OnePlus adaugă modul foto XPan Mode seriei OnePlus 9, în parteneriat cu Hasselblad

17 septembrie 2021: Brandul global de tehnologie OnePlus lansează noul mod XPan pe cele mai noi flagship-uri: OnePlus 9 și 9 Pro. Co-dezvoltat cu partenerul său strategic Hasselblad, XPan Mode le permite utilizatorilor să sheruiască povești vizuale creative, aducând experiența clasică a camerei Hasselblad XPan pe un smartphone.

Modul XPan disponibil pe Hasselblad Camera for Mobile a fost creat pentru a reproduce experiența utilizării camerei XPan de la Hasselblad, care a oferit avantaje precum formatul de 35 mm, împreună cu posibilitatea de a comuta rapid la format de tip panoramă fără a fi nevoie de schimbarea filmului. Fotografiile făcute cu modul XPan au un câmp vizual unic și oferă noi perspective și moduri de a spune povești cu ajutorul fotografiilor.

XPan_Color_04

Hsiaohua Cheng, șefă a diviziei foto a OnePlus, a declarat: “Utilizarea modului XPan pe OnePlus 9 și 9 Pro le va permite utilizatorilor noștri să vadă lumea din jurul lor printr-un obiectiv unic și suntem foarte curioși să vedem cum acest format va fi utilizat de utilizatorii și de fotografii din întreaga lume.”

Bronius Rudnickas, Hasselblad Global Marketing Manager, a declarat: “Hasselblad XPan este un produs revoluționar care a creat o nouă eră a fotografiei. Nu numai că avea avantajul celor 135 de cadre, dar oferea trecerea la un format wide, fără a fi nevoie de schimbarea filmului. A fost unul dintre primele produse cu o cameră dual-frame de 35 mm. Acum, printr-un efort comun al echipelor de cercetare-dezvoltare ale ambelor branduri, am reușit să aducem acest stil de imagine unic și experiența de operare a Hasselblad XPan către mai mulți consumatori.”

XPan_Color_03

Printre funcționalitățile noi ale modului XPan se numără:

Două distanțe focale care reproduc experiența a două obiective clasice de pe Hasselblad XPan

Cele două distanțe focale de 30 mm și 45 mm amintesc de două obiective clasice ale camerei originale Hasselblad XPan. Entuziaștii vor avea posibilitatea de a realiza imagini panoramice cu previzualizare direct din vizor pe aplicația camerei OnePlus, aducând perspectiva unică a camerei XPan pe un mediu mai accesibil – cel al smartphone-ului.

Raport al imaginilor de 65:24

Fotografiile realizate cu XPan Mode au un raport de 65:24, la fel ca în cazul camerei originale Hasselblad XPan. Imaginile realizate în XPan Mode de pe smartphone-urile OnePlus 9 și 9 Pro sunt crop-uite de pe camera principală de 48MP și camera ultra-wide de 50MP. Rezultatul este o imagine de rezoluție înaltă, de peste 20MP. Imaginile XPan au o rezoluție 7552 × 2798 la 30 mm și o rezoluție 7872 × 2916 la 45 mm.

XPan_BW_01 (1)

Colorizare bazată pe filmul clasic alb-negru

OnePlus a colaborat cu Hasselblad pentru a obține două profiluri de simulare a filmului pentru XPan Mode: un mod color și unul alb-negru unic. XPan Mode de pe seria OnePlus 9 pornește în alb-negru, pentru a oferi senzația unui film clasic alb-negru utilizat de camerele XPan. Modul alb-negru spune poveștile într-un stil diferit – fie că este vorba de portrete, fotografie de stradă sau arhitectură. Modul cu culoare a fost de asemenea optimizat împreună cu Hasselblad, pentru a obține un profil de culoare bogat și realist. Utilizatorii pot comuta între culoare și alb-negru în funcție de preferințe.

XPan_Color_02

Omagiu adus ritualului de developare a filmului

În XPan Mode, odată apăsat declanșatorul, imaginea va fi prezentată pe ecranul telefonului mai întâi ca un film negativ care se developează. Acest efect amintește de camera de film tradițională și aduce un omagiu ritualului dezvoltării filmului.

Mai multe informații sunt disponibile la www.oneplus.com/event/xpan-mode.

Despre Hasselblad

Hasselblad a fost fondat în 1941 și este unul dintre principalii producători de camere digitale și obiective de format mediu. Fidele moștenirii sale scandinave, camerele Hasselblad sunt renumite pentru designul lor ergonomic, calitatea imaginii fără compromisuri și performanțele extrem de ridicate. Timp de peste o jumătate de secol, camerele Hasselblad au surprins unele dintre cele mai legendare imagini ale lumii – inclusiv prima aselenizare – și au ajutat la modelarea modului în care privim lumea prin arta fotografică autentică. Fiind folosit de NASA și de unii dintre cei mai mari fotografi din lume, Hasselblad continuă să dezvolte produse care să permită tuturor tipurilor de creativi să-și exprime viziunea artistică.

Sistemele de camere H și X ale Hasselblad și gama lor de obiective de format mediu îmbină tehnologia inovatoare cu mecanica precisă, oferind experiențe foto excepționale pentru orice tip de fotograf. Sistemul profesionist H, cu cea mai recentă gamă de H6D-50c, H6D-100c și H6D-400c multi-shot, oferă o calitate și o rezoluție a imaginii cu soluții de 50, 100 și 400 megapixeli. Sistemul mai portabil X permite cu ușurință aducerea fotografiilor în format mediu în afara studioului, cu opțiuni care includ prima cameră digitală compactă de format mediu mirrorless din lume – X1D-50c – urmată de a doua generație X1D II 50C. Combinând spatele digital CFV II 50C și corpul camerei 907X, istoria fotografică a lui Hasselblad este una conectată, aducând sistemele X, H și V împreună într-un pachet portabil, elegant.

Cu sediul central în Göteborg, Suedia, Hasselblad este un brand global cu birouri în New York, Londra, Tokyo, Paris, Copenhaga, Hamburg și Shenzhen, cu distribuitori în toată lumea.

Despre OnePlus

OnePlus este o companie globală de tehnologie mobilă care forțează conceptele convenționale de tehnologie. Creat în jurul mantrei „Never Settle”, OnePlus creează dispozitive proiectate într-un mod deosebit, cu o construcție premium și hardware performant. OnePlus prosperă prin cultivarea unor legături puternice și prin creșterea împreună cu comunitatea sa de utilizatori și fani.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați OnePlus.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *