”Youth of Music International Competition” – Editia 2022 –

Cu ocazia Zilei Nationale a Culturii, Asociatia MuseArt, impreuna cu Asociatia Culturala Lanto “Magia Muzicii”, lanseaza “Youth of Music – International Competition”, editia 2022. Competitia online, destinata muzicii clasice, este deschisa tinerilor muzicieni de orice nationalitate, din intreaga lume. Prima editie a avut loc in anul 2021, cu sprijinul Muzeului Municipiului Bucuresti si al Centrului de Cultura Arcus din Covasna, care au gazduit recitalurile de gala sustinute de castigatorii competitiei. Astfel, la prima editie s-au inscris in concurs 130 de candidati, din 27 de tari. Castigatorii celor trei trofee “Youth of Music 2021” au fost tineri muzicieni din Ungaria, Croatia si Romania.

Anul acesta concursul este organizat de Asociatia MuseArt, impreuna cu Asociatia Culturala Lanto “Magia Muzicii”, in calitate de co-organizator. Competitia este dedicata tinerilor muzicieni de muzica clasica, instrumentisti si artisti lirici, cu varsta de pana la 30 de ani. Castigatorul categoriei a III-a este considerat castigatorul marelui premiu “Grand Prix – Youth of Music 2022”.

Propunerea de a fi co-organizator pentru acest concurs alaturi de MuseArt este o bucurie pentru mine tocmai pentru ca este in acord cu ceea ce face de peste zece ani Asociatia Lanto ”Magia Muzicii”. Mereu am avut ca obiectiv sustinerea tinerilor si dorinta de a-i pune in context alaturi de artistii consacrati. Am promovat de-a lungul timpului tinerii artisti din tara si din alte tari prin sustinerea orchestrelor de tineret, dar si alaturand nume mari, consacrate, care reprezinta modele pentru acestia”, a declarat Dorin Ionita, presedintele Asociatiei Culturale Lanto ”Magia Muzicii”.

La fel ca si anul trecut, Presedintele juriului este celebrul violinist roman Alexandru Tomescu, aclamat pe cele mai mari scene din lume, solist al Orchestrelor si Corurilor Radio Romania. Juriul va reuni nume importante din lumea muzicii clasice la nivel international precum: Prof. Igor Cognolato  – Conservatorul “Benedetto Marcello”, Venetia, soprana de talie mondiala Laura Tatulescu, Prof. Vasily Lobanov de la Koln, Prof. Gian Luigi Zampieri – dirijor si pianista Sinziana Mircea.

“Sunt foarte fericita de faptul ca vom putea continua acest proiect in anul 2022, organizandu-l in acest an impreuna cu Asociatia Lanto “Magia Muzicii”. Tuturor partenerilor, precum si membrilor  juriului le sunt extrem de recunoscatoare pentru generozitatea cu care si-au unit fortele pentru a sprijini tinerii muzicieni intr-o perioada marcata de incertitudine. Sper ca impreuna vom face bucuria muzicii si a tineretii sa se auda cat mai tare, promovand in acelasi timp valorile culturale romanesti. Castigatorii concursului vor avea ocazia de a concerta in trei regiuni istorice, in Bucuresti, Sfantul Gheorghe, precum si in viitoarea capitala europeana a culturii – Timisoara. Din acest motiv am decis sa lansam editia din acest an chiar de Ziua Nationala a Culturii”, a declarat pianista Sinziana Mircea, Presedinta Asociatiei MuseArt.

Trofeele competitiei vor fi oferite si in acest an de Authentic Plaza. Premiile vor consta atat in trofee, precum si in premii in bani, diplome, cursuri de maiestrie si recitaluri sustinute la Palatul Camerei de Comert si Industrie din Bucuresti, Centrul de Cultura Arcus din Sfantul Gheorghe, Filarmonica Banatul si Universitatea de Vest din Timisoara, precum si in Italia.

Parteneri in organizarea competitiei “Youth of Music International Competition”, editia 2022 sunt:  First PR Agency, Filarmonica Banatul, Universitatea de Vest din Timisoara, Centrul Cultural Arcus din judetul Covasna, Fundatia Remember Enescu, Fundatia Pretuieste viata, Electrecord SA, Authentic Plaza, Camera de Comert si Industrie Bucuresti, Crizantema SRL., Asociatia Tribul Artistic, Asociatia Culturala “Iancu Tucarman si Maria Popa”, Associazione Cantici di Liberta Lecco Italia. Mai multe detalii despre concurs se regasesc pe site-ul https://www.museart-academy.com/competition-rules

Asociatia MuseArt este un ONG Cultural Roman fondat in anul 2012 care isi propune sprijinirea dezvoltarii carierei tinerilor muzicieni la nivel national si international. Presedintele Asociatiei MuseArt este pianista romana Sinziana Mircea. Mai multe detalii pe www.museart-academy.com.

Asociatia Culturala Lanto Magia Muzicii este unul dintre cei mai importanti organizatori de concerte si festivaluri de muzica clasica din Romania. Festivalurile “Vara magica” si “Iarna magica” sunt doar doua exemple dintre acestea. Pana in prezent Asociatia Culturala Lanto Magia Muzicii a organizat peste 150 de concerte, la care au participat peste 150 de solisti si 60.000 de spectatori. Mai multe detalii pe www.lanto.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *