DUCTIL a inregistrat un profit de 2,46 milioane euro pe semestrul I 2004

DUCTIL Buzau, cel mai important furnizor roman de solutii globale pentru sudarea si taierea metalelor, a obţinut, în primele şase luni ale anului in curs, un profit de 2,46 milioane euro (circa 100 miliarde lei), valoare în creştere cu 16% faţă de nivelul realizat în perioada similară a anului trecut.
DUCTIL a inregistrat un profit de 2,46 milioane euro pe semestrul I 2004

Cifra de afaceri a companiei a înregistrat, de asemenea, o majorare, ajungînd pînă la 13.7 milioane euro (circa 556 miliarde lei), cu 3,08 milioane euro (circa 125 de miliarde lei) mai mult decît în primele şase luni ale anului 2003.

Conform Directorului de Marketing, George LUPU, cresterea cifrei de afaceri s-a realizat in principal prin cresterea exportului de electrozi din productie proprie cu 15% si a vanzarilor de echipamente de sudare si a masinilor de taiere cu comanda numerica produse in Grupul mama, purtand marcile FRO si SAF, cu procente care depasesc 50%. De asemenea, cresterea a fost asigurata si de introducerea pe piata a unor produse si servicii noi: sisteme pentru aspirarea si filtrarea fumului de sudare, servicii de formare profesionala in sudare, etc.

DUCTIL a realizat anul trecut un profit net de 3,2 milioane euro, raportat la o cifră de afaceri de aproximativ 24 milioane euro.

Societatea italiană FRO, filială a grupului AIR LIQUIDE WELDING din Franţa, deţine 70,8% din capitalul social al Ductil, în timp ce BROADHURST INVESTMENTS LIMITED Ltd controlează 11,74% din acţiuni. Restul titlurilor sînt deţinute de alţi acţionari, rezultaţi în cea mai mare parte în urma privatizării în masă.

Acţiunile firmei sînt tranzacţionate la Bursa electronică RASDAQ. Ultimul preţ, înregistrat în şedinţa de miercuri, a fost de 7.000/acţiune.