De ce lucruri are nevoie un creator de conținut? Instrumente și accesorii utile pentru creatorii de conținut


În epoca tehnologiei accelerate, oricine dintre noi poate crea conținut capabil să ajungă la sute de mii de oameni. Cu toate acestea, merită să iei în considerare forma în care prezinți materialul dacă dorești ca acesta să fie atractiv pentru publicul tău. Din fericire, există multe instrumente disponibile pe piață care te vor ajuta ca fotografiile și înregistrările să arate profesionist și vor încuraja publicul să interacționeze cu profilul tău. Așadar, ce ar trebui să facă parte din arsenalul oricărui creator de conținut?
Primul pas în crearea de conținut de calitate este deținerea echipamentului potrivit pentru captarea imaginilor. Deși smartphone-urile din ziua de azi pot face fotografii sau înregistra material video 4K, adesea le lipsesc opțiunile avansate oferite de camerele foto și video dedicate. Una dintre cele mai populare alegeri este DSLR-ul, care oferă o calitate ridicată a imaginii, obiective interschimbabile și o suită de setări manuale suplimentare, astfel încât să îl poți adapta la cerințele unui anumit proiect.
Acestea fiind spuse, atunci când filmezi clipuri video de înaltă calitate, vei avea nevoie de un card de memorie cu o capacitate corespunzătoare. Cardurile de memorie PRO Ultimate de la Samsung, cu capacități cuprinse între 64 GB și 512 GB, viteze de citire de până la 200 MB/s și viteze de scriere de până la 130 MB/s, îți permit să pregătești sute de fotografii și ore de înregistrări.
Pentru a îmbunătăți și mai mult calitatea înregistrărilor, merită să investești în câteva accesorii suplimentare. Trepiedele și stabilizatoarele oferă stabilitate în timp ce surprinzi fotografia perfectă, chiar și în cele mai dificile condiții. În plus, iluminarea suplimentară de la lămpile circulare sau softboxuri te ajută să iluminezi cele mai importante elemente. Acestea vor oferi fotografiilor și videoclipurilor tale un aspect profesionist care le va ajuta să iasă în evidență.

Conținutul de înaltă calitate nu se referă doar la imagine, ci și la sunet.Este dificil să înregistrezi clar dialogul și să transmiți informații cu acuratețe fără microfonul potrivit. Un sunet plin de zgomot este pur și simplu neplăcut pentru ureche, iar spectatorii își vor pierde rapid interesul. În cazul în care creezi vloguri sau conținut video simplu, o lavalieră compactă este o adiție excelentă la trusa ta de instrumente. Aceasta captează sunetul mai precis și la o calitate mai bună decât o cameră sau un smartphone și o poți lua cu tine cu ușurință atunci când călătorești. Și, dacă intenționezi să creezi podcasturi, ia în considerare investiția în microfoane cu condensator, care îți oferă calitatea sunetului unui studio profesional.
Odată ce conținutul tău a fost pregătit, va trebui să-l editezi. Fă-ți conținutul mai atrăgător pentru publicul tău, investind timp în editarea acestuia. Există multe opțiuni de software pe piață, cu plată sau gratuite, pe care le poți încerca și adapta nevoilor tale. Pentru a eficientiza procesul de pregătire a fișierelor pentru editare, profită de unitățile externe de mare viteză, cum ar fi Samsung T9, care oferă viteze de transfer de până la 2.000 MB/s. Disponibilă în configurații de 1 TB, 2 TB și 4 TB, unitatea externă Samsung T9 este compatibilă cu majoritatea dispozitivelor prin intermediul unei conexiuni USB-C, care permite transferul rapid și ușor între cameră și computer al unui număr mare de fișiere. De asemenea, este o soluție excelentă pentru stocarea copiilor de rezervă.Proiectele tale vor fi în siguranță chiar dacă echipamentul cu care lucrezi se strică.
Pe scurt, dacă vrei să creezi conținut captivant, merită să investești în accesorii și software suplimentare, de la camere, microfoane și iluminare, la carduri de memorie și SSD-uri rapide și de mare capacitate. Fiecare dintre aceste instrumente joacă un rol vital în procesul creativ, iar alegerea celor potrivite te poate ajuta să realizezi cele mai ambițioase proiecte și să produci materiale de calitate profesională, care vor atrage, cu siguranță, mai mulți urmăritori.

Agenda conferinței “Alegeri sănătoase pentru femeia matură” – soluții pentru o îmbunatățire a tranziției către menopauză

Asociația Credu, în parteneriat cu Longevity Clinic și Sphera Care organizează evenimentul “Alegeri sănătoase pentru femeia matură“.

Conferința va avea loc în data de 17 septembrie 2024, de la ora 18.00, în Sala Saphir din Hotel Marshal Garden – locație Google Maps.

Vă invităm să participați la eveniment!

Pentru înscriere, vă rugăm să accesați urmatorul link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJKyXtOangiZG0kDeYTmoFiQVL85bJhDCvHp7kQuJCC_pZCg/viewform

Fiecare invitat va primi un cadou – surpriză.

Atașat vă prezentăm Agenda evenimentului.

Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziție.

Despre organizatori:

Sphera Care

Echipa multidisciplinară de experți – Sphera Care reunește medici de renume din diverse specialități, precum ginecologie, dermato-estietică, patologia sânului, nutriție,cardiologie și endocrinologie, care colaborează pentru a-ți oferi un plan de tratament personalizat și complet.

Focus pe sănătatea femeii mature – Ne dedicăm în mod special nevoilor femeilor aflate la maturitate, oferind soluții inovatoare pentru gestionarea simptomelor asociate perimenopauzei, menopauzei, sănătății hormonale și prevenirea bolilor cronice.

Abordare personalizată – Fiecare pacientă beneficiază de o atenție individualizată, cu planuri de tratament care iau în considerare particularitățile stilului de viață, istoricul medical și obiectivele personale de sănătate.

Tehnologie de ultimă generație – Suntem echipați cu cele mai noi tehnologii medicale și echipamente avansate pentru diagnosticare și monitorizare.

Spațiu modern și confortabil – La Sphera Care, ne dorim ca fiecare vizită să fie o experiență plăcută și relaxantă. Fiecare detaliu al clinicii noastre este gândit pentru a oferi intimitatea și confortul de care ai nevoie în timpul consultațiilor și tratamentelor.

Suport și educație continuă – Credem în puterea informației corecte, motiv pentru care organizăm frecvent evenimente și conferințe educative dedicate sănătății femeii, pentru ca tu să fii mereu informată și să poți lua decizii informate.

Longevity Clinic

Longevity Clinic este un centru medical inovator, specializat în navigare și asistență medicală integrată, acordată de echipe multidisciplinare de specialiști cu expertiză și recunoaștere atât la nivel național, cât și internațional.

Navigatia de pacienti este parte din activitatea noastra de zi cu zi, fiind aproape atat de clientul final cat si de apartinatorii / rudele pacientilor nostri, pe tot parcursul procesului terapeutic pana la vindecare / optimizare a starii de sanatate.

Singurul navigator de pacienți acreditat în SUA, Victoria Asanache este parte din echipa Longevity Clinic.

Longevity Clinic realizează o abordare modernă și personalizată a managementului pacientului, combinând concepte clasice cu inovații în domeniul medicinei funcționale. În acest sens, se dechide un nou capitol al medicinei funcționale în România.

Longevity Clinic: echipa pluridisciplinară având genetica aplicată clinic ca element diferențiator față de alte clinici medicale.

Evenimentul este cel de al șaptelea organizat în anul 2024 de Asociația CREDU sub umbrela „Alegeri sănătoase”.

ELKO Romania devine distribuitor autorizat al brandurilor din cadrul grupului Digital Data Communications (DDC)

București, 16 September 2024 – ELKO Romania, parte a ELKO Group, devine distribuitor autorizat al brandurilor LevelOne, Equip și Conceptronic din cadrul grupului Data Digital Communications (DDC), extinzându-și portofoliul cu soluții de rețea profesionale, tehnologii de cablare și periferice de înaltă calitate. Prin acest parteneriat, ELKO aduce pe piață soluții complete de conectivitate, securitate digitală și accesorii elegante, adaptate atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru utilizatorii finali.

Cu premii pentru calitate, livrare și suport, Digital Data Communications (DDC) a devenit o resursă de încredere de peste 60 de ani, oferind soluții dovedite, optimizate pentru eficiență, fiabilitate și performanță. Compania are sediul central în Dortmund, Germania, cu produse distribuite în 85 de țări.

Detalii despre produsele oferite de brandurile din familia DDC, disponibile prin ELKO Romania:

LevelOne – Soluții profesionale pentru toate rețelele
Din 1998, Digital Data Communications s-a impus ca expert în dezvoltarea, fabricarea și distribuția produselor de rețea și conectivitate prin brandul premium LevelOne. Portofoliul de produse oferă componente și soluții de rețea premium și fiabile, destinate utilizării profesionale în companii și uzului IT personal, incluzând soluții de securitate digitală și digital signage. LevelOne deține, de asemenea, cel mai vast portofoliu de soluții Power over Ethernet de pe piață, cu accent pe oferirea de soluții complete.

Equip – Cabling optimizat
Brandul Equip oferă componente premium pentru tehnologia de cablare. Linia de produse oferă soluții profesionale pentru cablarea birourilor și a spațiilor interioare, asigurând companiilor de instalare o gamă completă de soluții actuale și viabile în viitor. Equip se adresează atât clienților finali, cât și segmentului retail, oferind soluții de la adaptoare HDMI la cerințe complete de rețea, inclusiv cabluri din gama Equip Life, și furnizează instalatorilor specialiști și utilizatorilor profesioniști o gamă vastă de componente pasive pentru rețea din seria Equip Pro.

Conceptronic – Periferice cu design elegant și tehnologie premium
Conceptronic oferă periferice stilate pentru utilizarea privată și de afaceri. Prin dezvoltarea unor noi abordări combinate cu tehnologie modernă și design la modă, Conceptronic răspunde gusturilor individuale ale utilizatorilor atenți la tendințe. Cu peste 250 de componente, de la boxe la huse pentru laptopuri și de la căști la kituri de supraveghere all-in-one pentru zona SOHO, produsele se remarcă prin ușurința instalării. Gama de produse Conceptronic pentru soluții de mobilitate și conectivitate este una dintre cele mai diverse de pe piață, având un accent constant pe dezvoltarea continuă și oferirea celor mai noi gadgeturi pentru divertisment nelimitat.

Pentru mai multe informații despre disponibilitatea și specificațiile complete ale produselor din portofoliul ELKO, partenerii sunt invitați să contacteze echipa de vânzări la adresa sales@elko.ro.

Despre ELKO Group și ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, soluții IT și electronice de consum din regiune, reprezentând peste 350 de producători. Cu o experiență de peste 30 de ani, compania oferă o gamă largă de produse și servicii către mai mult de 10.000 de retaileri, producători de calculatoare, integratori de sisteme și companii din diferite domenii, în 13 țări din Europa și Asia Centrală. Cifra de afaceri a ELKO Group în 2023 s-a ridicat la 1147 mil. USD (1061 mil. EUR), cu o rată de profitabilitate brută de 7.3%. Mai multe informații la www.elkogroup.com.

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO și este specializată în distribuția unei game extinse de echipamente și solutii IT. Portofoliul său include PC-uri, componente hardware, electronice pentru uz casnic și de birou, telefoane mobile, software, infrastructură IT și soluții de stocare, soluții de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicații, precum și electronice de consum. ELKO Romania comercializează aceste produse exclusiv prin intermediul partenerilor săi: reselleri, retaileri, magazine online, companii specilalizate în proiectarea, instalarea și distribuția de soluții IT, sisteme de comunicații și de supraveghere video. Această abordare permite ELKO Romania să acopere toate canalele de distribuție IT & Telecom și să ofere soluții complete și adaptate pentru diversele nevoi ale clienților săi. Mai multe informații la: www.elko.ro.

Cum aleg profesorii auxiliarele școlare: criterii esențiale de recomandare

București, 16 septembrie. Alegerea auxiliarelor școlare adecvate joacă un rol crucial în succesul educațional al elevilor. Un studiu de piață, realizat în rândul cadrelor didactice, a arătat că profesorii acordă o importanță deosebită actualității informațiilor și validității științifice atunci când recomandă părinților achiziționarea auxiliarelor.

Pentru a înțelege mai bine nevoile tuturor părților implicate, editura Art Klett a realizat un studiu de piață cuprinzător, la care au participat 2.000 de cadre didactice din diverse domenii: de la umaniste (Limba Română, Istorie, Geografie) până la științifice (Matematică, Fizică, Chimie, Informatică) și filologice (Engleză, Franceză).

“Auxiliarele școlare sunt o parte esențială a întregului proces de învățare și vin atât în sprijinul profesorilor, cât și în ajutorul elevilor în realizarea obiectivelor de învățare. La Editura Art Klett, ne concentrăm pe dezvoltarea unor resurse educaționale de cea mai înaltă calitate, care să răspundă nevoilor actuale ale școlii moderne. Astfel, în dezvoltarea fiecărui auxiliar noi ne ghidăm după câteva criterii fundamentale. Culegerile și caietele de lucru sunt create pentru a susține o învățare graduală, prin exerciții variate, adaptate nevoilor fiecărui elev. Mai mult, limbajul utilizat este ușor de înțeles, iar designul grafic este atrăgător și adecvat, pentru a capta interesul și a stârni curiozitatea elevilor.”, a declarat Zoltan Pilecki, Director General Editura Art Klett.

Concluziile studiului de piață

Profesorii au indicat următoarele aspecte ca fiind cele mai importante atunci când evaluează auxiliarele școlare: 84% consideră esențială corectitudinea științifică și actualitatea conținutului; 77% apreciază calitatea imaginilor și prezentarea conținutului; 75% au subliniat importanța clarității designului și ușurința parcurgerii de către elevi; 71% acordă atenție limbajului utilizat și 69% consideră esențială corespondența cu manualul utilizat la clasă.

Mai mult, în cadrul studiului de piață, profesorii care utilizează în mod regulat auxiliarele Editurii Art Klett și-au exprimat opiniile și preferințele cu privire la diverse aspecte ale acestor materiale didactice. Astfel, 79% dintre profesorii de matematică au apreciat claritatea designului și ușurința în parcurgerea materialelor. 87% dintre profesorii de Limba și Literatura Română au subliniat corectitudinea științifică și actualitatea conținutului caietelor pentru elevi. La rândul lor, 76% dintre profesorii de Fizică au considerat că există o bună corespondență între caietul elevului și manualul utilizat la clasă. Calitatea imaginilor și prezentarea conținutului au fost apreciate de 81% dintre profesorii de Chimie și Geografie.

Experiența profesorilor cu auxiliarele Editurii Art Klett

Manualele școlare și auxiliarele editurii Art Klett au ca obiectiv esențial asigurarea unei educații de calitate. Realizate de o echipă de profesioniști, aceste materiale facilitează structura și organizarea procesului de învățare, oferă suport atât elevilor, cât și profesorilor și contribuie la îmbunătățirea continuă a metodelor și strategiilor didactice”, spune Marius Perianu, vicepreședinte al Societății de Științe Matematice din România, președinte al Filialei Olt SSMR și redactor-șef adjunct al Gazetei Matematice.

Textul ales la lectură provoacă elevii la discuții și dezbateri. Exerciții variate și de dificultăți diferite în cea de-a doua parte, cea de limbă. Structurarea temei de redactare, după formatul manualului, ajută elevii să fixeze elementele cele mai importante care trebuie surprinse în caracterizarea unui personaj”, spune Mădălina P., profesor de Limba și Literatura Română, din Hunedoara.

Exercițiile de gramatică ajută la o mai bună însușire a structurilor gramaticale. Exercițiile de vocabular sunt variate și contribuie la consolidarea vocabularului. Exercițiile de reading oferă informații extra care ajută la îmbogățirea cunoștințelor generale”, considerăElena B., profesor de limba Engleză, din Neamț.

Auxiliare școlare: Instrumente esențiale pentru un învățământ eficient

Auxiliarele școlare sunt resurse esențiale pe care profesorii le folosesc pentru a completa informațiile din manualele școlare. Aceste resurse vin în diverse forme pentru a fi cât mai utile în activitatea de la clasă:

  • Caietul elevului ajută la aprofundarea noțiunilor și strategiilor specifice fiecărei discipline, este o resursă pe care o folosesc elevii pentru a-și completa cunoștințele noi dobândite în clasă.
  • Culegerile pun la dispoziția elevilor o sinteză completă a teoriei și exerciții variate grupate pe diferite niveluri de dificultate pentru a ajuta elevii să obțină performanță.
  • Atlasul reprezintă un suport didactic deosebit de util la ore. Un Atlas dedicat unei discipline devine absolut obligatoriu la clasă și acasă, pentru că oferă atât suport grafic actualizat și adaptat noilor cerințe ale curriculumului școlar, cât și conținuturi suplimentare, necesare dezvoltării unei „culturi științifice“ solide.

****

Art Klett este o editură de carte educațională de referință în România, oferind manuale și auxiliare pentru toate disciplinele școlare, de la clasa 0 până la clasa a XII-a. Proiectul Manuale digitale Art Klett s-a numărat printre primele din România, oferind în prezent structura cu cele mai performante și mai atractive produse de acest tip din mediul școlar. Manualele sunt recomandate de educatori, învățători și profesori de pretutindeni ca cea mai bună soluție pentru educație de înaltă calitate și îndeplinesc criteriile de excelență la nivel european și sunt realizate de autori cu renume și experiență la clasă.

O nouă ediție a programului “Academia Femeilor pentru Inovație Rurală” va reuni în noiembrie, în Croația, antreprenoare din toată Europa

Principalul obiectiv al Academiei Europeane de Leadership este utilizarea noilor tehnologii și dobândirea competențelor necesare pentru a genera noi oportunități pentru comunitățile din zonele rurale ale Europei.

Cea de-a doua ediție a programului “Academia Femeilor pentru Inovație Rurală” se va desfășura anul acesta în Croația, în perioada 17-21 noiembrie. Timp de o săptămână, antreprenoarele, femeile care lucrează în inovație și cele care se numără printre liderii emergenți din regiunile rurale ale Europei vor participa la activități care le vor ajuta să își dezvolte abilitățile necesare pentru a stimula inovația în zonele pe care le reprezintă și pentru a influența într-un mod pozitiv viitorul – care va fi definit de tranziția digitală și verde.

Parte a bine-cunoscutei Academii Europene de Leadership, a Huawei, ale cărei programe au atras din 2021 până în prezent, peste 12.000 de aplicații și care găzduiește, de asemenea, Școlile pentru Leadership Feminin în Era Digitală, Academia Femeilor pentru Inovație Rurală a debutat anul trecut, în 2022, cu o ediție inaugurală în Spania și reprezintă o oportunitate unică pentru femeile din mediile rurale.

Femeile reprezintă jumătate din populația lumii, dar încă se confruntă cu provocări structurale care le împiedică pe multe dintre ele să-și dezvăluie întregul potențial. Scopul Academiei este de a elimina acest dublu decalaj (de gen și urban-rural) care împiedică femeile din zonele rurale și depopulate să devină liderii de care lumea noastră are nevoie.

Înscrierile sunt deschise femeilor din regiunile rurale din 37 de țări: cele 27 de state membre ale UE, cele șase țări din Balcanii de Vest și Ucraina, precum și din trei țări, nou adăugate în programă, ai căror cetățeni vor fi eligibili să aplice pentru prima dată la ediția din acest an – Islanda, Elveția și Turcia. Juriul independent va selecta femei care pot și vor să aducă un impact semnificativ – de exemplu, specialiști în agricultură, inginerie, ecoturism, fermieri aspiranți, femei de afaceri sau nomazi digitali. Tinerele talente care au plecat de la sat pentru a studia în oraș, dar doresc să revină pentru a investi în comunitățile lor, sunt, de asemenea, încurajate să aplice. Cele 20 de persoane selectate vor primi fiecare o bursă completă care acoperă toate costurile asociate participării lor. Acest lucru oferă șanse egale tuturor și se asigură că nimeni nu este lăsat în urmă.

Participantele vor fi îndrumate de experți de top, printre speakerii prezenți la ediția anterioară numărându-se José Luis RODRÍGUEZ ZAPATERO,fost prim-ministru al Spaniei, care la deschiderea ediției din 2022 a comentat: “Felicitări Huawei pentru această inițiativă și pentru că a arătat cum o mare companie de tehnologie poate sprijini dezvoltarea într-o societate globală”.

Mary COUGHLAN,fostul viceprim-ministru al Irlandei, a afirmat: “Sper că veți fi conștienți de oportunitatea pe care o aveți astăzi aici, acest moment  va contrui si va alimenta pasiunea și puterea de care avem nevoie cu toții, care este extrem de importantă pentru femei, în special pentru femeile din mediul rural”.

Iratxe GARCÍA, deputată în Parlamentul European, a declarat: “Trebuie să încurajăm participarea activă a femeilor, în special a femeilor din mediul rural, pentru a construi o Europă egală. Sunt convinsă că Academia Europeană de Leadership va sprijini lupta pentru o societate echitabilă și o lume mai bună”.

BEGOÑA PÉREZ,Director, EIT Food CLC South, a adăugat: “Vedem cât de important este și va fi deep tech-ul în viitor. Vedem că sunt foarte puține femei în acest domeniu și ne dorim să încurajăm leadership-ul feminin în cât mai multe domenii”.

  Agenda Academiei pune un accent deosebit pe antreprenoriat și utilizarea noilor tehnologii în zonele rurale, de la digitalizarea IMM-urilor și soluții pentru accesarea finanțării și asigurarea sustenabilității afacerilor, până la explorarea puterii conectivității și a potențialului pe care inovațiile de ultimă oră îl oferă în conturarea unui viitor mai verde. Persoanele înscrise vor participa la ateliere inovatoare și interesante, discuții de grup și dezbateri care îmbină conversațiile la nivel înalt cu mentoratul dedicat.

Tony Yong JIN,vicepreședintele executiv al Huawei pentru regiunea europeană, a comentat: “Acest program reflectă angajamentul continuu al Huawei față de incluziunea digitală. Vrem să eliminăm decalajul de gen, decalajul urban-rural și să creăm o lume în care comunitățile rurale să fie mai puternice, datorită tehnologiei, iar toate acestea să contureze un viitor sustenabil”.

Selina WEN,reprezentantul șef al Huawei în instituțiile UE, a adăugat: “Este vital ca cetățenii să participe activ la construirea viitorului verde și digital al Europei. Ne dorim ca femeile să fie lideri în revoluția tehnologică și ne bucurăm că partenerii noștri europeni împărtășesc același obiectiv și s-au aliat eforturilor noastre de a promova incluziunea și eliminarea discriminării”.

Berta HERRERO, director al Academiei Europene de Leadership și șef al departamentului de diversitate, echitate și incluziune la Huawei Europe, a declarat: “Zonele rurale ale Europei sunt o comoară care ar trebui protejată. În fiecare sat există un antreprenor, un inovator și un lider al cărui potențial nu a fost încă pe deplin dezvăluit. La Academia Femeilor pentru Inovare Rurală, sprijinim factorii de schimbare rurală în construirea comunităților la care visăm cu toții”.

Marijo KARABAIC, Country Manager Huawei Technologies Croația, a subliniat: “Suntem încântați să găzduim Academia Femeilor pentru Inovație Rurală aici în Croația. Țara noastră are o economie rurală puternică și este mândră să îmbine tehnicile tradiționale cu abordări inovatoare care ajută comunitățile rurale să prospere”.

Câștigătoarea ediției din 2022 a Academiei Femeilor pentru Inovare Rurală, fermiera de origine greacă Anastasia Verzytoglou, și-a descris timpul petrecut la Academie ca fiind “inspirațional, intens și cu adevărat special”.

Candidații care doresc să se alăture Academiei Femeilor pentru Inovare Rurală pot să aplice până la data de 30 septembrie accesând link-ul https://www.europeanleadershipacademy.eu/.

Informații suplimentare aici: https://www.youtube.com/watch?v=-RxkRrRuPPg.

Nokian Tyres a semnat un acord de dezvoltare cu scopul de a adăuga în anvelope un material regenerabil fabricat din reziduuri de scoarță de mesteacăn

Nokian Tyres a semnat un acord de dezvoltare cu compania suedeză Reselo AB, specializată în știința biomaterialelor, în vederea dezvoltării în continuare a materialului regenerabil Reselo Rubber ca potențială nouă materie primă pentru anvelope. Reselo Rubber este un material complet regenerabil fabricat din scoarță de mesteacăn provenită din reziduurile industriei globale de celuloză, hârtie și placaj. Scopul acordului de cooperare semnat acum este de a dezvolta în continuare materialul pentru a-l adapta producției comerciale de anvelope.

„Conform testelor inițiale de laborator pe care le-am efectuat pe Reselo Rubber, acesta are un mare potențial de a înlocui materialele tradiționale, pe bază de fosile, din anvelope. În plus, materialul nu numai că este regenerabil, dar credem că poate fi folosit și pentru a îmbunătăți caracteristicile de performanță ale anvelopei. Suntem încântați să îl dezvoltăm în continuare în colaborare cu Reselo și sperăm să avem Reselo Rubber în anvelopele Nokian Tyres în viitor”, spune Heini Siekkinen, Senior Manager, Research & Sustainability de la Nokian Tyres.

„Suntem mândri și încântați să ne unim forțele cu Nokian Tyres pentru a îmbunătăți și mai mult sustenabilitatea celui mai mare segment al industriei cauciucului. Parteneriatul cu Nokian Tyres marchează o etapă importantă în ambiția noastră de a revoluționa industria cauciucului cu unul biologic de înaltă performanță”, spune Henrik Otendal, CEO și unul dintre fondatorii Reselo.

Reselo a fost câștigătorul provocării Nokian Tyres „FAST RACE, BIG CHANGE sustainable tire innovation challenge”, care a avut ca scop găsirea de noi soluții pentru anvelope mai sustenabile. După testele preliminare, a fost stabilit potențialul cauciucului Reselo ca posibil material pentru anvelope, iar acum cooperarea continuă în strânsă colaborare pentru a dezvolta în continuare materialul astfel încât să se potrivească proprietăților exigente ale anvelopelor la scară industrială.

Unul dintre cele mai importante obiective de sustenabilitate ale Nokian Tyres este ca 50% din materiile prime din anvelopele sale să fie regenerabile sau reciclate până în 2030, iar compania a atins recent mai multe repere. În iunie 2024, compania a demonstrat capacitatea de utilizare a UPM BioMotion™, un nou material regenerabil inovator, în anvelope, prin prezentarea anvelopei concept Nokian Tyres Green Step Ligna. În august 2024, Nokian Tyres a anunțat că fabrica lor din Nokia, Finlanda a obținut certificarea International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) PLUS. Odată cu certificarea, Nokian Tyres poate introduce în anvelopele sale noi materii prime sustenabile, certificate ISCC PLUS.

„Credem că Reselo Rubber are potențialul de a fi una dintre etapele călătoriei către obiectivul nostru și suntem bucuroși să avem Reselo ca partener care să ne sprijine în acest demers”, spune Teemu Soini, Vicepreședinte Inovații și Dezvoltare la Nokian Tyres.

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru persoanele care apreciază siguranța, durabilitatea și predictibilitatea. Inspirați de moștenirea noastră scandinavă, realizăm produse inovatoare pentru autoturisme, camioane și utilaje grele, care vă oferă liniște în toate condițiile de condus. Lanțul nostru Vianor oferă servicii pentru anvelope și mașini. În 2023, vânzările nete ale companiei au fost de 1,174 milioane euro. La sfârșitul anului aveam un număr de aproximativ 3.400 angajați. Nokian Tyres este listată pe Nasdaq Helsinki. Informații suplimentare: www.nokiantyres.com ; www.nokiantyres.ro

Sony extinde gama sa de microfoane tip lavalieră și lansează modelul „ECM-L1” cu jack de 3.5mm, cu alimentare plug-in

Bucurați-vă de sunet de înaltă calitate, fiabilitate și conectivitate extinsă, cu ajutorul tehnologiei audio profesionale de la Sony

Sony anunță noul microfon de tip lavalieră ECM-L1, cu jack de 3.5mm, un produs realizat ajutorul tehnologiei audio profesionale de la Sony. Acest nou microfon a fost dezvoltat având la bază seria ECM-77, care a fost foarte apreciată o perioadă îndelungată de timp de către profesioniști, inclusiv de studiouri de radiodifuziune și companii de producție. Modelul ECM-L1 atinge performanțe de captare a sunetului de înaltă calitate, asigurând astfel captarea cu precizie a fiecărui cuvânt și a fiecărui sunet, precum și fiabilitate ridicată pentru perioade îndelungate de utilizare, toate acestea fiind posibile datorită tehnologiei audio profesionale de la Sony. În plus, suportă alimentare de tip plug-in și poate fi utilizat alături de o gamă largă de dispozitive echipate cu mufă de 3.5mm, ceea ce transformă noul microfon într-unul extrem de versatil. Datorită designului său, noul microfon poate fi plasat discret pe gulerul sau cămașa utilizatorului, pentru un aspect profesional în fața camerei, în timp ce sunetul este recepționat în mod clar, fiind ideal pentru interviuri, documentare, vlogging și live-uri.

În ultimii ani, odată cu creșterea numărului creatorilor de conținut video a existat o cerere constantă pentru îmbunătățirea calității sunetului. Astfel, prin extinderea gamei sale de microfoane, Sony continuă să sprijine creatorii de conținut în ceea ce privește înregistrarea audio de înaltă calitate într-o varietate largă de situații și contexte.

Performanță de înaltă calitate în ceea ce privește captarea sunetului, cu ajutorul tehnologiei audio profesionale de la Sony

Modelul ECM-L1 a fost realizat având la bază seria ECM-77, care a fost utilizată pentru o perioadă îndelungată de timp de către stațiile de radiodifuziune și alte organizații. Placa fixă de electrozi a capsulei microfonului este realizată din ceramică rigidă, în timp ce proprietățile sale superioare de vibrație oferă o calitate excelentă a sunetului, cu o rezoluție ridicată. În plus, capsula microfonului este acoperită cu un strat exterior din alamă prelucrată ce suprimă rezonanța externă inutilă, făcând astfel posibilă captarea unui sunet cât mai clar. De asemenea, cablul OFC (oxygen-free copper) reduce pierderea transmisiei audio și nu compromite calitatea sunetului.

Fiabilitate ridicată ce permite prioritizarea înregistrării audio

O carcasă rezistentă realizată din alamă protejează microfonul, astfel încât acesta să reziste la uzură, chiar și în condiții dificile de utilizare. În plus, cablul cu diametrul de 2.2mm este rezistent la rupere, iar la punctul de conectare cu dispozitivul este utilizat un inel de blocare ce ajută la prevenirea slăbirii accidentale a conectorului.

Microfonul include două accesorii diferite de tip paravânt ce ajută la reducerea zgomotului produs de vânt și pocnituri: unul din metal, celălalt din blană sintetică. Pentru o estetică și mai discretă, utilizatorii pot opta pentru varianta metalică sau, în funcție de scenariul de utilizare, este disponibilă reducerea suplimentară a zgomotului produs de vânt prin opțiunea de blană sintetică.

Suport de alimentare tip plug-in pentru un plus de conectivitate

Microfonul de tip lavalieră ECM-L1 are alimentare de tip plug-in, ceea ce înseamnă că energia este furnizată de dispozitivul la care este conectat. Acesta poate fi conectati la o gamă largă de dispozitive echipate cu o mufă pentru microfon de 3.5mm, cum ar fi camere, smartphone-uri, microfoane wireless, reportofoane și computere, permițând înregistrarea audio de înaltă calitate pentru a se plia pe mai multe scenarii de utilizare.

Preț și disponibilitate

Noul microfon ECM-L1 va fi disponibil începând cu luna Octombrie 2024 la un preț de aproximativ 1500 lei la o varietate de dealeri autorizați Sony.Pentru informații detaliate despre microfon, vă rugăm accesați: https://www.sony.ro/electronics/camere-foto-cu-obiective-interschimbabile-microfoane/ecm-l1

Povești exclusive și conținut interesant realizat cu ECM-L1 și alte produse de imagistică de la Sony pot fi găsite pe www.alphauniverse.com, un site creat pentru a informa, educa și inspira creatorii de conținut.

###

Microfonul ECM-L1 are o mufă mini de 3,5 mm (jack). Compatibilitatea cu toate produsele nu este garantată. Poate fi necesar un adaptor de conversie disponibil în comerț. Vă rugăm să consultați specificațiile fiecărui producător pentru compatibilitate

Disponibil la conectarea la un dispozitiv care acceptă inelul de blocare.

EA SPORTS FC™ 25 DĂ STARTUL SĂPTĂMÂNII RATINGURILOR CU DEZVĂLUIREA CELOR MAI BUNI 25 DE JUCĂTORI DE FOTBAL  

Conform datelor din meciurile reale, aceștia sunt cei 25 de jucători din fotbalul masculin și feminin care produc cel mai bun rezultat Pentru Club

București, România – 11 Septembrie 2024 – Electronics Arts Inc. (NASDAQ: EA) a anunțat în mod oficial clasamentul celor mai buni 25 de jucători din sportul masculin și feminin. EA SPORTS FC™ 25, dezvăluind cele mai bine cotate talente din cele mai bune campionate ale lumii, renumite pentru crearea de ocazii, conducerea terenului și punerea totului în joc Pentru Club.

În FC 25, aceste evaluări ale jucătorilor vor avea un impact asupra noii experiențe 5v5 Rush, care se regăsește în toate modurile principale de joc, încurajând experimentarea pentru a descoperi dinamici noi și convingătoare ale echipelor mici, bazate pe punctele forte individuale ale jucătorilor. Evaluările jucătorilor vor contribui, de asemenea, la o strategie de echipă 11v11 mai autentică, alimentată de FC IQ, un nou model AI care este, de asemenea, actualizat cu date din lumea reală pentru a influența tacticile jucătorilor prin roluri de jucător complet noi. FC IQ este introdus în EA SPORTS FC 25 ca cel mai recent pilon fundamental al inovației de joc, alături de HyperMotionV* și PlayStyles.

Cu o listă EA SPORTS FC 25 de peste 19.000 de jucători, toți jucătorii din Ultimate Team sunt evaluați în funcție de ligile lor și de sportivii cu care joacă în lumea reală, contribuind în continuare la un nivel de autenticitate fără precedent.

Evaluările vor fi în concordanță cu alte moduri din joc în care echipele masculine și feminine joacă independent.

Iată Top 25 evaluări generale ale EA SPORTS FC™ 25:

First NameSurnameCommon NameOverall RatingLeague
AitanaBonmatí ConcaAitana Bonmatí91Liga F
KylianMbappé 91LALIGA EA SPORTS
RodrigoHernández CascanteRodri91Premier League
ErlingHaaland 91Premier League
JudeBellingham 90LALIGA EA SPORTS
AlexiaPutellas SeguraAlexia Putellas90Liga F
Vinícius Joséde Oliveira JúniorVini Jr.90LALIGA EA SPORTS
Caroline GrahamHansen 90Liga F
KevinDe Bruyne 90Premier League
SamKerr 90Barclays WSL
HarryKane 90Bundesliga
MartinØdegaard 89Premier League
GianluigiDonnarumma 89Ligue 1 McDonald’s
SophiaSmith 89NWSL
AlissonRamses BeckerAlisson89Premier League
ThibautCourtois 89LALIGA EA SPORTS
AdaHegerberg 89Arkema PL
LautaroMartínez 89Serie A Enilive
María PilarLeón CebriánMapi León89Liga F
Virgilvan Dijk 89Premier League
Marc-Andréter Stegen 89LALIGA EA SPORTS
MohamedSalah 89Premier League
PhilFoden 88Premier League
MarieKatoto 88Arkema PL
LionelMessi 88MLS

„În calitate de vedetă a copertei din acest an, este incredibil să fiu unul dintre cei mai bine cotați jucători într-un joc atât de legendar”, a declarat Jude Bellingham. Sunt nerăbdător să văd încotro se îndreaptă acest sezon și sper să mă pot ridica din nou la un nivel superior pentru ratingul de anul viitor”.

„Este o onoare să fiu printre cei mai bine cotați jucători și cea mai bine cotată sportivă într-un joc atât de legendar”, a declarat Aitana Bonmatí. „Sunt mândră să fiu un ambasador global pentru FC 25 și pentru faptul că EA SPORTS investește într-o femeie în poziția de atacant. Acest lucru se reflectă în joc și sunt fericită să fac parte din el”.

„Să fiu clasat printre primii 25 în acest joc este un sentiment extraordinar”, a declarat Antoine Griezmann. „Este o dovadă a muncii grele și a dedicării, iar eu nu aș putea fi mai motivat. Acum, totul este să continui să-mi demonstrez valoarea pe teren. Cu sprijinul echipei, sunt încrezător că putem atinge împreună noi înălțimi în acest sezon”.

„Sunt atât de încântată că EA SPORTS FC 25 Ratings se va publica”, a declarat Sophia Smith.  „Acest moment este o oportunitate de a sărbători munca grea, abilitățile unice și realizările incredibile ale jucătorilor talentați din NWSL și abia aștept să văd cum vor fi reflectate în joc propriile mele ratinguri”.

Pe parcursul săptămânii, vor fi anunțate ratingurile complete ale jucătorilor din cele peste 700 de cluburi și peste 30 de ligi care pot fi jucate în EA SPORTS FC 25.

Pentru a descărca asseturile pentru 25 Top-Rated Jucători Masculini, dă click aici.

Pentru a descărca asseturile pentru 25 Top-Rated Jucătoare Feminine, dă click aici

Fanii pot urmări desfășurarea ratingurilor jucătorilor EA SPORTS FC 25 pe canalele de social media EA SPORTS FC, cu un calendar complet al Săptămânii Ratingurilor mai jos:

  • Luni, 9 septembrie:
    • Top 25 Men– 8AM PST/4PM BST/5PM CET
    • Top 25 Women– 10AM PST/6PM BST/7PM CET
  • Marți,10 septembrie:
    • Premier League– 8AM PST/4PM BST/5PM CET
    • Barclays Women’s Super League– 10AM PST/6PM BST/7PM CET
  • Miercuri, 11 septembrie:
    • Saudi Pro League– 6AM PST/2PM BST/3PM CET
    • LigaF– 8AM PST/4PM BST/5PM CET
    • LaLiga EA SPORTS– 10AM PST/6PM BST/7PM CET
  • Joi, 12 septembrie:
    • Frauen Bundesliga- 6AM PST/2PM BST/3PM CET
    • Bundesliga– 8AM PST/4PM BST/5PM CET
    • MLS– 10AM PST/6PM BST/7PM CET
    • NWSL– 12PM PST/8PM BST/9PM CET
  • Vineri, 13 septembrie:
    • Serie A– 6AM PST/2PM BST/3PM CET
    • Ligue 1– 8AM PST/4PM BST/5PM CET
    • D1 Arkema– 10AM PST/6PM BST/7PM CET
    • Full Database Promo– 12PM PST/8PM BST/9PM CET
  • Sâmbătă, 14 Septembrie:
    • Most Improved– 6AM PST/2PM BST/3PM CET
    • Best U21– 8AM PST/4PM BST/5PM CET
    • Goalkeeper PlayStyles+– 10AM PST/6PM BST/7PM CET
    • Career Hidden Gems– 12PM PST/8PM BST/9PM CET

EA SPORTS FC 25 va fi disponibil începând cu 27 septembrie 2024, cu acces anticipat prin Ultimate Edition începând cu 20 septembrie 2024. Precomenzile sunt acum disponibile pentru EA SPORTS FC 25, care va fi lansat pe PlayStation®5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC și Nintendo Switch™.

Pentru mai multe informații despre EA SPORTS FC 25, vizitați easports.com/fc25.

* Tehnologia HyperMotionV este disponibilă numai pe versiunile PlayStation 5, Xbox Series X|S și PC.

Despre Electronic Arts

Electronic Arts (NASDAQ: EA) este un lider global în divertismentul interactiv digital. Compania dezvoltă și furnizează jocuri, conținut și servicii online pentru console conectate la internet, dispozitive mobile și calculatoare personale.

În anul fiscal 2024, EA a înregistrat venituri nete GAAP de aproximativ 7,6 miliarde de dolari. Cu sediul central în Redwood City, California, EA este recunoscută pentru un portofoliu de mărci de înaltă calitate, aclamate de critici, precum EA SPORTS FC™, Battlefield™, Apex Legends™, The Sims™, EA SPORTS™ Madden NFL, Need for Speed™, Titanfall™, Plants vs. Zombies™ și EA SPORTS F1®. Mai multe informații despre EA sunt disponibile la www.ea.com/news .

EA, EA SPORTS, EA SPORTS FC, Battlefield, Need for Speed, Apex Legends, The Sims, Titanfall și Plants vs. Zombies sunt mărci comerciale ale Electronic Arts Inc. John Madden, NFL și F1 sunt proprietatea proprietarilor respectivi și sunt utilizate cu permisiune.

1 din 10 tineri vor suferi de pierderi de auz grave până în 2050. Ce recomandă specialiștii

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, peste 1 miliard de adulți tineri, cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani, sunt expuși riscului de pierdere permanentă și inevitabilă a auzului din cauza practicilor de ascultare nesigure la dispozitive electronice. Până în 2050, OMS preconizează că 1 din 10 dintre tineri vor suferi „pierderi de auz grave”.

Pasiunea tinerilor pentru muzica dată la maxim poate cauza afecțiuni serioase.  Aproximativ un miliard de tineri din întreaga lume sunt potențial expuși riscului de pierdere a auzului din cauza obiceiurilor lor de a asculta muzică la volum ridicat prin intermediul căștilor, conform BMJ Global Health Journal.

Înțelegerea dinamicii sunetului și a impactului acestuia asupra urechilor este fundamentală. Sunetul este măsurat în unități numite decibeli. Cu cât nivelul decibelilor este mai mare, cu atât sunetul este mai puternic. Expunerea prelungită la zgomote de peste 85 decibeli poate fi dăunătoare auzului. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, muzica ascultată la volum maxim folosind căști se situează adesea între 85 și 120 de decibeli, un nivel care poate provoca daune auditive semnificative în timp.

Afecțiuni cauzate de expunere îndelungată la sunete ridicate

Hiperacuzia, definită ca o sensibilitate crescută la anumite game de frecvențe sonore, își găsește adesea rădăcinile în expunerea prelungită la muzică tare prin căști. Această afecțiune se poate transforma într-o problemă cronică în care chiar și sunetele ușoare devin intolerabile, creând un disconfort persistent în viața de zi cu zi.

Tulburările de somn sunt un alt motiv de îngrijorare asociat cu utilizarea căștilor puternice. În timp ce mulți își găsesc alinarea în melodiile suave difuzate prin căști în timp ce adorm, realitatea este că acest obicei poate afecta semnificativ calitatea somnului.

Zgomotul nocturn, chiar și la un nivel de decibeli de doar 40, poate interfera cu activitatea creierului în timpul somnului, ducând la o noapte agitată. În timp, aceste tulburări de somn se pot traduce într-o serie de alte probleme, inclusiv afectarea funcției cognitive, schimbări de dispoziție și un sentiment general de letargie.

Recomandarea specialiștilor

Gestionarea acestor probleme necesită o abordare multiplă, bazată pe conștientizare, educație și soluții concrete. Regula 60/60, care sugerează menținerea volumului sub 60% din volumul maxim și limitarea utilizării căștilor la mai puțin de 60 de minute pe zi, este o linie directoare susținută de audiologi care are ca scop reducerea riscurilor asociate muzicii puternice.

Cu peste 30 de ani de experiență în aeroacustică, inginerii Dyson au proiectat cea mai nouă inovație în materie de dispozitive audio. Dyson OnTrac oferă cea mai bună anulare a zgomotului de pe piață. Căștile utilizează 8 microfoane și eșantionează sunetul extern de 384.000 de ori pe secundă. Acest lucru se combină cu materiale superioare și geometrie internă, atent proiectată pentru a anula până la 40 dB de zgomot nedorit. Mai mult decât atât, Aplicația MyDyson™ include urmărirea sunetului în timp real și monitorizează volumul în ureche și extern, alertând utilizatorii cu privire la nivelurile potențial dăunătoare. Astfel că prin funcția de urmărire în timp real a sunetului este monitorizat atât volumul sunetului din ureche, cât și pe cel din exterior și indică nivelurile potențial dăunătoare prin rapoarte live în aplicația MyDyson™ App.

Metodele de prevenție, cât și dispozitivele audio sustenabile pot contribui, în mod semnificativ, la reducerea riscurilor asociate cu pierderea auzului, permițând generațiilor tinere să își protejeze urechile de eventualele daune. Prin insuflarea unei culturi a conștientizării și a măsurilor proactive, drumul către o sănătate auditivă sănătoasă devine promițător.

Mixit deschide precomenzile pentru Marele Calendar de Craciun 2024, cel mai plin calendar de pana acum


Omul gospodar isi face vara sanie si iarna car!
 spune un proverb. In acelasi spirit, Mixit deschide precomenzile pentru Marele Calendar de Craciun 2024, o editie speciala care promite sa incante atat copiii, cat si adultii, printr-o serie de surprize si inovatii. Clientii pot profita de o reducere de 31 de lei pentru achizitionarea calendarului de pe site, reducere disponibila doar pana la 30 septembrie 2024.

Anul acesta, Calendarul de Advent Mixit aduce o noutate deosebita: dupa deschiderea fiecarei cutiute, aceasta se transforma intr-un compartiment al unui trenulet de Craciun. Acest trenulet este format din patru vagoane si o locomotiva, iar la finalul procesului de descoperire a surprizelor, copiii vor putea asambla un decor cu o lungime de peste 1,2 metri. „Am dorit sa adaugam o dimensiune jucausa si interactiva calendarului nostru de Advent, care sa aduca bucurie nu doar prin produse, ci si prin creativitate. In fiecare an incercam sa avem un calendar si mai complex decat in anii precedenti, iar cel din 2024 este cel mai plin si mai inovativ de pana acum”, a declarat Tomáš Huber, cofondator Mixit.

Calendarul de Advent 2024 include 26 de surprize, dintre care doua vor fi dezvaluite in zilele speciale de Mos Nicolae si Ajunul Craciunului. Selectia de produse din acest an include unele dintre cele mai indragite bunatati din oferta Mixit, dar si noutati absolute. Clientii se vor putea bucura de o varietate de musli, fructe liofilizate, bilute cremoase si chipsuri de mere si nuca de cocos. De asemenea, calendarul include si bunatati de sezon precum terciul de Craciun sau Mixitka de Craciun, iar anul acesta a fost adaugata o noua reteta speciala de bilute cremoase.

„Ne dorim sa oferim clientilor nostri un calendar de Advent plin cu gustari delicioase, dar si o experienta unica. Anul acesta, trenuletul de Advent va fi un companion alaturi de care familiile vor calatori pana in ziua de Craciun si pe care il vor putea folosi si ulterior”, a spus Martin Wallner, cofondator Mixit.

Calendarul este disponibil pentru precomanda acum pe www.mixit.ro, la un pret special redus, pentru cei care doresc sa isi asigure acest produs exclusiv in editie limitata. Dimensiunile calendarului sunt de 50 x 28 x 10 cm, iar fiecare compartiment este gandit pentru a aduce bucurie si cate o surpriza delicioasa in fiecare zi din luna decembrie pana la Craciun. Calendarele comandate, si orice alte produse incluse intr-o comanda ce contine si un Calendar de Craciun Mixit, vor fi expediate la mijlocul lunii octombrie.

Despre Mixit

Mixit este un magazin online in care clientii isi pot crea propriul mix de cereale, müsli, fructe uscate si nuci preferate. In prezent, pe site exista peste 70 de ingrediente diferite: baze de cereale, fructe uscate, nuci, seminte, precum si delicii precum ciocolata, condimentele sau mini fursecuri. Oferta Mixit include si amestecuri deja pregatite, create de nutritionisti, dar si ingrediente speciale pentru persoanele care sufera de boala celiaca sau alergii la anumite tipuri de alimente.

Alte produse din sortimentul Mixit sunt ciocolatele Mixit, cu un continut de ciocolata neagra de calitate 70%, imbogatita cu fructe liofilizate si nuci sanatoase. Pe site se gasesc si Mixitka, batoane de müsli, bauturi pudra, mixuri sarate de alune si branzeturi. Intrucat Mixit considera ca si ambalajul este de o importanta deosebita, tuburile companiei sunt concepute cu mult drag. Clientul Mixit poate alege livrarea prin curieri sau colectarea personala din punctele Packeta.