ATEN: Spatiile pentru intalniri stimuleaza digitalizarea in domeniul sanatatii

Spatiile dedicate pentru efectuarea de apeluri video imbunatatesc actul medical si nivelul de colaborare.

Spatiile pentru intalniri permit o colaborare eficienta si o ingrijire mai buna a pacientilor in institutiile medicale, in moduri pe care o simpla camera web nu le ofera. Domeniul sanatatii trece prin digitalizare, exact la fel ca multe alte industrii si arii de activitate, iar in centrul digitalizarii sanatatii se afla adoptarea pe scara larga a solutiilor de videoconferinta. Ele completeaza vizitele pacientilor si pe cele la domiciliul acestora, permitandu-le angajatilor sa verifice starea lor virtual. Pe langa organizarea vizitelor virtuale, un rol important il joaca spatiile dedicate pentru intalniri, de pe urma carora beneficiaza in diferite moduri atat medicii, cat si pacientii.

Beneficiile consultatiilor medicale online

Consultatiile medicale online ofera o multitudine de beneficii – atat pacientilor, cat si medicilor:

  • Acestea le permit pacientilor sa apeleze la servicii medicale fara o programare prealabila si fara a se deplasa la spital, unde trebuie sa astepte in sala de asteptare.
  • Ofera o modalitate prin care pacientii pot fi mai deschisifata de medici, in conditiile in care unele persoane considera intalnirile fata in fata dificile.
  • Faciliteaza o cale prin care medicii si alti angajati din domeniul sanatatii pot deservi un numar mai mare de pacienti si pot oferi ingrijire mai repede decat ar face-o prin intermediul intalnirilor fizice.
  • Inlatura barierele geografice, facand posibile intalnirile cu pacienti care se afla chiar si pe un alt continent.

Beneficiile spatiilor pentru intalniri in institutiile medicale

Angajatii din domeniul sanatatii au fost nevoiti sa se adapteze noului model, bazat pe apeluri video si servicii medicale la distanta – complet diferit de modul obisnuit de functionare. In tot acest timp, conform unui studiu McKinsey, furnizarea de servicii medicale la distanta a castigat in popularitate si tot mai multi pacienti au furnizat un feedback pozitiv, ceea ce inseamna ca aceasta abordare ar putea continua sa fie folosita si dupa depasirea pandemiei. O modalitate de simplificare a sarcinii medicilor si asistentelor medicale care discuta virtual cu pacientii, dar si de asigurare a unui spatiu dedicat pentru acestia, este instalarea de spatii pentru intalniri in clinici si spitale. Acestea asigura un cadru care garanteaza confidentialitatea, alaturi de intreaga echipare tehnica necesara consultatiilor.

”In primul rand, o conexiune stabila si sigura intre partile participante este esentiala pentru siguranta si increderea necesara intre medic si pacient. Exista diferite tipuri de spatii pentru intalniri, care asigura o gama larga de beneficii angajatilor din domeniul sanatatii, indiferent de specializarea acestora, dar mai ales atentie fata de pacient si nevoile pe care le au in aceste circumstante. Solutiile noastre au in vedere aceste aspecte cu atat mai mult cu cat actul medical necesita multa atentie si dedicare din partea celor implicati. Cu ajutorul solutiilor noastre vor putea avea parte de o experienta sigura si confidentiala in spatiile special amenajate pentru consultatii online”, a mentionat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Serviciile medicale la distanta continua sa castige popularitate, astfel ca institutiile din domeniul sanatatii sunt nevoite sa se adapteze si sa adopte solutii pregatite pentru viitor.

Un laptop si o camera web nu sunt suficiente pentru a sustine o zi intreaga de consultatii acordate pacientilor. Pentru o astfel de activitate, sunt necesare echipamente periferice adecvate, iar ATEN furnizeaza astfel de echipamente. Compania proiecteaza si produce echipament audio-video de calitate superioara, special conceput pentru spitale si clinici.

ATEN Seamless Presentation Switch a fost creat special pentru prezidarea unei sedinte la care participa mai multi medici sau asistente medicale. El ofera multi-streaming si vizualizare quad, alaturi de o functie de tabla digitala, camere de chat, suport audio, plus multe atele.

Echipamentul Seamless Presentation Switch with Quad View Multistreaming (VP2120) incorporeaza un switch video matrice, streaming audio-video, mixer audio si functii pentru colaborare – totul intr-un format compact.

ATEN Control System este un panou de control cu 12 butoane, cu ajutorul caruia utilizatorul poate gestiona dintr-un punct central totul: iluminat, sunet, afisare, aer confitionat si altele. In acest fel, controlarea spatiului pentru intalniri se poate realiza cu efort minim.

Spatiile pentru intalniri nu trebuie sa devina supraaglomerate cu dispozitive video si audio si cabluri care pot incetini activitatea dintr-un mediu in care timpul de reactie este atat de important precum cel al sanatatii. Nici nu este nevoie, multumita ATEN HDMI & VGA HDBaseT Transmitter, care faciliteaza conectivitatea pe distante mari. Dispozitivul poate fi montat pe perete si folosit pentru conexiuni video si audio, in timp ce ecranul (si echipamentul de receptie HDBaseT) sau switch-ul pentru prezentari video pot fi amplasate cat mai convenabil.

ATEN HDMI & VGA HDBaseT Transmitter with EU Wall Plate / PoH (4K@100m) (HDBaseT Class A) (VE2812AEUT) este o solutie cu montare pe perete pentru transmiterea semnalelor VGA (cu continut audio) si HDMI pe distante de pana la 100m, prin intermediul unui singur cablu Cat 5e/6/6a.

Tranzitia de la intalnirile fizice cu pacientii si vizitele la domiciliu la consultatii online nu trebuie sa fie dificila, iar multumita echipamentelor adecvate poate fi chiar deosebit de simpla. Pe langa eliminarea problemelor de instalare, produsele ATEN garanteaza securitatea conversatiilor, si ofera solutii complexe, care imbunatatesc experienta pacientilor.

Solutii ATEN pentru domeniul sanatatii

ATEN este companie specializata in crearea de solutii variate si securizate pentru digitalizarea operatiilor din domeniul sanatatii, cu indeplinirea tuturor cerintelor departamentelor de IT, ale practicienilor si pacientilor. Printre acestea, se numara:

  • Fluxuri video rapide, stabile si fara intreruperi, cu posibilitatea de control si comutare in timp real, fara intarzieri;
  • Interoperabilitatea cu echipamente de imagistica si EKG, scanere RMN si tomograf, sisteme de monitorizare la distanta, sisteme avansate de planifica (APS), jurnale medicale electronice (EMR) si altele;
  • Cele mai bune rezolutii, calitate si acuratete de inalta precizie, pana la 4K @60Hz (4:4:4), HDR si imagistica monocrom.

Pentru a afla mai multe despre solutiile hardware de distributie a semnalelor in domeniul medical, luati legatura cu un expert ATEN.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *