TikTok face progrese în combaterea dezinformării și lansează Raportul pe Q2 2022 pentru Aplicarea Regulilor Comunității

București, 28 septembrie 2022 – TikTok publică astăzi cel mai recent Raport pentru Aplicarea Regulilor Comunității, respectiv pentru Q2 2022, prin care prezintă îmbunătățirile și demersurile realizate pentru combatarea dezinformării pe platformă.

TikTok îndeamnă comunitatea de peste 1 miliard de utilizatori să își exprime creativitatea, cunoștințele și pasiunile pe platformă. În același timp, elimină conținutul care încalcă politicile platformei pentru a face din TikTok un spațiu primitor și sigur pentru toată lumea. De asemenea, pentru mai multă transparență, compania lansează aceste rapoarte trimestriale care oferă informații despre volumul și natura conținutului șters de pe platformă.

Promovarea unei experiențe sigure și autentice pe TikTok

Politicile TikTok își propun să promoveze o experiență autentică și sigură pe platformă. De asemenea, politicile ce țin de dezinformare interzic conținutul care poate induce în eroare comunitatea în ceea ce privește procesele civice, sănătatea publică sau siguranța utilizatorilor. Spre exemplu, TikTok nu permite publicarea clipurilor care conțin informații medicale eronate despre vaccinuri sau COVID-19 ori informații privind procesul de votare. Aceste politici pot fi aplicate unei game variate de conținut care se află în continuă schimbare și care se bazează de cele mai multe ori pe situația actuală la nivel global.

Pe lângă eliminarea conținutului fals și care dăunează comunității, TikTok elimină și conturile care încearcă să inducă în eroare oamenii sau să folosească platforma pentru a înșela opinia publică. Întrucât utilizatorii rău-intenționați găsesc constant noi tactici de răspândire a conținutului fals, TikTok caută permanent să își consolideze politicile pe măsură ce detectează noi tipuri de conținut și comportamente.

Aplicarea politicilor TikTok

TikTok folosește un mix format din mii de specialiști în siguranță și tehnologie pentru a pune în aplicare Regulile Comunității. De asemenea, pentru a fi mai eficient la scară largă, compania continuă să investească în sisteme de raportare și moderare bazate pe tehnologie. TikTok se bazează pe moderarea automată atunci când sistemele identifică în mod clar conținutul care încalcă politicile TikTok și îl elimină rapid de pe platformă.

Cu toate acestea, comparativ cu alt tip de conținut problematic, dezinformarea necesită verificarea contextului și a faptelor pentru aplicarea consecventă și precisă a politicilor platformei. De aceea, pe lângă folosirea modelelor de machine learning pentru detectarea conținutului potențial fals, echipele de moderare ale TikTok evaluează, confirmă și elimină conținutul care încalcă politicile privind dezinformarea. În plus, TikTok oferă acces partenerilor de fact-checking care evaluează acuratețea conținutului.

TikTok colaborează cu o serie de parteneri de fact-checking din întreaga lume care verifică conținutul postat pe platformă în peste 30 limbi. Toți partenerii sunt acreditați de International Fact-Checking Network în calitate de semnatari verificați ai Codului de Principii al IFCN. În plus, pentru și mai multă prudență, atunci când conținutul este verificat sau nu poate fi fundamentat prin verificare, acesta devine neeligibil pentru a fi recomandat în feed-ul For You, iar dacă partenerii de fact-checking confirmă că un conținut este fals, TikTok poate elimina conținutul de pe platformă sau îl poate considera neeligibil pentru a fi recomandat în feed-ul For You.

Pentru a îmbunătăți detectarea și eliminarea conținutul fals, TikTok a implementat o serie de investiții-cheie anul acesta, precum:

  • Continuarea investițiilor în modelele de machine learning și creșterea capacității de iterare rapidă a acestora având în vedere schimbarea rapidă a naturii dezinformării.
  • Îmbunătățirea detectării conținutului audio și a imaginilor înșelătoare cunoscute pentru a reduce conținutul manipulator.
  • Introducerea unei baze de date ce conține solicitările de verificare anterioare cu scopul de a-i ajuta pe cei care moderează conținutul fals să ia decizii rapide și corecte.
  • Lansarea unui program proactiv de detectare alături de partenerii de fast-checking care raportează conținutul nou și cu potențial de a escalada identificat pe internet. Cu ajutorul acesteia, TikTok verifică dacă acest tip de conținut se regăsește pe platformă și îl elimină dacă încalcă politicile TikTok. Încă de la lansarea programului din trimestrul anterior, TikTok a identificat 33 noi solicitări de dezinformare, rezultând în eliminarea a 58.000 de videouri de pe platformă.

În timp ce clipurile care au încălcat politicile de integritate și autenticitate TikTok reprezintă mai puțin de 1% din totalul clipurilor eliminate, investițiile continue au adus beneficii la aplicarea proactivă a acestor politici.

Colaborarea cu parteneri-cheie

Pe lângă îmbunătățirea politicilor și dezvoltarea cunoștințelor privind trendurile și problemele, colaborările cu experți în domeniu ajută și la promovarea vocilor autorizate în aplicație.

De exemplu, TikTok a creat un hub de cunoștințe digitale în aplicație cu conținut realizat de specialiști în domeniu, menit celor care își doresc să își dezvolte abilitățile privind evaluarea conținutul vizualizat pe platformă.

De asemenea, pentru a oferi acces informațiilor autorizate privind votarea și alegerile locale și pentru a promova integritatea electorală, TikTok a creat Centre Electorale în aplicație, unde utilizatorii pot accesa informații oferite de experți.

Nu în ultimul rând, pentru a susține sănătatea publică, aceștia pot accesa informații oficiale privind COVID-19 și variola maimuței oferite de Organizația Mondială a Sănătății accesând hashtag-urile de interes public și etichetele de la videourile relevante.

Mai multe informații privind demersurile TikTok pentru a menține siguranța pe platformă sunt disponibile pe Transparency Center.

Despre TikTok:

TikTok este destinația principală pentru conținut video scurt pentru mobil. Misiunea noastră este de a inspira creativitate și de a aduce bucurie. TikTok are birouri globale în Los Angeles, New York, London, Paris, Berlin, Polonia, Israel, Dubai, Singapore, Jakarta, Seul și Tokyo.

https://www.tiktok.com/ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *