Cu ATEN OnAir Lite puternicele dispozitive

ATEN UC3022 sunt deosebit de usor de folosit

ATEN International, lider mondial in solutii de conectivitate AV/IT si sisteme complete de administrare, a creat pentru mixarea si captura a doua surse HDMI dispozitivul compact UC3022, a carui usurinta in utilizare se datoreaza in mare parte aplicatiei de control care il insoteste – ATEN OnAir Lite.

Datorita imbunatatirii performantelor dispozitivelor mobile, inmultirii retelelor wireless si schimbarii generatiilor de utilizatori, platformele video online au crescut de-a lungul ultimilor ani semnificativ in popularitate. Prin urmare, a crescut si volumul de continut video generat de utilizatori. ”Vlogingul se bucura la ora actuala de o popularitate remarcabila si, de aceea, nu este de mirare ca vlogerii depun tot mai multe eforturi pentru a produce materiale de calitate din ce in ce mai buna, unele dintre ele putand fi cu usurinta incadrate in categoria celor realizate de profesionisti. Eforturile lor nu necesita insa numai creativitate, ci si echipamente adecvate, care pot fi dificil de instalat, configurat si operat. De aceea, ATEN propune ca solutie la indemana dispozitivul de captura USB-C UC3022, precum si aplicatia potrivita care sa faca producerea de continut live mult mai usor de utilizat, dar de calitate cat mai buna”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN Romania.

Pe langa formatul compact pentru functiile multiple pe care le incorporeaza – captura video duala, switch video, mixer audio si control wireless prin Bluetooth – ATEN UC3022 mai este caracterizat si de usurinta remarcabila in utilizare. Aceasta este data de aplicatia de control care il insoteste – ATEN OnAir Lite. Compatibila atat cu dispozitive iOS, cat si cu modele Android, aplicatia pune utilizatorului la dispozitie un adevarat studio de productie video, pentru a carui operare nu are nevoie de ajutorul altor persoane. Pe langa operatiuni de baza, precum taiere sau redimensionare, ea permite controlul de la distanta, editarea imaginilor in timp real si schimbarea fundalului prin combinarea a doua imagini (chroma keying). De asemenea, sunt posibile comutarea si mixarea continutului video si audio, ajustarea setarilor si efectelor, precum si salvarea a pana la opt scene prestabilite, ce pot fi apoi interschimbate rapid. Schimbarea sursei video poate fi realizata si in mod automat, folosind functia Auto Switch, care selecteaza pentru redare intrarea HDMI unde este detectata prezenta de continut audio. In acelasi timp, sunt posibile realizarea de materiale Picture-in-Picture (PiP) sau Picture-by-Picture (PbP).

Functia Remote Deck cu care este prevazuta ATEN OnAir Lite ofera si mai mult control utilizatorului, permitandu-i acestuia sa configureze pana la 18 butoane software, ca scurtaturi pentru declansarea instantanee a unor actiuni la nivelul aplicatiilor, al software-ului utilizat pentru streaming sau al unor platforme precum OBS studio, YouTube si Twitch. Astfel, toate comenzile utilizate frecvent pot fi declansate cu o singura atingere de buton, fara a fi necesara memorarea unor combinatii de taste. Si, la fel de util este faptul ca utilizatorului nu este „legat” de echipament, controlul acestuia prin OnAir Lite fiind posibil de la distanta, prin Bluetooth. In plus, aplicatia este constant actualizata si imbunatatita, prin adaugarea de functii noi, precum scurtaturi pentru conversatii, animatii si efecte audio – toate cu scopul de a fluidiza procesele de productie.

Faptul ca UC3022 este un echipament reusit nu mai reprezinta o noutate, bucurandu-se deja de aprecierea mai multor specialisti in domeniu, insa aplicatia OnAir Lite creata de ATEN pentru el il transforma intr-un produs desavarsit. Practic, aceasta ii permite oricarui utilizator sa creeze continut de cea mai buna calitate, la nivel profesional – totul cu efort minim.

Despre ATEN

Infiintata  in anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT si solutii de administrare. Incluzand solutii KVM, solutii A/V profesionale si solutii inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conecteaza, administreaza si optimizeaza echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educatie, media si transporturi. ATEN detine peste 570 de brevete inregistrate la nivel international si o echipa de cercetare ce asigura un flux constant de solutii inovatoare, de unde rezulta un portofoliu cuprinzator de produse disponibile la nivel mondial.

Avand sediul in Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins si are astazi subsidiare in China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India si Romania – cu centre de cercetare in Taiwan, China si Canada.

Pentru mai multe informatii despre ATEN, vizitati www.aten.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *