Studiu Huawei și IPSOS: 37% dintre români s-au îngrășat în timpul pandemiei

Românii doresc să-și îmbunătățească stilul de viață care s-a deteriorat în ultimele luni

58% dintre români petrec mai mult timp în fața televizorului, 34% și-au restrâns activitatea fizică, în timp ce 36% au început să mănânce mai mult

64% dintre români consideră că gadget-urile și noile aplicații le pot îmbunătăți calitatea vieții

București, 1 octombrie 2021 – Printre efectele pandemiei asupra românilor se numără și acumularea de kilograme în plus. Astfel, 37% dintre români declară că au luat în greutate de la începutul pandemiei până în prezent, iar media este de 7,4 kg, conform unui studiu realizat de Huawei Consumer BG împreună cu IPSOS  în 10 țări. Românii declară că își doresc să-și îmbunătățească stilul de viață, 64% dintre aceștia cred că noile aplicații și gadget-uri le sunt utile în acest sens, în timp ce 37% iau în considerare un smartwatch sau o brățară inteligentă în acest sens.

HUAWEI WATCH 3 - Stress

Conform studiului recent realizat de Huawei și IPSOS în România, Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Polonia, Serbia și Turcia, în ultimele 10 luni oamenilor le-a fost destul de greu să se mențină în formă. Motivele sunt numeroase, majoritatea asociate cu statul mai mult acasă și mișcare mai puțină. De exemplu, 58% dintre români petrec mai mult timp în fața televizorului sau a computerului, 34% și-au restrâns activitatea fizică sau au renunțat de tot la aceasta, în timp ce 36% au început să mănânce mai mult. Acestea ar putea fi unele dintre motivele pentru care, în medie, 37% dintre români spun că greutatea lor corporală a crescut în ultimul timp. De asemenea, printre factorii care ar fi putut avea un impact asupra stării fizice generale sunt tulburările de somn și nivelul ridicat de stres, ambele crescând semnificativ în ultimele luni.

HUAWEI WATCH 3 - Heart Rate

Sondajul a arătat că, în medie, 38% dintre persoanele din cele 10 țări incluse în studiu au luat în greutate, iar kilogramele în plus nu se referă doar la aspect, ci și la sănătate și potențialele probleme cauzate de acestea, precum și la starea mentală și nivelul de încredere. Studiul vorbește și despre planul de îmbunătățiri pe care respondenții sunt dispuși să îl respecte, iar rezultatele sunt promițătoare.

Planuri de îmbunătățire

Într-o notă mai pozitivă, studiul arată că respondenții doresc să-și îmbunătățească starea fizică, în medie, rezultatul sondajului arătând că 63% dintre respondenții din cele 10 țări simt nevoia de a-și îmbunătăți sănătatea fizică. În acest sens, 46% intenționează să slăbească și 35% au de gând să-și cumpere un dispozitiv electronic (smartphone sau smartwatch) care să îi ajute în acest demers. Când vine vorba despre români, 40% din populație intenționează să facă mai mult sport și 42%  doresc să înceapă o activitate sportivă complet nouă, iar 51% doresc să piardă în greutate.

Pentru a realiza aceste dorințe, 64% dintre români consideră că gadget-urile și noile aplicații le pot îmbunătăți calitatea vieții, iar un smartwatch sau o brățară inteligentă ar fi utile în atingerea acestor obiective. Desigur, cu ajutorul celor peste 100 de moduri de antrenament oferite de HUAWEI WATCH 3, parcurgerea unui antrenament este mai ușoară, la fel și descoperirea unui nou hobby.  Pentru discipline atipice precum kendo, belly dance sau sepaktakraw (volei cu piciorul), ceasul va urmări toate progresele și măsurătorile de sănătate. După antrenament, datele importante cum ar fi ritmul cardiac, caloriile arse și alte statistici, pot fi verificate în aplicația HUAWEI Health. De altfel, printre cele mai folosite funcții ale ceasurilor inteligente se numără monitorizarea pulsului sau a ritmului cardiac, dar și măsurarea nivelului de stres, funcție care reprezintă una dintre cele mai atrăgătoare pentru români.

De asemenea, un smartwatch oferă control și asupra altor aspecte care pot avea un impact asupra condiției fizice, cum ar fi tulburările de somn și nivelul de stres. WATCH 3 oferă funcții precum monitorizarea ciclului de somn și a nivelului de stres, care pot fi utile și în redobândirea condiției fizice.

Susținere permanentă

Așadar, conform studiului, în ultimele luni calitatea vieții s-a schimbat, însă respondenții sunt deschiși către a-și schimba stilul de viață spre unul mai sănătos, iar pentru asta au parte de un ajutor permanent – bateria dispozitivelor Huawei. Indiferent că este vorba despre un smartwatch, o brățară inteligentă sau un smartphone, utilizatorii pot conta oricând pe bateria Huawei, care ține pasul cu aceștia.

Nu este niciodată prea târziu pentru îmbunătățirea condiției fizice, iar smartwatch-urile și dispozitivele Huawei pot ajuta utilizatorii să-i motiveze și să-și urmărească progresul și să-și atingă obiectivul.

Despre Huawei Consumer Business Group

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania are 14 centre de cercetare și dezvoltare în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India și China. HUAWEI Consumer BG este una dintre cele 3 filiale ale companiei și include smartphone-uri, computere și tablete, dispozitive portabile și servicii cloud etc. Cu peste 33 de ani de experiență în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare consumatorilor de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați: http://huaweistore.ro   

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: https://www.youtube.com/HuaweiMobilero

Community: Comunitatea Huawei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *