HONOR, gest îndrăzneț. A făcut ceea ce 1 din 5 europeni nu se simte confortabil să facă: cere scuze posesorilor de smartphone-uri Samsung

Un mesaj de scuze, compus din 166 de cuvinte, a fost gravat manual pe balamaua delicată a HONOR Magic V3

[București, România, 29 August 2024] – HONOR, unul dintre principalii furnizori globali de dispozitive inteligente, și-a exprimat scuze în mod unic față de posesorii de Samsung Galaxy Z Fold recunoscând disconfortul cauzat de lansarea noului său smartphone pliabil revoluționar, HONOR Magic V3.

Un sondaj[1] recent realizat pe 6.000 de europeni cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, comandat de HONOR, a dezvăluit că o parte semnificativă a populației are dificultăți în a-și cere scuze. Studiul a arătat că una din cinci persoane nu se simte confortabil să-și ceară scuze, iar 18% dintre respondenți nu sunt dispuși să recunoască atunci când greșesc. În plus, 25% dintre aceștia evită să își ceară scuze, deoarece consideră că au întotdeauna dreptate.

Într-o mișcare îndrăzneață, HONOR a admis că lansarea Magic V3, cel mai subțire smartphone pliabil din lume, ar putea reprezenta o dezamăgire pentru proprietarii de Samsung Galaxy Z Fold. Cu o grosime de doar 4,35 mm când este deschis și 9,2 mm când este pliat, Magic V3 cântărește doar 226g[2], punându-și concurenții în umbră.

HONOR a gravat în mod elegant un mesaj de scuze de 813 caractere pe balamaua smartphone-ului Magic V3. Această declarație publică, ce combină tehnologia de vârf cu una dintre cele mai vechi forme de artă, a fost realizată în colaborare cu renumitul micro-artist Graham Short.

Cunoscut drept “Mâinile unui geniu”, munca sa a atras clienți celebri precum Elton John, Stephen Fry și Kim Kardashian.

„Înțelegem importanța dimensiunii și că achiziționarea unui smartphone pliabil mai voluminos și mai greu înainte de lansarea Magic V3 ar fi putut provoca anumite inconveniențe. Ne prețuim profund clienții și ne dorim să le oferim acces la cea mai avansată tehnologie. Deși scuzele noastre sunt gravate discret, ele exprimă sincer empatia noastră față de cei care privesc acum cu interes către Magic V3.” a declarat Avikar Jolly, CMO al HONOR EUROPE.

Sondajul a arătat, de asemenea, că 40% dintre respondeți susțin că sunt primii care își cer scuze, indiferent de vină, în timp ce, în mod interesant, 52% au recunoscut că au oferit scuze nesincere în trecut.

Reflectând dedicarea HONOR de a dezvolta un smartphone pliabil de vârf cu Magic V3, angajamentul lui Graham față de arta sa necesită, de asemenea, precizie absolută. El a stăpânit abilitatea de a lucra între bătăile inimii pentru a obține precizia exactă necesară în munca sa.  Acest nivel excepțional de dedicare îi permite să realizeze doar patru capodopere pe an.

„HONOR Magic V3 a reprezentat o provocare unică, cu marginile sale incredibil de subțiri și rotunjite, făcând chiar și gravarea microscopică dificilă. Cu toate acestea, nu mă feresc niciodată de o provocare. Deși Magic V3 este cel mai subțire smartphone pliabil din lume, am reușit să gravez pe balamaua sa scuzele detaliate ale HONOR, însumând 166 de cuvinte. Nu doar finețea extremă a dispozitivului a fost o provocare, ci și durabilitatea neașteptată a metalului, care a necesitat utilizarea unor ace cu vârf de diamant pentru a realiza gravura.” a explicat Graham.

A fost nevoie de 90 de ore pentru ca Graham să graveze scuzele manual, iar acestea pot fi citite doar atunci când sunt vizualizate la microscop, având în vedere limitările de spațiu ale Magic V3.

Iată principalele constatări ale sondajului:

  • 25% nu își cer scuze pentru că sunt de părere că nu greșesc niciodată.
  • 22% dintre adulții europeni nu se simt confortabil să-și ceară scuze.
  • 18% nu le place să recunoască atunci când greșesc.
  • 21% se simt jenați de gândul de a-și cere scuze.
  • 40% susțin că, de obicei, sunt primii care își cer scuze.
  • 52% au spus scuze nesincere.
  • 41% consideră că scuzele nesincere sunt cea mai mare neplăcere.
  • 34% nu suportă când oamenii dau vina pe alții în loc să-și asume responsabilitatea.
  • 27% sunt deranjați atunci când cineva pare enervat sau reticent în a-și cere scuze.

Cum sună mesajul HONOR:

„Dragi posesori de Samsung Galaxy Z Fold, ne cerem scuze. Știm cât de entuziasmați ați fost să achiziționați un smartphone pliabil, compact și care să se potrivească perfect în buzunar. Vi s-a promis un viitor plin de inovații tehnologice și o experiență de multitasking fără limite.

Acum, poate priviți noul HONOR Magic V3 și vă simțiți puțin… trădați. Dimensiunea contează, și înțelegem dezamăgirea voastră. Ca și cum ai fi fost nominalizat pentru o medalie de aur și apoi ai terminat ultimul în cursă. Știind că există un dispozitiv pliabil mai subțire, mai ușor și mai durabil este suficient pentru a face pe oricine să își pună la îndoială alegerile.

Înțelegem. Ați fost pionieri, early adopters care au explorat fără teamă un teritoriu necunoscut al ecranelor pliabile cu durabilitate incertă. Meritați ceva mai bun. De fapt, meritați o medalie de aur.

La HONOR, suntem cu adevărat dedicați depășirii limitelor tehnologiei pentru a vă oferi cea mai bună experiență cu un smartphone pliabil. Adevărul este că… e în regulă să vă simțiți dezamăgiți. Și noi ne-am simți la fel.”

HONOR va organiza o conferință de presă la IFA 2024, pe 5 septembrie, în Berlin, Germania, unde vor fi anunțate detalii suplimentare despre lansarea Magic V3 în Europa.

###

Despre HONOR

HONOR este un furnizor global de dispozitive inteligente. Este dedicat să devină un brand tehnologic iconic la nivel global și să creeze o nouă lume inteligentă prin intermediul produselor și serviciilor sale puternice. Cu o expertiză în domeniul cercetării și dezvoltării, se angajează să dezvolte tehnologii care să permită oamenilor din întreaga lume să meargă mai departe, oferindu-le libertatea de a realiza și de a face mai mult. Oferind o gamă de smartphone-uri, tablete, laptopuri și dispozitive portabile de înaltă calitate, potrivite pentru fiecare buget, portofoliul de produse inovatoare, premium și fiabile HONOR le permite oamenilor să devină o versiune mai bună a lor.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați magazinul online HONOR la https://www.hihonor.com/ro/.

Despre Graham Short

Originar din Birmingham, Marea Britanie, Graham Short, în vârstă de 78 de ani, este un microgravor de renume mondial, supranumit pe bună dreptate “Mâinile unui geniu”. Operele sale de artă minuscule și extrem de detaliate au captivat colecționari și personalități precum Ronnie Barker, Stephen Fry, Uri Geller și chiar Kim Kardashian.

Short sculptează detalii incredibile pe suprafețe la fel de mici ca un vârf de ac sau un bob de orez, depășind limitele a ceea ce se credea posibil în arta gravurii. Pentru a atinge acest nivel excepțional de precizie, Short s-a transformat el însuși într-o operă de artă vie. Își monitorizează ritmul cardiac cu un stetoscop, luând un cocktail de potasiu, magneziu și beta-blocante pentru a-l reduce la doar 20 de bătăi pe minut, el gravând între bătăile inimii, atunci când corpul său este complet nemișcat. În plus, primește injecții cu Botox în pleoape la fiecare trei luni pentru a elimina orice distragere a atenției din cauza ticurilor nervoase și musculare. Și dacă asta nu ar fi suficient, el înoată aproape 10 kilometri în fiecare zi pentru a-și menține concentrarea fizică și mentală la nivel maxim.

Lucrările lui Graham Short sunt o dovadă a puterii dedicării umane, depășind limitele artei și provocând însăși percepția noastră despre ce este posibil.

[1] Sondaj realizat de OnePoll în august 2024.

[2] Datele provin din laboratoarele HONOR și se referă la cea mai ușoară variantă a dispozitivului, disponibilă în culoarea neagră. Alte versiuni au o greutate de aproximativ 230 g. Greutatea totală include bateria, însă poate varia ușor în funcție de configurația produsului, procesele de fabricație și metodele de măsurare utilizate.

Vară atipică în relația consumatori-bănci. Cu 50% mai multe cereri și cu 60% mai multe negocieri în cadrul CSALB

28 august, București. În lunile de vară consumatorii au trimis către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) cu 50% mai multe cereri decât în perioada similară din anul anterior, iar numărul negocierilor dintre consumatori și bănci este cu 60% mai mare decât în lunile iunie, iulie și august din 2023.

De exemplu, în prima săptămână din luna august consumatorii au trimis 114 cereri de negociere cu băncile, al doilea cel mai mare număr de cereri săptămânale din acest an (recordul este de 115 cereri în săptămâna 18-22 martie). Tot în luna august, s-a înregistrat cel mai mare număr de dosare constituite într-o săptămână, de la înființarea CSALB. Astfel, băncile au acceptat 34 de negocieri în perioada 19-23 august. Aproximativ 2.500 de cereri au trimis consumatorii de la începutul anului și s-au derulat până în prezent 720 de negocieri.

În cele mai multe cazuri consumatorii au solicitat băncilor:

  • restituirea unor sume percepute în trecut sub formă de comisioane;
  • soluționarea amiabilă a litigiilor aflate pe rolul instanțelor;
  • ajutorul instituției financiare în cazurile de fraudă și înșelăciune în care au căzut victime consumatorii.

Consumatorii pot obține restituiri de sume mai mari decât cele solicitate

Florica O., Craiova: Am contractat un credit de 18.000 de lei pentru care reclam majorarea nejustificată a dobânzii variabile și comisioanele încasate de bancă, precum comisionul de acordare credit, de administrare și de urmărire riscuri. Solicit 2.000 de lei, reprezentând sumele încasate în temeiul acestor comisioane. Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Banca acordă o despăgubire totală de 920 de euro și va transfera echivalentul în lei în contul indicat de consumator.

Consumatorii renunță la procesele din instanță după ce se înțeleg amiabil cu băncile

Mariana H., Botoșani: Am solicitat în instanță, în două dosare distincte, constatarea caracterului abuziv al comisionului de acordare a creditului. În cadrul cererii trimise către CSALB, solicit restituirea sumei de 7.500 de euro, precum și 3.500 de lei pentru cheltuieli de judecată. Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB:  Banca acordă o despăgubire de 8.200 de euro, precum și 5.000 de lei cheltuieli de judecată. Reclamanții trebuie să depună în instanță, până la primul termen de judecată, cererile de renunțare la proces.

Fraudarea conturilor poate fi soluționată amiabil și în cazul firmelor

Firmă din domeniul comerțului cu amănuntul: Am accesat un link cu o reclamă înșelătoare care se folosea de numele unei companii de stat. După aceea, din contul societății s-au făcut mai multe tranzacții neautorizate. Am sesizat imediat banca pentru blocarea contului și a cardurilor. Soluție acceptată de părți în cadrul CSALB: Banca acordă din sume proprii, ca decizie comercială, echivalentul în lei a 23.000 de euro, fără ca prin aceasta să se înțeleagă că ar avea vreo culpă în legătură cu operațiunile efectuate în contul societății. În situația în care societatea recuperează prejudiciul ca urmare a demersurilor legale efectuate, se obligă să restituie băncii suma acordată ca despăgubire-decizie comercială.

Alexandru Păunescu, reprezentantul Băncii Naționale a României în Colegiul de Coordonare al CSALB: „În cazurile pe care le-am întâlnit în ultimele luni în cadrul CSALB am constatat situații particulare care pot reprezenta anumite tendințe în relația consumatori-bănci.

Au fost cazuri când consumatorii au solicitat sume mai mici decât cele oferite de către bancă. Asta arată faptul că băncile analizează situațiile financiare particulare ale consumatorilor și acordă despăgubirea în echitate, nu doar în funcție de litera contractului sau de solicitarea scrisă a consumatorului.

Atragem atenția atât consumatorilor, cât și persoanelor juridice, să ia în serios tehnicile de fraudare mereu în schimbare pe care le folosesc infractorii informatici. Vedem cazuri în care pierderile pot fi de zeci de mii de euro. Accesarea linkurilor cu publicitate înșelătoare trebuie să fie precedată de simțul critic al utilizatorilor de internet.

Trebuie verificată din mai multe surse autenticitatea site-ului sau a paginilor care reprezintă sursa linkului accesat. O provocare tot mai mare pentru sistemele informatice ale băncilor o reprezintă tranzacțiile frauduloase de valori mici. Consumatorii sunt atrași de faptul că achiziționează un bun sau un serviciu subevaluat, autorizează în aplicația de home banking respectiva tranzacție, dar prin asta oferă infractorilor informatici accesul la conturi, de unde aceștia retrag ulterior sume neautorizate.

De aceea, consultarea permanentă a contului, sms-urile prin care ne este notificată orice tranzacție din cont și păstrarea în permanență a contactului cu banca sunt primelemăsuri pe care consumatorii trebuie să le ia. Din păcate, de cele mai multe ori astfel de fraude rămân fără rezolvare din partea Poliției sau a băncii. Gesturile comerciale pe care le fac unele bănci reprezintă excepția în astfel de cazuri, motivată, cel mai probabil, de intenția de fidelizare a partenerului de afaceri.”

Ceasul care impinge limitele: Enduro 3 de la Garmin, un model ușor, ultraperformant, cu GPS și cea mai bună baterie cu încărcare solară

Creat pentru atleții de ultra anduranță, Enduro 3 are numeroase funcții premium de antrenament, performanță și navigare, totul într-un ceas super ușor cu durată lungă de viață a bateriei

Garmin (NYSE: GRMN) anunță lansarea Enduro 3, smartwatch-ul ultraperformant de nouă generație, cu GPS, mai ușor ca niciodată și cu rezistență mai mare decât modelul anterior datorită încărcării solare. Construit pentru cele mai lungi curse, Enduro 3 cântărește doar 63 de grame și oferă până la 320 de ore de baterie în modul GPS cu încărcare solară1 — toate cu un display always-on. Enduro 3 este pregătit pentru următoarea aventură, datorită instrumentelor premium de antrenament și navigare, cum ar fi traseul dinamic dus-întors, informații despre VO2 maxim pe traseu, ritmul ajustat în funcție de grad și hărțile TopoActive preîncărcate.

„Când vorbim despre super alergători, aventurieri sau excursioniști, Enduro 3 este conceput special pentru sportivii de ultra-anduranță. Cu o durată de viață incredibilă a bateriei, un design ușor, hărți TopoActive preîncărcate și multe altele, Enduro 3 este gata să depășească limitele celor mai îndrăznețe vise.” –Alexandru Moise, Sales & Marketing Garmin RO,HU,BG,MD.

Cea mai bună baterie solară din clasa sa

Cu o durată de viață a bateriei solare de vârf în industrie, Enduro 3 permite sportivilor să alerge și mai mult. Lentila solară mai mare și mai eficientă oferă mai mult decât dublul puterii solare față de modelul Enduro anterior, rezultând până la 320 de ore de viață a bateriei în modul GPS1 sau până la 90 de zile de viață a bateriei în modul smartwatch2. În plus, tehnologia SatIQ™ – care comută automat între modurile GPS – asigură precizia superioară de poziționare a GPS-ului cu benzi multiple timp de până la 120 de ore1.

Creat pentru cele mai complicate teste

  • Design solid & funcțional: Rama de titan de 51 mm și lentila din safir, rezistente la zgârieturi, dar și brățara confortabilă din nailon UltraFit, sunt realizate pentru purtare pe orice vreme și în orice condiții.
  • Lanternă LED încorporată: Intensitatea lanternei poate fi controlată rapid chiar de pe display. Intensități variabile, o lumină roșie și un mod stroboscopic cresc vizibilitatea în medii întunecate, cum ar fi în timpul unui antrenament, căutarea unei jucării pierdute sub canapea, citirea unui meniu la un restaurant slab luminat și multe altele.
  • Pregătit pentru trail: Informațiile despre VO2 max pentru alergare pe munte, ritm ajustat pentru pante și ghidajul NextFork™sunt disponibile în timpul cursei.
  • Navigație avansată: Când este setată o destinație pentru alergare, drumeție sau plimbare cu bicicleta sunt sugerate trasee dinamice dus-întors, care se ajustează continuu pentru a respecta programul. Contururile terenului pot fi vizualizate pe hărți TopoActive3, iar hărți preîncărcate sunt disponibile pentru mii de terenuri de golf și stațiuni de schi din întreaga lume.
  • Antrenament avansat de forță: Planurile de antrenament de forță de 4-6 săptămâni au ca scop îndeplinirea obiectivelor personale. Antrenamente specifice create pentru sportivi de toate tipurile, inclusiv alergători, cicliști, pasionați de munte, etc. sunt de asemenea disponibile.

Detalii despre seria Enduro 3 de la Garmin, aici – https://www.youtube.com/watch?v=XKCkpNQqPvQ 

Instrumentul pentru performanță supremă

Pe drum sau trasee de munte, Enduro 3 oferă valori de performanță premium, cum ar fi VO2 max, sarcina de antrenament, aclimatizare la altitudine și temperatură și multe altele. Nivelurile de fitness cardiovasculare sunt monitorizate cu VO2 max pentru alergare trail, care se ajustează automat în funcție de diferitele condiții ale traseului și terenului care pot afecta performanța la alergare. Activitatea de ultrarun are un cronometru de odihnă și le permite sportivilor să își înregistreze timpul petrecut în centrele de suport. Strategia pentru ziua cursei poate fi făcută cu PacePro™, ce oferă ghidare de ritm bazată pe GPS pentru traseele sau distanțe selectate, iar tehnologia de ritm ajustat în funcție de grad poate fi folosită pentru a primi un ritm de alergare echivalent la același efort pe teren plat sau la urcare. Pentru a aborda dealurile, ClimbPro afișează informații în timp real despre urcările curente și viitoare în timp ce urmează traseul cursei deja descărcat.

Creat pentru trail

Dispunând de hărți TopoActive preîncărcate din întreaga lume, Enduro 3 poate ajuta exploratorii să rămână pe drumul cel bun. Un abonament Outdoor Maps+ oferă și mai mult conținut premium de cartografiere, cum ar fi imagini din satelit și hărți topografice îmbunătățite chiar pe ceas. Navigarea pe trasee este mai ușoară cu NextFork Map Guide, ideal pentru a vedea distanța până la următoarea intersecție și numele traseului sau pentru a urma instrucțiunile pas cu pas pe traseele create în Garmin Connect™. În timpul unei curse, funcția Înainte pe rută oferă informații despre punctele POI selectate, precum stațiile de ajutor.

Montiorizare sănătății și stării de fitness

Datorită funcțiilor de monitorizare a sănătății non-stop3, Enduro 3 poate urmări HRV, Pulse Ox4, somnul, jet lag, nivelele de energie și stres și multe altele.

Alături de alergare, Enduro 3 include zeci de profiluri de activitate preîncărcate, cum ar fi înot, ciclism, golf și schi. Sportivii pot urmări, de asemenea, antrenamente animate de cardio, forță, yoga și Pilates direct de pe ceas sau pot selecta antrenamente sportive specifice, inclusiv pentru ultra alergători, excursioniști și bicicliști.

Mereu conectat

Enduro 3 adaugă aplicația Garmin Messenger™ pentru a permite utilizatorilor să comunice cu prietenii și familia prin intermediul mesajelor text bidirecționale direct de pe ceas, atunci când atât expeditorul, cât și destinatarul mesajelor au aplicația Garmin Messenger instalată pe smartphone-urile asociate. Garmin Share permite utilizatorilor să partajeze rapid locațiile salvate, cursurile și antrenamentele cu alte dispozitive Garmin compatibile — totul prin atingerea unui buton. Atunci când sunt ceasul este asociat cu un smartphone compatibil, utilizatorul poate vizualiza notificările inteligente și își poate urma cu încredere antrenamentele datorită funcțiilor de siguranță, cum ar fi detectarea incidentelor, asistență și LiveTrack5. Sunt disponibile de asemenea plata contactless prin Garmin Pay™ și descărcarea de melodii de pe Spotify®, Deezer, Amazon Music sau YouTube Music (este necesar un abonament premium) pentru ascultare fără telefon.

Preț recomandat pentru Enduro 3: 4.459 RON.

Proiectate în interior pentru experiențe în exterior, produsele Garmin au revoluționat stilul de viață pentru aventurieri, sportivi, exploratori off-road, șoferi și pasionați de aer liber din întreaga lume. Cu un angajament clar de a dezvolta produse care îmbunătățesc experiențele și îmbogățesc viețile, Garmin consideră că fiecare zi este o oportunitate de a inova și o șansă de fi mai bun ca ieri.

SERIA fēnix 8 de la Garmin: display AMOLED pentru cea mai performantă linie de smartwatch-uri multisport cu GPS

Ceasurile inteligente ultra performante oferă afișaje AMOLED strălucitoare plus funcții de ultimă oră, difuzor, microfon și lanternă LED încorporate

Garmin (NYSE: GRMN) lansează seria fēnix® 8, o nouă generație de ceasuri inteligente premium cu GPS, multisport, care oferă fie un afișaj luminos AMOLED, fie un display cu încărcare solară pentru o durată de viață și mai mare a bateriei. Cu funcții avansate de antrenament de forță, capacități de scufundare, difuzor și microfon încorporate și multe altele, seria fēnix 8 este concepută pentru oricine dorește să-și depășească limitele. Și cu o durată de viață incredibilă a bateriei, este ușor să explorezi mai mult: modelul AMOLED de 51 mm oferă până la 29 de zile de viață a bateriei în modul smartwatch, în timp ce modelul solar de 51 mm, cu afișaj permanent, oferă până la 48 de zile de baterie.

„De ani de zile, linia fēnix a fost celebrată pentru caracteristicile sale premium, materiale și design. Acum suntem încântați să prezentăm cel mai capabil fēnix de până acum. Această gamă nu numai că adaugă noi detalii de design, îmbunătățiri specifice pentru antrenamente diverse și instrumente de comunicare convenabile, ci le permite utilizatorilor să aleagă între un afișaj AMOLED luminos sau încărcare solară pentru o durată de viață foarte lungă a bateriei. Dacă sunteți în căutarea unui ceas inteligent sofisticat, care să vă ajute să vă atingeți obiectivele de sănătate și wellness, răspunsul nu poate fi decât fēnix 8.” — Alexandru Moise, Sales & Marketing Garmin RO,HU,BG,MD.

Caracteristici cheie

  • AMOLED sau solar: În gamă sunt disponibile modele cu un afișaj AMOLED strălucitor sau un afișaj permanent cu încărcare solară care valorifică și mai bine puterea soarelui. Astfel, fēnix 8 – 51 mm oferă cu 50% mai multă putere solară decât predecesorul său1. Ambele modele au și o grafică fresh. Opțiunea AMOLED este disponibilă în trei dimensiuni – 43 mm, 47 mm sau 51 mm – în timp ce opțiunea cu încărcare solară este disponibilă în 47 mm sau 51 mm.
  • Design robust: Toate modelele au butoane metalice etanșe, o nouă protecție solidă pentru senzori și au fost testate conform standardelor militare americane pentru rezistență termică, la șocuri și la apă. Materialele premium, cum ar fi rama opțională din titan și lentila opțională din safir, rezistentă la zgârieturi, sunt create pentru a rezista chiar și în cele mai dure condiții.
  • Difuzor și microfon încorporate: De acum pot fi efectuate și preluate apeluri telefonice de pe ceas atunci când este asociat cu un smartphone compatibil. Anumite comenzi vocale precum „începe o activitate de antrenament de forță”, „setează un cronometru pentru 5 minute”, „salvează punctul de referință” și multe altele pot fi activate chiar de pe ceas (momentan, doar în limba engleză) – nu este necesară nicio conexiune telefonică.
  • Lanternă LED încorporată: Intensitatea lanternei poate fi controlată rapid chiar de pe display. Intensități variabile, o lumină roșie și un mod stroboscopic cresc vizibilitatea în medii întunecate, cum ar fi în timpul unui antrenament, căutarea unei jucării pierdute sub canapea, citirea unui meniu la un restaurant slab luminat și multe altele.
  • Antrenament avansat de forță: Planurile de antrenament de forță de 4-6 săptămâni au ca scop îndeplinirea obiectivelor personale. Antrenamente specifice create pentru sportivi de toate tipurile, inclusiv alergători, surferi, schiori, etc. sunt de asemenea disponibile.
  • Capacități de scufundare:Noua serie vine cu rezistență la scufundare de până la 40 de metri, butoane metalice etanșe și suport pentru activități de scufundare și apnee.
  • Aplicația Garmin Messenger™:Comunicarea cu familia și prietenii devine mai ușoară, prin mesaje text bidirecționale direct de pe ceas2.
  • Cartografiere și navigare avansate:Contururile terenului pot fi vizualizate pe hărți TopoActive3, iar hărți preîncărcate sunt disponibile pentru mii de terenuri de golf și stațiuni de schi din întreaga lume. O nouă interfață pentru hărți permite utilizatorilor să personalizeze cu ușurință modurile de vizualizare, pentru a profita la maximum de navigarea lor. În timpul explorării, poate fi selectată o distanță pe ceas care oferă rute sugerate pentru a rămâne pe drumul cel bun și la timp cu traseul dinamic dus-întors.

Detalii despre seria fenix 8 de la Garmin, aici: https://www.youtube.com/watch?v=U5r5WZwVkog

Performanțe de top

Indiferent de aventură, fēnix 8 poate ajuta sportivii să-și depășească limitele. În fiecare dimineață, un scor de pregătire pentru antrenament poate spune dacă este o zi bună pentru antrenament sau odihnă, în timp ce valorile avansate de antrenament, cum ar fi scorul de rezistență, scorul de deal, VO2 max, starea antrenamentului și multe altele pot ajuta la măsurarea performanței generale4.

În timpul unei sesiuni de antrenament, PacePro™ oferă ghidare bazată pe GPS pentru traseele sau distanțe selectate, în timp ce ritmul ajustat în funcție de grad ajută la menținerea unui ritm de alergare echivalent la același efort pe teren plat sau la urcare. Între timp, ClimbPro afișează informații în timp real despre escaladele curente și viitoare.

Pentru pregătirea următoarei curse, sportivii pot vedea antrenamente zilnice personalizate sugerate care se adaptează după fiecare alergare sau cursă, pot folosi planuri gratuite de antrenament Garmin Coach și pot consulta widget-ul cursei pentru sfaturi de antrenament, antrenamente zilnice personalizate sugerate și multe altele.

Noi pasiuni

Activități noi precum apneea și scufundările completează zecile de activități preîncărcate – inclusiv alergare, rafting, golf și pickleball, plus sporturi de echipă precum fotbal sau fotbal american. Pentru antrenamentele la sala de sport sau acasă, fēnix 8 monitorizează activități precum forță, cardio, yoga și HIIT. De asemenea, utilizatorii pot urmări antrenamente animate cardio, forță, yoga și Pilates chiar pe ecranul ceasului, iar exploratorii pot urmări aventurile lor la snowboarding, schi XC, surfing, ciclism montan și multe altele. În timp ce schiază, utilizatorii pot acum contoriza cât timp petrec pe secțiuni de diverse dificultăți pe piste din întreaga lume.

Pentru exploratori

Pregătit pentru orice aventură, fēnix 8 are numeroase funcții premium pentru a ajuta exploratorii să rămână pe drumul cel bun. Disponibile pe modelele fēnix 8 safir, hărțile TopoActive preîncărcate oferă cartografiere multi-continent în întreaga lume. Un abonament Outdoor Maps+ oferă conținut premium, precum imagini din satelit și hărți topografice îmbunătățite chiar pe ceas. Între timp, SatIQ™ și GPS-ul cu benzi multiple ajută la furnizarea cu precizie superioară a poziționării în medii provocatoare — toate în timp ce optimizează durata de viață a bateriei. Înainte de a pleca, aventurierii pot crea sau găsi trasee existente în Garmin Connect™ și le pot sincroniza fără probleme cu ceasul lor pentru a obține indicații pas cu pas. În timp ce explorează, utilizatorii pot naviga pe trasee cu NextFork™ Map Guide sau folosind altimetrul, barometrul și busola electronică cu 3 axe.

Statistici despre sănătate

Seria fēnix 8 include numeroase funcții de monitorizare a sănătății 24/7, printre care Pulse Ox5, Body Battery™, consilier pentru jet lag, monitorizare avansată a somnului, detectarea somnului de peste zi și multe altele. Dimineața, utilizatorii pot primi un raport complet care oferă informații personalizate despre somn, pregătire pentru antrenament și HRV.

Mereu conectat

În deplasare, fēnix 8 le permite utilizatorilor să partajeze locații salvate, trasee și antrenamente cu alte dispozitive Garmin compatibile folosind Garmin Share. Ei pot primi notificări inteligente, descărca melodii de pe Spotify®, Deezer, Amazon Music sau YouTube Music (este necesar un abonament premium) pentru ascultare fără telefon. Ceasul oferă funcțiile de detectare a incidentelor, asistență și LiveTrack7, precum și funcția de plăți contactless Garmin Pay™.

Seria fēnix 8 oferă un afișaj AMOLED luminos sau încărcare solară pentru o durată de viață și mai mare a bateriei. Opțiunea AMOLED este disponibilă în trei dimensiuni – 43 mm, 47 mm și 51 mm – în timp ce opțiunea de încărcare solară este disponibilă în 47 mm sau 51 mm. Prețuri recomandate: 4.959 RON – 6.439 RON.

Proiectate în interior pentru experiențe în exterior, produsele Garmin au revoluționat stilul de viață pentru aventurieri, sportivi, exploratori off-road, șoferi și pasionați de aer liber din întreaga lume. Cu un angajament clar de a dezvolta produse care îmbunătățesc experiențele și îmbogățesc viețile, Garmin consideră că fiecare zi este o oportunitate de a inova și o șansă de fi mai bun ca ieri.

ATEN lanseaza noul switch Single Port 4K HDMI KVM over IP pentru acces local si remote partajat

Bucuresti, 27 August 2024– ATEN International, furnizor mondial de top in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, introduce pe piata noul switch Single Port 4K HDMI KVM over IP pentru acces local si remote partajat. Switch-ul CN9850 este ideal pentru utilizare in camere de control si camere server din diverse industrii, precum si in scenarii de lucru de acasa.

Switch-ul KVM over IP CN9850 este ideal pentru organizatii globale si companii cu mai multe locatii de birouri, oferind o conexiune fluida intre locurile de munca locale si cele remote, fara nicio restrictie sau scadere a productivitatii. Este o solutie sigura si practica pentru a mentine afacerile functionale in perioade de criza sau recesiune globala.

Printre caracteristicile esentiale ale noului switch ATEN se numara:

  • Doua NIC-uri de 10/100/1000 Mbps pentru redundanta LAN sau operare pe doua IP-uri
  • Alimentare duala pentru a asigura conectivitate continua
  • Suporta rezolutie HDMI de pana la 4K DCI (4096 x 2160) @ 30 Hz
  • Pana la 64 de conturi de utilizator – pana la 32 de utilizatori pot partaja simultan controlul

Acces securizat de la distanta, oriunde te afli

CN9850 ofera capacitate over IP pentru acces de la distanta la un PC/server dedicat printr-o conexiune de retea directa, la nivel de BIOS. Ofera protectie impotriva atacurilor cibernetice si completeaza modelele anterioare prin imbunatatirea calitatii vizuale, pana la rezolutia 4K DCI, cu ajutorul unui procesor grafic FPGA. De asemenea, permite accesul securizat de la distanta la audio, video si media virtuala, facilitand partajarea instantanee a fisierelor si actualizarile sistemului prin retea, fara a necesita instalarea sau configurarea suplimentara a vreunui software.

Redundanta duala LAN/alimentare

CN9850 este echipat cu conectivitate duala LAN/alimentare, care consolideaza fiabilitatea sistemului prin mentinerea operatiunilor fara intreruperi, in orice situatie de urgenta. Conectorii de alimentare sunt fixati cu suruburi pentru a asigura o trecere robusta in caz de intrerupere, iar starea alimentarii poate fi identificata cu usurinta prin intermediul indicatorilor LED.

Suport de media virtuala pentru actualizari rapide ale sistemului

Switch-ul permite suport autorizat pentru media virtuala, pentru a rula aplicatii de fisiere si instalari de software prin retea. Acest lucru este util pentru diagnosticarea si rezolvarea problemelor de retea si BIOS, precum si pentru efectuarea de actualizari si patch-uri software pentru a mentine sistemul la zi.

Conectivitate DI si Relay pentru situatii de urgenta

Fiind echipat cu un terminal de control cu 5 pini pentru o conexiune DI de intrare, acesta poate genera alerte ale sistemului (de la un termometru, senzor de umiditate/usa). Terminalul relay ofera o functie de pornire virtuala, care reporneste de la distanta un PC/server blocat sau prabusit si asigura disponibilitate constanta a sistemului in situatii critice.

Solutie de acces de la distanta, protejata impotriva atacurilor cibernetice

Spre deosebire de solutiile terte, cum ar fi RDP (Remote Desktop Protocol) si VNC (Virtual Network Computing), un switch KVM over IP nu are nevoie de drivere sau software suplimentar si poate functiona independent de un sistem de operare functional, atunci cand PC-ul/serverul este in starea BIOS. Accesul KVM la PC/server se bazeaza pe o conexiune directa cu tastatura, video si mouse-ul, in timp ce comunicarea intre PC/server si statia de lucru remote este securizata suplimentar prin criptare. Acest acces hardware protejat impotriva atacurilor cibernetice este separat de reteaua de operare, pentru a mentine securitatea datelor si a fluxului de lucru de la un capat la altul. De asemenea, permite PC-ului/serverului sa efectueze de la distanta reporniri de sistem si instalari de actualizari software in caz de urgenta. Astfel, nu exista nicio preocupare legata de scurgerea de date, backdoor-uri sau orice alta forma de atac cibernetic, lucru pe care o solutie software nu il poate garanta.

Bucuresti, 27 August 2024– ATEN International, furnizor mondial de top in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, introduce pe piata noul switch Single Port 4K HDMI KVM over IP pentru acces local si remote partajat. Switch-ul CN9850 este ideal pentru utilizare in camere de control si camere server din diverse industrii, precum si in scenarii de lucru de acasa.

Switch-ul KVM over IP CN9850 este ideal pentru organizatii globale si companii cu mai multe locatii de birouri, oferind o conexiune fluida intre locurile de munca locale si cele remote, fara nicio restrictie sau scadere a productivitatii. Este o solutie sigura si practica pentru a mentine afacerile functionale in perioade de criza sau recesiune globala.

Printre caracteristicile esentiale ale noului switch ATEN se numara:

  • Doua NIC-uri de 10/100/1000 Mbps pentru redundanta LAN sau operare pe doua IP-uri
  • Alimentare duala pentru a asigura conectivitate continua
  • Suporta rezolutie HDMI de pana la 4K DCI (4096 x 2160) @ 30 Hz
  • Pana la 64 de conturi de utilizator – pana la 32 de utilizatori pot partaja simultan controlul

Acces securizat de la distanta, oriunde te afli

CN9850 ofera capacitate over IP pentru acces de la distanta la un PC/server dedicat printr-o conexiune de retea directa, la nivel de BIOS. Ofera protectie impotriva atacurilor cibernetice si completeaza modelele anterioare prin imbunatatirea calitatii vizuale, pana la rezolutia 4K DCI, cu ajutorul unui procesor grafic FPGA. De asemenea, permite accesul securizat de la distanta la audio, video si media virtuala, facilitand partajarea instantanee a fisierelor si actualizarile sistemului prin retea, fara a necesita instalarea sau configurarea suplimentara a vreunui software.

Redundanta duala LAN/alimentare

CN9850 este echipat cu conectivitate duala LAN/alimentare, care consolideaza fiabilitatea sistemului prin mentinerea operatiunilor fara intreruperi, in orice situatie de urgenta. Conectorii de alimentare sunt fixati cu suruburi pentru a asigura o trecere robusta in caz de intrerupere, iar starea alimentarii poate fi identificata cu usurinta prin intermediul indicatorilor LED.

Suport de media virtuala pentru actualizari rapide ale sistemului

Switch-ul permite suport autorizat pentru media virtuala, pentru a rula aplicatii de fisiere si instalari de software prin retea. Acest lucru este util pentru diagnosticarea si rezolvarea problemelor de retea si BIOS, precum si pentru efectuarea de actualizari si patch-uri software pentru a mentine sistemul la zi.

Conectivitate DI si Relay pentru situatii de urgenta

Fiind echipat cu un terminal de control cu 5 pini pentru o conexiune DI de intrare, acesta poate genera alerte ale sistemului (de la un termometru, senzor de umiditate/usa). Terminalul relay ofera o functie de pornire virtuala, care reporneste de la distanta un PC/server blocat sau prabusit si asigura disponibilitate constanta a sistemului in situatii critice.

Solutie de acces de la distanta, protejata impotriva atacurilor cibernetice

Spre deosebire de solutiile terte, cum ar fi RDP (Remote Desktop Protocol) si VNC (Virtual Network Computing), un switch KVM over IP nu are nevoie de drivere sau software suplimentar si poate functiona independent de un sistem de operare functional, atunci cand PC-ul/serverul este in starea BIOS. Accesul KVM la PC/server se bazeaza pe o conexiune directa cu tastatura, video si mouse-ul, in timp ce comunicarea intre PC/server si statia de lucru remote este securizata suplimentar prin criptare. Acest acces hardware protejat impotriva atacurilor cibernetice este separat de reteaua de operare, pentru a mentine securitatea datelor si a fluxului de lucru de la un capat la altul. De asemenea, permite PC-ului/serverului sa efectueze de la distanta reporniri de sistem si instalari de actualizari software in caz de urgenta. Astfel, nu exista nicio preocupare legata de scurgerea de date, backdoor-uri sau orice alta forma de atac cibernetic, lucru pe care o solutie software nu il poate garanta.

Impactul inteligentei artificiale asupra institutiilor de sanatate

Bucuresti, 27 august 2024 – Inteligenta Artificiala (AI) este aplicata in moduri din ce in ce mai interesante. Cu capabilitatile AI acum integrate in interfoane video, difuzoare de retea si chiar in camere de supraveghere video, posibilitatile de utilizare sunt nelimitate. Suntem acum capabili sa „invatam” dispozitivele noastre inteligente de retea sa inteleaga ceea ce vad, permitandu-le sa analizeze scenele si sa furnizeze date valoroase in timp real.

Aceasta poate aduce beneficii unei varietati largi de industrii, una dintre acestea fiind sectorul sanatatii. De la ingrijirea pacientilor pana la gestionarea operatiunilor unui spital, poti imbunatati o gama vasta de procese cu ajutorul AI. Si, desi vor exista cu siguranta cresteri semnificative ale eficientei si productivitatii datorate adoptarii acestei tehnologii, acestea provin dintr-o capacitate de imputernicire, nu de inlocuire.

Iata cateva exemple esentiale de moduri in care AI transforma deja sectorul sanatatii.

Monitorizarea resurselor si pacientilor 

Spitalele dispun in general de spatii extinse, un numar mare de pacienti, personal si vizitatori care traverseaza proprietatea in orice moment. Aceasta inseamna ca poate fi o provocare sa monitorizezi intreaga zona, oferind in acelasi timp fiecarui pacient si membru al personalului nivelul adecvat de atentie. Inteligenta artificiala poate reduce impactul acestor provocari prin detectarea automata si alertarea in cazul unor situatii si evenimente predefinite. Tehnologia ajuta considerabil la cresterea constientizarii situationale si poate alerta personalul de securitate cu privire la comportamente agresive, dar nu numai, in timp real.

De asemenea, unitatile medicale tind sa aiba un raport limitat intre personal si pacienti. AI este necesara pentru a ajuta la automatizarea fluxurilor de lucru si pentru a oferi mai mult timp pentru a raspunde nevoilor pacientilor si altor probleme mai urgente. De exemplu, un flux de lucru comun pentru AI iti permite sa monitorizezi cate persoane se afla intr-o camera (util pentru a detecta daca sala de urgente este supraaglomerata sau daca se formeaza o coada lunga la biroul de primire), cate masini sunt prezente sau cat stoc a mai ramas. Aceasta poate notifica atunci cand pragul minim de stoc este atins, fara a fi necesar ca cineva sa verifice manual. In plus, poate ajuta la urmarirea unui pacient sau rezident individual.

In special in fluxurile de lucru care necesita acces restrictionat, pacientii din sectiile de psihiatrie, copiii care se ratacesc si persoanele in varsta care parasesc incinta pot fi monitorizati utilizand atribute ale obiectelor, cum ar fi tipul de top sau pantaloni pe care ii purtau, respectand totodata intimitatea pacientilor si rezidentilor.

In zone precum sectiile de psihiatrie sau camerele de urgenta, unde sunt necesare camere, dar consimtamantul pentru monitorizare nu a fost exprimat in mod explicit, se pot aplica niveluri adecvate de confidentialitate folosind AI.

Tipul de masca dinamica poate fi folosit si in spitalele de copii sau in unitatile de ingrijire a seniorilor pentru a monitoriza daca pacientii stau in picioare sau intinsi sau daca se comporta intr-un mod ingrijorator, reducand in acelasi timp ingrijorarile legate de intimitate.

Monitorizarea proactiva a mediului de sanatate

Identificarea unui vehicul este la fel de importanta ca si capacitatea de a identifica o persoana. Recunoasterea placutelor de inmatriculare poate oferi date utile despre vehiculele care stau frecvent in zone sensibile. De asemenea, poate ajuta la identificarea unui vehicul implicat intr-o infractiune, cum ar fi vandalismul pe proprietatea spitalului, un atac sau o tentativa de atac asupra pacientilor sau personalului, intrarea neautorizata dupa orele de program sau infractiuni comise din vehicul (cum ar fi ridicarea unui pacient impotriva vointei acestuia). Toate acestea sunt dovezi valoroase atat pentru securitatea spitalului, cat si pentru fortele de ordine.

Inteligenta de detectare a armelor este, de asemenea, activata prin localizarea obiectelor si poate ajuta la identificarea automata a prezentei unei arme.

About Axis Communications

Axis ajuta la construirea unei lumi mai inteligente si mai sigure prin crearea de solutii care imbunatatesc securitatea si performanta afacerii. Ca producator de tehnologie de retea si lider in industria de profil, Axis ofera solutii in domeniul supravegherii video, controlul accesului, interfoanelor si sistemelor audio. Aceste solutii sunt puse in valoare prin adaugarea de aplicatii inteligente de analiza si sunt sustinute prin cursuri de instruire de inalta calitate.

Compania Axis are in jur de 4000 de angajati dedicati, in mai mult de 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din domeniul tehnologiei si integrarii de sistem din intreaga lume pentru a le furniza clientilor solutii de cea mai buna calitate. Compania Axis a fost fondata in anul 1984 si are sediul in orasul Lund. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/.

TCL câștigă trei premii EISA 2024-2025, inclusiv pentru cel mai mare televizor LED QD-Mini de 115” din lume

București, 26 august 2024 – Recunoscută drept cea mai importantă autoritate europeană în domeniul inovației audiovizuale, Expert Imaging and Sound Association (EISA) a acordat TCL trei premii distincte, recunoscând dedicarea TCL în depășirea limitelor tehnologiei de afișare.

Televizorul TCL 115X955 Max s-a remarcat în categoria ecranelor XL, primind titlul „EISA STATEMENT TV 2024-2025”. De asemenea, TCL a primit premiul „EISA HOME THEATER MINI LED TV 2024-2025” pentru televizorul TCL QD-Mini LED 4K TV 75C855. În plus, televizorul TCL 55C765 a primit premiul „EISA GAMING TV”, pentru îmbunătățirile sale în materie de gameplay pe TV.

TCL 115X955 Max – EISA “STATEMENT TV 2024-2025

Stabilind un nou standard în indusrie pentru Mini LED, TCL 115X955 Max, un televizor gigant 4K QD-Mini LED, a primit premiul EISA „STATEMENT TV 2024-2025”. Încorporând tehnologia Full Array Mini LED de generația a 6-a cu peste 20.000 de zone cu iluminare variabilă, QLED PRO, 4K HDR Premium 5000 și 144Hz Motion Clarity Pro, acest televizor remarcabil oferă contraste puternice și precise, o calitate a imaginii HDR clară, toate la o dimensiune a ecranului nemaintâlnită până acum. Pregătit de a fi piesa centrală într-un living spațios sau într-un home theatre dedicat, 115X955 Max dispune de tehnologiile HDR10+ și Dolby Vision IQ. Sistemul de sunet Onkyo 6.2.2 integrat îmbunătățește și mai mult experiența audio, oferind un sunet similar sălilor de cinema.

„Performanța imaginii justifică poziționarea de vârf a acestui televizor. Claritatea imaginii, vibrația culorilor și dinamismul sunt superbe, nivelul detaliilor și realismul fiind și mai impresionante la această scară. Oferind toate tehnologiile TV de ultimă oră, modelul 115X955 Max de la TCL merită să i se acorde spațiul cuvenit!”, precizează membrii juriului EISA

TCL 55C765 –EISA GAMING TV 2024-2025

TCL 55C765 este proiectat pentru cei care caută cea mai bună experiență de joc. Acest televizor utilizează tehnologia TCL Mini LED de generația a 6-a și QLED PRO pentru a oferi o luminozitate și o acuratețe a culorilor de neegalat, asigurând afișarea fiecărui detaliu din joc cu o claritate impresionantă.

Pentru gameri este echipat cu Game Master Pro 3.0, HDMI 2.1, ALLM, 144Hz VRR și 1080p/240Hz VRR, precum și FreeSync Premium Pro. De asemenea, suportă toate cele mai recente formate HDR, inclusiv HDR10+, Dolby Vision și Dolby Vision IQ. Motion Clarity Pro de 144Hz asigură o mișcare lină în scenele cu ritm rapid. Aceste caracteristici îl fac partenerul suprem pentru o experiență de joc captivantă.

„Cea mai recentă generație de console și PC-uri a împins limitele performanței în jocuri, ceea ce înseamnă că este necesar un televizor la fel de avansat pentru a avea o experiență de gaming optimă. Televizorul TCL 55C765 cu un raport calitate-preț bun este pregătit pentru această provocare. Jocurile sunt receptive, fluide și detaliate, grație nivelurilor de luminozitate și profunzime a culorilor oferite de panoul VA Quantum Dot de la TCL, dar și de sistemul de iluminare Mini LED. Printre funcțiile destinate gamerilor se numără inclusiv modurile de imagine prestabilite, îmbunătățirea variabilă a umbrelor, plus un ajutor de țintire, toate având posibilitatea de a fi accesate prin intermediul interfeței îmbunătățite Game Bar. Aceasta oferă, de asemenea, informații la prima vedere cu privire la ratele cadrelor pe secundă, starea HDR și multe altele. Mai mult, sistemul de sunet proiectat de Onkyo al modelului 55C765 completează experiență auditivă în timpul jocurilor.”, a declarat juriul EISA.

TCL 75C855 – EISA HOME THEATRE MINI LED TV 2024-2025

Televizorul TCL 75C855 combină cea mai recentă tehnologie de afișare  cu un design elegant, devenind piesa centrală a oricărei configurații de tip home theatre. Experții în imagine și sunet ai EISA au acordat modelului TCL 75C855 premiul „HOME THEATRE MINI LED TV 2024-2025”.

Televizorul 75C855 dispune de tehnologia TCL Full Array de generația a 6-a Mini LED, și de QLED, ce oferă o reproducere vibrantă și precisă a culorilor. 4K HDR Premium 3500 și 144Hz Motion Clarity Pro contribuie la un contrast puternic și precis și la o calitate a imaginii HDR clară și intensă. În completarea performanțelor sale vizuale se află sistemul de sunet încorporat Onkyo Dolby Atmos 2.2.2 care oferă un sunet bogat și învăluitor.

„TCL 75C855 și ecranul său mare de 75 inci oferă o experiență cinematografică remarcabilă datoriă tehnologiei Mini LED de înaltă performanță. În cadrul subțire și discret al televizorului se află un sistem de iluminare din spate cu mai mult de 2000 de zone. Imaginile prezintă un contrast ridicat și detalii localizate excelente pentru a obține cele mai bune rezultate din sursele 4K HDR. Culorile sunt bogate și nuanțate mulțumită panoului Quantum Dot al modelului 75C855 și al procesorului AiPQ de la TCL, care optimizează mișcarea, claritatea, precizia HDR și multe altele. Sunetul este oferit de un sistem Dolby Atmos cu șase difuzoare dezvoltat de Onkyo, care se dovedește a fi pe măsura imaginilor fine ale televizorului. Televizorul TCL 75C855 este o soluție home theatre completă”, au declarat jurații EISA.

Navitel lansează NAVITEL MR750 SMART: Camera de bord 2K revoluționară cu funcții avansate pentru siguranța și confortul șoferilor

Navitel, un nume important în furnizarea de soluții tehnologice pentru automobile, anunță cu mândrie lansarea noului său dispozitiv, NAVITEL MR750 SMART, o cameră de bord 2K full-screen integrată într-o oglindă retrovizoare ergonomică. Concepută pentru a îmbunătăți siguranța rutieră și confortul șoferilor, această inovație reprezintă o soluție completă și performantă pentru cei care doresc să fie mereu protejați în trafic, indiferent de condițiile de drum sau de iluminare.

NAVITEL MR750 SMART este dotată cu un set impresionant de funcții avansate care fac din aceasta un dispozitiv indispensabil pentru orice șofer. Designul său elegant și integrarea perfectă într-o oglindă retrovizoare contribuie la menținerea unui aspect ordonat și modern în interiorul mașinii, fără a sacrifica vizibilitatea sau funcționalitatea.

Caracteristici tehnice remarcabile

Camera principală a NAVITEL MR750 SMART este echipată cu un senzor SONY IMX335, unul dintre cei mai avansați senzori disponibili pe piață, care asigură o calitate excepțională a înregistrărilor la o rezoluție de 2K. Aceasta oferă un unghi de vizualizare larg de 150°, captând fiecare detaliu din fața vehiculului, chiar și în condiții de lumină scăzută sau pe timp de noapte. Alături de aceasta, camera suplimentară Full HD, care poate fi montată în partea din spate a mașinii, oferă o vizualizare clară și detaliată a întregului perimetru din spatele vehiculului, devenind un asistent de parcare esențial.

Ecranul tactil capacitiv de 11,9 inch, care ocupă aproape întreaga suprafață a oglinzii, oferă o interfață intuitivă și ușor de utilizat. Vizualizarea fișierelor, setarea parametrilor și comutarea între moduri sunt mai fluide și mai rapide ca niciodată, garantând o experiență de utilizare fără cusur.

Siguranța și confortul la cel mai înalt nivel cu ADAS

Unul dintre punctele forte ale NAVITEL MR750 SMART este integrarea unui sistem avansat de asistență pentru șofer (ADAS), care reprezintă o tehnologie de ultimă generație destinată să îmbunătățească siguranța și confortul în timpul condusului. Acest sistem multisenzorial alertează șoferul în caz de pericol cu alte vehicule sau pietoni, avertizează asupra părăsirii benzii de circulație și semnalizează momentul în care este sigur să se integreze din nou în trafic. Aceste caracteristici nu doar că reduc riscul accidentelor, dar contribuie și la o experiență de condus mai relaxată și mai plăcută.

Funcții inteligente pentru o protecție completă

NAVITEL MR750 SMART este echipată cu o antenă GPS încorporată care monitorizează viteza mașinii cu precizie și avertizează șoferul despre radarele de viteză, semnele rutiere și alte obstacole potențiale. De asemenea, camera de bord beneficiază de un senzor G integrat, care salvează automat înregistrările în caz de urgență într-un folder securizat, prevenind suprascrierea acestor date critice.

Modul de parcare este o altă funcție inteligentă care adaugă un plus de securitate. Acesta activează înregistrarea chiar și atunci când motorul este oprit, protejând vehiculul și oferind dovezi clare în caz de incidente neprevăzute. Senzorul de mișcare detectează automat orice obiect în mișcare din jurul mașinii și inițiază înregistrarea, asigurându-se că nimic nu trece neobservat.

Conectivitate și accesibilitate

NAVITEL MR750 SMART nu este doar un dispozitiv puternic, ci și extrem de ușor de utilizat. Cu ajutorul modulului Wi-Fi încorporat, șoferii pot configura și actualiza dispozitivul, precum și gestiona și partaja fișierele înregistrate, direct de pe smartphone-ul lor. Prin simpla instalare a aplicației NAVITEL DVR Center, disponibilă atât pentru iOS, cât și pentru Android, utilizatorii pot controla toate funcțiile camerei de bord de la distanță, oferindu-le un control total asupra dispozitivului.

Cu o combinație de tehnologii avansate, design inovator și funcții de siguranță esențiale, NAVITEL MR750 SMART se poziționează ca unul dintre cele mai performante și complete dispozitive de pe piață, dedicat tuturor celor care își doresc să călătorească în condiții de maximă siguranță și confort.

Despre NAVITEL:

NAVITEL® este recunoscut ca un lider important în dezvoltarea soluțiilor tehnologice avansate pentru navigație auto, supraveghere vehicule, înregistrare video digitală (DVR) și diverse accesorii auto. Scopul său principal este să îmbunătățească experiența șoferilor prin oferirea de produse de înaltă calitate, care încorporează cele mai noi inovații tehnologice. Concentrându-se pe satisfacerea nevoilor în continuă schimbare ale conducătorilor auto și subliniind importanța siguranței și confortului la volan, NAVITEL® se dedică furnizării de echipamente de top care să răspundă diverselor cerințe ale șoferilor.

Website: http://www.navitel.com/ro

Facebook: https://www.facebook.com/p/Navitel-Romania-100065358645391/

Contact: Blogatu@gmail.com, contact@avantnet.ro

Nume Contact: Marius Calugaru

Titulatura: PR Manager

Telefon: 0785351511

Email: Blogatu@gmail.com

Website: https://perspektive.ro/

Top 10 cele mai căutate destinații de vacanță de europeni în 2024

  • Europenii preferă să-și petreacă vacanțele în unele dintre cele mai aglomerate orașe
  • 77% dintre utilizatorii TikTok au fost inspirați să viziteze o destinație datorită conținutului văzut pe platformă
  • În locurile populare, turiștii ajung să petreacă ore întregi la cozi doar pentru a prinde un cadru bun pentru fotografii
  • HONOR, împreună cu un fotograf de călătorie, oferă trucuri utile pentru a evita aglomerația și pentru a captura cele mai reușite imaginii în vacanță

[București, România – 22 august 2024]– Devine din ce în ce mai greu să faci fotografii fără oameni în fundal la siturile UNESCO sau la atracțiile turistice populare. Multe dintre destinațiile de vacanță preferate de europeni sunt printre cele mai aglomerate orașe din lume, influențate puternic de popularitatea imaginilor văzute pe rețelele de socializare. Ca urmare, turiștii se confruntă cu timpi de așteptare tot mai mari pentru a surprinde  portretele perfecte în vacanță.

Clasamentul destinațiilor de vacanță din Europa pentru zborurile de vară 2024, conform KAYAK:

  1. Palma de Mallorca, Spania
  2. Bangkok, Thailanda
  3. Barcelona, Spania
  4. Londra, Regatul Unit
  5. Istanbul, Turcia
  6. Málaga, Spania
  7. Lisabona, Portugalia
  8. New York, Statele Unite ale Americii
  9. Roma, Italia
  10. Paris, Franța

Turiștii continuă să fie inspirați de imaginile văzute pe social media. 77% dintre utilizatorii TikTok au fost motivați să viziteze o destinație după ce au descoperit-o pe platformă, iar primele trei destinații de vacanță căutate de europeni pe KAYAK apar în peste 106 milioane de postări cu hashtaguri. Este evident cât de important este pentru oameni să facă fotografii și videoclipuri pentru a-și crea o experiență de vacanță plăcută.

Un studiu recent realizat de HONOR a arătat că peste o treime (36%) dintre respondenți nu știu cum să facă o fotografie reușită de tip portret. În acest context, noua serie HONOR 200 devine partenerul ideal pentru a surprinde momentele importante alături de familie și prieteni. Pe lângă autonomia mare a bateriei și sistemului avansat de răcire care previne supraîncălzirea, HONOR 200 dispune de o funcție de îmbunătățire a fotografiilor de grup care folosește inteligența artificială pentru a identifica și corecta automat ochii închiși, asigurând cele mai bune fotografii în vacanță.

Știind că obținerea unei fotografii de grup perfecte, fără un fundal aglomerat, poate dura până la 3 ore în unele dintre cele mai populare locații de vacanță, HONOR a colaborat cu un fotograf de travel specializat în portrete pe smartphone, Zach Leon, pentru a dezvălui locații ascunse în 10 dintre cele mai căutate destinații și pentru a oferi sfaturi despre cum să surprindeți portretul perfect.

Recomandări de obiective turistice alternative pentru fotografii de tip portret:  

  1. Bangkok: Deși Templul Muntelui de Aur este o destinație populară pentru fotografii, Parcul Lumpini este o alternativă excelentă pentru a surprinde fauna specifică Thailandei și oferă un fundal ideal pentru un portret de familie.
  2. New York: Deși Central Park este un loc emblematic pentru fotografii, Fort Tryon Park, situat în nordul orașului, oferă o frumusețe similară într-un cadru mult mai liniștit.
  3. Barcelona: Renumită pentru arhitectura impresionantă, orașul ascunde două locații subestimate — Parc del Laberint d’Horta și Museu Nacional d’Art de Catalunya.  Aceste locuri oferă priveliști spectaculoase asupra orașului, fiind ideale pentru portrete romantice.
  4. Londra: Reperele iconice precum Big Ben și London Eye atrag turiști din întreaga lume, dar Podul Millennium este un loc ideal pentru a surprinde imagini impresionante ale orașului într-un cadru mai puțin aglomerat.
  5. Palma de Mallorca: Catedrala din Palma este un loc emblematic pentru fotografii, atrăgând numeroși turiști care o folosesc ca fundal pentru pozele lor de vacanță. În schimb, Basilica de San Francisco oferă un cadru mult mai liniștit, ideal pentru o sesiune foto intimă.

„Obținerea fotografiei perfecte de vacanță cu familia este aproape la fel de importantă ca vacanța în sine. Însă, în locurile turistice aglomerate, rezultatul poate fi adesea dezamăgitor. De aceea, vă încurajăm să explorați câteva locații ascunse, unde veți descoperi alternative mai liniștite și mai puțin aglomerate. Pentru a face față elementelor neprevăzute din jur, HONOR 200 Pro vine echipat cu o funcție inteligentă de îmbunătățire a fotografiilor de grup, care folosește AI pentru a corecta automat distorsiunile, asigurând astfel o fotografie portret de care să vă bucurați pe deplin.” – a declarat Stanley Yan, Country Manager Honor România & Bulgaria.

Recomandări pentru fotografia de portret pe smartphone:

  1. Încercați diferite unghiuri: Dacă vă aflați lângă un grup mare de turiști, încercați diferite unghiuri pentru a-i evita. Puteți încerca să vă aplecați și să înclinați telefonul în sus, să vă apropiați pentru un portret individual sau să faceți un selfie, astfel încât priveliștea să umple o parte a cadrului, iar voi cealaltă. Funcția de îmbunătățire de pe HONOR 200 Pro folosește inteligența artificială pentru a corecta automat imperfecțiunile din fotografiile de grup, simplificând procesul și asigurându-vă că obțineți mereu o fotografie reușită.
  2. Planificați cu grijă momentul sosirii: Chiar și cele mai populare atracții au momente de liniște. De exemplu, Piazzale Michelangelo din Florența este extrem de aglomerat la apus, dar dimineața devine un loc calm și liniștit. Dacă evitați orele de vârf, veți avea mai mult spațiu și timp pentru a savura momentul.
  3. Evitați iluminarea din spate: Chiar dacă priveliștea este spectaculoasă, evitați să aveți subiectul luminat din spate. În schimb, ajustați poziția astfel încât lumina să cadă pe fața subiectului sau să folosiți blițul pentru a adăuga lumină suplimentară. Dacă nu urmăriți să obțineți efectul de siluetă, asigurați-vă că fața subiectului este bine iluminată.

Folosiți zoom-ul: Pentru a evita prezența străinilor în fotografiile de familie, folosiți zoom-ul smartphone-ului. Acesta va mări fundalul, făcându-l să pară mai mare.

Noua serie de monitoare QD OLED Evnia 8000: Rate de reîmprospătare și rezoluții mai mari, ergonomie și multe altele

Young woman live streaming while playing multiplayer online game in living room at home

București, 21 iulie 2024 –  Philips Monitors anunță lansarea a două noi monitoare aparținând seriei dedicate gamingului EVNIA 8000. Primul model, Evnia 27M2N8500, echipat cu un panou QD OLED de 27 inchi, o rezoluție QHD 2560 x 1440, a fost conceput special pentru a oferi utilizatorilor săi experiențe vizuale remarcabile, având o rată de reîmprospătare de 360 Hz. Al doilea monitor, Philips Evnia 32M2N8900 dispune de un panou QD OLED cu o diagonală de 31,5 și o rezoluție 3840 x 2160 (4K), fiind astfel ideal pentru jocurile care pun accent pe elementele vizuale.

În plus, ecranele Philips OLED și QD OLED au o garanție de trei ani, care include și efectele de tip Burn-in.

Calitate impecabilă a imaginii

Caracteristicile comune ale ambelor modele sunt panoul QD OLED și certificarea DisplayHDR TrueBlack 400. Doar cu aceste două caracteristici, aceste monitoare sunt capabile să reproducă culori strălucitoare și tonuri profunde de negru cu un contrast infinit. Philips Evnia 27M2N8500 afișează culori pe 10 biți pentru a produce imagini de înaltă calitate, în timp ce Philips Evnia 32M2N8900 oferă o rezoluție UltraClear 4K UHD și tehnologie Ultra-Wide-Color care poate oferi performanțe ridicate cu un spectru mai larg de culori. Astfel, jucătorii se pot aștepta la imagini fluide și bogate în culori care sunt adaptate pentru orice tip de viteză și stil de joc.

Viteză în jocuri

Cu o rată de reîmprospătare de 360Hz, Philips Evnia 27M2N8500 poate oferi o experiență clară și fluidă, permițând astfel jucătorilor să observe țintele mai repede și mai clar. Pe de altă parte, Philips Evnia 32M2N8900 oferă o frecvență de 240Hz pentru o experiență de joc perfectă. Combinând  ratele de reîmprospătare rapide cu specificațiile vizuale ale acestor două monitoare, gamerii se pot aștepta la un gameplay precis, rapid și cu o acuratețe ridicată a culorilor, chiar și la cele mai mari viteze.

În completarea acestor abilități este funcția Smart Crosshair, care adaptează automat culoarea reticulului afișat pe ecran pentru a contrasta cu fundalului jocului, facilitând identificarea și țintirea.

Iluminare dinamică pentru Philips Evnia 27M2N8500

O nouă opțiune a modelului Philips Evnia 27M2N8500 este software-ul Dynamic Lighting. Prin adăugarea acestei noi caracteristici, utilizatorii Windows 11 pot sincroniza toată iluminarea RGB în toate monitoarele și accesoriile (compatibile) conectate, creând astfel un echilibru vizual între toate dispozitivele.

Conectivitate avantajoasă cu Philips Evnia 32M2N8900

Philips Evnia 32M2N8900 este echipat cu un port USB-C, care oferă opțiuni flexibile de încărcare a dispozitivelor externe cu o putere de până la 65W.

Caracteristici suplimentare pentru Philips Evnia 27M2N8500 & Philips Evnia 32M2N8900

Philips Evnia 27M2N8500 și 32M2N8900 încorporează una dintre cele mai captivante și personalizabile caracteristici: iluminarea Ambiglow RGB care poate direcționa culorile pentru a urmări sunetul și conținutul video. Ambele modele dispun de un suport cu înălțime reglabilă (HAS) care se înclină, se rotește și se ajustează ergonomic pentru a se potrivi nevoilor gamerilor, sporind astfel confortul în timpul utilizării. Modul Low Blue și caracteristicile Flicker-Free au ca scop atenuarea efectelor cauzate de emisiile de lumină albastră.

Preț și disponibilitate

Philips Evnia 27M2N8500 va fi disponibil începând cu sfârșitul lunii septembrie la prețul recomandat de 3730 lei.

Philips EVNIA 32M2N8900 va fi disponibil începând cu începutul lunii octombrie la prețul recomandat de 5971 lei.

Despre MMD

MMD-Monitors & Displays Holding BV („MMD”), înregistrată în Olanda, cu sediul central în Amsterdam, este o companie deținută în totalitate de TPV Technology Limited („TPV”), care este unul dintre cei mai mari producători de monitoare și TV-uri LCD din lume.

MMD-Monitors & Displays Holding BV („MMD”) comercializează și vinde exclusiv ecrane LCD marca Philips în întreaga lume sub licență de marcă înregistrată de Koninklijke Philips NV.  Cu ajutorul puterii brandului Philips și a experienței TPV în producția de ecrane, MMD folosește o abordare rapidă și concentrată pentru aducerea de produse inovatoare pe piață.