AMD EPYC alimentează noul supercomputer Polaris

AMD anunță că procesoarele sale AMD EPYC din a doua și a treia generație vor alimenta un nou supercomputer numit Polaris, așa cum a fost dezvăluit recent de HPE și Departamentul de Energie al SUA (DOE) Argonne National Labs (ANL).

Polaris va folosi procesoare AMD EPYC 7532 și EPYC 7543 pentru a livra o performanță de aproximativ  44 petaflopuri. Astfel, noul supercomputer va fi de 4 ori mai rapid decât supercomputerele actuale din cadrul Argonne National Labs (ANL). Polaris este programat să fie livrat și instalat luna aceasta și va intra în funcțiune la începutul anului 2022. Odată instalat, comunitatea HPC (din ce în ce mai mare) va putea pregăti sarcinile de lucru pentru următoarea generație de resurse de calcul de cea mai înaltă performanță DOE.

AMD este singurul furnizor de CPU și GPU selectat pentru a alimenta două dintre cele trei sisteme exascale stabilite de DOE. În prezent, AMD vine în ajutorul DOE pentru a pregăti cercetătorii și oamenii de știință pentru al treilea supercomputer din clasa exascale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *