Consiliul Bursei a aprobat modificarea codului BVB cu privire la short selling

Bursa de Valori București (BVB) informează că, în ședința din data de 25 mai, Consiliul Bursei a aprobat modificarea Codului BVB cu privire la operațiunile de vânzare în lipsă și cumpărare în marjă, în contextul recentei aprobări de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a Regulamentului nr. 6/2016.
Consiliul Bursei a aprobat modificarea codului BVB cu privire la short selling
Noul set de reglementări adoptate de ASF deschide calea pentru o mai mare sofisticare în ceea ce privește tranzacționarea instrumentelor financiare, în direcția efectuării actualizărilor respective. Modificările reglementărilor BVB și – în curând vor fi adoptate – modificările corespunzătoare ale reglementărilor Depozitarului Central (ambele urmând să fie aprobate de ASF) sunt consistente cu noul cadru de reglementare.

Posibilitatea investitorilor și brokerilor de a lua poziții de vânzare în lipsă, susținută de mecanismul de împrumut instrumente financiare, va conduce la o mai mare lichiditate și va reduce neconcordanțele în ceea ce privește evaluarea activelor listate la Bursa de Valori București.

Actualizarea prevederilor respective ale Codului BVB – Operator de piață vizează aplicarea acestor operațiuni pentru toate instrumentele financiare admise la tranzacționare în cadrul BVB, precum și oferirea unui cadru nerestricționat și flexibil cu privire la efectuarea operațiunilor respective prin intermediul sistemului de tranzacționare al BVB.

Bursa de Valori București va începe în curând o serie de proiecte educaționale pentru popularizarea în rândul participanților individuali a posibilităților pe care aceștia le-ar putea utiliza odată ce tehnicile de vânzare în lipsă vor fi disponibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *