OPPO prezintă cele mai bune 10 opere de artă realizate în cadrul proiectului dedicat artiștilor la început de drum, Renovators 2021

Selecția operelor de artă este expusă la ediția a 19-a a festivalului London Design și întruchipează creativitatea dar și conceptele inovative ale artiștilor Renovators.

București, 23 septembrie –OPPO, lider global în tehnologie, a dezvăluit recent cei zece câștigători ai proiectului artistic OPPO Renovators 2021,dedicat tinerelor talente, selecționațidin 3.345 de lucrări înscrise. OPPO va expune operele de artă în cadrul festivalului London Design 2021.

Explorarea viziunii artiștilor asupra viitorului  

Artiștii din această ediție a programul Renovators au fost provocați să creeze opera de artă sau concepte creative derivate din tema „Luminii”, ce pot fi încadrate în una dintre cele două categorii ale consursului – ART TECH și ART TOY. Desfășurat pe parcursul câtorva luni, concursul OPPO Renovators 2021 a avut un total de 3.345 de înscrieri individuale, de la artiști din 40 de țări și regiuni din întreaga lume. Toate lucrările au fost apoi jurizate ținând cont de nivelul de inovație, măiestrie, fezabilitate și expresivitate,.

Câștigătorii Proiectului OPPO Renovators 2021 – dedicat artiștilor la început de drum sunt următorii*:

“Planeta: percepția naturii în lumină” de Hengyue Zhao &Chengxiu Yin, 2021 Premiul pentru Creativitate Artistică;

“DreamCatcher-O” de Xinyi Zhao, 2021 Premiul pentru Design Futurist

“Superman-O Călător în timp-Punk” de Ruofan Song, 2021 Premiul pentru cea mai bună integrare a brandului

“AutoGene” de Peter William Holden, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

“Programul global de antreprenoriat pentru tineri” de Luyang Wang,2021 Premiul pentru cea mai bună integrare a brandului

“Spațiul Inteligent A.I.” de Jianwen Li, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

“Sonata confidențialității 2.0” de Ganquan Tan, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

“Autonomia plantelor” de Liang Xiao, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

“Grafitti AR” de WERC, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

“Numele proiectului: Mușamalizarea” de Rongling Tang, 2021 Premiul de excelență pentru creativitate

*Câștigătorii aceleiași categorii nu sunt enumerați în funcție de clasament

Top 10 opere de artă prezentate la Renovators 2021

Pe parcursul ultimelor luni, mii de opere de artă din întreaga lume au fost înscrise la OPPO Renovators 2021, abordând subiecte precum tehnologia, umanitatea, protecția mediului, biologia, istoria, interacțiunea socială și tendințele actuale, folosind în același timp mediul digital, experiențe interactive, instalații scenice, accesorii smart, modele biologice etc. Prin lucrările lor, tinerii talentați și-au prezentat viziunile variate asupra unei game largi de subiecte, reflectând legătura dintre oameni, tehnologie și natură și modul prin care acestea pot fi îmbunătățite prin tehnologie și artă pentru a crea un viitor mai bun pentru noi toți.

În lucrarea artiștilor Hengyue Zhao și Chengxiu Yin’s – Planeta: percepția naturii în lumină înscrisă la categoriea ART TECH, cei doi explorează modul prin care putem înțelege natura prin observarea proceselor insesizabile pe care noi, ca oameni, le trecem cu vederea în fiecare zi. Lucrarea Dream Catcher-O a lui Xinyin Zhao, înscrisă la categoria ART TOY prezintă visătorii ca o lumină strălucitoare în lumea care își propune să-și protejeze visele și să lupte pentru atingerea lor.

Planeta: percepția luminii în natură de Hengyue Zhao și Chengxiu Yin’s

DreamCatcher-O de Xinyin Zhao

Expoziția OPPO Renovators din cadrul festivalului London Design propulsează tinerii artiștipe scena mondială

Ca parte a proiectului Renovators 2021, OPPO a expus câteva lucrări remarcabile la cel de-al 19-lea festival London Design, pentru a oferi o expunere globală a tinerilor artiști. Printre lucrările expuse se numără Sunetele naturii de Yuxian Qin, care crează o legătură între sunete și imagini oferind șansa participanților să își creeze propriul mediu vizual alcătuit din sunetele naturii, crescând, pe parcursul acestui proces, și nivelul de conștientizare asupra importanței protecției mediului. Lucrarea Renașterea de Diszy Lee prezintă explorarea ruinelor civilizațiilor de pe planete extraterestre. Această lucrare prezintă povestea vieții, a morții dar și a supraviețuirii, mesajul final fiind faptul că Pământul este încă singura speranță pentru supraviețuirea speciei noastre. Lucrarea #3.0 distorsionează formele florilor și a oamenilor arătând o perspectivă a inteligenței artificial adupra definirea noilor specii care s-ar putea dezvolta în viitor.

Alte lucrări precum În oraș cu vârstinicii, Răgetul Mării – Experiență senzorială pe mare, Încă trebuie să mă ghemuiesc pentru a găsi lumina, Galapagos Artificial, Noul Concept al scannerului de Acid Nucleic și Fațada Neînțelegerii sunt expuse în cadrul festivalului London Design în perioada 18-26 septembrie la Londra. Acesta este doar primul pas în prezentarea operelor de artă publicului larg având în vedere că ele vor fi expuse și în cadrul evenimentelor internaționale precum Dubai Design Festival, dar și cele organizate de OPPO, precum OPPO INNO Day. Compania se va asigura că artiștii din proiectul Renovators 2021, vor avea posibilitatea de a-și urma visurile creative și de a prezenta viziunea generației tinere.

Despre OPPO

OPPO este unul din liderii mondiali în domeniul dispozitivelor inteligente. Încă de la lansarea primului telefon în 2008, OPPO și-a urmărit obiectivul de a crea tehnologii cu trup și suflet/personalitate. Dispozitivele OPPO reprezintă sinergia perfectă între tehnologiile de top cu funcții intuitive și un design uimitor. Astăzi, OPPO este prezent în peste 40 de țări și regiuni, având 6 institute de cercetare, 5 centre R&D la nivel global și un centru internațional de design la Londra. OPPO este dedicat dezvoltării standardelor globale 5G fiind totodată și prima companie care a comercializat smartphone-uri 5G pe piata din Europa. Compania colaborează cu peste 50 de operatori de telefonie mobilă din toata lumea pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor 5G la nivel internațional.

Descoperă mai multe despre realizările OPPO și viziunea 5G:

https://www.oppo.com/en/discover/technology/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *