Proiectul A-Casă la Singureni” susținut de Asociația Zi de Bine, a fost finalizat „Casa Andreea” a fost renovată iar copiii cu diferite dizabilități fizice și psihice pot primi îngrijire și educație

București, 28 februarie 2022: Proiectul “A-Casă la Singureni”, susținut de Asociația Zi de BINE pentru Fundația Bambini in Emergenza, a fost finalizat. În cadrul proiectului a fost renovată complet Căsuța Andreea și transformată într-un spațiu adaptat nevoilor copiilor cu diferite dizabilități fizice și psihice. În noul spațiu, copiii abandonați vor beneficia de îngrijire și educație, și bineînțeles, de recuperare. Bugetul pentru implementarea acestui proiect a fost de 30.000 de Euro și a fost oferit de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

Casele ridicate la Singureni acum mai bine de 30 de ani, s-au degradat și nu mai corespund normelor anului 2022. De-a lungul timpului, căsuțele de lemn de tip familial au primit și au crescut copii care nu mai erau acceptați în nicio altă parte, copii cu HIV, abandonați în spitale. În prezent, copiii sunt crescuți de personalul fundației, dar și de măicuțe franciscane care le sunt alături încă din anii ‘90.

Asociatia Zi de Bine_1

“Pentru a fi fericit nu ai nevoie de prea multe lucruri, însă cu siguranță ai nevoie de iubire și de un loc pe care să-l poți numi Acasă. Asta ne-am dorit să realizăm prin proiectul A-CASĂ la Singureni, să transformăm o căsuță plină cu amintiri, care a văzut multe timp de 30 de ani, într-un spațiu nu doar frumos și prietenos ci și sigur, adaptat normelor de siguranță din 2022. Copiii de la Singureni sunt îngrijiți cu multă dragoste de prietenii de la Bambini in Emergenza și ne-am bucura enorm dacă și alți oameni sau companii s-ar alătura lor, pentru ca fiecare dintre căsuțele care-i adăpostesc pe cei mici  să fie primenite”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Casa Andreea_Proiect A-CASĂ LA SINGURENI_Asociația Zi de Bine

Căsuța Andreea a fost renovată atât la interior cât și la exterior și a presupus diferite lucrări, de la recondiționarea parchetului din lemn prin rașchetarea și vopsirea pardoselii, lucrări de întreținere și protecție a lemnului la fațadele externe, refacerea instalației electrice, renovarea celor două băi și adaptarea unei bai cu elemente și accesibilitate pentru persoane cu dizabilități motorii și până la achiziționarea și montarea unui aragaz cu cuptor, achiziționarea și montarea unei mașini de spălat vase, achiziționarea unor canapele și fotolii, dar și a unui aparat de aer condiționat, iar sistemul de iluminat a fost înlocuit.

Casa poartă numele unui copil a cărui fotografie a făcut înconjurul lumii în anii 1990. În poză era Andreea, o fetiță în vârstă de trei ani la vremea aceea, bolnavă de SIDA, abandonată, printre mulți alți copii. Jurnalistul italian Mino Damato și-a propus să vină în România și să o adopte. Aici a descoperit sute de alți copii infectați cu HIV, care trăiau în spitale. Pentru ei a fondat Bambini in Emergenza și a amenajat, la Singureni, județul Giurgiu, un adevărat sătuc în care au fost îngrijiți până astăzi sute de copii abandonați.

Asociatia Zi de Bine_2

În contextul actual, privind situația din Ucraina, este nevoie de voluntari, mobilizare și multă muncă de echipă pentru a fi alături de victimele războiului. Astfel, Asociația Zi de Bine împreună cu Medlife România și cu ajutorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au reușit să distribuie către trei spitale din Lviv, Ucraina, o lista lungă cu ecografe, paturi de spital, aparatură pentru sălile de intervenție chirurgicală, dispozitive medicale pentru dezinfecție și sterilizare, aparate de laborator și medicamente.  În mai puțin de o zi, s-au strâns 30 de tone de materiale, Medlife nu doar că a acoperit toată lista dar a și adăugat echipamentele medicale esențiale în aceste momente. DSU a răspuns imediat afirmativ la rugămintea de a asigura transportul până în Ucraina.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845 sau prin donarea zilei de naștere. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici: https://www.zidebine.ro/doneaza .

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația va susține câte un ONG în fiecare lună a anului. Fiecare cauză selectată de Asociația Zi de Bine se adresează unei comunități și se implementează cu ajutorul unui ONG local.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se va anunța cauza susținută și se vor descrie nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii vor afla ce s-a întâmplat cu banii și vor fi invitați să vadă rezultatul implicării lor.

Dacă aveți un proiect în care credeți dar pentru care nu ați găsit încă finanțare, îl puteți înscrie pe www.zidebine.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *