Epson pornește o nouă eră a inovației și se angajează să desfășoare activități de cercetare și dezvoltare pentru oameni și planetă

Yoshiro Nagafusa, Preşedintele Epson Europa

  • Schimbarea este determinată de convingerea că o cultură a inovației nu poate fi obținută doar de sus în jos
  • Pe lângă activitățile de cercetare și dezvoltare bazate pe produse, accentul va fi pus pe dezvoltarea de noi materiale și tehnologii care să reducă impactul asupra mediului înconjurător
  • Prezentarea în premieră a noilor soluții oferite – materiale de origine naturală (non-plastice) și pulberi metalice reciclate

București, 6 decembrie 2021 – La șase luni după ce a anunțat o investiție de 100 de miliarde de yeni în inovația tehnologică durabilă, Epson se angajează să se concentreze în continuare pe dezvoltarea de noi materiale și tehnologii pentru reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Pentru a realiza acest obiectiv și pentru a da o nouă dimensiune competitivităţii globale, Epson regândește modalitățile fundamentale prin care generează idei și le aduce pe piață, alături de noi fonduri pentru inovare și capital de risc.

Picture1

Intern

Epson devine un mediu de lucru mai deschis, cu o cultură organizațională „de jos în sus”, pentru a încuraja și a da posibilitatea echipelor sale să identifice și să împărtășească mai rapid noi oportunități.

Îndrumați de un principiu puternic conform căruia toate inovațiile trebuie să aibă la bază rezolvarea problemelor societății – de la folosirea unui număr redus de resurse la reducerea deșeurilor – angajații vor fi mai bine susținuți să împărtășească și să colaboreze pentru idei noi, cu un accent primordial pe soluții durabile.

Schimbările vor include, de asemenea, consultarea angajaților cu privire la mediul de lucru și la stilurile manageriale pentru a asigura o cultură deschisă.

Extern

Epson s-a angajat să susțină o societate durabilă prin parteneriate și cooperări deschise care să valorifice tehnologiile, produsele și serviciile sale brevetate, lăsând la o parte creșterea excesivă a veniturilor în favoarea generării unui profit echitabil.

De asemenea, Epson urmează să valorifice și mai mult Epson X, fondul său de capital de risc dedicat inovației, înființat în 2020, pentru a accelera colaborarea și inovarea deschisă, cu o sumă inițială de 5 miliarde de yeni (72 de milioane de dolari) pentru investiții de tip venture.

„Pentru ca inovațiile să fie cu adevărat revoluționare, este nevoie de schimbări culturale și în ceea ce priveşte modul de colaborare. Aceste inițiative au scopul de a ne asigura că toate vocile sunt auzite și că toate ideile sunt luate în considerare, în timp ce ne facem partea noastră acționând în favoarea societății și a mediului înconjurător”, spune Yoshiro Nagafusa, Preşedintele Epson Europa.

„Considerăm că inovarea este un factor-cheie pentru viitorul nostru – colaborarea sporită, parteneriatele și cunoștințele comune permit dezvoltarea și inovarea pentru o lume mai bună. Acest lucru este valabil indiferent dacă privim în interiorul propriei afaceri sau în afara acesteia pentru a colabora cu alții în vederea rezolvării unor probleme complexe”, adaugă domnul Yoshiro Nagafusa. „De mult timp funcționăm în cadrul unei culturi corporative sănătoase și deschise, dar este important pentru noi să continuăm să evoluăm.”

În paralel cu acest angajament, Epson prezintă în premieră progresele pe care le-a făcut în ceea ce priveşte materialele biodegradabile și reciclabile revoluționare și a unor inovații, inclusiv materiale plastice din biomasă și pulberi metalice reciclate.

Materiale plastice din biomasă:

Demonstrând practic beneficiile inovării deschise, Epson a contribuit la dezvoltarea unei noi forme de bio-plastic (materiale plastice derivate din surse biologice) ca parte a unei colaborări între organizații1. „Pararesin” (pararășina) este un nou și promițător plastic din biomasă care utilizează paramilon, o polizaharidă stocată în algele Euglena. Consorțiul își propune să aibă capacitatea de a furniza anual, până în 2030, aproximativ 200.000 de tone de plastic degradabil de tip mediu marin, derivat din biomasă, ca o alternativă viabilă la materialele plastice convenționale.

„Rata scăzută de utilizare eficientă a deșeurilor de plastic și poluarea mediului cauzată de materialele plastice care ajung în mediile marine au devenit probleme globale semnificative”, continuă Yoshiro Nagafusa. „Credem în oferirea de soluții care să aducă beneficii atât oamenilor, cât și planetei, înlocuind rășinile pe bază de combustibili fosili, reducând emisiile de dioxid de carbon și impactul asupra mediului înconjurător.”

Pulberi metalice:

Epson lucrează prin intermediul companiei sale subsidiare, Epson Atmix, pentru a construi o infrastructură de producție circulară prin crearea de echipamente pentru turnarea 3D folosind pulberi metalice rafinate din deșeuri metalice care pot fi folosite pentru a crea componente, inclusiv piese auto și electrice.

„Suntem foarte mândri de aceste evoluții și de strategia Epson de cercetare și dezvoltare, care își are rădăcinile în angajamentul ferm de a dezvolta tehnologii inovatoare care să contribuie la rezolvarea problemelor societății”, mai adaugă președintele Epson Europa.

  1. Pararesin Japan Consortium este compus din: Euglena Co., Ltd. (societate de management reprezentativă); Epson (care conduce cercetările privind procesul de zaharificare a materialelor, cum ar fi deșeurile de hârtie); NEC (care conduce standardizarea și utilizarea benefică a pararășinii); Universitatea din Tokyo, profesorul Iwata (consilier special – oferă consultanță cu privire la activitățile consorțiului și coordonează consilierii).

Despre Epson

Epson este un lider global în tehnologie, dedicat conectării oamenilor, lucrurilor şi informaţiilor, prin intermediul tehnologiilor sale originale eficiente, compacte şi precise. Având o gamă de produse care cuprinde de la imprimante cu jet de cerneală şi sisteme de imprimare digitală până la proiectoare 3LCD, ceasuri şi roboţi industriali, compania se concentrează asupra stimulării inovaţiilor şi depăşirii aşteptărilor clienţilor în ceea ce priveşte imprimantele cu jet de cerneală, comunicarea vizuală, echipamentele portabile şi robotica.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are peste 81.000 de angajaţi în 85 de companii din întreaga lume şi se mândreşte cu contribuţiile aduse comunităţilor în care îşi desfăşoară activitatea şi cu eforturile permanente de a reduce impactul asupra mediului.

https://global.epson.com

Despre Epson Europe

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este sediul central regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia şi Africa. Cu 1.830 de angajaţi, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2017 au fost de 1,7 miliarde de Euro. http://www.epson.ro

Programul „Viziunea ecologică 2050”

http://eco.epson.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *