Premii pentru școlile de modă din România la Romanian Fashion Philosophy

Celebra creatoare internațională de modă Agatha Ruiz de la Prada împreună cu fondatorul thefashioninsider.com, Marcellous Jones, au vizitat România fiind prezenți la festivalul de modă Romanian Fashion Philosophy, ce a avut loc în perioada 21-24 martie 2017 în București, Palatul Bragadiru.

Cea mai buna scoala de design vestimentar- Atelierele ILBAH

Cea mai buna scoala de design vestimentar- Atelierele ILBAH

Prima seară a evenimentului a fost dedicată tinerilor designeri și școlilor de modă din România, iar colecțiile prezentate de aceștia au intrat în competiția Romanian Fashion Design Talent Competition.

În concurs s-au înscris Universitățile de Arte din București și Cluj dar și școli private de modă. Școala Atelierele ILBAH a câștigat premiul cel mare al acestui concurs prezentând colecția Bloom2Blossom, care a impresionat membrii juriului dar și publicul prezent în sală. Locurile doi și trei au fost obținute de Universitatea de Artă și Design din Cluj.

Colecția câștigătoare, Bloom2Blossom, s-a dovedit o colecție demnă de renumele școlii Atelierele ILBAH și a bucurat privirile tuturor celor prezenți, dar și a celor de acasă, care au beneficiat de o transmisiune livestream. Coordonați de trainerul Mirela Diaconu, tinerii designeri au prezentat o colecție inspirată de primavară, culori vii, materiale romantice și fluide. Colecția vorbește despre pasiune și dorește să contureze sentimentul libertății și naturaleții. Poze cu întreaga colecţie pot fi văzute aici: goo.gl/fSvct8

Juriul a fost alcătuit din Marcellous Jones (fondator thefashioninsider.com), Marzio Nocera (fondator FashionChannel Italia), Sara Wechsler (Președintele Romanian Textile Concept), Iuliana Tudor (prezentator TV), Maria Pârcălăbescu (MareMod), Elena Stoica (Preşedintele Asociaţiei Confecţionerilor din România).

Cursanții care au participat la realizarea colecției, sub îndrumarea Mirelei Diaconu, sunt: Andreescu Dragoș, Ciobanu Roxana Cătalina, Comănescu Marilena, Cringanu Andrei Constantin, Juverdeanu Iulia Ildiko, Marin Alecsandra, Marinescu Sonia Carmela, Nedelcea Adriana, Nedeloiu Alina-Elena, Nistor Alexandra, Sorodoc Larisa-Elena, Voicu Anamaria, Zqura Ancuța Eugenia.

Agatha Ruiz de la Prada premiată de către Atelierele ILBAH

Celebra creatoare de modă Agatha Ruiz de la Prada, prezentă la eveniment ca invitat de onoare, a fost premiată de Atelierele ILBAH cu distincția “Doctor in Fashion, Honoris Causa”, pentru întreaga carieră și pentru rolul deosebit în promovarea industriei de modă la nivel global. Distincția i-a fost înmânată de fondatorul Atelierele ILBAH, Vlad ILIESCU, înainte de prezentarea creațiilor care i-au adus faima în toată lumea.

Agatha Ruiz de la Prada a încheiat evenimentul cu prezentarea ultimei sale colecții, pe care a descris-o ca având: “Un stil puternic, care este foarte uşor de recunoscut şi de amintit. Poate să îşi placă sau să nu îţi placădeloc, dar e foarte foarte uşor de recunoscut. Asta este una dintre semnăturile mele. Încerc să fiu loială stilului meu care este plin de culori şi amuzant.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *