Xiaomi câștigă pentru al patrulea an consecutiv premiile Asia Executive Team acordate de Institutional Investor

Xaiomi_AsiaExecutiveTeam

București, ROMÂNIA, 24 iunie 2022 – Xiaomi Coporation („Xiaomi” sau „Grupul”; indice bursier: 1810.HK), o companie de electronice de larg consum, axată pe producția de telefoane inteligente și hardware inteligent conectate printr-o platformă Internet of Things (IoT), a fost premiată de Institutional Investor, revistă financiară renumită la nivel internațional, la mai multe categorii în cadrul Asia Pacific (ex-Japonia) Executive Team Awards, pentru al patrulea an la rând.

În sectorul Hardware Tehnologic, Xiaomi a câștigat premiile de la cinci categorii din cadrul “2022 Asia Pacific(Ex-Japan) Executive Team“, respectiv distincțiile „Cel mai bun CEO”, „Cel mai bun CFO”, „Cel mai bun profesionist în relațiile dintre investitori”, „Cel mai bun program de relații dintre investitori” și „Cel mai bun ESG (Environmental, Social, and Governance)”. Acesta este primul an în care Xiaomi a obținut statutul de All-Star, reușind să se claseze pe primul loc în clasamentele combinate din toate cele cinci categorii.

Lei Jun, fondatorul, președintele și CEO Xiaomi a obținut prima poziție la categoria „Cel mai bun CEO”, în timp ce Alain Lam, vicepreședinte și Chief Financial Officer al companiei, a fost primul în topul „Cel mai bun CFO”. Anita Chen, director de relații între investitori și piețe de capital, a ocupat prima poziție la categoria „Cel mai bun profesionist în relațiile dintre investitori”, iar compania a fost prima la categoriile „Cel mai bun program de relații dintre investitori” și „Cel mai bun ESG”. Acesta este al patrulea an în care Xiaomi a fost inclusă în ierarhii de la listarea la bursă. Rezultatele demonstrează că guvernanța corporativă generală și capacitățile de gestionare a relațiilor de investiții ale companiei sunt recunoscute de piețele de capital.

Alain Lam,  vicepreședinte și Chief Financial Officer al Xiaomi Corporation, a declarat: „Suntem onorați că am primit aceste premii și recunoașterea pieței pentru performanțele noastre atât la nivelul relațiilor cu investitorii, cât și al eforturilor ESG. Vom continua să comunicăm eficient cu piețele de capital în timp util, pentru a ne adapta la schimbările rapide din mediul macro și pentru a maximiza valoarea pentru acționarii, investitorii și partenerii noștri la nivel global.”

În fiecare an, revista Institutional Investor chestionează mii de analiști, manageri de fonduri și cercetători ai firmelor de securitate și instituțiilor financiare pentru a selecta cele mai performante companii și cei mai importanți profesioniști din categorii precum „Cel mai bun CEO”, „Cel mai bun CFO”, „Cel mai bun profesionist în relațiile dintre investitori”, și „Cea mai bună companie în relațiile cu investitorii”. Clasamentele sondajelor din acest an pentru All-Asia Executive Team au evaluat performanțele companiilor din perioada februarie 2021 – ianuarie 2022, inclusiv modul în care acestea au gestionat relațiile cu investitorii din timpul pandemiei de Covid-19. Clasamentele au devenit un etalon pentru standardele superioare de guvernanță corporativă, deoarece sunt votate de membri recunoscuți din sectorul financiar, iar procesul riguros de evaluare asigură legitimitatea premiilor.

Anul acesta, un total de 4.854 de manageri de portofoliu și analiști financiari de cumpărare și 670 de analiști financiari de vânzare au luat parte la sondajul 2022 All-Asia Team Honored Companies. Cele 1.612 companii nominalizate la cele 18 categorii au fost punctate pe baza activităților de bază, printre care: (1) Accesabilitatea Executivilor Seniori, (2) Executarea Strategiilor, (3)  Echipă de Relații cu Investitorii bine informată și autonomă, (4) Productivitate NDR/Conferințe/Apeluri, (5) Responsabilitate, (6) Expertiză în afaceri și piețe, (7) Consistență și granularitate, (8) Informații ESG, (9) Actualizări de confidențialitate, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *