Incepe editia 2021-2022 a Programului Upper.School de Pregatire pentru Concursuri Internationale de Matematica

O initiativa de cultura a performantei ce implica profesori cu reputatie si fosti olimpici internationali, absolventi de facultati de prestigiu

Fundaţia Upper Education anunta startul editiei 2021-2022 a Programului Upper.School de Pregatire pentru Concursuri Internationale de Matematica. Accesibil gratuit in perioada 23 octombrie 2021 – 17 aprilie 2022, programul este menit sa puna in valoare potentialul copiilor din Romania care sunt pasionati de matematica, au abilitatile potrivite si dorinta de a face performanta. Aflat la cea de-a treia sa editie, programul este sustinut si avizat de Societatea de Stiinte Matematice din Romania si se desfasoara exclusiv ONLINE, pe platforma upper.school.

Elevii ce doresc sa exceleze in domeniul stiintelor exacte au ocazia sa participe la acest program, care ofera un mediu diferit fata de cel din sistemul de invatamant. Pentru a ajunge la performanta este nevoie de un context in care copiii talentati sa intalneasca profesori competenti si pasionati, pentru a-i stimula si a determina un cadru in care acestia isi pot atinge potentialul.

„Succesul la olimpiade si competitii nu este doar un rezultat de moment, este consecinta unei perioade de munca, pregatire, renuntari si ambitii. O pregatire pe termen lung, consecventa, de nivel ridicat, formeaza caractere puternice. Castigul nu este doar o medalie in portofoliul personal, ci este atitudinea fata de un obiectiv greu de atins, iar aceasta atitudine determina succesul pe termen lung.”, a declarat Lioara Ivanovici, co-fondator si Director Executiv al Fundatiei Upper Education, implicata activ in programele de pregatire pentru performanta ale fundatiei.

“Am considerat ca fiecare copil din Romania, indiferent unde locuieste si invata, daca are o pregatire de foarte buna calitate isi poate atinge potentialul si poate deveni cea mai buna versiune a sa”, a mai adaugat doamna profesor Ivanovici.

Perseverenta si ambitia in urmarirea unui obiectiv de invatare pe termen lung constituie un criteriu de baza in selectarea copiilor pasionati de matematica din clasele VII – XII, care doresc sa-si depaseasca limitele in acest program dinamic si provocator. Organizat pe doua sectiuni: sectiunea Juniori pentru clasele VII-IX si sectiunea Seniori pentru clasele IX-XII, programul are un nivel de dificultate ridicat. Ca in fiecare an, cuprinde atat lectii teoretice, predate de profesori si mentori de top, cu experienta in pregatirea de performanta in matematica, cat si partea de competitie si feedback pe care il primesc pe toata perioada de desfasurare a programului.

Criteriile de selectie asigura alegerea corespunzatoare a candidatilor, perioada de inscriere urmand a se incheia pe 21 octombrie. Astfel, criteriile de eligibilitate pentru participarea elevilor de clasa a VII-a sunt premiul I sau premiul II obtinut la etapa a II-a a Olimpiadei Nationale Gazeta Matematica in anul 2021, iar pentru elevii claselor VIII-XII medalie de aur, argint, bronz sau mentiune obtinuta la etapa a III-a a Olimpiadei Nationale Gazeta Matematica in anul 2021. De asemenea, vor fi admisi si elevii participanti in programul Upper.School for IMC 2020-2021 clasati in primii 50%, conform punctajului individual de la finalul programului. In plus, vor fi acceptati in program alti 20 de participanti pe baza aplicarii, prin trimiterea unui eseu si a unei recomandari de la un profesor de matematica, evaluarea aplicantilor urmand a fi facuta de comisia de organizare. Toate detaliile legate de acest proces sunt disponibile in regulamentul programului.

„Intr-o economie globala in care tehnologia ne transforma vietile, in care fiecare natiune are nevoie de oameni creativi, talentati, de specialisti de varf pentru a tine pasul cu acest ritm de dezvoltare accelerat, Romania are un potential nativ pe care nu il valorifica suficient, credem noi”, a declarat Adrian Dragomirescu, presedintele fundatiei. „Partea interesanta a lucrurilor este faptul ca, in acest program, sunt cooptati tineri care nu studiaza in Romania, fosti olimpici internationali, romani. Au fost foarte deschisi sa se implice in acest program si le-a placut foarte mult ideea de a contribui si „a da inapoi” din experienta si cunostintele lor. Este o atitudine de „frate mai mare”, care demonstreaza ca tinerii talentati nu pleaca pentru a uita de Romania, pleaca pentru a se dezvolta la adevaratul lor potential. Ei se implica cu entuziasm intr-un program de pregatire si mentorat a generatiei mai mici de olimpici, ceea ce este un mare castig al Romaniei”.

Sesiunile de curs au loc sambata si duminica, sectiunea Juniori avand 45 de sesiuni de lucru de cate 2 ore, iar cea de Seniori are 44 de sesiuni. In ambele sesiuni exista evaluari saptamanale pe baza problemelor selectate, precum si monitorizare continua pe perioada programului. Pe o structura de cursuri coerenta si complexa, o echipa de 25 de profesori si mentori s-au implicat pentru a contribui la acest program. Profesorii sunt deosebiti, au o reputatie in pregatirea de performanta, unii sunt fosti olimpici internationali sau absolventi ai unor facultati de prestigiu (Harvard, MIT, Princeton, Oxford, Cambridge, UCLA, etc). Prezentarea fiecarui profesor este disponibila pe pagina programului.

Despre Fundatia Upper Education

Fundatia Upper Education este o initiativa educationala lansata in decembrie 2018 care isi propune sa sprijine elevii talentati din Romania, ce isi doresc sa faca performanta in materiile exacte. Platforma online upper.school, dezvoltata de fundatie cu sprijinul donatiilor primite, gazduieste o serie de concursuri si cursuri online, deschise oricarui elev din Romania. Mai multe detalii puteti afla de la: https://upper.school/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *