OLX: 1 iunie – Mașinuțele electrice, tricicletele și toboganele sunt cele mai căutate cadouri pentru copii

București, 31 mai 2022 – OLX, lider al pieței locale de anunțuri generaliste și unul dintre cele mai vizitate site-uri din România, aduce în prim plan câteva date de consum, colectate pe parcursul lunilor aprilie și mai 2022, în pregătirea Zilei Internaționale a Copilului (1 iunie) din acest an.

Categoria-cheie vizată în vederea realizării acestei analize a fost “Mama și copilul”, în cadrul căreia aproximativ 380.000 de anunțuri sunt activate lunar (peste 7% din totalul de anunțuri disponibile în platforma OLX) pentru cele 7 sub-categorii: “Haine – Încălțăminte copii și gravide”; “La plimbare”; “Jocuri – Jucării”; “Camera copilului”; “Alimentație – Îngrijire”; “Articole școlare – papetărie” și “Alte produse pentru copii”.

Pentru intervalul analizat, topul celor mai căutate articole pentru copii include (în funcție de numărul total al căutarilor/produs): mașinuțele electrice, cu aproape 6.900 de căutări și cel mai ridicat interval de prețuri (1.100 – 1.200 lei), urmate îndeaproape de triciclete, cu peste 6.800 de căutări și prețuri situate între 260 – 270 lei. De asemenea, părinții au încercat să găsească în platformă și diverse tipuri de cărucioare (3 în 1, sport), cumulând, astfel, un total de peste 16.000 de căutări, aceste articole având costuri cuprinse între 360 și 940 lei.

logo

Topul este completat de interesul crescut pentru tobogane (3.200 căutari, 370 – 650 lei), căsuțe pentru copii (3.100 căutari, 270 – 620 lei) și pătuțuri pentru bebeluși (peste 2.500 căutări, 350 – 390 lei). Pe ultimul loc din top se află premergătoarele, cu peste 1.800 de căutări și prețuri de până la 160 lei.

În ceea ce privește căutările părinților pentru jocuri și jucării în platforma OLX, topul este condus de căsuțele pentru copii, cu peste 4.500 de căutări în ultimele două luni,iar pe următoarele două locuri se află toboganele (peste 3.000 căutări) și păpușile Monster High (aproximativ 1.300 căutări).

Mai mult, pe parcursul lunilor aprilie și mai 2022, unele dintre cele mai ridicate costuri în categoria “Mama și copilul” s-au înregistrat pentru articole precum: o colecție spectaculoasă, cuprinzând câteva sute de trenulețe electrice și accesorii (25.000 lei), mobilier pentru camera copilului (14.500 lei), dar și un UTV electric pentru copii (8.400 lei). La polul opus, cele mai convenabile prețuri s-au regăsit la anunțurile postate pentru produsele de papetarie (rechizite, produse școlare, cartonașe, stickere, abțibilduri).

Serviciul de Livrare prin OLX este disponibil și în categoria “Mama și copilul”, permițând tuturor consumatorilor să primească și să expedieze colete pe întreg teritoriul României, în condiții de siguranță, să câștige timp și să economisească bani cu ajutorul costurilor preferențiale. În topul celor mai livrate articole din această categorie se numără produse precum încălțăminte pentru copii, haine pentru cei mici, cărucioare, alimentație copii și marsupii – hamuri – premergătoare, toate acestea însemnând un total de aproximativ 2.000 de livrări, pe parcursul lunilor mai și aprilie ale acestui an.

Despre OLX:

OLX România, parte a OLX Group, este liderul pieței locale de anunțuri generaliste, cu peste 4 milioane de anunțuri active și o medie lunară de peste 12 milioane de vizitatori, potrivit SATI. Pe OLX se găsește o gamă largă de categorii printre care electronice și electrocasnice, mașini, proprietăți imobiliare, obiecte de vestimentație sau pentru casă și grădină. Platforma se poate accesa atât de pe desktop, cât și din aplicațiile mobile pentru iOSAndroidși Huawei AppStore.

realme anunță lansarea seriei GT NEO 3 în Europa pe data de 8 iunie

Bucureși, România, 31 mai 2022 – realme, producătorul de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere din Europa, confirmă lansarea seriei GT NEO 3 în Europa pe data de 8 iunie. După 4 ani de activitate, realme oferă modelul GT NEO 3 cu o putere de încărcare de 150W Ultra Charging, având astfel smartphone-ul cu cea mai rapidă încărcare din lume, oferind 50% autonomie în doar 5 minute.

realme GT NEO 3 are pierderi mici de energie în timpul încărcării și o eficiență ridicată.

realme gt neo 3

realme GT NEO 3 dispune de primul procesor MediaTek Dimensity 8100 din Europa, cu tehnologie HyperEngine 5.0, care oferă performanțe superioare în jocuri, dar este capabil să ofere și o eficiență energetică de top. Noul realme GT NEO 3 va fi un smartphone care va schimba regulile jocului, inspirând și stimulând dorința de a descoperi noi soluții tehnologice în rândul pasionaților.

Alături de realme GT NEO 3 va fi anunțat și modelul GT NEO 3T, un model care oferă o încărcare la 80W SuperDart Charge, procesor Snapdragon 870 și design-ul unic inspirat din lumea auto. Mai mult, inspirați de zicala “Power Meets Style”, realme va aduce şi o serie limitata pentru GT NEO 3T, în versiunea Dragon Ball-Z.

Odată cu sosirea noilor telefoane, realme va avea şi un nou motto “NEO Speed Awaken”.  Acesta se va regăsi în designul şi filozofia generaţiei urmatoare de telefoane realme, ce promite să ofere tehnologii de ultimă oră și elemente remarcabile care vor contribui la stilul fiecărui utilizator.

Prima tabără pentru bolnavii de Alzheimer din România s-a încheiat cu succes Proiectul „ȚINE(mă)MINTE!”, inițiat de Asociația Zi de Bine, a readus speranța în viața bolnavilor de Alzheimer

București, 31 mai 2022: Proiectul „ȚINE(mă)MINTE!”, demarat de Asociația Zi de Bine în colaborare cu DGASPC Cluj și Societatea Română Alzheimer, filiala Napoca, s-a încheiat cu succes. Prima tabără pentru bolnavii de Alzheimer din România a fost organizată la Cluj iar pacienții au participat la ateliere creative, au făcut ședințe de kinetoterapie, ergoterapie, meloterapie și multe alte activități interactive gândite de specialiști, pentru nevoile lor. Tabăra a avut în total 20 de beneficiari direcți, 10 persoane diagnosticate cu boala Alzheimer și alte forme de demență și 10 aparținători sau asistenți personali.

Tabăra s-a desfășurat în perioada 23-25 mai 2022 în satul Sălicea, județul Cluj și a cuprins o serie de activități specifice:

  • Program de training pentru aparținători prin gestionarea comportamentelor problematice ( 8 module: halucinații,  idei delirante, rătăcire, refuzul de a se spăla, refuzul de a se îmbrăca, refuzul medicației, comportamente repetitive, întrebări repetitive)
  • Program de stimulare cognitivă și terapie ocupațională pentru bolnavi
  • Terapie prin muzică
  • Terapie prin dans
  • Activități recreative și de socializare

Proiectul „ȚINE(mă)MINTE!” a fost ca o gură de oxigen pentru bolnavii de Alzheimer dar și pentru familiile lor. În cadrul taberei pacienții au avut ocazia, după o lungă perioadă, să râdă cu poftă, să cânte, să danseze și să picteze. Cât despre aparținători, sfaturile primite de la specialiști, psihiatri, avocați, i-au ajutat să înțeleagă mai bine ce urmează și, mai ales, cum să-și adapteze atitudinea față de pacient așa încât să le fie mai ușor, amândurora“, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Bugetul necesar pentru implementarea acestui proiect a fost de 30.000 euro și a fost oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

Asociatia Zi de Bine_#Tine(ma) MINTE!

Proiectul ȚINE(mă)MINTE a inclus și amenajarea unei camere senzoriale  precum și grupuri de suport pentru aparținători, atât la București cât și la Cluj.

 La Centrul Comunitar Județean Cluja fost amenajatăo cameră senzorială unde vor avea loc activități specifice, care vor stimula simțurile pacienților (vizual, auditiv, olfactiv, tactil, vestibular și proprioceptiv). Acestă cameră va ajuta la dezvoltarea activității intelectuale a bolnavilor și va încuraja relaxarea lor. În plus, va oferi pacienților stimuli senzoriali vitali care vor contribui la reglarea disfuncțiilor la nivelul sensibilității tactile, îmbunătățirea echilibrului, creșterea încrederii în sine, respectiv în valoarea acțiunilor proprii.

La Centrul Comunitar Zi de Bine din București a fost creat și un grup de sprijin pentru aparținători, unde se vor organiza lunar întâlniri, la care vor participa atât pacienți cât și aparținătorii, familia și diverși specialiști. Participanții vor primi informații despre boală și noțiuni psiho-sociale din partea specialiștilor, dar și sprijin psihologic.

Alzheimer este o boală neurodegenerativă cronică care începe de obicei încet și se agravează treptat în timp, fiind cauza a 60–70% în bolile de demență. Cel mai frecvent simptom precoce cu care se confruntă o persoană este dificultatea de a-și aminti evenimentele recente.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .

***

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Huawei face echipă cu Skyscanner pentru cea mai bună experiență de călătorie

București, 30 mai 2022 – Huawei Consumer Business Group, lider mondial în tehnologie, oferă utilizatorilor săi acces la mii de opțiuni de zboruri, hoteluri și servicii de închiriere a mașinilor după asocierea cu Skyscanner, furnizor global de informații turistice, prin intermediul motorului de căutare Petal Search.

Căutările pe multiple site-uri pentru a găsi hotelul potrivit și organizarea detaliilor unei călătorii sunt de domeniul trecutului, după ce expertul internațional în călătorii Skyscanner a ajuns pe Petal Search. Căutarea devine de acum rapidă și ușoară, permițând utilizatorilor să compare mai multe opțiuni înainte de a fi direcționați automat către site-urile de rezervare.

„Lumea se deschide din nou către turism, iar oamenii încep să călătorească cu încredere. Prin urmare, am conceput acest parteneriat la momentul potrivit, pentru ca utilizatorii noștri să profite la maxim de binemeritata vacanță de vară. Ne dorim să sprijinim călătorii exploratori prin crearea de parteneriate solide cu branduri de turism și căutare, pentru ca Petal Search să devină cel mai eficient și de încredere partener de călătorie al tuturor.”,  a declarat Jaime Gonzalo, VP Huawei Mobile Service Europe.

Petal Search

Petal Search va îmbunătăți și planurile de călătorie, oferind idei și recomandări unice pe canalul de turism Petal Search și evidențiind ofertele, cu ajutorul cărora utilizatorii pot obține experiențe de călătorie memorabile. Canalul poate fi accesat prin aplicația mobilă Petal Search, pe versiunea web Petal Search, HUAWEI Assistant, sau glisând în partea de jos pe telefonul Huawei pentru a afișa bara motorului de căutare.

Suntem încântați să colaborăm cu Huawei pentru a promova căutarea de zboruri în Petal Search cu API-ul nostru lider în industrie. Utilizatorii Petal Search vor putea acum să găsească cu ușurință milioane de combinații de zboruri către destinații din întreaga lume, cu cele mai competitive prețuri și rezultate rapide. Colaborarea noastră vine într-un moment important pentru industria turismului și așteptăm cu nerăbdare succesul atât la nivel global, c,ât și la nivel local, în lunile și anii următori.”, a declarat Sonja Balcer, Director of Affiliate Marketing, Skyscanner.

Pe măsură ce restricțiile de călătorie se ridică, numărul rezervărilor pentru vacanțe crește. Date recente din sondajul realizat de Skyscanner arată că 86% dintre persoanele interesate de călătorii plănuiesc să cheltuiască mai mult sau aceeași sumă ca înainte de pandemie, totuși, jumătate dintre ei plasându-se în prima categorie. Cererea în ceea ce privește călătoriile revine puternic în multe regiuni din lume, volumul căutărilor globale crescând în martie cu 20% față de luna precedentă.

Despre Skyscanner

Fondată în 2003, Skyscanner este o companie de turism de top, ce pune călătorii pe primul loc. Skyscanner ajută milioane de oameni din 52 de țări și vorbitori a peste 30 de limbi să găsească cele mai bune opțiuni de călătorie pentru zboruri, hoteluri și închirierea mașinilor în fiecare lună. Skyscanner este disponibil pe desktop, web mobil, iar aplicația sa, foarte apreciată, a fost descărcată de 100 de milioane de utilizatori. În colaborare cu 1200 de parteneri de turism, Skyscanner își propune să fie lider în transformarea globală a călătoriilor moderne și sustenabile.

Despre Petal Search

Petal Search este un motor de căutare mobil alimentat de AI, care facilitează căutarea online a utilizatorilor Huawei. Creat în 2020, Petal Search le permite utilizatorilor să găsească până la 20 de categorii de aplicații mobile preferate de știri, imagini, videoclipuri, cumpărături, servicii locale, zboruri, hoteluri și altele. În comparație cu alte motoare de căutare, acesta dispune de o serie de funcții inovatoare, fiind actualizat cu noi funcții pentru a le oferi utilizatorilor o experiență de căutare reinventată. Motorul de căutare Huawei respectă Regulamentul general al UE privind protecția datelor (GDPR), legislația locală și standardele de securitate și deține certificatul GDPR ePrivacySeal. Petal Search este preinstalat pe fiecare nou smartphone sau tabletă Huawei, iar utilizatorii îl pot descărca și din AppGallery sau din browser, sau pot accesa rapid versiunea web (www.petalsearch.com) de pe orice dispozitiv.

Despre HUAWEI Mobile Services (HMS)

HUAWEI Mobile Services face parte din Huawei Consumer Business Group, care își propune să ofere o experiență premium completă utilizatorilor de pretutindeni. Serviciile includ Mobile Cloud, AppGallery, Video, Themes, Screen Magazine și multe altele. HUAWEI Mobile Services acoperă 730 de milioane de utilizatori din peste 170 de țări, oferind o viață inteligentă fiecărui utilizator de dispozitive HUAWEI. HMS și-a consolidat poziția printre primele 3 ecosisteme de servicii mobile din lume, cu peste 5,4 milioane de dezvoltatori înregistrați și o bază în creștere de 730 de milioane de utilizatori de dispozitive Huawei. Dedicat furnizării de componente de dezvoltare și funcționalitate ușor de utilizat pentru dezvoltatorii de aplicații, HMS Core oferă în mod activ un ecosistem de multiplatformă, care acceptă mai multe dispozitive, incluzând smartphone-uri, tablete și ecrane inteligente.

Despre Huawei Consumer BG

Produsele și serviciile HUAWEI sunt disponibile în peste 170 de țări, deservind mai mult de o treime din populația lumii. Compania deține 14 centre R&D în țări precum Germania, Suedia, Rusia, India și China. Huawei Consumer BG este una din cele 3 filiale ale companiei și include telefoane inteligente, computere și tablete, dispozitive purtabile și servicii cloud, etc. Cu aproape 30 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, HUAWEI oferă tehnologii inovatoare pentru consumatorii de pretutindeni.

Pentru mai multe informații, vizitați http://www.huaweistore.ro.

Pentru noutăți despre Huawei Consumer BG, urmați-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/huaweimobilero/

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobilero/

YouTube: Huawei Mobile Romania

Community: Comunitatea Huawei

HONOR Magic4 Pro câștigă titlul Gold Camera Label oferit de DXOMARK

București, 30 mai 2022 – Cel mai recent vârf de gamă al HONOR, HONOR Magic4 Pro, lansat la nivel local în luna mai, a câștigat distincția Gold Camera Label oferită de DXOMARK, numărându-se printre cele mai bune dispozitive pentru înregistrări foto-video disponibile în prezent pe piață, utilizatorii bucurându-se de o experiență de cea mai înaltă calitate, fără compromisuri.

Evaluată de echipa de ingineri ai prestigioasei companii DXOMARK, ansamblul de camere HONOR Magic4 Pro a impresionat prin funcțiile spectaculoase care au depășit performanțele competitorilor. Pentru realizarea clasamentelor inginerii DXOMARK evaluează peste 3000 de fotografii realizate cu camera smartphone-urilor și mai mult de 2,5 ore de înregistrări video trase atât în ​​medii controlate de laborator, cât și în scenarii naturale de interior și exterior, folosind setările implicite ale camerei.

HONOR Magic4 Pro_DXOMARK (1)

Ansamblul puternic de camere triple, include o cameră wide de 50 MP cu senzor de culoare de 1/1,56 inchi, o cameră ultra-wide de 50 MP de 122 de grade și o cameră telefoto periscopică de 64 MP, alimentată de cel mai performant mod de fotografie computațională, Ultra-Fusion, care permit modelului HONOR Magic4 Pro să realizeze imagini de înaltă definiție cu o claritate uluitoare, chiar și atunci când este vorba despre cadre la distanță.

În ceea ce privește înregistările video, HONOR Magic4 Pro dispune de funcțiile HONOR Magic-Log Movie Master și AI Film Effects, oferind prima înregistrare video Log 4K pe 10 biți cu 60 fps din industrie. Astfel, smartphone-ul depășește standardele anterioare ale industriei, îmbunătățind aspectul videoclipurilor cu tonuri de culoare cinematografice și claritate HDR.

Modelul HONOR Magic4 Pro este disponibil pentru precomandă, în perioada 23 mai – 6 iunie, cu un pachet special de precomandă care include smartphone-ul HONOR Magic4 Pro și smartwatch-ul HONOR Watch GS 3 cadou.

Despre HONOR 

HONOR este un furnizor de top la nivel mondial de dispozitive inteligente. Este dedicat să devină un brand de tehnologie iconic la nivel mondial și să creeze o nouă lume inteligentă pentru consumatori prin produsele și serviciile sale puternice. Cu un accent neclintit pe cercetare și dezvoltare, se angajează să dezvolte tehnologie care să le permită oamenilor din întreaga lume să își depășească limitele, oferindu-le libertatea de a realiza și de a face mai mult. Oferind o gamă de smartphone-uri, tablete, laptopuri și dispozitive purtabile de înaltă calitate pentru a se potrivi fiecărui buget, portofoliul HONOR de produse inovatoare, premium și de încredere le permite oamenilor să devină o versiune mai bună a lor.

Pentru mai multe informații, vizitați site-ul http://hihonor.com/ro.

Husqvarna pune accent pe sustenabilitate. Compania dezvoltă proiecte viabile pe termen lung. Care sunt costurile

București, 30 mai 2022: Preocupat de sustenabilitate, producătorul suedez de utilaje destinate întreținerii spațiilor verzi – Grupul Husqvarna – dezvoltă astăzi tehnologii și produse care să-i asigure atingerea obiectivelor de mediu stabilite pentru următorii ani. Cu o cifră de afaceri de 24 de milioane de euro raportată anul trecut în România, distribuitorul exclusiv al produselor pentru pădure și grădină face pași în aceeași direcție pe mai multe paliere grupate în jurul acestei idei.

AD220310-3942 (1)

În ultimii ani grupul Husqvarna și-a concentrat producția și strategiile de comunicare pe participarea activă la reducerea amprentei de carbon organizând serii de evenimente precum Living City și Tree Talks pentru creșterea gradului de conștientizare a importanței spațiilor verzi urbane, oferind soluții pentru protejarea și creșterea suprafeței acestora. Grupul Husqvarna chiar a creat o platformă de Indexare a Spațiului Verde la nivel Urban – HUGSI – care le permite administrațiilor locale să afle cât de verzi sunt orașele lor, creând o competiție pentru înverzire între mari citadele ale lumii.

Husqvarna și-a extins gama de produse în zona eco friendly pentru a-și încuraja și susține clienții să facă trecerea de la utilaje cu motoare termice către cele electrice cu acumulatori.

AD220310-3934 (1)

Marca Husqvarna este recunoscută la nivel global pentru capacitatea sa inovatoare fiind un promotor al soluțiilor nepoluante încă din anul 1995 când a lansat pe piață primului robot de tuns gazon alimentat cu energie solară. Între timp, tehnologia dezvoltată a permis crearea unei game de peste 10 modele electrice de mașini robotizate de tuns gazon cu multiple dotări, precum GPS, intelligent mapping AIM cu delimitare virtuală a unor zone de lucru și integrare cu case inteligente.

Cel mai avansat produs din această gamă, conceptul CEORA lansat în 2020, deja utilizează delimitarea virtuală a zonelor de lucru folosind EPOS – Sistem de operare cu poziționare exactă prin satelit.

În această primăvară, Husqvarna a anunțat că este pregătită să lanseze prima sa mașină autonomă de tuns gazon cu delimitare virtuală a zonelor de lucru destinată grădinilor private, care va folosi cloud computing, inteligența artificială și tehnologia EPOS disponibilă acum în gama produselor profesionale.

Toate aceste inițiative Husqvarna sunt parte integrantă dintr-un program mai amplu – Sustainovate – dezvoltat la nivel internațional și prin care compania s-a angajat să realizeze o reducere cu 35% a emisiilor de carbon până în 2025.

Emil Tint

Astfel că, un rol cheie în strategia de dezvoltare a companiei pe termen lung este reducerea la minimum a emisiilor de carbon asociate gamelor sale cu acumulatori și roboților Automower®.

Distribuitorul exclusiv prezent în România de 28 de ani a introdus aceste două game de produse pe piața autohtonă începând cu 2019.

„Inițial a existat o reticență a clienților români față de tehnologiile noi propuse prin aceste utilaje dar cu timpul am observat un proces de maturizare a pieței. Pe măsură ce noile tehnologii au pătruns în viața noastră zilnică, soluțiile inovatoare au fost primite de clienții noștri și în grădinile lor. Deschiderea utilizatorilor Husqvarna către soluții autonome, prietenoase cu mediul s-a accelerat în ultimii 4 ani. Consumatorii de utilaje pentru grădină au devenit cu mult mai receptivi la tehnologiile emergente și non poluante. Pentru noi este important că, deja peste 5000 dintre clienții noștri folosesc astăzi produse pe acumulatori din gama Husqvarna”, a afirmat Emil Țînț, CEO Husqvarna România.

Valoarea celor 5000 de unități electrice vândute în România în ultimii 3 ani se ridică la circa 4 000 000 euro.

Ca informație de detaliu, din anul 2006, peste 2,6 milioane de mașini robotizate de tuns gazon au fost produse la unitatea companiei Husqvarna din Newton Aycliffe (districtul Durham, Marea Britanie). Iar până în 2015, unitatea și-a redus amprenta de carbon cu 70%.

În cadrul unui eveniment de socializare în aer liber, organizat în București în luna Mai 2022, compania a vrut să evidențieze susținerea soluțiilor nepoluante legate de întreținerea spațiilor verzi.

Lider mondial în tunderea robotizată a gazonului, Husqvarna a investit la nivel de grup în 2020 aproximativ 166 de milioane de euro în cercetare și dezvoltare. Sumă alocată cu precădere dezvoltării serviciilor digitale și produselor automatizate cu acumulatori.

Plan pentru extindere cu magazine de tip Concept Store în România

Din strategia de business a Husqvarna pentru piața locală face parte și extinderea cu noi magazine premium, un concept lansat în 2020. Până în prezent au fost deschise două unități Concept Store Husqvarna în București și Bistrița. Planul companiei este ca, la finalul anului viitor, să ajungă la zece astfel de magazine la nivel național, investiția totală pentru deschidere magazinelor fiind de aproximativ 8 000 000 de euro.

La nivel național, echipa Husqvarna numără în jur de 800 de oameni, dintre care aproximativ 500 se regăsesc în zona de retail. În afara acestui nou concept de magazine, compania este prezentă la nivel local printr-o rețea de aproximativ 200 de magazine reprezentative, care oferă și service autorizat prin personal specializat.

***

Despre Husqvarna:

Înființată în anul 1689, Husqvarna, care face parte din grupul suedez omonim, produce o gamă largă de utilaje şi accesorii pentru pădure, parc, grădină și domeniul construcțiilor, de la motoferăstraie şi mașini de tăiat cu disc, până la maşini robotizate pentru tuns gazonul. Compania este lider mondial în domeniul tunderii robotizate a peluzelor din 1995, înregistrând peste 2.000.000 de unități de roboți vândute peste tot în lume. La nivel de grup, Husqvarna își propune să contribuie la un viitor sustenabil mai bun și se angajează să dezvolte produse și tehnologii care se aliniază acestui proiect.

Centrul Global de Servicii al Ericsson din România aniversează 15 ani de activitate

  • Cu peste 2.100 profesioniști, Centrul oferă servicii pentru 52 clienți din toată lumea și asigură funcționarea unui număr de 300 milioane de abonamente de servicii mobile, la nivel global

Ericsson România sărbătorește luna aceasta 15 ani de la înființarea Centrului Global de Servicii din țară. Centrul din București este unul dintre cele patru pe care grupul le deține la nivel mondial și singurul aflat în Europa.

Centrul Global de Servicii din România a jucat un rol esențial în ceea ce privește parcursul companiei Ericsson către operațiuni bazate pe inteligență artificială și analiză de date, implementând scenarii de utilizare a inteligenței artificiale în domeniul telecomunicațiilor și aproximativ 1.000 de automatizări software și soluții tip bots implementate în ultimii 3 ani în cadrul operațiunilor de rețea, a soluțiilor de tip IoT și a serviciilor de broadcasting.

Centrul Global de Servicii al Ericsson din România a cunoscut o dezvoltare exponențială începând din 2007. În primul an de activitate au fost create câteva sute de locuri de muncă, inclusiv pentru absolvenții de facultate, oferindu-le acestora șansa unei cariere într-un mediu dinamic și inovator, alături de unul dintre cei mai importanți actori globali de pe piața de telecomunicații.

Dacă la un an de la înființare centrul din România avea 240 de angajați, numărul acestora a ajuns în prezent la peste 2.100 de experți în domenii precum: Servicii de Externalizare (Managed Services Networks), IT & Dezvoltare de Aplicații (IT & Application Development and Maintainance), Soluții pentru Servicii Digitale (Digital Services), dar și în hub-urile de achiziții și financiar. Împreună, acești specialiști deservesc 52 de clienți din mai bine de 15 țări  la nivel global.

Principalele activități ale echipei Centrului Global de Servicii din România vizează operarea rețelelor de telecomunicații, servicii IoT și de broadcasting, servicii IT și dezvoltare de aplicații, cu scopul de a asigura funcționarea unui număr de 300 de milioane de abonamente de servicii de telecomunicații, din întreaga lume. În cadrul filialei din România sunt vorbite 10 limbi diferite, incluzând atât Centrul Global de Servicii, cât și alte Centre Locale de Operațiuni coordonate de aici.

Aniversarea a 15 ani de activitate a Centrului Global de Servicii al Ericsson în România reprezintă pentru noi un moment extrem de important.  Suntem mândri de evoluția Centrului și de impactul generat pentru clienții noștri. În continuare, ne propunem să contribuim la dezvoltarea industriei de IT și Telecomunicații din România, așa cum am făcut-o și până acum. În ultimii 15 ani, amprenta tehnologiei s-a conturat tot mai puternic în viețile noastre, iar infrastructura și rețelele de telecomunicații au devenit vitale. În același timp, misiunea Ericsson este aceea de a crea o lume mai bună prin oportunitățile conectivității mobile și prin inovațiile pe care echipa noastră talentată le dezvoltă constant, inclusiv în Centrul din România”, a declarat Dragoș-Mircea Rebegea, Country Manager România & Head of Sales România și Moldova, în cadrul Ericsson.

NOTE PENTRU EDITORI:

URMĂRIȚI ACTIVITATEA NOASTRĂ:

Abonați-vă la comunicatele de presă Ericsson aici
Abonați-vă la comunicatele de presă Ericsson aici
https://www.twitter.com/ericsson
https://www.facebook.com/ericsson
https://www.linkedin.com/company/ericsson

DESPRE ERICSSON:

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru îmbunătățirea conectivității si a serviciilor. Portofoliul companiei acoperă domenii precum Rețele (Networks), Soluții pentru Servicii Digitale (Digital Services), Servicii de Externalizare (Managed Services) și Business-uri Emergente (Emerging Business) și este menit să sprijine clienții companiei în procesul de digitalizare, să sporească eficiența companiilor acestora și să ajute la identificarea unor noi surse de venit. Inovațiile Ericsson au pus beneficiile telefoniei și ale conexiunii mobile la dispoziția a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listată la bursa din New York (NASDAQ), precum și la filiala acesteia – NASDAQ Stockholm. www.ericsson.com

HELL ENERGY lansează ediția limitată Summer Cool, cu arome surprinzătoare și un design jucăuș

București, 30 mai 2022

În fiecare vară, HELL ENERGY, liderul pieței de băuturi energizante din România1, lansează două noi arome, în ediție limitată. În 2022, vedetele sezonului sunt Summer Cool Sun Smiles, cu aromă de căpșune și rubarbă și Summer Cool Sun Likes, cu aromă de soc.

Gustul dulce și răcoritor al băuturilor energizante din ediția limitată Summer Cool 2022 este pus în valoare de un ambalaj din aluminiu reciclabil la infinit, cu design jucăuș, datorită emoticoanelor (emoji) care ne duc cu gândul la voie bună, soare și distracție.

HELL ENERGY Summer Cool 2022

„HELL ENERGY a lansat pentru prima dată ediția limitată Summer Cool în 2013, cea din 2022 fiind seria noastră de vară cu numărul 10. Dacă până în prezent edițiile limitate au avut un design minimalist, în ultimii doi ani am optat pentru versiuni tot mai îndrăznețe, unele dintre acestea fiind adevărate piese de colecție. Consumatorii HELL ENERGY pot testa și se pot bucura de noile produse Summer Cool începând cu luna iunie și le pot găsi în mai mult de 10 țări, printre care România, Bulgaria, Grecia, Croația, Slovacia și Turcia, în toate magazinele unde brandul nostru este disponibil”, a declarat Micșunica Pelaghie, Director Național HELL ENERGY România.

Summer Cool Sun Smiles & Summer Cool Sun Likes

Băuturile energizate HELL ENERGY conțin ingrediente de înaltă calitate: aproape 90% apă, zahăr granulat pentru un plus de energie, cofeină și vitamine, fără adaos de conservanți. Acestea trec peste 100 de teste de verificare până când ajung pe piață, într-una dintre cele mai performante fabrici de producție din Europa.

Fiecare băutură energizantă are același conținut de cofeină ca și o cafea espresso sau două cești de ceai (32 mg de cofeină / 100 ml de produs), dar, în plus, conține și 5 vitamine B (niacină – B3, acid pantotenic – B5, piridoxină – B6, riboflavină – B2, cobalamină – B12).

În pofida faptului că un adult sănătos poate consuma până la 400 mg cofeină pe zi2 (echivalentul a 5 băuturi energizante la 250 ml), HELL ENERGY crede cu tărie că moderația și echilibrul sunt esențiale pentru păstrarea stării de bine și recomandă consumul a nu mai mult de o băutură energizantă pe zi.

HELL ENERGY este liderul pieței locale de băuturi energizante în ceea ce privește valoarea totală și numărul de unități vândute. Acest calcul se bazează pe datele raportate de Nielsen prin intermediul serviciului Retail Measurement pentru categoria băuturi energizante, pentru piața de retail, din perioada Ianuarie 2021 – Decembrie 2021 (Copyright © 2021, Nielsen).

2 Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară / European Food Safety Authority, Scientific Opinion on the safety of caffeine, 2015 (https://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/consultation/150115.pdf)

Despre HELL ENERGY

HELL ENERGY se află printre brandurile cu cele mai dinamice creșteri din zona bunurilor de larg consum, cu produse vândute în mare parte în Europa și Asia.

HELL ENERGY a fost fondat în anul 2006 ca o afacere de familie și încă operează sub același patronat. Brandul a devenit liderul pieței de băuturi energizante din Ungaria într-un timp record, de numai patru ani. Grație conceptului creativ, strategiei de vânzări și campaniilor memorabile de marketing, astăzi HELL este prezent în peste 50 de țări din toată lumea. Din 2017, compania își produce singură ambalajele în propria fabrică de aluminiu, QUALITY PACK, echipată cu tehnologie ultramodernă.

În 2018, HELL ENERGY a demarat o campanie globală care îl are în prim-plan pe Bruce Willis, ambasadorul brandului. Datorită inovației continue în ceea ce privește portofoliul de produse, în 2019, brandul a lansat o noua categorie de produse, pe bază de cafea și lapte – ENERGY COFFEE.

Business-ul HELL ENERGY se bazează pe doi piloni: băuturi cu o calitate superioară și un raport calitate-preț bun.

STUDIU Accenture: Perturbările lanțurilor de aprovizionare ar putea costa economiile europene până la 920 de miliarde de euro din PIB până în 2023

Depășirea provocărilor va necesita o reinventare a lanțurilor de aprovizionare pe măsură ce se conturează o nouă ordine economică.

București; 30 mai 2022 – Problemele legate de lanțurile de aprovizionare generate de pandemia COVID-19 și de invazia Rusiei în Ucraina ar putea duce la o pierdere de 920 de miliarde de euro la nivelul produsului intern brut (PIB) în întreaga zonă euro, până în 2023, conform unui raport Accenture (NYSE: ACN). Pierderea potențială echivalează cu 7,7% din PIB-ul zonei euro în 2023.

Publicat cu ocazia reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos, raportul “From Disruption to Reinvention – The future of supply chains in Europe,” explorează trei scenarii posibile pentru modul în care războiul s-a putea desfășura în cursul anului viitor, simulând impactul fiecărui scenariu asupra zonei euro în ceea ce privește costurile și termenele de redresare.

Accenture4

Potrivit raportului, întreruperea lanțurilor de aprovizionare din cauza pandemiei de COVID-19 a costat economiile din zona euro 112,7 miliarde de euro din PIB în 2021. Înainte de război, lipsa de aprovizionare cu materiale, problemele din logistică și presiunile inflaționiste destabilizau revenirea economică în Europa, iar cererea în creștere și stocarea preventivă au îngreunat lanțurile de aprovizionare.

Invazia Rusiei în Ucraina a agravat situația. Spre exemplu, problema deficitului de semiconductori, care trebuia să se rezolve în a doua jumătate a anului 2022, se anticipează acum că va persista până în 2023. Un război prelungit ar putea duce la o pierdere suplimentară pentru PIB de până la 318 miliarde de euro în 2022 și de 602 miliarde de euro în 2023, în timp ce inflația ar putea ajunge la 7,8% în 2022, înainte de a scădea în 2023.

Accenture3

Deși consensul experților este că Europa va evita recesiunea în acest an, combinația dintre pandemia de COVID-19 și războiul din Ucraina are potențialul de a avea un impact semnificativ asupra economiei europene, provocând o încetinire semnificativă a creșterii“, a declarat Jean-Marc Ollagnier, CEO al Accenture în Europa. “Deși înainte de război se aștepta un fel de normalizare a lanțurilor de aprovizionare în a doua jumătate a anului 2022, acum nu ne așteptăm ca acest lucru să se întâmple înainte de 2023, poate chiar nici până în 2024, în funcție de modul în care evoluează războiul.”

Soluționarea problemelor legate de lanțurile de aprovizionare va fi esențială pentru competitivitatea și creșterea europeană. Potrivit raportului, până la 30% din valoarea adăugată totală a zonei euro se bazează pe funcționarea lanțurilor de aprovizionare transfrontaliere, fie ca sursă de intrare, fie ca destinație de producție.

Accenture

Reinventarea lanțurilor de aprovizionare într-o nouă ordine economică

Raportul sugerează că este necesară o reinventare a lanțurilor de aprovizionare pentru a aborda o schimbare de paradigmă – lanțurile de aprovizionare au fost concepute în principal pentru a optimiza costurile, în timp ce, în lumea de astăzi, acestea trebuie să fie, de asemenea, mai reziliente și mai agile pentru a răspunde la incertitudinile tot mai mari în materie de aprovizionare, devenind în același timp un avantaj competitiv cheie pentru a permite creșterea viitoare. Trei elemente cheie sunt esențiale:

Accenture2
  • Reziliența: Lanțurile de aprovizionare trebuie să fie capabile să absoarbă, să se adapteze și să se refacă în urma unor perturbări, oricând și oriunde ar apărea. Îmbunătățirea vizibilității dinamice, identificarea riscurilor și soluțiile de atenuare vor permite companiilor să răspundă la schimbările bruște ale lanțurilor de aprovizionare. Planificarea scenariilor și analizele de risc și oportunitate le vor ajuta să se adapteze la evoluția cererii și a ofertei. Modelarea și simularea rețelei, testele de rezistență, dimensionarea strategică a rezervelor și opțiunile de aprovizionare multiplă vor permite organizațiilor să gestioneze incertitudinile.
  • Relevanță: Lanțurile de aprovizionare vor trebui să fie centrate pe client și agile, astfel încât să se poată adapta rapid și eficient din punct de vedere al costurilor la schimbările cererii. Captarea de noi seturi de date, inclusiv date în timp real, din interiorul și din afara organizației și din întregul lanț valoric va fi esențială. Automatizarea și inteligența artificială vor permite organizațiilor să identifice rapid noi modele de date pentru a informa mai bine procesul decizional. Trecerea de la modele centralizate și liniare de aprovizionare la rețele descentralizate care utilizează producția la cerere și, în unele cazuri, aducerea producției mai aproape de punctul de vânzare, poate ajuta organizațiile să răspundă mai bine așteptărilor clienților în ceea ce privește îndeplinirea comenzilor.
  • Sustenabilitate: Lanțurile de aprovizionare moderne trebuie să sprijine, dacă nu chiar să accelereze, agendele de sustenabilitate ale organizațiilor. Pentru a câștiga încrederea părților interesate, organizațiile trebuie să facă lanțurile lor valorice transparente; o modalitate de a face acest lucru este prin intermediul blockchain sau al unei tehnologii similare. De asemenea, va fi esențială trecerea de la procese liniare la procese circulare, în circuit închis, care să minimizeze deșeurile.

Vizibilitatea în cadrul rețelelor de aprovizionare, inclusiv a furnizorilor de nivel 2 și 3, este esențială“, a declarat Kris Timmermans, care conduce divizia de Supply Chain & Operations a Accenture. “Companiile trebuie să treacă de la o abordare “just-in-time” la o abordare “just-in-case”, diversificând bazele de aprovizionare, planificând rute de transport alternative, făcând centrele de distribuție flexibile și creând stocuri. Acest lucru are un preț, dar este o “poliță de asigurare” împotriva șocurilor viitoare. Secretul este investiția în noi tehnologii pentru a utiliza mai bine datele – de la gemenii digitali și date analitice la turnurile de control ale lanțurilor de aprovizionare – în cadrul Cloud Continuum, care oferă o putere de calcul imensă într-un mod rentabil, flexibil și durabil.”

De asemenea, raportul evidențiază două provocări mai profunde și pe termen lung ca urmare a pandemiei și a războiului: securitatea energetică, în condițiile în care economiile europene trebuie să se ocupe de marea lor dependență de aprovizionarea cu petrol și gaze naturale, accelerând în același timp reducerea emisiilor nete de CO2 la zero; și necorelarea talentelor, ca urmare a îmbătrânirii populației, a evoluției așteptărilor angajaților și a schimbărilor în cererea de competențe.

Michael Brueckner, director de strategie pentru Accenture în Europa, a declarat: “Războiul din Ucraina va avea un impact semnificativ, crescând numărul și durata întreruperilor. Gravitatea va depinde de modul în care va evolua războiul, dar este nevoie de o reinventare, pe măsură ce o nouă ordine economică prinde contur în contextul unui mediu inflaționist, al unei regionalizări crescute, al tranziției energetice și al unei piețe a talentelor tensionate. Îmbunătățirea eficienței energetice și accelerarea tranziției către sursele de energie verde vor fi esențiale pentru atingerea securității. Iar capacitatea de a atrage, de a păstra, de a recalifica și de a perfecționa oamenii devine una dintre cele mai presante probleme din acest deceniu.”

Descărcați raportul complet aici: From Disruption to Reinvention – The future of supply chains in Europe, Accenture

Despre cercetare

Raportul Accenture “From Disruption to Reinvention – The future of supply chain in Europe,” se bazează pe o cercetare realizată în colaborare cu Oxford Economics. Analiza acoperă zona euro, formată din Austria, Belgia, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Slovacia și Spania.

Raportul analizează trei scenarii posibile privind modul în care războiul ar putea evolua în anul următor, simulând impactul fiecărui scenariu asupra principalelor economii europene. În primul scenariu, sancțiunile împotriva Rusiei nu se intensifică și ar putea fi chiar reduse, atenuând perturbările lanțului de aprovizionare. Din nefericire, acest scenariu cu impact controlat a expirat. În cel de-al doilea scenariu, care reprezintă scenariul de referință actual, oferta de mărfuri rămâne volatilă pe tot parcursul anului 2022, ceea ce ar însemna că prețurile materiilor prime ar continua să crească. În acest caz, oamenii ar reduce cheltuielile neesențiale, iar companiile ar prioritiza eficiența. În cel de-al treilea scenariu, și cel mai pesimist, războiul se prelungește până în 2023, ceea ce ar putea duce la un embargou mai larg asupra petrolului și gazelor naturale din Rusia, ceea ce ar putea duce la perturbarea majoră a lanțului de aprovizionare, la o inflație care ar atinge 7,8% în 2022 și la o încredere scăzută a consumatorilor.

Despre Accenture

Accenture este o companie globală de servicii profesionale, cu experiență în digital, cloud și securitate. Combinând experiența de neegalat și know-how-ul din peste 40 de industrii, oferim servicii de strategie și consultanță, servicii interactive, tehnologie și operațiuni – toate bazate pe cea mai mare rețea de centre de tehnologie avansată și operațiuni inteligente din lume. Cei 699.000 de angajați îndeplinesc promisiunile legate de tehnologie și ingeniozitate în fiecare zi, deservind clienți din peste 120 de țări. Credem în puterea schimbării pentru a crea valoare și succes pentru clienții noștri, oamenii, acționarii, partenerii și comunitățile. Vizitați-ne la accenture.ro

SPOTAWHEEL REINVENTEAZĂ PIAȚA AUTO SECOND HAND CU GARANȚIA DE PÂNĂ LA 5 ANI ȘI CUMPĂRAREA ONLINE A MAȘINILOR

Spotawheel, platforma de mașini second-hand cu cea mai rapidă creștere din Europa, oferă o mulțime de beneficii șoferilor de pretutindeni

București, 30 mai 2022 – Spotawheel s-a lansat recent în România cu cele mai noi servicii de pe piața auto second hand, reinventând modul în care pot fi achiziționate mașinile. Cu posibilitatea de cumpărare online, după doar câteva clickuri, șoferii ajung mai repede ca oricând în posesia automobilului dorit. Sub sloganul „Meriți o mașină mai bună”, platforma de vehicule rulate, cu cea mai rapidă creștere din Europa, oferă multiple beneficii șoferilor în căutare de servicii de calitate, transparente și accesibile.

„Ne-am dorit să oferim românilor șansa de a avea o mașină mai bună într-un mod simplu și eficient. De aceea, credem că soluția optimă este cumpărarea online a vehiculelor rulate, verificate de echipa noastră de mecanici. Iar pentru că știm cât de important este raportul calitate-preț, ne concentrăm atât pe furnizarea de mașini second hand în cea mai bună condiție, cât și pe oferirea de beneficii esențiale, precum asigurarea și livrarea gratuită oriunde în țară pentru achizițiile online”, a declarat Dan Croitoru, General Manager Spotawheel România.

Spotawheel (3) (1)

Cumpărare online a mașinii dorite, în câțiva pași simpli

Platforma Spotawheel este foarte ușor de navigat, utilizatorul având doar câțiva pași simpli pe care trebuie să îi parcurgă pentru a ajunge la mașina dorită. Atunci când începe căutarea, clientul selectează filtrele cu informațiile esențiale, precum bugetul, tipul de caroserie dorită, anul de fabricație, marca, transmisia, combustibilul, kilometrajul, stilul, numărul de uși și locuri. Astfel, tot procesul de achiziție este online, sigur și eficient.

Spotawheel (3)

Transport gratuit în România pentru toate comenzile online

Cumpărătorul se poate bucura de mașina dorită după doar câteva clickuri, astfel că pentru comenzile online, transportul este gratuit pe tot teritoriul României. În plus, înainte de a intra în posesia automobilului, șoferul poate beneficia de un test-drive gratuit, cu mașina primită chiar la ușa sa. Opțiunea de test-drive este valabilă la acest moment doar pentru mașinile livrate în București și în proximitate.

Spotawheel (2)

Drept de retur în 14 zile, indiferent de motiv

Dacă test-drive-ul nu a fost suficient, iar mașina a fost deja achiziționată, cumpărătorul poate sta fără grijă pentru că are dreptul la retur în 14 zile, fără a oferi un motiv suplimentar. Compania garantează rambursarea 100% a costurilor. Cu Spotawheel, clienții au timp să facă alegerea cea mai bună pentru nevoile lor și au chiar posibilitatea de a schimba mașina cumpărată cu o alta din flota noastră.

Mai multă siguranță cu garanția Spotawheel de până la 5 ani

Pentru a oferi cele mai bune servicii de pe piața auto second hand, Spotawheel vine în ajutorul șoferilor și le pune la dispoziție o garanție de până la 5 ani pentru mașina achiziționată. Acest beneficiu vine în susținerea principiului conform căruia automobilele din flota Spotawheel sunt alese cu maximă atenție, compania livrând doar vehicule sigure, fiabile și de durată.

Meriți o mașină mai bună, iar Spotawheel îți garantează calitatea prin verificarea în 200 de puncte

Toate mașinile din ofertă sunt atent verificate de echipa de ingineri experimentați, Spotmechanic, venind către cumpărător cu un raport detaliat de inspecție. Verificarea în 200 de puncte este un garant al siguranței pentru pasionații auto, mecanicii testând vehiculul pentru posibile scurgeri, avarii, dovezi de accidente grave, starea sistemelor de frânare, direcție, urmate de controlul computerului și al evacuării.

Pentru mai multe informații, puteți accesa: https://www.spotawheel.ro/

Pentru noutăți despre Spotawheel, urmăriți-ne pe:

Facebook: https://www.facebook.com/spotawheel.romania

Instagram: https://www.instagram.com/spotawheel.romania/?hl=en

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCOaEL7aCMxQxRxFP7ImFfXg

Despre Spotawheel:

Spotawheel reprezintă o platformă end-to-end tehnologizată pentru cumpărarea de mașini second-hand și una dintre primele 1000 de companii din Europa ca ritm de creștere, conform Financial Times. Spotawheel revoluționează piața de automobile rulate prin îmbunătățirea siguranței, a gradului de satisfacție al clienților și a experienței clientului. Fondată în 2016, Spotawheel s-a afirmat ca o companie inovatoare în domeniul mașinilor second-hand, cu peste 400 de angajați și operațiuni în Grecia, Polonia, Germania și România și planuri de extindere în continuare în Europa. Cu istoric dovedit de creștere exponențială, veniturile Spotawheel au atins o rată de creștere de trei cifre de la an la an, iar compania este pe cale să devină unul dintre următorii „unicorni” ai Europei. De la debut, Spotawheel a ajutat mii de șoferi să găsească o mașină de încredere, oferindu-le transparență deplină și cea mai bună experiență. Descoperiți mai multe pe www.spotawheel.ro.