României; obținerea permisului/ autorizației de tranzit pentru Europa, Statele Unite ale Americii, Canada și Orientul Mijlociu.

Casă de expediții

Pentru transportul bunurilor clasificate de legi și reglementari în vigoare cu un anumit grad de periculozitate, Nitro Nobel – Casă de expediții pune la dispozitie serviciile de transporturi de marfuri periculoase (ADR) pe rute de transport interne și internaționale, traficul fiind coordonat de profesioniști care oferă soluții personalizate pentru fiecare client în parte.

Avantajele create de utilizarea serviciilor biroului de expediție sunt palpabile și importante în acest domeniu de activitate: reducerea timpului și a eforturilor de găsire a mijlocului de transport potrivit prin care marfa să fie transportată și livrată la timp; cunoașterea rutelor celor mai bune și mai rapide facilitează derularea mărfurilor în condiții optime de operativitate, siguranță și costuri; organizarea expedierii mărfurilor în regim de grupaj, reducând astfel cheltuielile prin plata doar a locului mărfii transportate și nu a întregului mijloc de transport.

Transport agabaritic

Pentru tranzitul de mărfuri agabaritice prin România, NNG este furnizor specializat de logistică și soluții de transport agabaritic rutier, combinat cu transport maritim, fluvial, feroviar sau aerian. În acest tip de serviciu, se obțin autorizații specifice, se furnizează servicii de escortare, asigurându-se marfa pe durata transportului.

Fiind un domeniu în care siguranța și încrederea este foarte importantă, afacerea NNG a crescut datorită rigorii și implicării desăvârșite a angajaților și colaboratorilor din organizație: „În relațiile pe care le creăm, ne definește transparența, încrederea și promptitudinea, având convingerea că doar cu aceste atribute se poate ajunge la succes. Furnizorii și partenerii noștri cred în aceleași valori ca ale noastre, fiind oameni care continuă să se reinventeze și să fie autentici într-o piață dinamică și competitivă. Ne manifestăm cu responsabilitate în acest domeniu care implică maximum de seriozitate, siguranță și profesionalism, iar mulțumirea clienților noștri înseamnă o creștere a acestui domeniu și o piață interesantă, cu un viitor aflat în evoluție.”, a declarat Mihaela Carată.

În viitor, Nitro Nobel Group își dorește să se dezvolte ca prestator de servicii locale și internationale, punând accent pe spiritul antreprenorial, excelența operatională, pe respectul pentru oameni și mediu, oferind clienților săi consultanță și soluții complete.

În iulie 2016, Mihaela Carată a devenit vicepreședinta Asociației Române în Domeniul Explozivilor și Ingineriei Împușcărilor, singura de acest profil din România, pe care a creat-o împreună cu partenerul său, Doru Anghelache.

De-a lungul anilor, NNG a participat la conferințele tematice organizate în Europa din doi în doi ani. De altfel, următoarea conferință are loc anul acesta în perioada 10-12 septembrie, la Stockholm, Suedia, fiind cea de-a 9-a Conferință Globală EFEE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *