O experiență de vizionare mai ușoară, cu televizoarele Sony

De la introducerea primului său televizor cu tub catodic, în 1960, producătorul de origine japoneză Sony și-a dezvoltat gama de televizoare, arătând în mod explicit că îmbunătățirea experienței utilizatorului este una dintre principalele sale preocupări.

După cei doi ani tumultuoși care au ținut mulți oameni în casele lor, în 2021 existau, estimativ, 1,72 miliarde de gospodării echipate cu televizoare în întreaga lume. Odată cu o creștere a numărului de vizionări la domiciliu, consumatorii au devenit din ce în ce mai dornici să-și îmbunătățească sistemele de home entertainment pentru a se adapta unui nou mod de a experimenta conținutul. Anul acesta, Sony a lansat cel mai nou model din gama sa BRAVIA XR, echipat cu multiple funcții concepute să îmbunătățească experiența utilizatorului, dar și să-i simplifice viața de zi cu zi.

Din noua gamă BRAVIA XR 2022 de la Sony fac parte televizoarele MASTER Series A95K QD-OLED, MASTER Series A90K și A80K 4K OLED, MASTER Series Z9K 8K și X95K 4K Mini LED și X90K 4K LED. Toate au o varietate de capabilități: nou dezvoltata funcție BRAVIA CAM, Google TV, control inteligent și o telecomandă perfecționată. Cu această nouă gamă, vizionarea TV nu numai că va fi îmbunătățită, dar produsele vor fi și mai accesibile pentru orice tip de nevoie unică a utilizatorului, cum ar fi în cazul celor cu deficiențe de vedere sau de auz.

BraviaCam_1

Vei găsi întodeauna telecomanda

Sony a subliniat deja suficient de clar faptul că produsele lor sunt concepute  având în centru ideea de a îmbunătăți viețile utilizatorilor. În consecință, producătorul a luat în considerare în timpul procesului de proiectare a noii telecomenzi cu un design simplificat, opiniile utilizatorilor cu privire la dimensiuni și la calitatea telecomenzii.

Noua telecomandă are un design mai ușor de utilizat, care pune accent pe simplitate, și include un microfon încorporat ce permite controlul hands free al televizorului. Funcția de căutare este o noutate utilă, deoarece le permite utilizatorilor să găsească telecomanda pierdută spunând „Hei, Google, găseste-mi telecomanda”, o modalitate excelentă de a economisi timp prin eliminarea necesității de a căuta în întreaga sufragerie. Potrivit cercetărilor realizate de echipa Sony, această caracteristică a fost semnalată ca fiind esențială pentru utilizatori, obținând foarte mult feedback favorabil pentru această nouă capabilitate.

Modelul simplificat vine și cu butoane ușor de văzut, cu iluminare din spate, astfel încât telecomanda să poată fi identificată ușor și în camerele întunecate. De asemenea, este dificil de răsturnat atunci când sunt apăsate butoanele, chiar și atunci când se află pe o suprafață plată sau pe o masă.

Membrii echipei care s-a ocupat de design au dezvăluit că aceste completări au fost esențiale în crearea unui produs mai incluziv. Feedback-ul utilizatorilor a sugerat că o telecomandă compactă și intuitivă este mai accesibilă pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Sanika Moharana, Inginer UX Human Factors și Designer Sony pentru America de Nord, a spus: „Vreau să continui să elimin barierele în beneficiul persoanelor cu deficiențe și să creez o lume în care toată lumea poate să acceseze conținutul media în același mod”. Adăugirile făcute noii telecomenzi inteligente pare a fi un punct de plecare important în crearea „unei lumi lipsite de limite” pentru care Sony face eforturi constante.

BRAVIA CAM pentru o experiență de vizionare incomparabilă

Alături de gama de televizoare Sony 2022 a fost anunțată și noua și eleganta cameră BRAVIA CAM. Această caracteristică nu numai că le permite utilizatorilor să-și îmbunătățească experiența de divertisment, ci plasează noile televizoare BRAVIA XR în centrul unei configurații dedicate experienței de vizionare la domiciliu. BRAVIA CAM le permite utilizatorilor să-și „întâlnească” familia și prietenii pe marele ecran, ceea ce o face o completare excelentă pentru casă, deoarece devine din ce în ce mai importantă integrarea întâlnirilor cu prietenii, de la distanță, atât în viața noastră profesională, cât și în cea personală.

În plus, Sony a dezvoltat BRAVIA CAM pentru a oferi o imersiune totală în timpul vizionării. Camera este făcută să funcționeze cu Ambient Optimization, un instrument de optimizare a configurației din care face parte televizorul, prin modificarea volumului și direcționarea sunetului în funcție de locul în care se află telespectatorul. Cu ajutorul acestei funcții, utilizatorii se pot asigura că profită la maximum de filme, dar și de atmosfera fiecărei scene, indiferent de aspectul sau dimensiunea camerei.

BRAVIA CAM a introdus și o serie de funcții care contribuie la o experiență de vizionare ușoară. Înțelegând că o vizionare plăcută înseamnă mai mult decât  conținutul disponibil, Gesture Control, Proximity Alert și Auto Power Saving au fost create având în centrul lor utilizatorul.

Cu ajutorul Gesture Control, telespectatorii vor putea întrerupe, derula înainte sau înapoi, ori derula fast-forward și multe altele în timp ce vizionează un film, cu o simplă mișcare a mâinii. Când televizorul observă că utilizatorul nu se află în fața televizorului, Auto Power Saving reduce luminozitatea ecranului pentru a diminua consumul de energie. Alerta de proximitate permite configurarea distanței de vizualizare în cazul copiilor, astfel încât dacă aceștia se apropie prea mult de ecran apare un mesaj de avertizare. Odată cu importanța tot mai mare a divertismentului la domiciliu, caracteristici ca acestea contribuie la o experiență de vizionare care este adaptată în mod unic pentru fiecare famile având în același timp grijă de micile detalii, astfel încât utilizatorul să nu fie nevoit să o facă.

Conectați-vă întreaga casă folosind un singur ecran

Până în 2024, se preconizează faptul că utilizatorii vor interacționa cu peste 8,4 miliarde de asistenți inteligenți din întreaga lume, asta înseamnă că vor fi puține case fără un dispozitiv inteligent. Sony a creat noua gamă BRAVIA XR cu Google Assistant încorporat, ceea ce face mai ușoară ca niciodată folosirea televizorului sau efectuarea căutărilor pentru un anumit conținut. Pur și simplu spun „Hei Google” sau „OK Google” și îi atribuie un lucru de făcut. Având în vedere că televizoarele sunt adesea centrul unui spațiu locuibil, integrarea Google Assistant înseamnă că utilizatorii pot găsi cu ușurință răspunsuri la orice întrebare și pot controla dispozitivele inteligente conectate, toate dintr-un singur loc, direct de pe canapea.

Integrarea perfectă a serviciilor de streaming

Alături de gama BRAVIA XR 2022 de la Sony, care ajută la crearea unui sistem perfect de divertisment acasă, se află serviciul lor de streaming BRAVIA CORE. Cu tehnologia BRAVIA XR, Pure Stream și IMAX Enhanced, utilizatorii pot accesa o gamă largă de filme din portofoliul impresionant al Sony Pictures, în timp ce vizionează imagini la cea mai înaltă calitate și cu un sunet extraordinar și expresiv. „Adunăm cei mai buni realizatori de film, cei mai buni actori și îi livrăm consumatorilor într-un mod care îl face cel mai convingător, prin strălucirea tehnologiei Sony”, a declarat Keith Le Goy, Președinte, Worldwide Distribution and Networks, Sony Pictures Entertainment. Combinația dintre BRAVIA XR și BRAVIA CORE ajută la aducerea cinematografului în casa consumatorilor Sony și la crearea unei noi forme de consum.

Pe lângă propriul serviciu de streaming, Sony oferă și integrarea diferitelor funcții care îmbunătățesc experiența de vizionare pe alte servicii de streaming. Modul Adaptive Calibrate Netflix este un nou mod de afișare care utilizează senzorul de lumină ambientală BRAVIA XR de la Sony. Această caracteristică asigură păstrarea conceptului artistic în orice condiție de iluminare. Pentru un plus de confort, Google TV, integrat în produsele BRAVIA XR, reunește peste 700.000 de filme, emisiuni, TV live și aplicații, dar și ajută la organizarea acestora, astfel încât utilizatorii să poată găsi cu ușurință emisiunile personalizate pentru dorințele lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *