Huawei publică raportul anual 2022. Compania a generat venituri de 642,3 miliarde de yuani (CNY)

Bucharest, Romania – June 25, 2020: A logo of Huawei, Chinese telecommunications equipment company, is displayed on the top of a building, in Bucharest, Romania.

Huawei a publicat astăzi raportul anual pentru anul 2022. Compania raportează operațiuni constante pe parcursul anului 2022, după ce a generat venituri de 642,3 miliarde de yuani (CNY) și profituri nete de 35,6 miliarde de yuani. Huawei continuă să-și consolideze investițiile în cercetare și dezvoltare, cu o cheltuială anuală de 161,5 miliarde de yuani în 2022, reprezentând 25,1% din veniturile anuale ale companiei și aducând cheltuielile totale de cercetare și dezvoltare din ultimii 10 ani la peste 977,3 miliarde yuani.

,,În 2022, mediul extern dificil și factorii din afara pieței au continuat să afecteze operațiunile Huawei”, a declarat Eric Xu, președintele rotativ al Huawei, la conferința de presă privind raportul anual al companiei. În mijlocul acestei furtuni, am continuat să mergem înainte, făcând tot ce ne stă în putință pentru a menține continuitatea afacerii și pentru a ne servi clienții. De asemenea, am făcut eforturi mari pentru a crește încasările – generând un flux constant de venituri pentru a ne susține nivelul și a pune bazele dezvoltării viitoare.”

La eveniment a fost prezentă și Sabrina Meng, directorul financiar al Huawei. Ea a precizat: „În ciuda presiunii substanțiale din 2022, rezultatele globale ale activității noastre au fost în conformitate cu previziunile. La sfârșitul anului 2022, rata noastră de pasivitate a fost de 58,9%, iar soldul nostru net de numerar a fost de 176,3 miliarde CNY. În plus, soldul nostru de active totale a atins un trilion de yuani, compus în mare parte din active curente, cum ar fi numerar, investiții pe termen scurt și active de exploatare. Poziția noastră financiară rămâne solidă, cu o rezistență și flexibilitate puternice. În 2022, cheltuielile noastre totale pentru cercetare și dezvoltare au fost de 161,5 miliarde de yuani, reprezentând 25,1% din veniturile noastre totale – printre cele mai mari din istoria Huawei. În vremuri de presiune, continuăm – cu încredere.”

În 2022, veniturile obținute de Huawei din afacerile cu operatorii, întreprinderile și consumatorii au fost de 284 miliarde CNY, 133,2 miliarde CNY și, respectiv, 214,5 miliarde CNY.

Huawei este un susținător puternic al dezvoltării alături de partenerii săi din domeniu și consideră că deschiderea și colaborarea duc la un succes comun. Compania a continuat să își deschidă funcționalitățile platformei sale în portofoliul HarmonyOS, Kunpeng, Ascend și cloud, concentrându-se pe îmbunătățirea experienței dezvoltatorilor, precum și pe abilitarea și susținerea partenerilor săi pe toate fronturile.

În prezent, Huawei colaborează cu peste nouă milioane de dezvoltatori și peste 40.000 de colaboratori pentru a susține inovația bazată pe parteneriat și pentru a crea o valoare mai mare pentru clienții săi.

Anul 2023 va fi crucial pentru menținerea și dezvoltarea durabilă a Huawei, a precizat Xu. Florile de prun tind să devină mai dulci după un îngheț de iarnă aspră. Astăzi, Huawei este ca o floare de prun. Deși este adevărat că ne așteaptă o presiune considerabilă, avem ceea ce ne trebuie pentru a ne continua parcursul cu succes – cu oportunități de creștere, un portofoliu de afaceri rezistent, un avantaj competitiv unic, încrederea durabilă a clienților și partenerilor noștri și curajul de a investi masiv în cercetare și dezvoltare. Suntem încrezători în capacitatea noastră de a depăși orice provocare care ne apare în cale, punând o bază solidă pentru o dezvoltare durabilă.”

Toate situațiile financiare din Raportul anual 2022 au fost auditate în mod independent de KPMG, o firmă internațională de contabilitate Big Four. Pentru a descărca Raportul anual 2022, vă rugăm să vizitați https://www.huawei.com/en/annual-report/2022 

CyberStart, programul pentru reducerea decalajului de competențe în domeniul securității cibernetice, lansat de Fundația EOS cu sprijinul Microsoft, anunță prima promoție certificată

Fundația EOS – Educating for an Open Society – România în parteneriat cu Microsoft anunță prima generație de absolvenți certificați în securitate cibernetică. Programul de calificare profesională CyberStart și-a premiat absolvenții pe 31 martie, în cadrul evenimentului CyberStarter Challenge 2023, organizat la sediul Microsoft din Bucuresti.

Frecvența și diversificarea atacurilor cibernetice atât pentru utilizatori cât și pentru companii, au încurajat peste 400 de cursanți beneficiari să se înscrie online la cursurile CyberStarterde formare, dezvoltare si reconversie profesională în domeniul securității cibernetice. Dintre aceștia, aproape 300 au urmat un curs de competențe de bază, iar în final 100 de candidați s-au calificat pentru participarea în modulul intensiv, printre care și 40 de femei, programul urmărind creșterea diversității de gen în profesiile asociate securității cibernetice. Cursanții au dobândit mai multe certificări cu recunoaștere internațională pentru nivel de bază, precum certificarea Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals corelată cucertificarea Azure Fundamentals și certificarea Certiport IT Specialist Cybersecurity.

Amenințările cibernetice continuă să reprezinte un risc major pentru oamenii, companiile și instituțiile din întreaga lume. De la întreruperea lanțului de aprovizionare până la atacuri de tip ransomware, infractorii cibernetici și-au îmbunătățit permanent serviciile și instrumentele de lucru, iar peisajul criminalității cibernetice este din ce în ce mai vast și divers.

Provocările în acest domeniu sunt accentuate de lipsa forței de muncă: nu există un număr suficient de specialiști pentru a face față cererii extrem de ridicate. Iar problema este una la nivel global. Potrivit estimărilor, până în anul 2025, numărul locurilor de muncă disponibile în domeniul securității cibernetice, în toată lumea, va ajunge la 3,5 milioane. Asta înseamnă o creștere de 350% într-un interval de 8 ani, potrivit Cybersecurity Ventures.

“Securitatea cibernetică este un element esențial al strategiei Microsoft pentru România, iar dezvoltarea competențelor în acest domeniu este o prioritate. Fie că vorbim de guverne, de companii sau ne raportăm la noi înșine, ca simpli cetățeni, ne confruntăm cu provocări importante în ceea ce privește accesul la programe educaționale în securitate cibernetică. Datele arată un decalaj în ceea ce privește competențele în acest domeniu între țările din Europa Centrală și de Est, astfel că este necesară o abordare coordonată din partea sectorului privat, academic și public din România pentru a dezvolta forța de muncă în domeniul securității cibernetice. Parteneriatul cu Fundatia EOS are rolul de a sprijini aceste eforturi și de a facilita formarea profesională a cât mai multor persoane în această direcție. Suntem încântați că 300 de persoane au participat deja la proiectul CyberStarter, lansat la sfârșitul anului trecut. Proiectul a fost creat ca răspuns la cererea tot mai mare de experți în domeniul securității cibernetice și cu fiecare cohortă de absolvenți contribuie la reducerea decalajelor în acest domeniu important pentru întreaga societate”, susține Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România.

Cursurile au oferit o sistematizare eficientă a conceptelor teoretice și un grad ridicat de abilitate practică. Certificările validează competențe privind cele mai utilizate sisteme de operare: Microsoft, Linux și mobile, în combaterea celor mai diversificate forme de criminalitate informatică. În România, datele Microsoft și LinkedIn arată că cererea de competențe de securitate cibernetică a crescut cu peste 30% doar în ultimul an. În acest context, a devenit aproape o cerință de bază ca oamenii să poată identifica riscurile cibernetice și să învețe să se protejeze.

”Programul CyberStart a fost inițiat cu ajutorul experților și angajatorilor în domeniul securității cibernetice. Am atras participanți din sfera absolvenților de facultate, șomeri, angajați în alte domenii care vor să schimbe orientarea profesională, dar nu găsesc cursuri adecvate timpului pe care îl pot aloca studiului. Cursanții au beneficiat de consiliere specifică pentru angajare și mai ales de oportunitatea certificărilor internaționale, iar asta îi face competitivi pe piața muncii”, afirmă Gabriela Ford, Director Fundația EOS.

Programul CyberStart se diferențiază de alte programe de instruire în domeniul securității cibernetice prin componenta de mentorat și sesiuni interactive cu experți din diverse tipuri de companii, pentru care securitatea informatică este prioritate zero. Cu ajutorul expertizei mentorilor, cursanții sunt aduși mai aproape de cariera pe care si-o doresc.

”M-am înscris la acest curs pentru că mi-am dorit să-mi îmbunătățesc competențele IT cu cele specifice de securitate cibernetică. Mi-au plăcut structura programului, interacțiunea cu trainerii și modelele aplicate de laboratoare. Absolvirea acestui curs și certificările dobândite îmi oferă șanse reale pentru un parcurs profesional de succes, într-o echipă alături de care pot să cresc, în domeniul IT. In acest moment susțin un doctorat în Automatizarea Comunicării de Marketing și îmi doresc, peste ani, să ating un nivel de top în carieră în domeniul securității cibernetice. Cu toate că mulți consideră că acest domeniu este unul în care, statistic, sunt implicate mai mult persoanele de sex masculin, în ultimii ani, din ce în ce mai multe femei au ales o carieră IT și cred că un principiu al egalității de șanse în echipe ar aduce un beneficiu domeniului. Încurajez cât mai multe persoane, indiferent de gen, să aplice la astfel de programe si sa aibă curajul să facă o schimbare profesională”, susține Alexandra Dinu, absolventă a cursului și certificată Microsoft Security, Compliance, and Identity Fundamentals și Certiport IT Specialist Cybersecurity.

Programul CyberStart este acceptat pe platforma Digital Skills and Jobs a Comisiei Europene, ca inițiativă garant în formarea angajaților sau a viitorilor angajați pentru competențe de nivel începător. Despre EOS

Fundația EOS – Educating for an Open Society Romania este o organizație neguvernamentală privată, non-profit, înființată şi înregistrată în România în anul 1999. A implementat de-a lungul anilor numeroase programe de educație și incluziune digitală destinate diverselor comunități sau categorii de populație, cu accent pe utilizarea noilor tehnologii informaționale și comunicaționale.

Despre Microsoft

Compania Microsoft susține companiile în procesul transformării digitale și facilitează dezvoltarea, implementarea și utilizarea tehnologiilor inteligente de tip cloud. Misiunea companiei este aceea de a ajuta fiecare persoană și organizație de la nivel global să își atingă potențialul, prin intermediul tehnologiei.

Zyxel – De ce este foarte important să integrăm soluții de securitate Endpoint?

Potrivit Statista.com, în prima jumătate a anului 2022, numărul atacurilor malware la nivel mondial a ajuns la 2,8 miliarde.  

31 martie 2023 — Infractorii cibernetici vor căuta întotdeauna o modalitate creativă și inteligentă de a infecta un sistem sau o rețea. Dacă utilizați în prezent o soluție antivirus pentru a vă menține rețeaua în siguranță, nu este suficient. Antivirusul este doar un singur nivel de securitate; un utilizator are nevoie de un strat suplimentar de protecție împotriva tulpinilor avansate de malware. Protecție care poate gestiona un număr tot mai mare de atacuri malware, în special atunci când utilizatorii se deplasează la birourile de acasă și lucrează de la distanță pe drum. Potrivit Statista.com, în prima jumătate a anului 2022, numărul atacurilor malware la nivel mondial a ajuns la 2,8 miliarde.  

De ce soluțiile endpoint sunt esențiale?

Peisajul amenințărilor devine din ce în ce mai complex, iar infractorii cibernetici caută întotdeauna modalități inovatoare de a accesa, fura informații sau manipula angajații pentru a oferi informații sensibile. Și astfel, securitatea stațiilor de lucru este esențială pentru securizarea întreprinderilor moderne.

Vizibilitate, control și răspuns

Cu organizațiile care astăzi sunt descentralizate și bazate pe IoT, se poate vedea un număr tot mai mare de dispozitive conectate, inclusiv medii de lucru de acasă. Prin urmare, avem nevoie de vizibilitate, control și capacitatea de a oferi un răspuns la această nevoie.

  1. Vizibilitate – Construiți capacitatea de a identifica persoane, dispozitive și aplicații
  2. Control – Oricine încearcă să acceseze o resursă trebuie să se autentifice mai întâi cu o metodă de autentificare puternică
  3. Răspuns – Reacție în timp util la ceea ce este identificat ca fiind rău intenționat

Migrarea perimetrului de securitate

O rețea descentralizată permite o mai mare confidențialitate, deoarece informațiile nu sunt transmise printr-un singur server central și, în schimb, trec prin mai multe dispozitive.

Astra de la Zyxel vă ajută să vă îmbunătățiți rețeaua

  1. Utilizatori de la distanță

Zyxel Astra este de a securiza utilizatorii de la distanță, roaming peste tot în afara perimetrului existent. Acesta pune toate aspectele legate de protecția securității înapoi în mâinile administratorului de rețea și le permite să monitorizeze și să securizeze utilizatorii, indiferent de locație.

  1. Atacuri de phishing și exploatare

Protejați-vă de atacurile de phishing și de exploatare, îmbunătățind securitatea endpoint-ului cu Astra fără motor. Puteți controla și gestiona cu ușurință siguranța dispozitivului mobil fără a sacrifica performanța. Depășiți amenințările rău intenționate oricând și oriunde.

Caracteristici Astra

  • Predict – Identifică persoane, dispozitive și aplicații
  • Prevent – Utilizatorii trebuie să se autentifice mai întâi cu o metodă de autentificare puternică
  • Detect – Detectarea navigării pe web în timp real
  • Răspuns – Monitorizarea în timp util a traficului și stocarea datelor istorice de 7 zile pentru admin

Notă: Zyxel Astra Endpoint Protection este disponibil în prezent pe telefoane mobile și tablete care rulează Android sau IOS.

Soluții Zyxel

NWA55AXE de la Zyxel este un AP WiFi 6 durabil, rezistent la intemperii în aer liber. Proiectat pentru medii exterioare dure, NWA55AXE conform cu standardul IP55, rezistent la intemperii, este cel mai bun punct de acces în aer liber WiFi 6 pentru a vă extinde rețeaua wireless în exterior. NWA55AXE cu NebulaFlex oferă manevrabilitatea flexibilă pentru a alege în mod liber între gestionarea GUI locală sau onboarding la interfața noastră super ușoară de gestionare a cloud-ului Nebula, pe care nu trebuie să vă faceți niciodată să vă faceți griji cu privire la uitarea adresei IP sau a contului și parolei pierdute.

Despre Zyxel Networks

Zyxel Networks oferă soluții de rețea și securitate de top pentru utilizatorii din mediul business și de acasă. Soluția sa de rețea cloud Nebula simplifică călătoria către o rețea sigură și fiabilă și protejează fără probleme utilizatorii de amenințările la adresa securității rețelei. Zyxel colaborează cu rețeaua sa de parteneri pentru a deservi peste un milion de afaceri pe 150 de piețe, cu peste 100 de milioane de dispozitive de conectare.

Pentru mai multe informații, vizitați https://www.zyxel.com/  

Canon a dezvaluit publicului proiectele fotografice realizate de adolescentii din Programul Canon dedicat Tinerilor

canon-symbol

București, 30 martie – Canon a prezentat ieri expoziția caritabilă ce sărbătorește absolvenții ediției 2022 a Programului Canon dedicat Tinerilor, printr-un vernisaj organizat la Muzeul de Artă Recentă din București.

În cadrul evenimentului au fost prezentate 20 de lucrări realizate de cei zece adolescenti aflați în grija organizației World Vision România. Aceștia au participat în ultimele luni ale anului 2022, la workshopurile de fotografie organizate de Canon, desfășurate sub îndrumarea Ioanei Moldovan, fotojurnalist și mentorul programului.

Programul Canon dedicat Tinerilor este un proiect de tradiție, desfășurat în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, și are ca obiectiv să le prezinte tinerilor bazele artei fotografice, oferindu-le astfel competențele și instrumentele de care au nevoie pentru a-și spune poveștile prin intermediul imaginilor.

În țara noastră, zece tineri aflați în grija organizației World Vision România, au participat anul trecut la workshopuri intensive de fotografie, din cadrul programului Canon dedicat Tinerilor. Timp de șase săptămâni, sub atenta îndrumare a mentorului lor, fotografa Ioana Moldovan, și având la dispoziție echipamente Canon, cei zece adolescenți au ilustrat cele 17 Obiective pentru Dezvoltare Durabilă (ODD), așa cum le-au vazut și perceput ei prin lentila aparatului de fotografiat.

”În copilărie sau adolescență, nu am avut pe cineva în familie care să mă îndrume către artele vizuale sau fotografie, în particular. Poate aș fi descoperit-o mai devreme. E un motiv în plus pentru care mă bucur că am avut șansa de a le arăta acestor adolescenți cum spunem povești prin imagini. În timpul workshopurilor i-am văzut devenind curioși de fotografie, încercând să facă și mai bine de la o săptămână la alta. Sper ca prin această experiență să se convingă de faptul că au povești de spus, iar fotografia este un limbaj pe care îl pot folosi pentru a o face. Entuziasmul lor de a se juca cu camerele foto, de a experimenta și de a învăța lucruri noi nu poate decât să mă convingă de faptul că e minunat să faci cunoscută lumea fotografiei cât mai multor tineri”, a spus fotografa Ioana Moldovan, mentorul tinerilor.

“Când Canon ne-a contactat pentru a demara acest parteneriat în România, am răspuns imediat afirmativ. Lucrăm zilnic cu tineri și știm cât de importante sunt astfel de proiecte pentru dezvoltarea lor. Vorbim despre o educație complementară celei pe care ei o primesc în școală, o educație care se bazează pe creativitate, imaginație și gândire liberă. Este greu de pus în cuvinte bucuria pe care am simțit-o și am văzut-o în ochii copiiilor atunci când si-au văzut lucrările expuse”, a declarat Luiza Manciu, representant World Vision, managerul programului “Vreau în clasa a 9-a”.

Lucrările pot fi admirate la Muzeul de Artă Recentă (Sala Auditorium), până pe 5 aprilie.

Toate fotografiile prezentate ieri pot fi achiziționate pe baza unei donații, iar întreaga sumă rezultată în urma expoziției este donată către World Vision România.

Detaliile despre procesul de donare sunt disponibile în sala Auditorium a Muzeului de Artă Recentă.

Despre Programul Canon pentru Tineri

Canon, împreună cu cei peste 50 de parteneri ai săi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, au reușit să sprijine, până în prezent, peste 4500 de tineri pentru a-și crea noi oportunităţi, atât pentru ei înşişi, cât şi pentru comunităţile lor. Programul Canon pentru Tineri face parte din campania globală Inspiring a World of change” și deservește obiectivului “For the Future of the People”.

“Ne dorim ca Programul să se dezvolte în România împreună cu tinerii pe care îi cunoaștem. Este o mare bucurie pentru noi că putem fi alături de ei în această etapă atât de importantă a vieții lor și că avem ocazia să le prezentăm universul fascinat al fotografiei. Am convingerea că accesul la acest tip de cunoaștere este benefic pentru dezvoltarea lor, indiferent de profesia pe care o vor alege în viitor. Le ținem pumnii absolvenților ediției 2022 și sperăm să ținem legătura cu ei, pentru viitoare proiecte foto-video pe care vor dori să le dezvolte”, a declarat Petronius Secăreanu, Director General, Canon România.

Programul Canon pentru Tineri continuă și în 2023, de data aceasta în parteneriat cu Colegiul Național „Grigore Moisil” din București. Mai multe detalii vor fi disponibile în curând, pe paginile de Instagram și Facebook ale Canon România.

Mai multe detalii despre Programul Canon pentru Tineri sunt disponibile aici: Încurajarea dezvoltării următoarei generaţii – Canon Romania

Asociația pastel și Carrefour România au oferit Pedale Salvatoare persoanelor cu dizabilități locomotorii

Bucureşti, 30 martie 2022

Asociația pastel, cu sprijinul Carrefour România, a dus la bun sfârșit cea de-a doua ediție a proiectului “Pedale Salvatoare”. 31 de beneficiari au intrat astăzi, 30 martie, în posesia scaunelor rulante electrice menite să îi ajute să se deplaseze și să le crească gradul de autonomie. Predarea a avut loc în cadrul unei ceremonii la care au luat parte echipa Asociației pastel, reprezentanți ai Carrefour România și membri ai Asociației Conil și ai Asociației de Sprijin a Copiilor Handicapați Fizic România (ASCHF-R).

“În cadrul Carrefour România, știm că fiecare dintre noi avem responsabilitatea de a ne implica la crearea unui mediu incluziv, în care persoane cu diferite afecțiuni și vulnerabilități să își găsească locul și să se bucure de acceptare, ajutor și susținere. De aceea, suntem întotdeauna în căutare de proiecte care să creeze o societate mai bună, care oferă șanse echitabile membrilor săi. Suntem mândri că putem contribui din nou la angajamentul Asociației pastel, #NicioLunăFărăoFaptăBună.”, a declarat Alina Gamauf, Membru în Comitetul Executiv, Carrefour România.

“Ne bucurăm că am găsit în Carrefour România un partener de încredere, care înțelege importanța misiunii noastre și ne ajută să o îndeplinim. Deși ne simțim adesea neputincioși în fața acestor dizabilități, descoperim, de la proiect la proiect, că avem puterea să aducem speranță și bucurie beneficiarilor noștri. Un scaun rulant electric contribuie la îmbunătățirea calității vieții persoanelor vulnerabile, ajutându-i să își mențină un rol activ în familiile lor.”, continuă Andreea Oprea, Director Executiv Asociația pastel.

“Nu pot concepe viața fără scaunul cu rotile, pentru că nu am trăit-o niciodată altfel. Am folosit întotdeauna varianta clasică, dar un scaun electric mă va ajuta să am mai multă mobilitate, încredere, stimă de sine și independență de deplasare. Cu aceste <<picioare rotunde>> voi putea să mă plimb alături de familie, să merg la cumpărături, la cinema, să fac fapte bune și să rămân o parte din societate. Le mulțumesc celor care fac posibile toate acestea și încurajez toți oamenii să ajute, așa cum pot.”, a declarat doamna Maria, unul dintre beneficiarii proiectului “Pedale Salvatoare”.

Costul unui scaun rulant electric poate ajunge și la 1.500 de Euro, o cheltuială adesea greu de suportat de către persoanele cu dizabilități locomotorii și familiile lor. Toate echipamentele donate în cadrul proiectului “Pedale Salvatoare” au o garanție de utilizare de minimum 10 ani.

***

Despre Asociația pastel

Asociația pastel este răspunsul unei nevoi actuale: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenției de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipa și-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. De ce lunar? Fiindcă suntem picături de ajutor într-un ocean de lipsuri. Tot timpul va fi cineva care are nevoie de ajutor și altcineva care poate și vrea să ofere acel ajutor. Asociația pastel își propune să identifice cele două părți și să le aducă împreună.

Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm și să ajutăm oamenii și companiile să facă fapte bune cu recurență. Vrem să fim locul unde fiecare persoană dornică să se implice găsește cauza potrivită.

Ne dorim să creăm puntea dintre neajunsuri și dorința de a fi mai buni.

Activ. În fiecare lună.

Vrem să construim un prezent în care toți oamenii și toate companiile fac un obicei din a realiza fapte bune. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el. Vedem binele ca pe un obicei de care avem nevoie cu toții pentru a obține societatea în care ne dorim să trăim.

***

Despre Carrefour România

Carrefour România oferă clienților săi un univers de posibilități de a face cumpărături în siguranță: direct în cele peste 400 de magazine din țară, unde, cu aplicația Carrefour și casele de marcat Self Service, sesiunea de shopping devine rapidă și ușoară sau prin serviciile de online shopping cu livrare acasă sau Click & Collect: www.carrefour.ro și platformele BRINGO și Glovo, disponibile gratuit în Google Play și App Store.

Carrefour susține comunitățile în care activează prin programe și inițiative naționale pe termen lung, cu impact pozitiv în societate: Cooperativa Agricolă Vărăști, prima de acest gen fondată de retailer în România, Deschidem Vinul Românesc și Creștem România BIO, în cadrul căreia a introdus în premieră în România, eticheta “în conversie la bio”. Totodată, a lansat programul Act For Good, care transformă cumpărăturile într-o experiență personalizată cu impact social: prin fiecare sesiune de shopping și nu numai, utilizatorii primesc puncte Act For Good, prin care pot face fapte bune, dar pot și beneficia de reduceri și oferte personalizate.

Carrefour România operează în România prin patru entități juridice: Carrefour S.A., Artima S.A., Columbus Operational SRL și Supeco Investment SRL.

Microsoft Envision România – tehnologie și inovație în business pentru viitor

Tehnologia și inovația sunt generatoare de progres în era digitală. Digitalizarea vine cu multiple și considerabile beneficii și oportunități de afaceri, iar creșterea economică bazată pe folosirea mai judicioasă a datelor în Uniunea Europeană ar urma să ajungă la 829 de miliarde de euro până în anul 2025. Soluțiile digitale care accelerează creșterea și favorizează agilitatea afacerilor au fost în centrul atenției la Microsoft Envision România, unul dintre cele mai importante evenimente de tehnologie dedicate comunității de business.  

Lideri din mediul de afaceri și antreprenori din România, inclusiv din comunitatea de start-up-uri, reprezentanți ai sectorului public, precum și ai companiei Microsoft, au discutat despre oportunitățile pe care România le are din perspectivă digitală, dar și despre modalitățile prin care pot fi abordate provocările aduse de o economie și societate în continuă schimbare. Evenimentul i-a reunit, așadar, pe toți cei care au un rol esențial când vine vorba de transformarea României într-un hub digital regional.

Pe parcursul întregii zile, participanții au asistat la dezbateri, demonstrații, prezentări interactive și studii de caz al căror principal subiect a fost viitorul digital al României. Noi modalități care să accelereze transformarea digitală în companiile lor au fost discutate, astfel încât acestea să rămână competitive, productive și să genereze în același timp un impact pozitiv în societate.

Potrivit lui Michelle Simmons – General Manager, Microsoft Central Europe, tehnologiile digitale precum cloud-ul, Inteligența Artificială, big data, arhitecturile moderne de rețea, dar și digitalizarea afacerilor vor fi elementele-cheie care vor genera creșterea economică în viitor.

Michelle Simmons – Director General, Microsoft Europa Centrală: „Microsoft își ia angajamentul de a  sprijini în continuare guvernul, mediul de afaceri și oamenii din România în procesul de inovare digitală, în construirea strategiei de cloud și a agendei de dezvoltare a competențelor tehnologice cu scopul de a accelera transformarea digitală. Pentru a crea un impact de durată, atât sectorul privat, cât și cel public trebuie să permită schimbarea sistemică ce va accelera progresul către un viitor mai incluziv, echitabil și durabil”.

La eveniment a fost prezent și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja. În timpul discursului său, el a subliniat rolul extrem de important pe care digitalizarea accelerată a serviciilor publice îl are în ceea ce privește progresul economic și social. Pe scena evenimentului au urcat și Excelența Sa, Kathleen Kavalec – Ambasador al Statelor Unite în România, Generalul Anton Rog – Director General al Centrului Național Cyberint și Generalul de Brigadă Mihai Burlacu – Șef al Direcției de Comunicații și Tehnologia Informației, din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Lor li s-au alături și alți reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice din România.

Bogdan Putinică – Director General, Microsoft România: „Tehnologiile digitale precum cloud-ul, Inteligența Artificială sau big data reprezintă calea către succes. Pentru a valorifica pe deplin potențialul transformării digitale și a impulsiona creșterea economică durabilă, România trebuie să acorde prioritate atât inovației, cât și dezvoltării infrastructurii și competențelor digitale. Microsoft va continua să fie un partener de digitalizare pentru România, susținând-o în a deveni un lider regional din acest punct de vedere”.

Potențialul României în direcția digitalizării este semnificativ, cu o industrie a serviciilor IT în plină expansiune. Potrivit estimărilor, aceasta ar urma să ajungă la 10% din PIB până în 2025, a mai afirmat Bogdan Putinică în timpul evenimentului.

Accelerarea transformării digitale necesită o colaborare solidă între sectorul public și cel privat – un lucru imperativ pentru progresul economic. România are acum toate reglementările necesare pentru a-și accelera călătoria digitală și a făcut pași importanți în această direcție, a adăugat în timpul evenimentului Dave Sloan – Chief Technology Officer, Global Market Development, World-Wide Public Sector Microsoft. Adopția de cloud este o condiție critică pentru guvernele din întreaga lume pentru a-și îndeplini obiectivele de transformare digitală.

Anexă:

Liudmila Climoc – CEO, Orange România: “Telecomunicațiile sunt coloana vertebrală pentru dezvoltarea economică a României prin digitalizare și mă bucur că la un eveniment de o asemenea amploare a fost reliefată importanța lor, mai ales azi, într-un context economic provocator pentru inovație, dezvoltare ori transformare digitală. Prin Orange Business Services susținem digitalizarea companiilor, iar noile noastre tehnologii, în care 5G este vârful de lance, vor susține creșterea și vor aduce împreună organizații din mediul privat și public. Mulțumim, Microsoft România, pentru parteneriatul de lungă durată pe care îl consolidăm de la an la an și pentru oportunitățile tehnologice extraordinare pe care le punem împreună la dispoziția companiilor”.

Andreea Ioniță – Chief Digital & Technology Officer, E.ON: “Ne propunem să jucăm un rol-cheie în tranziția către energia verde, cu accent pe eficiența energetică. În noiembrie 2021, ne-am actualizat strategia și am stabilit trei priorități pentru următorii ani: sustenabilitate, digitalizare și creștere. Ne concentrăm eforturile pe digitalizarea interacțiunii cu clienții noștri, smartificarea și modernizarea rețelor de distribuție și automatizarea proceselor interne. Continuăm să investim în oameni, în diversitate și capabilități noi“.  

Răzvan Ene – General Manager, Crayon: “Crayon Romania este o companie care a luat naștere în plină pandemie și care a reușit, în mai puțin de trei ani, să câștige încrederea a peste 160 de clienți, să ajungă la 26 de milioane de euro cifra de afaceri și să devină Partenerul Anului pentru Microsoft în 2022, datorită competențelor, pasiunii și implicării echipei locale.”

Tudor Manea, CEO Group eMAG: “Online-ul a adus o transparență și un nivel de informare foarte mare, iar din această perspectivă nu cred să fi existat vremuri mai bune pentru consumator, care acum are puterea de a defini ceea ce se întâmplă în retail. Oricine activează în industrie va trebui să construiască o relație cu clienții săi, pentru care a cumpăra produse sau servicii nu mai este suficient. Tehnologia și inteligența artificială ne ajută astăzi să fim și mai aproape de oameni și de nevoile lor și să construim această punte către ei”.

Mercusys lansează 4 noi dispozitive Wi-Fi pentru Internet stabil, la prețuri accesibile

București, 30 martie 2023 – Așa cum bine știm deja, conexiunea la Internet a devenit un aspect esențial în viața fiecărui om. O viteză mare la Internet sau o conexiune stabilă nu mai reprezintă un lux, iar faptul că dispunem de aceste lucruri într-un mod foarte ușor a transformat, cu timpul, modul în care comunicăm, învățăm sau ne distrăm.

Chiar și așa, constant apar noi tehnologii, noi standarde și noi produse care să răspundă nevoilor aflate într-o continuă creștere. Astfel, Mercusys vine în întâmpinarea utilizatorilor cu noi soluții accesibile, dar performante, sub forma sistemelor mesh, routerelor sau range extenderelor, toate oferind o calitate superioară și o experiență de utilizare a Internetului mult mai bună.

“Începem anul cu extinderea gamelor de dispozitive performante din portofoliul Mercusys, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor constante ale utilizatorilor, care se modifică odată cu noile tehnologii disponibile pe piața din România. Cele 4 noi dispozitive lansate oferă posibilitatea utilizatorilor de a alege să facă update la rețeaua Wi-Fi existentă, optând pentru soluția personalizată, pliată pe nevoile individuale. De exemplu, dacă au nevoie de o acoperire Wi-Fi extinsă, pot opta pentru sistemul Mesh Wi-Fi 6 Halo H90X, plasând fiecare unitate în locuri diferite din casă. În schimb, dacă vor viteze mai mari, noul router MR90X este dispozitivul potrivit, iar în cazul în care vor să își extindă semnalul Wi-Fi al routerului deja existent, pot opta pentru oricare dintre cele 2 Range Extendere noi, ME70X sau ME50G.” – a transmis Leon Chen, reprezentant Mercusys în România.

Noul sistem Mesh Wi-Fi 6 pentru acoperire extinsă – Mercusys Halo H90X

Sistemele mesh sunt unele dintre cele mai apreciate produse în rândul persoanelor care au locuințe cu suprafață mare, sau chiar curte, și care doresc să aibă o rețea unificată, fără a avea zone lipsite de acoperire.

Cea mai nouă soluție din gama Mesh Mercusys este dispozitivul Halo H90X care oferă o acoperire de până la 550 mp (varianta 2 pack), eliminând complet zonele fără semnal Wi-Fi.

Halo H90X este sistemul cel mai performant din gama Mercusys până în acest moment, oferind o viteză Wi-Fi cumulată de până la 6000 Mbps (până la 4804 Mbps în banda de 5 GHz și până la 1148 Mbps în banda de 2.4 GHz).

Sistemul mesh dispune de seamless roaming, o tehnologie care face ca unitățile Halo să lucreze împreună pentru a crea o rețea unificată, cu un singur nume și o singură parolă. Drept urmare, atunci când vă deplasați prin locuință, dispozitivele se vor conecta automat la cea mai apropiată unitate Halo, fără a întrerupe conexiunea sau a pierde semnalul.

De asemenea, Mercusys Halo H90X beneficiază de funcții precum control parental sau porturi Gigabit, care oferă conexiuni stabile prin cablu pentru dispozitive precum console, televizoare smart sau PC-uri.

Mai mult, modelul Halo H90X este echipat cu tehnologiile OFDMA și MU-MIMO, care permit conectarea a până la 150 de dispozitive simultan.

Noul router Wi-Fi 6 AX6000 pentru conexiuni stabile și viteze mari – Mercusys MR90X

Dacă nu sunteți în căutarea unui sistem mesh și un router vă este suficient pentru locuință, cel mai nou router Wi-Fi 6 din gama Mercusys, MR90X, este soluția relevantă. Acest router este net superior comparativ cu routerele standard, lucru care îl face ideal pentru divertisment neîntrerupt în locuință, fie că este vorba de streaming, gaming sau navigare online.

MR90X este un produs nou care vine cu performanțe Wi-Fi 6, cu viteze cumulate de până la 6 Gbps și o acoperire extinsă datorită celor 8 antene High-Gain omnidirecționale și a tehnologiei Beamforming. Traficul de date este eficientizat datorită tehnologiilor MU-MIMO și OFDMA, iar porturile Gigabit permit conexiuni prin cablu, perfecte pentru anumite dispozitive. Nu în ultimul rând, tehnologia Target Wake Time (TWT) reduce consumul de energie pentru dispozitivele conectate la rețea, contribuind astfel la reducerea costurilor de energie, iar standardul de securitate WPA3 oferă protecție sporită.

Porturile Gigabit disponibile sunt perfecte pentru console sau PC-uri, iar tehnologia MU-MIMO permite routerului să comunice cu mai multe dispozitive în același timp. Totodată, pentru a eficientiza fiecare dispozitiv, funcția Smart Connect alege în mod inteligent cea mai bună bandă disponibilă pentru fiecare dispozitiv, iar întreaga rețea poate fi administrată personalizat, în funcție de dorințe, prin funcții precum Control Parental, Rețea Vizitatori sau Calitatea Serviciului.

De asemenea, prin canalele de 160 MHz și 1024-QAM, MR90X oferă performanțe îmbunătățite în materie de viteză. Cumulate, vitezele mari oferite, 4804 Mbps în banda de 5GHz și 1148 Mbps în banda de 2.4 GHz, fac din MR90X un router de până la 2-3× mai rapid decât un router Dual-Band 802.11ac 4×4.

Noile range extendere Mercusys, soluții pentru extinderea semnalului rețelei existente: ME70X & ME50G

Cele mai noi range extendere din gama Mercusys, modelele ME70X și ME50G sunt variantele ideale pentru a extinde semnalul wireless din locuința ta, pentru că funcționează cu orice router.

Modelul ME70X este primul range extender din gama Mercusys care este compatibil cu tehnologia Wi-Fi 6.

Astfel, datorită tehnologiei Wi-Fi 6, ME70X oferă performanțe îmbunătățite în materie de viteză, eficiență și capacitate, față de generația anterioară.  Cu viteze de până la 1800 Mbps (1201 Mbps în banda de 5 GHz și 574 Mbps în banda de 2.4 GHz), noul range extender Mercusys ajută utilizatorii să beneficieze de o navigare stabilă și rapidă pe Internet, adăugând performanță Wi-Fi routerului, iar cele 2 antene ajustabile asigură o acoperire mai extinsă a casei.

Pe de altă parte, modelul ME50G este primul model de range extender Mercusys cu tehnologie Gigabit, acesta oferind viteze de până la 1,9 Gbps și dispune și de conexiune Gigabit prin cablu pentru conexiuni rapide dedicate pentru dispozitive, TV-uri, console sau PC-uri.

Cu ajutorul lui ME50G poți conecta mai multe dispozitive simultan, iar utilizarea lui este extrem de simplă. Cu o singură atingere a butonului WPS extinzi semnalul Wi-Fi în doar câteva secunde. Mai mult, la nevoie, prin intermediul unui cablu Ethernet, dispozitivul poate fi transformat într-un Access Point, iar instalarea și gestionarea lui se realizează foarte ușor prin intermediul aplicației disponibile (aplicația MERCUSYS) atât pe iOS, cât și pe Android.

Nu în ultimul rând, este foarte important de menționat faptul că toate produsele nou lansate, Halo H90X, MR90X, ME70X și ME50G, dispun de garanție de 3 ani, astfel încât să te bucuri de buna lor funcționare cât mai mult posibil, plus aplicația MERCUSYS pentru un management facil al dispozitivelor. Dispozitivele sunt disponibile acum pe piața din România, la prețuri atractive.

Despre Mercusys

Mercusys furnizează o gamă largă de dispozitive și accesorii de rețea cu scopul de a oferi acces excelent la Internet pentru cât mai mulți utilizatori. Sistemele Mesh Wi-Fi, routerele Wi-Fi, adaptoarele Wi-Fi, range extenderele și switchurile SOHO sunt proiectate să satisfacă și cele mai exigente nevoi de rețea. Mercusys colaborează cu profesioniști de top din întreaga lume și dezvoltă dispozitive inovatoare prin intermediul parteneriatelor cu producători renumiți de chipset, inclusiv MediaTek și Qualcomm. Mercusys are un angajament puternic față de excelență, o vastă rețea globală și un vis de îmbunătățire a vieții oamenilor prin conexiuni mai bune.

Pentru mai multe informații despre Mercusys, vizitați site-ul http://www.mercusys.com/ro/ sau ne puteți contacta pe adresa support.ro@mercusys.com

Ne puteți urmări și pe:

Cum evoluează piața digitală din România și ce avantaje au magazinele online care folosesc anumite instrumente de promovare

📷 Miluta Flueras ↠ https://miluta.ro

București, 30 martie 2023. Creșterea semnificativă a utilizării internetului în ultimii ani și dezvoltarea fără precedent a tehnologiilor digitale în diferite sectoare – cum ar fi comerț electronic, servicii financiare, publicitate online etc. – au avut ca efect direct o maturizare a pieței digitale din România. Studii de specialitate citate de Optimized, una dintre cele mai cunoscute agenții din plan local specializată în campanii PPC (Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads, YouTube Ads, Bing Ads etc) pentru e-commerce, arată că 8 din 10 români descoperă un produs online în special în motoare de căutare, iar aproximativ 80% dintre români au făcut cel puțin o achiziție online în ultimul an. Cu alte cuvinte, în România, Google este motorul de căutare cel mai folosit, iar câteva exemple vin să confirme acest lucru: în fiecare lună sunt 50.000 de căutări pentru cuvantul ”laptop”, 75.000 pentru ”mobilă de bucătărie”, 110.000 pentru ”rochii de ocazie”.

”Referitor la comerțul electronic, există o creștere constantă a numărului de magazine online și a volumului de vânzări. În ceea ce privește publicitatea online, în ultimii ani am asistat la o schimbare semnificativă în preferințele consumatorilor, care tind să petreacă tot mai mult timp pe platforme digitale. Aceasta a dus la o creștere semnificativă a publicității digitale, cu investiții din ce în ce mai mari în acest domeniu”, spune Mădălina Stănescu, Managing Director-ul agenției de marketing online Optimized.

Foarte pe scurt, acesta punctează principalele avantaje ale folosirii instrumentelor Google Ads, între care îmbunătățirea vizibilității și a traficului și îmbunătățirea credibilității – un magazin online care apare în primele poziții ale rezultatelor de căutare Google are mai multe șanse să fie văzut și accesat de către potențiali clienți, fiind considerat totodată mai credibil și mai de încredere, ceea ce duce la o creștere a traficului pe site și, implicit, la o creștere a vânzărilor. Mai mult, Google oferă o varietate de instrumente de marketing digital, cum ar fi Google Ads și Google Shopping, care pot ajuta la promovarea magazinului online și la atragerea de clienți noi.  

”În următorii trei ani, este de așteptat ca piața digitală din România să se dezvolte rapid, datorită mai multor factori. În primul rând, creșterea numărului de utilizatori de internet și a penetrării smartphone-urilor, ceea ce va duce la creșterea cererilor pentru servicii și soluții digitale. Ca o consecință, vor fi tot mai multe investiții în infrastructură și tehnologie. Totodată, vom asista la digitalizarea afacerilor, în contextul în care companiile românești vor să își eficientizeze operațiunile și să se adapteze la schimbările pieței. Acest proces va implica dezvoltarea aplicațiilor software, adoptarea tehnologiilor noi și investiții în marketing digital”, noteazăMădălina Stănescu. În opinia sa, tehnologiile emergente – cum ar fi inteligența artificială, blockchain sau internetul lucrurilor – vor avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra pieței digitale din România, pe termen mediu și lung. 

”Best Performance Max campaign for Retail”

În acest context al diversificării și adoptării noilor instrumente digitale, Agenția Optimized a câștigat premiul Google Romania ”Best Performance Max campaign for Retail” cu magazinul online EuroUnelte, al unei companii românești, deținută și condusă de către Domnul Alin Enuca, companie care oferă un portofoliu larg de produse pentru casă, grădină ori microferme, adresate utilizatorilor casnici, micilor fermieri și nu numai.

”Performance Max este cel mai nou și performant produs Google Ads, lansat in iulie 2022 ca fiind cel mai puternic tool de eCommerce din istoria marketingului digital, iar acest premiu certifică faptul că, în segmentul de retail, Agenția Optimized are rating excelent privind tot ceea ce reprezintă gestionarea unui cont în Google Ads pentru un magazin online. În competiție s-au luat în calcul datele ultimului trimestrului din 2022, agenția noastră beneficiind de o deschidere maximă din partea clientului în ceea ce privește utilizarea instrumentelor avangardiste ale Google Ads în campaniile sale, iar premiul obținut ne onorează și motivează pentru mai departe în susținerea adoptării noilor instrumente de marketing digital în rândul antreprenorilor români”, mai spune Managing Director-ul Agentiei Optimized.

Google Performance Max se orientează către o strategie centrată pe obiectivul de business și pe audiență, în loc să se axeze pe cuvinte cheie, la fel ca toate celelalte campanii Google Ads de până acum. Orice companie locală care își dorește să obțină rezultate optime în urma unor astfel de campanii trebuie să fie pregătită să facă față traficului crescut, să aibă o structură solidă de business și un site de foarte bună calitate. Performance Max scanează conținutul site-ului cu scopul de a avea cea mai bună audiență posibilă în întregul ecosistem Google, iar conținutul slab înseamnă și rezultate slabe.

În prezent, Performance Max este cel mai puternic tool de eCommerce din istoria marketingului digital, iar începând cu iulie 2022 a înlocuit Smart Shopping. Având avantajul întregului inventar Google, cu Performance Max este mai mult control decât cu Smart Shopping (cea mai bună campanie care putea fi utilizată pentru eCommerce, înainte de Performance Max). Altfel spus, anunțurile Performance Max pot lua forma oricărui tip de campanie (video, search, display etc.).

La modul general, sectorul românesc de comerț online s-a dezvoltat continuu în ultimii ani, în 2022 fiind evaluat la 6,3 miliarde de euro, puțin peste valoarea din 2021 (6,2 miliarde de euro), potrivit  potrivit estimărilor GPeC, ARMO (Asociația Română a Magazinelor Online) și ale principalilor jucători din domeniu, punctate într-un studiu de piață. În perioada analizată, traficul magazinelor online românești a fost generat în proporție de peste 80% de către dispozitivele mobile, în creștere de la 75,5% în 2021. De asemenea, din alte surse (Eurostat, Euromonitor), aflăm că 66% din utilizatorii de internet din România au făcut cel puțin o cumpărătură online în 2022, cu 8,7% mai mult față de 2021, țara noastră devansând astfel Bulgaria (41%), Turcia (42%) și Italia (49%), din unghiul acesta de abordare. Toate aceste cifre confirmă potențialul unui domeniu care nu și-a încetinit creșterea nici în perioadele dificile din punct de vedere economic.

***

Despre Optimized:

Înființată în 2016, Optimized este una dintre cele mai cunoscute agenții din România specializată în campanii PPC (Google Ads, Facebook Ads, Instagram Ads, YouTube Ads, Bing Ads etc) pentru e-commerce. Portofoliul agenției cuprinde magazine online și companii din diferite domenii, pentru care sunt gestionate campanii de marketing și cărora li se oferă consultanță cu ajutorul unei echipe formate din specialiști PPC și traineri certificați Google. Printre clienții agenției pot fi enumerate nume precum: PC Garage, Marelbo, Pint.ro, Iveco.

Noua cameră Sony full-frame pentru vlogging ZV-E1 oferă experiența supremă pentru realizarea de conținut

Sony anunță astăzi noua cameră de vlogging ZV-E1 cu obiective interschimbabile, cu un senzor de imagine full-frame de 35mm de înaltă performanță, pentru a oferi experiența supremă în ceea ce privește crearea de conținut. Poziționat ca vârf de gamă în seria de camere pentru vlogging de la Sony, aceasta integrează montura E de la Sony, tehnologie avansată, oferă imagini cinematografice cu gradații bogate, zgomot redus și sensibilitate înaltă. Cel mai compact și ușor body din lume oferă mobilitate remarcabilă în timp ce operabilitatea rafinată le permite vloggerilor să beneficieze de maximă libertate creativă și versatilitate.

Specificații cheie ale modelului ZV-E1:

  • Cea mai mică și mai ușoară cameră full-frame de vlogging cu obiective interschimbabileiidin lume.
  • Senzor full-frame CMOS Exmor R™ cu iluminare din spate, cu peste 15 trepte de latitudine de expunere și sensibilitate înaltă.
  • Sistemul Sony cu montură E
  • Motor de procesare a imaginii BIONZ XR™
  • AFcu recunoaștere în timp real, pe bază de inteligență artificială și urmărire în timp real Real-time Tracking foarte eficientă
  • Poate  fi upgradatpână la 4K 60p, 4K 120p
  • Setare pentru modul Cinematic Vloginclusiv cu S-Cinetone
  • Stabilizare optică a imaginii in-body pe 5 axe și stabilizarevDynamic Active Mode
  • Auto Framing (Încadrare automată)și Stabilizarea cadruluivii pe bază de AI
  • S-Gamut3.Cine/S-Log3 și S-Gamut3/S-Log3
  • Funcție de Breathing Compensation(compensarea fluctuațiilor unghiului de vizualizare cu focalizarea)
  • Setare dedicată prezentărilor de produsși comutator bokeh printr-o singură atingere
  • Microfon inteligent cu 3 capsule și directivitate variabilă
  • Ecran LED tactil, rabatabil în unghi variabil, pentru monitorizare ușoară
  • Conectivitate stabilă și ușoară cu smartphone-ul
  • Concepută ținând cont de sustenabilitate

„Camera ZV-E1 a fost proiectată pentru a oferi experiența supremă de creare de conținut pentru vloggerii care doresc să își ducă materialele la următorul nivel”, a declarat Yann Salmon Legagneur, Head of Imaging Products & Solutions Marketing, Sony Europe. „Acesta este un produs incredibil pentru creatorii care își doresc o cameră de vlogging de ultimă generație, cu performanțe îmbunătățite de tehnologia AI, pentru a oferi cel mai bun conținut.”

Imagini expresive care pun în evidență subiectul

Camera ZV-E1 este concepută pentru vlogging și integrează un senzor full-frame CMOS Exmor R™ de 35mm cu iluminare din spate, cu aproximativ 12,1 megapixeli efectivi, care oferă sensibilitate crescută, zgomot redus în imagine și efect bokeh superb.

Cu o putere de procesare de până la 8 ori mai mare decât versiunile precedente, motorul de procesare a imaginii BIONZ XR™ sporește considerabil performanța de înaltă sensibilitate, pe cea de redare a gradațiilor, de reproducere a culorilor, performanța corelată cu reducerea zgomotului din imagine și multe altele. Volumul mare de date generat de senzorul de imagine poate fi procesat în timp real, chiar și atunci când se înregistrează la calitate 4K (QFHD: 3840 x 2160) la 120p. Procesorul BIONZ XR contribuie, de asemenea, în mod semnificativ la îmbunătățirea vitezei și preciziei de autofocalizare.

Înregistrarea video la calitate înaltă 4K (QFHD) poate fi realizată prin citirea pixelilor de pe întreaga suprafață a senzorului full-frame pe 10 biți 4:2:2 fără pixel binning. Acest lucru face ca avantajele de expresivitate creativă oferite de formatul full-frame să fie disponibile pentru înregistrare video, oferind în același timp imagini 4K de înaltă rezoluție fără efecte de moiré sau margini zimțuite.

Utilizatorii pot filma la calitate 4K 60p și pot face upgrade până la 4K 120p prin intermediul Creators Cloud, cu imagini extraordinar de fluide în slow-motion de până la 5x (max.). La redarea directă a clipurilor video cu încetinitorul sau la o viteză mai rapidă în modul S&Q în timp ce se utilizează formatul XAVC S-I la 60p, cu o rată maximă de biți de 600 Mbps (4:2:2 10-bit, H.264 All-I) camera oferă o calitate excepțională a imaginii. Atunci când se realizează un upgrade și se utilizează formatul XAVC S, poate fi folosit un mod de filmare cu încetinitorul de până la 10x cu rezoluție Full HD la 240 fps, oferind perspective noi asupra sporturilor dinamice și a altor tipuri de acțiuni.

Un interval de latitudine de peste 15 trepte face posibilă captarea de imagini cu aspect natural într-o mare varietate de situații de iluminare, fără a pierde detalii date de lumină sau de umbră. Intervalul ISO standard se extinde de la 80 la 102400 atât pentru imaginile statice, cât și pentru înregistrarea video. Intervalul ISO extins pentru fotografii este de la 40 la 409600, iar cel pentru realizarea de filme se situează între 80 și 409600.

Transformă-ți aspirațiile cinematografice în realitate

Camera ZV-E1 poate crea conținut remarcabil datorită setărilor Cinematic Vlog – o modalitate intuitivă de a construi scene care arată ca niște filme de lung metraj. Prin alegerea unui aspect și a unei ambianțe adecvate, oricine poate crea secvențe cinematice de vlog care se potrivesc ideal cu scena și intenția creativă. Setările Cinematic Vlog includ funcția „Looks” care oferă tonuri medii naturale, culori calde și redări fluide ale luminii, esențiale pentru aspectul cinematografic, îmbunătățind tonurile pielii, „Moods” care accentuează anumite culori și viteza de tranziție AF care determină cât de repede se va face schimbarea de autofocalizare între subiecți. Aspectul cinematic general este îmbunătățit și mai mult de o rată de cadre de 24 fps (cadre pe secundă) și de raportul de aspect Cinemascope de tip widescreen (2.35:1), cu benzi negre deasupra și dedesubtul imaginii.

Pentru un aspect cu adevărat cinematografic, ZV-E1 dispune de S-Cinetone. Bazat pe tehnologia Cinema Line de la Sony, S-Cinetone oferă tonuri medii naturale, esențiale pentru o culoare a pielii cu aspect sănătos, pentru a reda o calitate cinematografică a imaginii.

O selecție de noi opțiuni Creative Looks facilitează crearea de stiluri interesante pentru imagini statice și clipuri video, direct din cameră. Zece moduri Creative Looks sunt oferite ca preseturi și pot fi utilizate ca atare sau personalizate. În plus, noua funcție My Image Style face posibilă captarea de imagini în modurile Intelligent Auto sau Scene Selection, pictogramele de pe monitorul tactil facilitând ajustarea directă a efectului de bokeh din fundal, a luminozității și a tonurilor de culoare, precum și selectarea unui Creative Look.

Inteligența artificială și tehnologia de vârf oferă imagini uimitoare în mod constant

Real-Time Recognition AF încorporează o unitate inovatoare de procesare pe bază de inteligență artificială care utilizează datele privind forma subiectului pentru a recunoaște cu precizie mișcările – tehnologia de estimare a poziției umane utilizează formele și posturile umane învățate pentru a recunoaște cu mare precizie nu doar ochii, ci și poziția corpului și a capului, lucru ce face posibilă fixarea și urmărirea unui subiect care se îndepărtează de cameră. Unitatea de procesare pe bază de AI poate chiar să facă diferența între mai mulți subiecți care au poziții diferite, iar recunoașterea fețelor individuale a fost, de asemenea, îmbunătățită, astfel încât fiabilitatea urmăririi să fie obținută și în situații dificile, precum atunci când chipul unui subiect este înclinat, în umbră sau iluminat din spate. Pe lângă oameni și animale, unitatea de procesare pe bază de AI face acum posibilă recunoașterea păsărilor, insectelor, mașinilor/trenurilor și avioanelor, oferind o flexibilitate și o fiabilitate mai mari atât la captarea de imagini statice, cât și pentru clipuri video.

ZV-E1 dispune de funcția Real-time Trackingiv bazată pe AI care poate fi activată prin specificarea subiectului și apăsarea până la jumătate a butonului de declanșare. Camera va urmări apoi automat subiectul, lăsând utilizatorului libertatea de a se concentra asupra încadrării și a compoziției. Noua cameră dispune de un sistem de autofocalizare AF hibrid și performant, pentru o captare mai rapidă și urmărire tenace, precum și de setări AF detaliate pentru precizie și control supreme.

O unitate de stabilizare compactă și precisă, alături de senzorii giroscopici cu algoritmi optimizați, ajung la o stabilizare de până la 5.0-trepte care ajută la utilizarea întregului potențial al modelului ZV-E1 în ceea ce privește calitatea imaginii. Mișcările involuntare de cameră sunt detectate și corectate eficient pe 5 axe, iar stabilizarea imaginii in-body integrată pe această cameră de vlogging poate oferi o stabilizare eficientă cu o gamă largă de obiective, inclusiv cu obiective cu montură E care nu au stabilizare proprie.

Stabilizarea Dynamic Active Mode este cu aproximativ 30% mai eficientă decât cea oferită de Active Mode pe modelele anterioare. Astfel, pentru utilizatori este mai ușor ca niciodată să realizeze filmări de tip vlog fluide și stabile, în timp ce se deplasează, pentru o exprimare creativă îndrăzneață și dinamică.

O altă caracteristică uimitoare a modelului ZV-E1 este funcția Auto Framing pentru video, pe bază de inteligență artificială, ideală pentru înregistrarea interviurilor, a spectacolelor muzicale, a procesului de realizare a rețetelor și multe altele. Utilizând tehnologia de recunoaștere a subiectului bazată pe AI, funcția Auto Framing (Încadrare automată) decupează automat cadrul pentru a păstra subiectul în poziția principală, la realizarea de clipuri video. Chiar și fără a deplasa camera, încadrarea este ajustată în mod continuu pentru a urmări subiectul în mod fluid, funcție utilă și pentru situația în care filmarea este realizată de un singur om. Subiectul care urmează să fie urmărit poate fi selectat cu ușurință prin intermediul monitorului tactil al camerei sau în aplicația Creator’s App de pe un smartphone.

Tehnologia Breathing Compensation suprimă schimbările din imagine în timpul focalizării pentru a menține un unghi de vizualizare constant și pentru a obține efecte de focalizare fluide și dramatice. De asemenea, camera foto dispune de funcția Multiple Face Recognition care ajustează automat efectul bokeh și focalizarea pentru mai multe fețe recunoscute, la realizarea de selfie-uri sau de portrete de grup – evitându-se astfel probleme precum focalizarea exclusivă a chipurilor aflate în prim-plan.

ZV-E1 dispune și de Framing Stabiliserxxxiv, o funcție care menține automat constantă poziția subiectului în cadru. Tehnologia avansată de recunoaștere a subiectului bazată pe inteligență artificială funcționează împreună cu stabilizarea imaginii în Dynamic Active Mode, pentru a menține subiectul stabil în cadru, în mod fluid, în timpul filmării din mână. Acest lucru face posibilă crearea unor materiale video fluide, precum în situații în care se efectuează fotografii de follow-up sau filmări adiționale în jurul subiectului.

Cu ZV-E1 tonurile pielii sunt optimizate în mod independent pentru imagini statice și clipuri video, astfel încât pielea este redată natural și frumos, atât pentru realizarea de selfie-uri, cât și pentru înregistrarea video. De asemenea, camera dispune de un comutator Bokeh dedicat pentru îmbunătățirea efectului de bokeh pentru fundal cu o singură atingere, oferind și un efect pentru netezirea pielii în clipuri video.

Desigur, ZV-E1 include și setări de tip Product Showcase pentru review-uri de produse, astfel încât utilizatorii pot trece fără probleme de la focalizarea pe fața prezentatorului la cea pe un produs ținut în fața obiectivului, și înapoi.

Zoom ușor, simplu și versatil

Utilizatorii se pot aștepta de la ZV-E1 la un control creativ pentru gestionarea zoom-ului. Mânerul de zoom amplasat pe partea superioară a grip-ului nu numai că permite controlarea obiectivelor cu zoom motorizat compatibile, ci și utilizarea Clear Image Zoom cu obiective fără zoom și obiective fixe, cu o degradare mai mică a imaginii. Acest lucru poate reduce semnificativ numărul de obiective necesare pentru mai multe proiecte.

Setările Real-time Recognition AF, Real-time Tracking și cele referitoare la zona de focalizare rămân active în timpul efectuării zoom-ului digital sau atunci când folosiți Clear Image Zoom, asigurând valorificarea întregii precizii și viteze a sistemului AF cu detecție a fazei integrat în cameră chiar și la realizarea zoom-ului digital.

Gestionați timpul pentru a surprinde momente de neuitat

Realizarea de materiale de tip time-lapse direct în cameră este o caracteristică excelentă pentru utilizatorii care doresc să înregistreze astfel de videoclipuri, cum ar fi mișcările norilor, ale oamenilor, orașelor și ale altor subiecți care se deplasează lent, în moduri foarte expresive. Intervalul de expunere poate fi setat de la o secundă la 60 de secunde, ceea ce facilitează comprimarea acțiunii lente în secvențe time-lapse plăcute.

Sunet avansat pentru conținut de vlogging excelent

ZV-E1 dispune de un microfon de înaltă performanță cu 3 capsule și directivitate ajustabilă, care poate capta un sunet clar în contexte plasate în aer liber, unde vântul și zgomotul ambiental pot reprezenta o problemă, și vine cu un paravânt care poate reduce semnificativ zgomotul produs de vânt în aer liber. Setările de direcție Auto, Front, All Directions și Rear sunt disponibile pentru a se potrivi unei varietăți de medii, iar camera comută automat pe o direcție sau alta în funcție de recunoașterea feței, astfel încât utilizatorii pot realiza cu ușurință înregistrări optime.

Camera include, de asemenea, patina de accesorii Multi Interface (MI) Shoe cu interfață audio digitală, iar mufele pentru microfon și căști oferă capabilități audio extinse.

Suportul avansat de editare transmite fidel intenția creatorului

ZV-E1 suportă moduri avansate de înregistrare video – capacitățile de citire rapidă și de procesare a volumului mare de date ale senzorului de imagine full-frame permit citirea 4K full-frame fără pixel binning, plus o gamă de formate de înregistrare care oferă o calitate a imaginii îmbunătățită în mod semnificativ și o editare mai flexibilă și mai eficientă în post-producție.

ZV-E1 poate înregistra video intern pe 10 biți 4:2:2 atunci când utilizează compresia Long GOP sau All Intra, acceptă înregistrarea internă intra-frame (All-I), iar înregistrarea în format XAVC HS utilizând codecul MPEG-H HEVC/H.265 oferă o eficiență aproape dublă.

Camera de vlogging oferă și ISO flexibil, setat pe AUTO sau ajustat manual pe un interval situat între 40 și 102400 (160 și 409600 în modul ISO extins și Profilul de imagine cu LUT-uri atribuibile, astfel încât utilizatorii să poată crea un aspect specific atunci când filmează în alte moduri decât unul dintre cele prestabilite de tip Log.

Conceput pentru vlogging ușor și fără probleme

ZV-E1 a fost proiectată pentru a fi ușor de utilizat, cu un ecran LCD cu deschidere laterală în unghi variabil pentru o monitorizare ușoară și o funcție tactilă activă în timpul înregistrării, precum și cu o dispunere a comenzilor și un grip optimizate pentru vlogging.

Funcții dedicate pentru înregistrare comodă și sigură

Noua cameră de vlogging dispune de energie neîntreruptă pentru înregistrări prelungite, datorită bateriei Z de mare capacitate de la Sony și a USB PD (Power Delivery) care acceptă încărcarea rapidă. Pentru o performanță energetică și mai bună, motorul de procesare a imaginii, senzorul de imagine și circuitele aferente au fost proiectate pentru a optimiza consumul de energie în toate condițiile de fotografiere și înregistrare.

Compactă și ușoară, pentru mobilitate remarcabilă

ZV-E1 este cea mai compactă și ușoară cameră de vlogging cu senzor CMOS full-frame și obiective interschimbabile din lume. Mobilitatea sa extraordinară le oferă vloggerilor noi oportunități de exprimare creativă.

Aceasta dispune de un design rezistent la praf și umiditate. ZV-E1 poate fi folosită chiar și cu o singură mână, atunci când este adăugat un grip cu WirelessRemote Commander (GP-VPT2BT).

Creators’ Cloud și conectare ușoară la smartphone

Creatorii se pot conecta unii cu ceilalți și pot distribui conținutul cu ușurință prin intermediul platformei Creator’s Cloud de la Sony, recent anunțată, și datorită conectării ușoare la un smartphone. Utilizatorii pot încărca rapid clipuri pe un smartphone prin utilizarea marcajelor Shot Marks pentru a identifica secțiunile care îi interesează, din materialul înregistrat, cu durate de 15, 30 și 60 de secunde, transferate pentru utilizarea în aplicații sociale.

Aplicația Creator’s App poate fi utilizată pentru a controla ZV-E1 de pe smartphone și pentru a transfera fotografii și clipuri video realizate cu ajutorul camerei, direct pe smartphone. Starea bateriei camerei și statusul media pot fi monitorizate tot de pe smartphone, iar data și numele camerei pot fi editate după cum este necesar. Aplicația Creator’s App oferă, de asemenea, o modalitate convenabilă de a actualiza software-ul camerei.

Editare detaliată

ZV-E1 înregistrează metadatele referitoare la stabilizarea imaginii și la rotația acesteia, care pot fi utile la editarea în aplicația desktop gratuită Catalyst Browse, în aplicația plătită Catalyst Prepare sau în plugin, deoarece utilizatorii pot stabiliza rapid și precis imaginile în timpul editării. Eliminarea efectului breathing compensation a obiectivului poate fi aplicată în timpul editării.

Transmisiune în direct de înaltă calitate

Transmisiunea conținutului în direct la calitate superioară este posibilă, deoarece, atunci când este conectat la un computer personal sau la un smartphone prin USB, modelul ZV-E1 poate funcționa ca o cameră web 4K (2160p) și poate duce întâlnirile online, evenimentele live și chiar și simplele conversații cu familia și prietenii la noi standarde creative.

Conceput cu grijă față de mediul înconjurător

În plus față de angajamentul Sony pentru un viitor sustenabil, cu inițiative globale precum Road to Zero și obiectivul 2030 privind energia regenerabilă, ZV-E1 a fost dezvoltat în mod special cu gândul la sustenabilitate.

Camera are un paravânt care utilizează fibre fabricate din sticle PET reciclate pentru a reduce impactul Sony asupra mediului, fără a compromite funcționalitatea.

În cele din urmă, ambalajul exterior al modelului ZV-E1 este ecologic și reciclabil, nu conține plastic și folosește „Original Blend Material” dezvoltat de Sony – bambus, trestie de zahăr și hârtie reciclată. De asemenea, pentru pungile produselor sunt folosite materiale nețesute pe bază de plante, pentru a reduce la minimum amprenta ecologică a produselor Sony.

Preț și disponibilitate

Noua cameră ZV-E1 va fi disponibilă începând din aprilie 2023 la o varietate de distribuitori autorizați Sony, la un preț de vânzare de aproximativ 13300 lei pentru body și 14800 lei pentru kitul cu obiectivul SEL2860.

Pentru informații detaliate despre produs, vă rugăm accesați: https://www.sony.co.ro/electronics/interchangeable-lens-cameras/zv-e1

Un videoclip de prezentare a noii camere ZV-E1 poate fi vizualizat
https://youtu.be/SIh1Ec2DNKw.

Aici poate fi găsită o varietate de povești exclusive, videoclipuri și conținut nou și captivant realizat cu cele mai noi camere foto și alte produse Sony. Hub-ul european de fotografie Sony este disponibil în 22 de limbi și prezintă în detaliu noutăți despre produse, concursuri și o listă actualizată a evenimentelor Sony din fiecare țară.

Despre Sony Corporation

Sony Corporation este o companie responsabilă pentru divizia Electronics Products & Solutions (EP&S) din cadrul Sony Group. Având în centrul său viziunea de a „continua să ofere Kando și Anshin oamenilor și comunităților din întreaga lume, prin dezvoltarea tehnologiei și prin adresarea noilor provocări”, Sony va crea produse și servicii în zone precum home entertainment & sunet, imagistică și dispozitive mobile.

Pentru mai multe detalii, accesați http://www.sony.net/

* Ambele cuvinte sunt japoneze, Kando înseamnă emoție, iar Anshin are numeroase semnificații, cum ar fi liniștea sufletească, liniște, fiabilitate și încredere.

Note:

Poate fi utilizată cu toate obiectivele cu montură E, inclusiv cu seria de top G Master, cu rezoluție uimitoare și bokeh de clasă mondială.

La data anunțului de produs din martie 2023, pe baza unui studiu Sony privind camerele digitale cu obiective interschimbabile cu senzori de imagine full-frame de 35 mm și stabilizare optică a imaginii in-body.

Este posibil ca produsul să nu identifice cu precizie toți subiecții specificați, în toate condițiile. Setările disponibile pentru recunoașterea subiecților sunt: om, animal/pasăre, animal, pasăre, insectă, mașină/tren și avion. Alte tipuri de subiecți decât cei specificați pot fi recunoscuți eronat în unele cazuri.

Funcția [Tracking] din meniu. Bazată pe inteligența artificială avansată, inclusiv pe machine learning.

O licență gratuită trebuie descărcată și instalată de pe site-ul de Sony dedicat actualizării camerei. Nu este disponibilă în unele țări și regiuni. Va fi lansată în iunie 2023 sau mai târziu. Pentru detalii, accesați: https://creatorscloud.sony.net/cameraupgrade/4k120p/

QFHD (3840×2160). Cu un crop de aproximativ 10% din imagine.

Disponibil pentru modurile Film și S&Q. Nu este disponibil pentru înregistrarea XAVC S-I 4K în modul S&Q.

Disponibil numai pentru înregistrarea video. Cadrul este decupat din imaginile 4K, rezultând un unghi de vizualizare redus.

Disponibil numai cu obiectivele care acceptă funcția de Breathing Compensation. Unghiul de vizualizare și calitatea imaginii se pot modifica ușor. Este posibil ca o compensare completă să nu fie posibilă pentru toate obiectivele. Această funcție nu este disponibilă atunci când funcția Distorsion Comp. este dezactivată, când este utilizat modul S&Q sau când formatul de înregistrare este setat pe RAW sau pe orice format care include RAW. http://support.d-imaging.sony.co.jp/support/ilc/breathing/en/

[Recunoașterea subiectului în AF] este blocată pe [Dezactivat], iar [Zona de focalizare] este setată pe [Zonă].

În comparație cu motorul de procesare a imaginii BIONZ X din ZV-E1. Conform testelor Sony

O licență gratuită trebuie descărcată de pe site-ul de actualizare a camerei Sony și instalată în cameră. Nu este disponibilă în unele țări și regiuni. Va fi lansată în iunie 2023 sau mai târziu. Pentru detalii, accesați: https://creatorscloud.sony.net/cameraupgrade/4k120p/

QFHD (3840×2160). Cu un crop în imagine de aprox. 10%.

Este necesară editarea post-producție și înregistrarea în modul S&Q.

Înregistrarea audio nu este disponibilă în modul S&Q

Este necesar un card de memorie clasa V90 pentru a înregistra XAVC S-I.

O licență gratuită trebuie descărcată de pe site-ul dedicat actualizărilor pentru camerele Sony și instalată în cameră. Nu este disponibilă în unele țări și regiuni. Va fi lansată în iunie 2023 sau mai târziu. Pentru detalii, accesați: https://creatorscloud.sony.net/cameraupgrade/4k120p/

1420 x 804 pixeli efectivi de citire a senzorului.

Filme S-Log3, conform testelor Sony

Disponibil în modurile Film și S&Q. Nu este disponibil pentru înregistrarea XAVC S-I 4K în modul S&Q.

Setarea nu este disponibilă atunci când este selectat aspectul [Mono]

S-CINETONE/ CLEAN / CHIC / FRESH / MONO

AUTO / GOLD / OCEAN / FOREST

HIGH / MID / LOW

Ratele de înregistrare a cadrelor sunt indicate ca fiind cele mai apropiate valori întregi. Frecvențele reale ale cadrelor corespunzătoare sunt, după cum urmează: 24p: 23,98 fps, 30p: 29,97 fps, 60p: 59,94 fps, și 120p: 119,88 fps (cadre pe secundă).

Benzile negre de deasupra și de dedesubtul imaginii sunt înregistrate ca parte a imaginii. Zona de imagine dintre benzile negre are un raport de aspect Cinemascope, dar raportul de aspect al întregii zone de imagine înregistrată este 16:9.

Setările sunt eliminate atunci când comutați între modurile de fotografiere, înregistrare video și S&Q (inclusiv REC în modul de fotografiere).

Recunoașterea animalelor a fost extinsă, recunoscând acum ochii unor animale mici și de pășunat, în plus față de ochii și capetele câinilor, pisicilor și ale altor animale cu caracteristici similare.

Modul pentru Păsări, adăugat recent, identifică ușor ochii multor varietăți de păsări și recunoaște capetele, corpurile și pozițiile păsărilor.

Este posibil ca produsul să nu recunoască precis toți subiecții menționați în toate condițiile. Setările disponibile pentru subiecți sunt: [Om], [Animal/pasăre], [Animal], [Pasăre], [Insectă], [Mașină/tren] și [Avion]. Alte tipuri de subiecți decât cele specificate pot fi recunoscute eronat în unele cazuri.

Conform standardelor CIPA. Doar în cazul mișcărilor generate de deplasări sau oscilații. Obiectiv FE 50mm F1.2 GM. La realizarea imaginilor statice.

Vibrația unghiulară (mișcare/rotație) are cel mai mare impact asupra calității imaginii și tinde să crească la distanțe focale mai mari, deplasarea X/Y care este cea mai evidentă în fotografiile macro cu grad ridicat de mărire și vibrația generată de rotații (roll) care poate distruge fotografiile și filmele realizate pe timp de noapte.

Dynamic Active Mode reduce unghiul de vizualizare mai mult decât Active Mode. Funcția Clear Image Zoom nu este disponibilă la înregistrarea de filme 4K folosind Dynamic Active Mode.

Comparativ cu Active Mode pe α7S III. Conform testelor interne Sony.

Disponibil doar pentru video. Cadrul suportă crop din imaginile 4K, rezultând un unghi de vizualizare redus.

Disponibil doar cu obiective care acceptă funcția de Breathing Compensation. Unghiul de vizualizare și calitatea imaginii se pot modifica ușor. Este posibil ca o compensare completă să nu fie posibilă cu toate obiectivele. Această funcție nu este disponibilă atunci când funcția Distorsion Comp. este dezactivată, când este utilizat modul S&Q sau când formatul de înregistrare este setat pe RAW sau pe orice format care include RAW.
http://support.d-imaging.sony.co.jp/support/ilc/breathing/en/

Disponibil în modul de înregistrare video sau S&Q atunci când este selectat Intelligent Auto cu [Recunoaștere subiect AF] setat pe [Om]

Fundalurile pot fi defocalizate rapid prin simpla apăsare a acestuia. Această funcție facilitează obținerea unui efect bokeh frumos full-frame, care evidențiază eficient subiectul principal, creând în același timp imagini profunde și impresionante

Efectul Soft Skin netezește ridurile mici și imperfecțiunile, adăugând în același timp claritate în jurul ochilor și al gurii

Atunci când funcția [Subject Recognition AF] este setată pe [Off] și [Focus Area] este setată pe [Zone].

Viteza de zoom: Extremitățile superangular și tele ale butonului de zoom au fiecare două poziții de operare cărora li se poate atribui oricare dintre cele opt viteze de zoom, în funcție de necesități. Zoomurile extrem de lente sunt ușoare. Viteze diferite de zoom pot fi alocate, de asemenea, modurilor de standby și de înregistrare ale camerei.

Step Zoom: Utilizabilă cu Clear Image Zoom și Digital Zoom, această funcție poate fi activată prin intermediul unui nou buton Step Zoom sau al monitorului tactil, pentru a selecta rapid raporturi de zoom de 1,0x, 1,5x, 2,0x sau 4,0x*1. De asemenea, poate fi utilizată împreună cu zoom-ul optic.

Butonul personalizat pentru zoom: Acționarea zoom-ului superangular și tele poate fi atribuită butoanelor personalizabile, pentru a oferi control asupra mai multor viteze de zoom decât cele disponibile doar folosind butonul de zoom.

Direcția inelului de zoom: Determină direcția de rotație a inelului de zoom care este atribuită zoom-ului superangular și celui tele (numai pentru obiectivele cu zoom motorizat compatibile). Cu setarea implicită, rotația în sens invers acelor de ceasornic oferă un zoom superangular (zoom out), iar rotația în sensul acelor de ceasornic oferă zoom tele (zoom in).

Zoom de la distanță: Suportă controlul de la distanță al zoom-ului prin aplicația Creator’s App sau printr-o telecomandă opțională. Viteza de zoom fixă sau variabilă poate fi setată în funcție de necesități. Vitezele de zoom ale telecomenzii pot fi specificate în mod independent și fac ușoară realizarea unor zoom-uri extrem de lente, fluide și expresive, atunci când este cazul.

Intervalul maxim de expunere este de 6 secunde la înregistrarea 4K

Directivitatea [Frontală] sau cea în [Toate direcțiile] este selectată automat în funcție de setarea curentă de recunoaștere și urmărire a subiectului

Sunetul este captat din fața camerei (din direcția în care este îndreptat obiectivul)

Sunetul este captat din toate direcțiile

Sunetul este captat din spatele camerei

Atunci când sunt selectate modurile XAVC S-I 4K sau HD din meniul de formatare a fișierelor

Pentru editare este necesară Catalyst Browse™ Versiunea 2022.1 sau ulterioară, ori alt software de editare XAVC HS compatibil

Încărcarea și alimentarea prin USB sunt acceptate numai prin intermediul terminalului USB Type-C®. Trebuie să fie instalată o baterie în cameră atunci când se furnizează alimentare prin USB. Bateria internă se poate descărca chiar dacă este alimentată prin USB, în funcție de adaptorul utilizat și de condițiile de funcționare a camerei

Începând cu anunțul de produs din martie 2023, pe baza unui studiu Sony privind camerele digitale cu obiective interschimbabile cu senzori de imagine full-frame de 35 mm și stabilizare optică a imaginii in-body

Nu este garantată rezistența 100% la praf și umiditate

Vândut separat

Platforma Creator’s Cloud de la Sony reunește cele mai noi tehnologii ale camerelor foto și tehnologia cloud AI pentru a sprijini întregul flux de lucru al creatorului, de la filmare la producție

Dacă au fost aplicate mai multe marcaje de fotografiere, clipurile vor fi extrase și transferate pentru toate marcajele de fotografiere din cadrul unui segment înregistrat. Aplicația Creator’s App este necesară pentru transferul pe smartphone.

Clipurile extrase pot fi mai scurte decât timpul specificat, în funcție de poziția marcajului de fotografiere selectat

Compatibil în Catalyst Browse/Prepare versiunea 2020.1 sau o versiune ulterioară. Metadatele de stabilizare a imaginii care pot fi utilizate de Catalyst sunt generate atunci când se utilizează un obiectiv cu montură Sony E cu stabilizarea optică a imaginii in-body setată pe [OFF] sau [Active].

Este posibil ca aceste caracteristici să nu poată fi utilizate în anumite țări sau regiuni. Pentru detalii, consultați disponibilitatea serviciului în funcție de țară/regiune aici https://support.d-imaging.sony.co.jp/app/cpplugin/

În cazul transmiterii prin USB, rezoluția maximă a imaginii este de 3840 x 2160 și rata maximă a cadrelor este de 30 fps. Sistemul de operare al computerului sau al smartphone-ului utilizat trebuie să fie compatibil cu UVC/UAC. Utilizați cel mai actual sistem de operare disponibil pentru dispozitivul dvs. Pentru conectarea la echipamente cu port USB Type-C se poate utiliza un cablu USB disponibil în comerț și/sau un adaptor de terminal. Atunci când se conectează prin USB2.0. rezoluția maximă a imaginii este HD (720p) și rata maximă a cadrelor este de 30p.

Material și straturi

Materialul reciclat poate să nu fie disponibil în funcție de momentul producerii.

Nu sunt incluse materialele utilizate în capacele de acoperire și adezivi. Este posibil ca materialul natural să nu fie disponibil în anumite perioade de producție.

Consolele LCD KVM cu adâncime ultra-scurtă de la ATEN – confort și performanță pentru administratori în mediile de lucru cu spațiu redus

Spațiul din centrele de date este extrem de prețios, iar utilizarea unor echipamente adaptate care au o amprentă minimă este dezideratul oricărui administrator și, în același timp, și al managerilor. Costurile aferente întreținerii centrelor de date au crescut semnificativ odată cu scumpirea energiei, atât alimentarea tuturor echipamentelor cât, în special, climatizarea spațiului grevând puternic bugetele companiilor.

București, 29 March 2023 – ATEN International, cel mai important furnizor de soluții de conectivitate și management KVM și AV/IT, propune o gamă de sertare de consolă LCD KVM cu adâncime ultrascurtă ce înglobează într-un format compact conectivitatea și suportul vizual de care are nevoie orice administrator IT.

Noua serie de echipamente ATEN CL3800, CL3884 și CL3100 reprezintă o soluție de optimizare a spațiului care suportă rezoluții de până la Full HD și oferă flexibilitate maximă în spații mici. Soluțiile sunt concepute special pentru a fi utilizate în rack-uri scurte, ceea ce le plasează în rândul primelor opțiuni atunci când este vorba de camere cu spațiu limitat din sectorul telecomunicațiilor, de broadcasting și din domeniul supravegherii.

Echipamentele din seria de console LCD KVM cu o adâncime mică a șasiului sunt echipate cu o singură șină sau cu două șine și integrează un monitor LCD de 18,5″ cu ecran lat cu iluminare LED backlit, tastatură și touchpad. Designul cu adâncime mică se potrivește tuturor cabinetelor metalice de echipamente de format 19″ și este potrivit în special pentru rafturi puțin adânci. Pe lângă economisirea spațiului valoros pe rack, sertarele consolei LCD KVM ATEN cu adâncime ultra-scurtă oferă, de asemenea, o soluție de economisire a spațiului pentru medii speciale, cum ar fi vehiculele OB (outside broadcast) folosite de carele de televiziune sau camerele de control compacte.

Sertarele de consolă KVM LCD ATEN cu adâncime ultra-scurtă acceptă trei tipuri de intrare video – HDMI, DVI și VGA. Monitoarele LCD ale sertarelor consolei ATEN cu adâncime ultra-scurtă asigură o calitate video excelentă cuprinsă între 1366×768 și 1920×1080 și oferă o zonă amplă de vizionare.

În plus, designul cu două șine permite monitorului LCD, tastaturii și touchpad-ului să funcționeze independent unul de celălalt. Pentru a maximiza utilizarea spațiului, modulele tastaturii și touchpad-ului pot glisa înapoi în locașul destinat atunci când nu sunt utilizate, în timp ce monitorul LCD cu panel subțire se rotește pentru a permite monitorizarea comodă a activității computerului dintr-o poziție laterală.

Pentru un plus de confort, utilizatorii pot alege să gestioneze computerul de pe o consolă externă. Sertarele pentru consolă KVM LCD ATEN cu adâncime ultra-scurtă prezintă pe panoul frontal al unității un port USB pentru conectarea unui mouse extern, în timp ce porturile pentru a doua consolă KVM (tastatură/mouse USB și monitor HDMI, DVI sau VGA) sunt amplasate pe panoul din spate. Sertarele consolei ATEN LCD KVM cu adâncime ultra-scurtă includ și două mini porturi stereo pentru conectarea difuzoarelor audio.

Fiecare membru al familiei de console KVM LCD cu o adâncime mică a șasiului de la ATEN a trecut cu brio un pachet de teste de mediu stricte pentru a asigura calitatea și fiabilitatea în mediile cu condiții speciale. Astfel, aceste echipamente au fost intensiv testate pentru a face față în medii cu vibrații puternice.

Cu un set bogat de caracteristici, sertarele de consolă KVM LCD ATEN cu adâncime ultra-scurtă sunt proiectate pentru a răspunde cu succes celor mai exigente cerințe pentru optimizarea utilității spațiului, pentru calitate video superioară, implementare adaptivă și versatilitate operațională și sunt ideale pentru aplicații precum streamingul live de pe platforme mobile în domeniul televiziunii sau pentru orice tip de săli de control cu spațiu limitat, întâlnite în toate categoriile de industrii.

Caracteristicile tehnice ale echipamentelor

ModelCL3884NWCL3108NXCL3116NXCL3800NWCL3700NWCL3100NX
TipMulti-View LCD KVM SwitchLCD KVM SwitchLCD ConsoleLCD ConsoleLCD Console
Număr porturi48/16111
Dual Rail/Single RailDual RailSingle RailDual RailSingle RailSingle Rail
Interfață videoHDMIVGAHDMI/ DVI/ VGAHDMIVGA
Rezoluția ecranului LCD 18.5”1920×10801366×7681920×10801920×10801366×768
Adâncimea rack-ului în care poate fi montat (cm)Între 57 și 105Între 57 și 105Între 47 și 105Între 45 și 105Între 45 și 105

Despre ATEN

Înființată în anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT și soluții de administrare. Incluzând soluții KVM, soluții profesionale AV, SOHO și soluții inteligente de alimentare, gama de produse ATEN conectează, administrează și optimizează echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educație, sănătate, producție, broadcasting și media și medii pentru transporturi. ATEN deține peste 650 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare, de unde rezultă un portofoliu cuprinzător de produse disponibile la nivel mondial.

Având sediul în Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins și are astăzi subsidiare în China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India, România, Africa de Sud, Indonezia și Mexic – cu centre de cercetare-dezvoltare în Taiwan, China și Canada. Pentru mai multe informații despre ATEN, vizitați www.aten.com.