Trofeul Audi Brașov, ultima șansă pentru obținerea titlului de campion la Viteză în Coastă.Etapa finală a competiției se desfășoară între 9-10 octombrie,pe Drumul Poienii

Mașini rapide, piloți determinați, un clasament sensibil și unul dintre cele mai vechi tronsoane de viteză din România. Sunt elementele spectaculoase ale ultimei etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă 2021, unde titlul de campion, la general, se dispută până la finalul competiției.

Cea mai cunoscută etapă de viteză în coastă este organizată de AMC Racing, prin Mihai Leu, care participă la competiție și în calitate de pilot și este susținută de Audi România. În ediția anterioară, la Trofeul Câmpulung, Mihai Leu a obținut, matematic, titlul la Grupa GT. Dar lupta pentru titlul de campion, la general, rămâne deschisă.

Acest parteneriat este o onoare pentru noi, Audi fiind una dintre cele mai prestigioase companii auto din lume. Audi are o experiență vastă în cursele de mașini, cu o prezență pregnantă în raliuri, competiții de circuit și de viteză în coastă. Sunt sigur că etapa de la Brașov va avea o imagine foarte bună, Audi fiind un puternic motor pentru competiție”a declarat Mihai Leu, director de imagine AMC Racing.

Audi are repere istorice extraordinare în motorsport, fiind producătorul auto care încă din anii ’80 a surprins lumea raliurilor cu tracțiunea integrală quattro. Între 1980-1986, piloții Audi au câștigat 23 de campionate mondiale de raliuri și au luat patru titluri acasă, la Ingolstadt. În 1987, Audi a surprins lumea raliurilor după ce a câștigat concursul de la Pikes Peak (USA) cu un timp record.

În anii ’90, quattro a trecut pe circuitele de viteză, iar în 2012 tracțiunea integrală a revenit pe pistă ca e-tron quattro la mașina de curse LMP1 Audi R18 (foto).

“Marca Audi este și a fost tot timpul definită și motivată de dorința de inovație. De la modelul Quattro, care a făcut ravagii atât în lumea raliurilor, cât și în cea a curselor de circuit, la prototipurile sportive care s-au făcut remarcate în categoria motorsport, până la modelele cu tehnologie TDI, care au suținut, prin schimbare de paradigmă, sloganul mărcii – Vorsprung durch Technik”, a declarat Cristian Milea, brand manager Audi România.

“Astfel, noul concept al modelului R10 TDI a fost prima mașină sport cu motor diesel care s-a plasat pe locul 1 la legendara 24 Hours of Le Mans, urmând ca în 2012, Audi R18 e-tron Quattro să fie prima mașină hibrid care câștigă aceeași cursă renumită. Audi continuă în mod sistematic electrificarea programului de motorsport începută în 2012 în cursele de anduranță, fiind primul producător german de mașini care a concurat în seria de curse complet electrică din Formula E, în sezonul 2017/2018”, a mai spus Cristian Milea.

Organizată încă din 2016 de către clubul sportiv AMC Racing, etapa de viteză în coastă a devenit un simbol pentru Brașov. Trofeul Audi 2021 va încheia un sezon dificil, lupta pentru clasamentul anual urmând a se concretiza pe Drumul Poienii. Întregul traseu are o lungime de 12,4 km și este presărat cu 54 de viraje, dintre care 8 ace de păr, iar viteza de deplasare, în condiții de trafic normal, este calculată la minimum 40 km/h. Din 2015, Drumul Poienii a devenit ultima etapă din Campionatul Național de Viteză în Coastă, competiție care de desfășoară pe aproximativ jumătate din acest cunoscut drum (5 km).

Competiția, cofinanțată de Consiliul Județean Brașov prin proiectul Sport Pentru Toți, va alinia la start mașini de viteză, de competiție, chiar și mașini electrice sau istorice. Piloții participanții provin atât din campionatele naționale, cât și din străinătate.

Ziua de sâmbătă, 9 octombrie va fi dedicată manșelor de recunoașteri și antrenamentelor cronometrate, iar cursa pentru podium se dispută duminică, 10 octombrie.

Mai multe informații despre eveniment vor fi afișate pe pagina deFacebook Trofeul Audi Brașov 2021 (@trofeulaudibrasov).

Website: www.trofeulaudibrasov.ro

Contact Media Audi: audiromania@porsche.ro


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *