Seria Samsung Galaxy S21 5G este disponibilă în România începând de astăzi

Cea mai nouă serie S de la Samsung, care oferă cea mai bună performanță Galaxy pe un smartphone, este disponibilă în România începând cu 29 ianuarie

București, 29 ianuarie 2021 – Samsung Electronics anunță disponibilitatea comercială a noii serii de telefoane Galaxy S21, începând de astăzi. Seria Galaxy S21 include trei telefoane: Galaxy S21 5G, Galaxy S21+ 5G și Galaxy S21 Ultra 5G.

Întrucât tehnologia a devenit indispensabilă pentru noi toți în ultima perioadă, credem că lansarea seriei Galaxy S21 vine la momentul potrivit. Seria Galaxy S21 este rezultatul angajamentului Samsung pentru inovații semnificative, care le fac viața oamenilor mai ușoară. Telefoanele oferă o experiență mobilă completă, datorită design-ului inovator, celui mai bun display creat de Samsung până acum, celui mai avansat sistem de camere foto si celui mai recent procesor Exynos”, declară Tiberiu Dobre, Head of IM Division, Samsung România & Bulgaria.

Seria Galaxy S21 introduce un design nou, iconic, al camerei, Contour Cut, care se încadrează perfect în cadrul metalic al telefoanelor. Telefoanele sunt echipate cu un display AMOLED 2X Infinity-O dinamic inteligent, cu o rată de reîmprospătare adaptabilă de 120Hz, care variază în funcție de conținutul vizualizat.

Telefoanele din noua serie vin cu cel mai avansat sistem de camere de pe un telefon din seria S, care permite utilizatorilor să realizeze fotografii excelente, indiferent de condiții. Funcții consacrate de pe generațiile anterioare au fost îmbunătățite: Night Mode, modul Portrait, Single Take, Space Zoom; dar apar, de asemenea, și o serie de funcții noi: Director View, Vlogger View.

În România, telefoanele din seria Galaxy S21 vor fi disponibile pe site-ul oficial Samsung și în magazinele partenerilor selectați începând cu data de 29 ianuarie 2021, în culorile Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom Pink și Phantom White pentru Galaxy S21 5G, Phantom Violet, Phantom Silver și Phantom Black pentru Galaxy S21+ 5G și Phantom Silver și Phantom Black pentru Galaxy S21 Ultra 5G.

Pentru mai multe detalii despre seria Galaxy S21 accesați: https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-s21-5g/ și https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-s21-ultra-5g/.

RAZER PREZINTĂ TEHNOLOGIA HYPERPOLLING CARE STĂ LA BAZA CELUI MAI RAPID MOUSE DE GAMING DIN LUME

Noul  Razer Viper 8KHz este primul mouse de sporturi electronice care se poate lăuda cu un  polling rate real de 8000Hz

Razer™, cel mai popular brand de lifestyle pentru gameri la nivel mondial, a anunțat noua tehnologie proprietară,  Razer™ HyperPolling Technology, care debutează în noul mouse Razer Viper 8KHz, primul mouse de gaming conceput pentru sporturile electronice cu un polling rate real de 8000Hz. Tehnologia Razer HyperPolling depășește polling rate-ul standard al industriei de gaming de 1000Hz, oferind 8000Hz și anunțând astfel o nouă era în lumea perifericelor de gaming atât ca viteză de răspuns, cât și ca fiabilitate.

În prezent, majoritatea mouse-urilor de gaming oferă un polling rate de până la 1000Hz. Deși majoritatea producătorilor au încercat să îmbunătățească acuratețea și viteza de răspuns a mouse-urilor din portofoliu, prea puțină atenție i-a fost acordată frecvenței cu care datele despre acționarea butoanelor și despre poziția dispozitivului sunt transmise către PC. Odată cu răspândirea sistemelor de gaming performate și a monitoarelor cu rată de refresh crescută, polling rate-ul îmbunătățit poate elimina problema agasantă a sacadărilor de scurtă durată (micro-stutters). Astfel se îmbunătățește experiența de joc, dar și performanța în special când diferența dintre victorie și înfrângere depinde de o fracțiune de secundă.

“Latența este o parte importantă când vine vorba de gameplay, afectând în mod semnificativ experiența de joc și totuși este unul dintre aspectele neglijate de multe printre companiile care se concentrează pe îmbunătățirea DPI. Spre deosebite de viteza exprimată prin DPI, latența scăzută oferă avantaje nu doar jucătorilor profesioniști, dar și celor ocazionali, reducând timpul de reacție cu milisecunde prețioase,” a declarat Alvin Cheung, Senior Vice President al diviziei de periferice din cadrul Razer. “Pe durata sesiunilor de testare și dezvoltare la care au participat un număr mare de jucători profesioniști, dar și entuziaști, majoritatea au raportat o experiență mai lină și mai rapidă în cazul folosirii tehnologiei Razer HyperPolling, pe care se bazează noul mouse de gaming dedicat sporturilor electronice, Viper 8KHz.”

De cel puțin 8x mai rapid – știința din spatele vitezei

Polling rate (rata de eșantionare) este frecvența cu care dispozitivul transmite date către PC, standardul industriei fiind de până la 1000Hz (de 1000 de ori pe secundă). Tehnologia Razer HyperPolling folosește un controller USB cu performanțe superioare pentru a depăși acest standard, atingând un polling rate real de 8000Hz. Această caracteristică îi permite mouse-ului Viper 8KHz să trimită de până la opt ori mai multe date pe secundă, reducând efectiv input delay-ul de la 1ms la o optime de milisecundă.

Razer HyperPolling Technology poate transmite date mai actuale de care pot beneficia monitoarele cu o rată de refresh mai mare. Drept urmare, întârzierea dintre ultima transmisie a mouse-ului și următorul cadru afișat pe monitor este mult mai mică în comparație cu cea a unui polling rate de 1000Hz, acest lucru rezultând într-o experiență mai lină, iar poziția afișată a cursorului este una mult mai precisă.

Polling rate-ul mai ridicat poate reduce întârzierea afișării, minimizând efectul de micro-stutter și schimbările bruște de poziție a cursorului. Astfel, jucătorii pot beneficia de o acuratețe mai mare și de o mișcare mai lină a cursorului pe ecran. Tehnologia Razer HyperPolling nu oferă doar cea mai bună latență la click, ci și o varianță redusă la minimum a răspunsului de la un click la altul. Astfel, Razer HyperPolling este o tehnologie superioară altor tehnologii de top de pe piață.

„Această tehnologie este perfectă pentru jocuri care necesită o înaltă precizie și responsivitate, precum CS:GO,” a declarat Tarik “tarik” Celik, starul de CS:GO al echipei Evil Geniuses. Nikolay “Nikobaby” Nikolov, membru al echipei Alliance de Dota2 este de aceeași părere, spunând “îmi pot da seama imediat de diferența dintre 1000Hz și 8000Hz.”

Fii mai rapid decât competiția cu Viper 8KHz

Viper 8KHz este primul produs Razer ce dispune de tehnologia Razer HyperPolling, ce înglobează 3 inovații cheie într-un singur dispozitiv pentru a crea cel mai rapid mouse de gaming competitiv din lume. Switch-urile optice din cea de-a doua generație,  senzorul optic Razer Focus+ și tehnologia Razer HyperPolling, oferă împreună un mouse de gaming cu o viteză, precizie și responsivitate de neegalat.

Cea de-a doua generație Razer Optical Mouse Switches a fost îmbunătățită pentru a oferi un feedback tactil mai pronunțat, fiecare click auzindu-se și simțindu-se acum mai satisfăcător. Prin eliminarea întârzierii de debounce utilizată în switch-urile mecanice tradiționale, switch-urile optice transmit acționarea butoanelor cu viteza luminii, iar tehnologia HyperPolling oferă cea mai mică latență până la afișare, ajutând gamerii să obțină timpi de reacție comparabili cu cei ai jucătorilor profesioniști. Extrem de rapide și durabile, switch-urile optice Razer din cea de-a doua generație sunt construite pentru a rezista la cel puțin 70 de milioane de apăsări.

Senzorul optic Razer Focus+ are cea mai mare acuratețe a rezoluției din industrie, cu o valoare de 99.6%, astfel încât chiar și cele mai mici mișcări sunt urmărite așa cum trebuie. Utilizând funcțiile inteligente ale senzorului împreună cu tehnologia Razer HyperPolling, jucătorii se vor bucura de o mișcare extrem de lină și lipsită de stutter a cursorului, ceea ce le va oferi un nivel înalt de precizie, ce poate duce la acel headshot decisiv în câștigarea meciului.

Performanță de top și în cele mai mici detalii.

Performanțele și tehnologia de top au fost înglobate într-o carcasă solidă, ambidextră, cu o greutate de doar 71 de grame. Noul mouse Viper 8KHz dispune de patine din 100% PTFE pentru o mișcare lină, și beneficiază de cablul Razer SpeedFlex ce permite realizarea de mișcări largi fără teama de agățare în marginea biroului.

Prin intermediul Razer Synapse 3, jucătorii pot personaliza funcțiile celor opt butoane programabile, pot crea funcții macro sau secundare și pot salva configurațiile profilurilor în memoria internă avansată a lui Viper 8KHz. Având o capacitate internă de stocare de până la cinci profiluri, utilizatorii pot beneficia de acces instantaneu la propriile configurații oriunde s-ar afla.

Un upgrade major față de predecesorul său, noul Viper 8KHz încorporează majoritatea inovațiilor tehnologice dezvoltate de Razer pentru a atinge un nivel de performanță nemaiîntâlnit.

DESPRE VIPER 8KHz

  • Polling rate real de 8000Hz (0.125ms)
  • Senzor optic Focus+ cu 20.000 DPI real
  • De până la 650 țoli pe secundă (IPS) / accelerare 50 G / cea mai bună acuratețe din industrie de 99.6%
  • Switch-uri optice Razer™, generația a doua, certificate pentru până la 70 de milioane de acționări
  • Design ambidextru cu prize laterale de cauciuc deosebit de fiabile
  • Patine 100% PTFE
  • Rotiță de scroll concepută special pentru gaming
  • Ajustarea senzitivității în timp real (Pași impliciți: 400/800/1600/2400/3200)
  • Stocare hibridă: Cloud și memorie încorporată (4+1 profiluri)
  • Personaliare prin sistemul de iluminare Razer Chroma™ RGB cu 16,8 milioane de opțiuni de culoare
  • 7+1 butoane programabile
  • Opțiuni avansate de ajustare a distanțelor Lift-off/Landing
  • Compatibil Razer Synapse 3
  • Cablu Speedflex de 1,8m
  • Dimensiuni: 126.73 mm (Lungime) X 57.6 mm (lățime) X 37.81 mm (Înălțime)
  • Greutate aproximativă: 71 g (fără cablu)

Pentru mai multe informații vizitați acest link.

PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

89,99 Euro
Disponibil acum pe Razer.com și în oferta partenerilor retail autorizați

IMAGINI DE PRODUS

Kit de presă Razer Viper 8KHz LINK.

DESPRE RAZER

Razer™ este cel mai popular brand de lifestyle dedicat gamerilor la nivel mondial.

Sigla care reprezintă șarpele cu trei capete este unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri în lumea jocurilor video și a comunităților de sporturi electronice.

Cu o bază de fani care se întinde toate continentele, compania a proiectat și a construit cel mai mare ecosistem centrat pe nevoile gamerilor, care include pe lângă accesorii hardware și aplicații software, respectiv servicii dedicate.

Gama hardware produsă de Razer și premiată de cele mai populare publicații de specialitate, include periferice de gaming deosebit de performante și laptopurile de gaming Blade.

Platforma software dezvoltată de Razer și folosită de peste 70 de milioane de utilizatori, include Razer Synapse (o platformă de tipul Internet of Things), Razer Chroma (un sistem proprietar de iluminare RGB) și Razer Cortex (un sistem pentru optimizarea jocurilor video).

Serviciile oferite de Razer includ Razer Gold, unul dintre cele mai mari servicii de credit virtual din lume adresate jucătorilor și Razer Fintech, unul dintre cele mai mari servicii de plăți digitale de tip online-to-offline din Asia de Sud-Est.

Fondat în 2005 și având două sedii, unul la Irvine și al doilea în Singapore, Razer are șaptesprezece birouri în toată lumea și este recunoscut ca lider în cadrul brandurilor dedicate gamerilor în SUA, Europa și China. Razer este listată la Bursa din Hong Kong (Cod: 1337).

GEFCO primește ratingul CDP B pentru acțiuni eficiente împotriva schimbărilor climatice

GEFCO, expert global în lanțul de aprovizionare multimodal și cel mai important furnizor de logistică auto din Europa, și-a păstrat ratingul CDP B (Carbon Disclosure Project) în anul 2020, confirmând angajamentul continuu al Grupului față de acțiunile climatice.

Începând din 2019, GEFCO a răspuns cu mult entuziasm la chestionarul CDP, care adună informații despre performanțele companiilor lor în domeniul acțiunilor climatice, inclusiv guvernanța și politica, managementul riscurilor și oportunităților, obiectivele și strategia de mediu și analiza scenariilor. GEFCO a înregistrat progrese în mai multe dintre cele 14 categorii ale CDP și a obținut un scor peste media industriei.

În special, GEFCO a avansat în categoria strategie în afaceri, rezultat la care a contribuit și lansarea noului departament Operations Excellence and Sustainability (OES) în 2020. Au fost, de asemenea, recunoscute eforturile tangibile ale grupului privind inițiativele de reducere a emisiilor prin angajamentul său de rămâne sub limita CO2 de 2%. Aceste inițiative includ testarea camioanelor alimentate cu gaze naturale în mai multe țări europene și utilizarea mega camioanelor în Spania pentru încărcări mai mari și eficiență mai mare. Mai mult, GEFCO a căpătat experiență în gestionarea emisiilor din lanțul valoric, lucrând proactiv cu furnizorii săi pentru a-și reduce impactul asupra mediului. De asemenea, compania și-a îmbunătățit publicarea riscurilor și a guvernanței.

„Este extrem de motivant să fim recunoscuți pentru progresul nostru în mai multe categorii cheie și să primim informații despre zonele în care ne putem consolida angajamentele”, a comentat Anne-Brigitte Spitzbarth, vicepreședinte Operations Excellence and Sustainability (OES). „De asemenea, l-am recrutat pe Aldo Diaz-Sanchez, un expert în strategia carbonului, pentru a ne ajuta să definim și să accelerăm o strategie robustă de reducere a emisiilor de carbon începând cu anul 2021. Participarea noastră continuă la sistemul de reducere a carbonului (CDP) ne oferă o oportunitate extraordinară de a învăța, de a avea referințe și de a identifica domeniile în care putem face diferența pentru angajații, partenerii și clienții noștri, în călătoria noastră care implică o atenție deosebită pentru mediu.”

DESPRE GEFCO

GEFCO este un expert global în lanțul de aprovizionare multimodal și un furnizor de frunte de logistică auto în Europa. Cu peste 70 de ani de experiență în gestionarea lanțurilor de aprovizionare complexe, GEFCO inventează soluții inteligente, agile și durabile pentru a satisface nevoile partenerilor săi într-o gamă largă de industrii. Rețeaua mondială GEFCO se întinde pe cinci continente, cu 15.000 de angajați în 47 de țări. În 2019, Grupul a generat venituri de 4,7 miliarde EUR.

Portofoliul Nokian Tyres se extinde: Noile anvelope NOKIAN HAKKAPELIITTA® 10 duc siguranța la nivelul următor

Gama de anvelope NOKIAN HAKKAPELIITTA 10, lansată oficial în cadrul unui eveniment online ce a avut loc ieri, 27 ianuarie, oferă aderență maximă în timpul iernii, confort sporit la condus, fiind în același timp prietenoasă cu mediul. Noile anvelope Nokian Hakkapeliitta 10 sunt destinate autoturismelor, în timp ce Nokian Hakkapeliitta 10 SUV sunt special concepute pentru vehiculele utilitar-sportive și crossover. Noua gamă de produse include și anvelopele Nokian Hakkapeliitta 10 EV, o versiune dedicată vehiculelor electrice și hibride.

Noile anvelope de iarnă Nokian Hakkapeliitta 10 sunt concepute pentru a face față cu ușurință și fără a face rabat de la confort condițiilor meteorologice extreme. Aderența superioară pe timp de iarnă a noii game de anvelope este rezultatul soluției moderne de cramponare Nokian Tyres, testării riguroase și cercetării constante. Tehnologia unică Double Stud oferă siguranță maximă pe gheață și zăpadă, datorită țintelor centrale care îmbunătățesc accelerația și aderența la frânare, în timp ce țintele poziționate în zonele umerilor maximizează aderența în timpul virajelor și schimbărilor de bandă.

Cea mai importantă caracteristică în materie de siguranță a unei anvelope de iarnă cu ținte este performanța sa pe gheață. Schimbarea benzilor de rulare sau prezența într-o intersecție aglomerată, acoperită cu gheață, pot fi o provocare, iar poleiul poate fi la fel de periculos. Conform filosofiei noastre de dezvoltare a produselor, noile anvelope Nokian Hakkapeliitta 10 maximizează siguranța în toate condițiile de condus și oferă manevrabilitate de înaltă performanță și aderență fiabilă. Misiunea noastră este să oferim siguranță și predictibilitate în timpul condusului, indiferent de condițiile meteorologice din timpul iernii.”, declară Olli Seppälä, Head of R&D, Nokian Tyres.

Noua gamă de anvelope Nokian Hakkapeliitta 10 vine cu o selecție cuprinzătoare de peste 140 de produse. Acoperind dimensiuni între 36 și 56 cm, anvelopele Nokian Hakkapeliitta 10 corespund indicelui de viteză T, respectiv 190 km/h. Majoritatea produselor din gamă sunt marcate XL pentru cea mai mare capacitate de încărcare posibilă în acea dimensiune. Noua gamă Nokian Hakkapeliitta 10 va fi disponibilă pentru consumatori în toamna anului 2021, fiind destinată mai ales piețelor din țările nordice, Rusia și America de Nord.

Noua gamă Nokian Hakkapeliitta 10 este dezvoltată de cel mai nordic producător de anvelope din lume și inventatorul anvelopei de iarnă. Compania deține peste 100 de brevete de siguranță pe timp de iarnă și este lider mondial în domeniul siguranței și sustenabilității. Pentru Nokian Tyres, a oferi siguranță în timpul condusului înseamnă predictibilitate și o activitate responsabilă față de mediu și societate. Lansarea gamei de anvelope Nokian Hakkapeliitta 10 va consolida poziția Nokian Tyres ca lider de piață în țările nordice și Rusia și atinge obiectivele sale de dezvoltare din America de Nord.

Citiți prezentarea completă a produsului

Descărcați fotografii și videoclipuri

Nokian Hakkapeliitta 10 

Nokian Hakkapeliitta 10 SUV 

Nokian Hakkapeliitta 10 EV 

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru persoanele care apreciază siguranța și durabilitatea. Inspirați de moștenirea noastră scandinavă, fabricăm produse inovatoare pentru autoturisme, camioane si utilaje grele, pentru un condus fără griji în orice condiții. Lanțul nostru Vianor furnizează anvelope și service auto. În 2019, vânzările nete ale companiei au fost de 1,6 miliarde de euro și am avut aproximativ 4.700 de angajați. Nokian Tyres este listată la Nasdaq Helsinki. Mai multe informații: www.nokiantyres.com

Tech talk – funcții și servicii utile pe care le puteți folosi cu noul Galaxy S21

Seria Galaxy S21 este echipată cu inovații de ultimă generație, astfel încât utilizatorii să poată profita la maxim de fiecare moment și să aibă parte de o experiență mobilă completă.

În acest sens, aceștia pot accesa și o serie de funcții și servicii care le vor ușura munca, cum ar fi de exemplu: trimiterea de documente în siguranță, datorită Private Share, continuitatea între device-uri atunci când sunt folosite simultan, posibilitatea de Screen Sharing, precum și de alegerea unui fundal potrivit într-o conferință video, posibilitatea a controla dispozitivele din casă atunci când sunt în mașină, posibilitatea de a găsi un obiect pierdut cu ajutorul unui Smart Tag.

Despre toate acestea, detaliat, mai jos:

Galaxy SmartTag

Pentru a identifica rapid articolele preferate, Samsung și-a extins capacitățile SmartThings Find și a introdus Galaxy SmartTags. SmartTag-urile vă ajută să găsiți cu ușurință cheile, portofelul sau chiar animalul de companie, pe lângă dispozitivele Galaxy. Samsung SmartTags au un buton care poate fi personalizat pentru a fi un controler pentru dispozitivele inteligente din acasă.

Poate fi frustrant atunci când nu vă găsiți cheile sau portofelul. Cercetările arată că petrecem în medie mai mult de cinci minute pe zi căutând lucruri precum chei și portofele, iar două treimi dintre ele se găsesc în apropiere. Samsung a dezvoltat Galaxy SmartTags pentru a facilita găsirea lucrurilor importante din viața voastră. SmartTag-urile au fost proiectate pentru a fi atașate sau agățate de orice obiect, cum ar fi o geantă sau chei și funcționează 300 de zile cu o baterie înlocuibilă. SmartTag-urile sunt construite pe capacitatea puternică de detectare offline a SmartThings Find.

Mulți oameni și-au găsit dispozitivele Galaxy folosind tehnologia de căutare offline a SmartThings Find. Fără setări suplimentare, SmartTag-urile trimit automat un ID privat și un semnal Bluetooth Low Energy (BLE) pentru căutare offline, după 15 minute de la deconectare de la un dispozitiv mobil înregistrat. ID-ul privat criptat este conceput pentru a schimba ID-ul la fiecare 15 minute, astfel încât informațiile despre locația dispozitivului să nu fie expuse.

Când SmartTag trimite un semnal BLE, un dispozitiv Galaxy din apropiere va detecta semnalul și va actualiza locația SmartTag prin SmartThings Cloud.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=xRMIq44Seu8&feature=youtu.be

Wi-Fi 6E & Intelligent WIFI

Galaxy S21 Ultra este unul dintre primele smartphone-uri care suportă Wi-Fi 6E, pentru o conectivitate mai bună și mai rapidă.

Wi-Fi funcționează utilizând o bandă fără licență pe care oricine o poate folosi. Interferența dintre dispozitive este un factor cheie în determinarea performanței Wi-Fi. Este posibil ca majoritatea consumatorilor să fi experimentat o conexiune lentă sau o conexiune la internet care pică frecvent, în special în locurile cu mulți oameni, cum ar fi aeroporturile, chiar dacă în aceste locuri există numeroase antene Wi-Fi. Dacă vi se întâmplă acest lucru, degradarea experienței Wi-Fi se datorează interferenței.

Wi-Fi 6E utilizează frecvența existentă de 2,4 și 5GHz, precum și banda de 6GHz, care este o bandă mai nouă și mai largă, reducând interferențele. Întrucât WiFi 6E deține o bandă largă de frecvență mai mare și acceptă dispozitive cu cea mai recentă tehnologie, veți avea parte de viteze mult mai mari.

Galaxy S21 acceptă, de asemenea, Wi-Fi inteligent îmbunătățit, oferind o experiență excelentă de utilizare a internetului într-o varietate de situații.

Cererea de servicii bazate pe rețea în timp real, cum sunt, de exemplu, apelurile video, conferințe video și jocuri cloud pe dispozitive mobile continuă să crească. Wi-Fi-ul inteligent îmbunătățit utilizează algoritmi AI pentru a analiza și prezice datele aplicațiilor utilizate pe dispozitive și calitatea conexiunii Wi-Fi în timp real. Calitatea Wi-Fi este optimizată pentru performanță și pentru latențele reduse necesare pentru aplicații solicitante precum apeluri video, jocuri în cloud și streaming.

Disclaimer: Wi-Fi inteligent îmbunătățit este disponibil pe smartphone-urile și tabletele Galaxy cu suport One UI 3.1.

Mai multe detalii:

Private Share

Confidențialitatea datelor a fost dintotdeauna o prioritate pentru Samsung. De aceea, am introdus noi funcții de confidențialitate pe seria Galaxy S21, cum ar fi Private Share, care vă permite să partajați în siguranță date importante și personale.

Este important să putem partaja în siguranță conținut personal, precum fotografii de călătorie sau videoclipuri de familie, precum și documente comerciale confidențiale, de pe telefonul nostru. Cu Samsung Private Share pe Galaxy S21, puteți elimina în siguranță metadatele locației din fotografii înainte de a le distribui, precum și controla cine poate accesa conținutul trimis și cât timp este disponibil.

Cum funcționează: selectați fișierul pe care doriți să îl trimiteți, apoi desemnați persoana pe căreia doriți să îi trimiteți în Private Share. Private Share utilizează tehnologia de criptare bazată pe blockchain. Prin Private Share, conținutul este criptat înainte de livrare. Expeditorul poate controla accesul destinatarului prin crearea și partajarea unei chei pentru deblocarea accesului la conținut. Puteți partaja imagini, videoclipuri și audio de până la 20 MB. Odată ce destinatarul primește fișierul, acesta primește o notificare prin care este anunțat că i-a fost trimis ceva via Private Share.

Conținutul primit poate fi vizualizat numai în Private Share, deci nu poate fi salvat sau transferat extern. Puteți vedea istoricul transferurilor de conținut datorită tehnologiei blockchain. Private Share înregistrează când conținutul a fost primit și vizualizat. Expeditorul poate ști, de asemenea, când destinatarul l-a primit și când l-a deschis. De asemenea, puteți seta durata accesului la date; durata implicită este de două zile. Puteți seta durata de acces între un minut și 180 de zile.

În orice moment, puteți dezactiva accesul la conținutul partajat prin Private Share. Destinatarul va fi notificat de acest lucru. Dacă utilizați Private Share, puteți partaja în siguranță date sensibile sau importante.

Disclaimer: Private Share este instalat automat pe dispozitive cu suport One UI 3.1. Pentru alte smartphone-uri Galaxy enumerate mai jos, aplicația Private Share poate fi descărcată din Galaxy Store.
Galaxy S9
Galaxy S9+
Galaxy S10
Galaxy S10 5G
Galaxy S10 Lite
Galaxy S10+
Galaxy S10e
Galaxy S20
Galaxy S20 5G
Galaxy S20 FE
Galaxy S20 FE 5G
Galaxy S20+
Galaxy S20+ 5G
Galaxy S21
Galaxy S21+
Galaxy S21 Ultra
Galaxy Note 9
Galaxy Note 10
Galaxy Note 10 5G
Galaxy Note 10 Lite
Galaxy Note 10+
Galaxy Note 10+ 5G
Galaxy Note 20
Galaxy Note 20 5G
Galaxy Note 20 Ultra
Galaxy Note 20 Ultra 5G
Galaxy Fold
Galaxy Fold 5G
Galaxy Z Flip
Galaxy Z Flip 5G
Galaxy Z Fold 2 5G
Galaxy A30
Galaxy A30s
Galaxy A31
Galaxy A40
Galaxy A41
Galaxy A42
Galaxy A50
Galaxy A50
Galaxy A50s
Galaxy A51
Galaxy A51
Galaxy A51 5G
Galaxy A6(2018)
Galaxy A6+
Galaxy A60
Galaxy A7(2018)
Galaxy A70
Galaxy A70s
Galaxy A71
Galaxy A71 5G
Galaxy A8 Star
Galaxy A8 (2018)
Galaxy A80
Galaxy A8s
Galaxy A9 (2018)
Galaxy A90 5G
Galaxy J3 2018 (Galaxy J3 Top)
Galaxy J4
Galaxy J4+
Galaxy J6
Galaxy J6+
Galaxy J7 2018 (Galaxy J7 Top)
Galaxy J7 Duo
Galaxy J8
Galaxy Xcover 4s
Galaxy Xcover Field Pro
Galaxy Xcover Pro

Disclaimer: Tipuri de fișiere care pot fi partajate prin Private Share:

  • Audio: .mp3; .wav; .ogg; .m4a)
  • Image: .jpg, .jpeg; .png; .gif; .bmp; .webp)
  • Text: .txt
  • Video: .webm; .mp4; .3gp; .mkv)

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=rFxon0triBM&feature=youtu.be

Ecosistemul Galaxy

Samsung și-a luat angajamentul să ofere experiențe conectate între produsele sale, pentru a vă ajuta să faceți mai mult și pentru a vă face viața mai ușoară – să aruncăm o privire asupra modului în care Samsung face posibil acest lucru cu ecosistemul său Galaxy.

Acum, cu Galaxy Buds Pro, puteți comuta fără probleme între smartphone-ul Galaxy și tableta Galaxy. De exemplu, dacă doriți să treceți de la telefon la tabletă atunci când vizionați un film, puteți trece cu ușurință fără a fi nevoie să schimbați manual conexiunea Bluetooth. Dacă primiți un apel în timp ce urmăriți YouTube pe tableta Galaxy, Galaxy Buds Pro va comuta automat pe smartphone. Veți auzi tonul de apel pe Buds Pro și puteți răspunde apăsând o dată pe căști sau pe ecranul telefonului. Când închideți, conexiunea va reveni automat la tabletă, astfel încât să continuați vizionarea.

Disclaimer:

Continuitatea telefon-tabletă este acceptată pe Galaxy Buds Pro asociat cu smartphone-uri și tablete Galaxy care rulează One UI 3.1 sau o versiune ulterioară. Suportul pentru caracteristicile de continuitate va fi disponibil ulterior și pe Galaxy Buds + și Galaxy Buds Live.

Telefonul și tableta trebuie să fie conectate la același cont Samsung, iar funcția „Comutare automată la alte dispozitive” trebuie să fie activată pe ambele dispozitive. Distanța recomandată între dispozitive este de 2 metri. Suportul pentru continuitate poate varia între modelele de smartphone și aplicații. Performanța continuității poate varia în funcție de utilizare, mediul de rețea și distanță.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=Pt1elPzV6KQ&feature=youtu.be

Continuitate în apelurile video de grup

Participarea în cadrul apelurilor video, seminariilor web sau cursurilor online pe dispozitivele mobile poate fi deranjată de comutarea continuă a camerelor. Cu ajutorul funcției de continuitate a apelurilor video de grup, utilizatorii Galaxy pot schimba cu ușurință apelul între dispozitive pentru a se bucura de avantajele ecranelor mai mari sau pentru a reveni rapid la smartphone.

În cazul în care utilizatorul dorește să treacă de la un smartphone la o tabletă pentru a vizualiza un videoclip, spre exemplu, pe un ecran mai mare, acest lucru poate fi acum posibil sub o formă mult mai eficientă cu ajutorul noii funcții “Group Call Continuity” disponibilă prin Google Duo. Grație parteneriatului dintre Google și Samsung, utilizatorii pot acum transfera instant un apel video între smartphone-ul și tableta Galaxy conectate la același cont de Google, atingând butonul „Transfer” din „Panoul de notificări” al tabletei. De asemenea, aceștia pot transfera cu ușurință apelul înapoi pe smartphone. Acest lucru se poate face fără deschiderea aplicației Google Duo (disponibilă pe dispozitivele Galaxy – smartphone-uri și tablete – ce utilizează același cont Google, caracteristica putând fi folosită doar în apelurile de grup).

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=fkSH6hS9jGo&feature=youtu.be

SmartThings pe Android Auto

Cu ajutorul aplicației SmartThings, care rulează pe Android Auto, utilizatorii își pot controla cu ușurință dispozitivele casnice inteligente, în timp ce se află în deplasare. Astfel, noua serie Galaxy S21 aduce odată cu sine și această nouă premieră – utilizatorii vor putea să folosească aplicația SmartThings direct pe Android Auto. Acest lucru presupune posibilitatea utilizării SmartThings într-un mod mai confortabil și sigur pe display-ul din bordul autovehiculului; verificarea și controlul eficient al dispozitivelor casnice direct din mașină, dar și accesarea notificărilor pe ecranul din bord.

Pentru a putea beneficia de acest serviciu, utilizatorii trebuie să dețină un automobil cu Android Auto integrat pentru a-l putea conecta la Galaxy S21  printr-un cablu USB sau direct prin wireless (vă rugăm să consultați site-ul web Android Auto – https://www.android.com/intl/en_us/auto pentru a afla mai multe despre țările și automobilele compatibile). După conectarea în prealabil, Android Auto se va activa automat, iar utilizatorii vor putea vedea aplicații pe care le pot folosi pe display-ul mașinii. Printre acestea se numără și aplicația SmartThings, care îți permite să vizualizezi cinci dispozitive în secțiunea “casa mea” și un set automat conceput pentru “casa mea”.

De asemenea, utilizatorii pot observa starea curentă a produselor instalate controlând diferite acțiuni ale acestora prin SmartThings. Toate aceste acțiuni constau în: reglarea setărilor în așa fel încât toate treburile casnice să fie terminate până ce utilizatorul ajunge acasă printr-un singur clic pe butonul „Coming Home”. Spre exemplu, după apăsarea acestui buton, încălzitorul NEST pornește și încălzește casa. Un aspirator robot curăță, iar mașina de spălat începe ciclul de spălare al rufelor (trebuie activată funcția de „Smart Control” pentru a opera aparate compatibile). De asemenea, în cazul în care utilizatorii vor ca dispozitivele să funcționeze în mod simultan, aceștia pot folosi caracteristica „scenă” din SmartThings. Mai mult, în momentul în care aceștia s-au reîntors acasă, pe display-ul din bordul mașinii va apărea o notificare – „Veți rula Welcome Home?” (“Will you run Welcome Home?”), pe care dacă o accesează, luminile exterioare se aprind automat, iar ușa garajului se deschide. Astfel, utilizatorii se pot bucura de confortul unor experiențe inteligente complete prin intermediul SmartThings pe Android Auto.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=EBk5ltVfMA8&feature=youtu.be

Background Virtual

Mediul virtual are multe avantaje, fie că vorbim de participarea în apeluri video, cursuri sau întâlniri online. Un fundal virtual poate ajuta spectatorii să se concentreze pe subiectul discuției, oferind mai multă confidențialitate. Iar pentru a simplifica întregul proces de căutare a background-ului virtual potrivit, ținând cont mai ales de provocarea de a separa subiectul de fundal pentru ca acestea să nu se suprapună, Samsung a creat o nouă funcție pentru noul Galaxy S21 capabilă să ușureze întreaga experiență.

În ultimul an s-a observat o creștere tot mai ridicată a modului de lucru și învățare la distanță, iar concentrarea în timpul acestor activități a devenit tot mai dificil de efectuat. Unele aplicații destinate conferințelor video oferă fundaluri virtuale pentru a ajuta utilizatorii să se concentreze, în timp ce altele oferă background-uri virtuale doar pe PC, nu și pe smartphone-uri din cauza diferitelor constrângeri la nivel tehnic. Astfel, Galaxy S21 aduce o funcție de fundal virtual care înlătură necesitatea descărcării unei alte aplicații terțe. Funcția de fundal virtual este alimentată de Camera Samsung, care face distincția între persoană și fundal (disponibilă în prezent pe Google Duo, Cisco Webex și Knox Meeting, în viitor urmând să se efectueze mai multe actualizări pentru a extinde asistența și către alte aplicații). Prin urmare, din „Setări”, utilizatorii Galaxy S21 pot selecta fundalurile virtuale dorite și le pot folosi în timpul apelurilor video.

Pentru a ajunge la această performanță, echipa de dezvoltare a Samsung a lucrat permanent la îmbunătățirea tehnologiei de procesare a imaginilor video. Spre exemplu, tehnologia care distinge oamenii de mediul înconjurător în timpul unui apel video a reprezentant o adevărată provocare chiar și în ultima zi de dezvoltare. Această tehnologie încorporează un model avansat de învățare profundă alimentat prin AI pentru o precizie maximă, iar depășirea constrângerilor cauzate de procesarea grea și consumul de energie au fost destul de greu de realizat.

Cu toate acestea, Samsung a reușit să obțină performanțe optime cu ajutorul NPU-ului de pe Galaxy S21, a diverselor soluții de optimizare, și bineînțeles, a efortului constant depus de toți inginerii Samsung. Chiar și în acest moment, mulți dezvoltatori lucrează neobosit pentru a facilita optimizarea unor performanțe mai puternice. Iar Samsung crede că prin sprijinul și feedback-urile utilizatorilor va putea obține informații valoroase care să ajute în a-și îmbunătăți munca.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=kmZnkaiafcw&feature=youtu.be

Ecran mare de chat

Apelurile video cu prietenii, familia, colegii de muncă sau de școală au devenit o normalitate și, uneori, informația poate fi transmisă altfel pe un ecran mai mare, precum cel al unui televizor. Dar unele tehnici de oglindire pot cauza dificultăți în conexiune care strică întreaga experiență. Cu Galaxy S21, utilizatorii Samsung au o soluție la această problemă.

Oglindind ecranul telefonului într-un format mai mare, precum cel al unui televizor, utilizatorii se vor putea bucura de conversații mult mai realiste, aproape ca atunci când persoana ar sta în fața lor. Desigur, tehnologia existentă permite deja comutarea între ecranul telefonului și cel al televizorului, dar sunetul poate veni doar prin intermediul dispozitivului mobil. În dezvoltarea acestui serviciu, Samsung a întâmpinat câteva probleme generate de ecoul care se forma din cauza întârzierilor dintre dispozitive, însă prin eforturi constante a fost găsită o soluție. Acum Galaxy S21 este capabil să controleze eficient ecourile, chiar și în cazul unor întârzieri, îmbunătățind calitatea apelurilor și permițând ca difuzoarele televizorului să transmită sunete în timpul oglindirii apelurilor video. Prin urmare, acum este posibilă o conversație „naturală” chiar și de la distanță.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=7tXDalvRLLY&feature=youtu.be

Tech talk – funcții și servicii utile pe care le puteți folosi cu noul Galaxy S21

Seria Galaxy S21 este echipată cu inovații de ultimă generație, astfel încât utilizatorii să poată profita la maxim de fiecare moment și să aibă parte de o experiență mobilă completă.

În acest sens, aceștia pot accesa și o serie de funcții și servicii care le vor ușura munca, cum ar fi de exemplu: trimiterea de documente în siguranță, datorită Private Share, continuitatea între device-uri atunci când sunt folosite simultan, posibilitatea de Screen Sharing, precum și de alegerea unui fundal potrivit într-o conferință video, posibilitatea a controla dispozitivele din casă atunci când sunt în mașină, posibilitatea de a găsi un obiect pierdut cu ajutorul unui Smart Tag.

Despre toate acestea, detaliat, mai jos:

Galaxy SmartTag

Pentru a identifica rapid articolele preferate, Samsung și-a extins capacitățile SmartThings Find și a introdus Galaxy SmartTags. SmartTag-urile vă ajută să găsiți cu ușurință cheile, portofelul sau chiar animalul de companie, pe lângă dispozitivele Galaxy. Samsung SmartTags au un buton care poate fi personalizat pentru a fi un controler pentru dispozitivele inteligente din acasă.

Poate fi frustrant atunci când nu vă găsiți cheile sau portofelul. Cercetările arată că petrecem în medie mai mult de cinci minute pe zi căutând lucruri precum chei și portofele, iar două treimi dintre ele se găsesc în apropiere. Samsung a dezvoltat Galaxy SmartTags pentru a facilita găsirea lucrurilor importante din viața voastră. SmartTag-urile au fost proiectate pentru a fi atașate sau agățate de orice obiect, cum ar fi o geantă sau chei și funcționează 300 de zile cu o baterie înlocuibilă. SmartTag-urile sunt construite pe capacitatea puternică de detectare offline a SmartThings Find.

Mulți oameni și-au găsit dispozitivele Galaxy folosind tehnologia de căutare offline a SmartThings Find. Fără setări suplimentare, SmartTag-urile trimit automat un ID privat și un semnal Bluetooth Low Energy (BLE) pentru căutare offline, după 15 minute de la deconectare de la un dispozitiv mobil înregistrat. ID-ul privat criptat este conceput pentru a schimba ID-ul la fiecare 15 minute, astfel încât informațiile despre locația dispozitivului să nu fie expuse.


Când SmartTag trimite un semnal BLE, un dispozitiv Galaxy din apropiere va detecta semnalul și va actualiza locația SmartTag prin SmartThings Cloud.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=xRMIq44Seu8&feature=youtu.be

Wi-Fi 6E & Intelligent WIFI

Galaxy S21 Ultra este unul dintre primele smartphone-uri care suportă Wi-Fi 6E, pentru o conectivitate mai bună și mai rapidă.

Wi-Fi funcționează utilizând o bandă fără licență pe care oricine o poate folosi. Interferența dintre dispozitive este un factor cheie în determinarea performanței Wi-Fi. Este posibil ca majoritatea consumatorilor să fi experimentat o conexiune lentă sau o conexiune la internet care pică frecvent, în special în locurile cu mulți oameni, cum ar fi aeroporturile, chiar dacă în aceste locuri există numeroase antene Wi-Fi. Dacă vi se întâmplă acest lucru, degradarea experienței Wi-Fi se datorează interferenței.

Wi-Fi 6E utilizează frecvența existentă de 2,4 și 5GHz, precum și banda de 6GHz, care este o bandă mai nouă și mai largă, reducând interferențele. Întrucât WiFi 6E deține o bandă largă de frecvență mai mare și acceptă dispozitive cu cea mai recentă tehnologie, veți avea parte de viteze mult mai mari.

Galaxy S21 acceptă, de asemenea, Wi-Fi inteligent îmbunătățit, oferind o experiență excelentă de utilizare a internetului într-o varietate de situații.

Cererea de servicii bazate pe rețea în timp real, cum sunt, de exemplu, apelurile video, conferințe video și jocuri cloud pe dispozitive mobile continuă să crească. Wi-Fi-ul inteligent îmbunătățit utilizează algoritmi AI pentru a analiza și prezice datele aplicațiilor utilizate pe dispozitive și calitatea conexiunii Wi-Fi în timp real. Calitatea Wi-Fi este optimizată pentru performanță și pentru latențele reduse necesare pentru aplicații solicitante precum apeluri video, jocuri în cloud și streaming.

Disclaimer: Wi-Fi inteligent îmbunătățit este disponibil pe smartphone-urile și tabletele Galaxy cu suport One UI 3.1.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=QRas0JFArjQ&feature=youtu.be

Private Share

Confidențialitatea datelor a fost dintotdeauna o prioritate pentru Samsung. De aceea, am introdus noi funcții de confidențialitate pe seria Galaxy S21, cum ar fi Private Share, care vă permite să partajați în siguranță date importante și personale.

Este important să putem partaja în siguranță conținut personal, precum fotografii de călătorie sau videoclipuri de familie, precum și documente comerciale confidențiale, de pe telefonul nostru. Cu Samsung Private Share pe Galaxy S21, puteți elimina în siguranță metadatele locației din fotografii înainte de a le distribui, precum și controla cine poate accesa conținutul trimis și cât timp este disponibil.

Cum funcționează: selectați fișierul pe care doriți să îl trimiteți, apoi desemnați persoana pe căreia doriți să îi trimiteți în Private Share. Private Share utilizează tehnologia de criptare bazată pe blockchain. Prin Private Share, conținutul este criptat înainte de livrare. Expeditorul poate controla accesul destinatarului prin crearea și partajarea unei chei pentru deblocarea accesului la conținut. Puteți partaja imagini, videoclipuri și audio de până la 20 MB. Odată ce destinatarul primește fișierul, acesta primește o notificare prin care este anunțat că i-a fost trimis ceva via Private Share.

Conținutul primit poate fi vizualizat numai în Private Share, deci nu poate fi salvat sau transferat extern. Puteți vedea istoricul transferurilor de conținut datorită tehnologiei blockchain. Private Share înregistrează când conținutul a fost primit și vizualizat. Expeditorul poate ști, de asemenea, când destinatarul l-a primit și când l-a deschis. De asemenea, puteți seta durata accesului la date; durata implicită este de două zile. Puteți seta durata de acces între un minut și 180 de zile.

În orice moment, puteți dezactiva accesul la conținutul partajat prin Private Share. Destinatarul va fi notificat de acest lucru. Dacă utilizați Private Share, puteți partaja în siguranță date sensibile sau importante.

Disclaimer: Private Share este instalat automat pe dispozitive cu suport One UI 3.1. Pentru alte smartphone-uri Galaxy enumerate mai jos, aplicația Private Share poate fi descărcată din Galaxy Store.
Galaxy S9
Galaxy S9+
Galaxy S10
Galaxy S10 5G
Galaxy S10 Lite
Galaxy S10+
Galaxy S10e
Galaxy S20
Galaxy S20 5G
Galaxy S20 FE
Galaxy S20 FE 5G
Galaxy S20+
Galaxy S20+ 5G
Galaxy S21
Galaxy S21+
Galaxy S21 Ultra
Galaxy Note 9
Galaxy Note 10
Galaxy Note 10 5G
Galaxy Note 10 Lite
Galaxy Note 10+
Galaxy Note 10+ 5G
Galaxy Note 20
Galaxy Note 20 5G
Galaxy Note 20 Ultra
Galaxy Note 20 Ultra 5G
Galaxy Fold
Galaxy Fold 5G
Galaxy Z Flip
Galaxy Z Flip 5G
Galaxy Z Fold 2 5G
Galaxy A30
Galaxy A30s
Galaxy A31
Galaxy A40
Galaxy A41
Galaxy A42
Galaxy A50
Galaxy A50
Galaxy A50s
Galaxy A51
Galaxy A51
Galaxy A51 5G
Galaxy A6(2018)
Galaxy A6+
Galaxy A60
Galaxy A7(2018)
Galaxy A70
Galaxy A70s
Galaxy A71
Galaxy A71 5G
Galaxy A8 Star
Galaxy A8 (2018)
Galaxy A80
Galaxy A8s
Galaxy A9 (2018)
Galaxy A90 5G
Galaxy J3 2018 (Galaxy J3 Top)
Galaxy J4
Galaxy J4+
Galaxy J6
Galaxy J6+
Galaxy J7 2018 (Galaxy J7 Top)
Galaxy J7 Duo
Galaxy J8
Galaxy Xcover 4s
Galaxy Xcover Field Pro
Galaxy Xcover Pro

Disclaimer: Tipuri de fișiere care pot fi partajate prin Private Share:

  • Audio: .mp3; .wav; .ogg; .m4a)
  • Image: .jpg, .jpeg; .png; .gif; .bmp; .webp)
  • Text: .txt
  • Video: .webm; .mp4; .3gp; .mkv)

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=rFxon0triBM&feature=youtu.be

Ecosistemul Galaxy

Samsung și-a luat angajamentul să ofere experiențe conectate între produsele sale, pentru a vă ajuta să faceți mai mult și pentru a vă face viața mai ușoară – să aruncăm o privire asupra modului în care Samsung face posibil acest lucru cu ecosistemul său Galaxy.

Acum, cu Galaxy Buds Pro, puteți comuta fără probleme între smartphone-ul Galaxy și tableta Galaxy. De exemplu, dacă doriți să treceți de la telefon la tabletă atunci când vizionați un film, puteți trece cu ușurință fără a fi nevoie să schimbați manual conexiunea Bluetooth. Dacă primiți un apel în timp ce urmăriți YouTube pe tableta Galaxy, Galaxy Buds Pro va comuta automat pe smartphone. Veți auzi tonul de apel pe Buds Pro și puteți răspunde apăsând o dată pe căști sau pe ecranul telefonului. Când închideți, conexiunea va reveni automat la tabletă, astfel încât să continuați vizionarea.

Disclaimer:

Continuitatea telefon-tabletă este acceptată pe Galaxy Buds Pro asociat cu smartphone-uri și tablete Galaxy care rulează One UI 3.1 sau o versiune ulterioară. Suportul pentru caracteristicile de continuitate va fi disponibil ulterior și pe Galaxy Buds + și Galaxy Buds Live.

Telefonul și tableta trebuie să fie conectate la același cont Samsung, iar funcția „Comutare automată la alte dispozitive” trebuie să fie activată pe ambele dispozitive. Distanța recomandată între dispozitive este de 2 metri. Suportul pentru continuitate poate varia între modelele de smartphone și aplicații. Performanța continuității poate varia în funcție de utilizare, mediul de rețea și distanță.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=Pt1elPzV6KQ&feature=youtu.be

Continuitate în apelurile video de grup

Participarea în cadrul apelurilor video, seminariilor web sau cursurilor online pe dispozitivele mobile poate fi deranjată de comutarea continuă a camerelor. Cu ajutorul funcției de continuitate a apelurilor video de grup, utilizatorii Galaxy pot schimba cu ușurință apelul între dispozitive pentru a se bucura de avantajele ecranelor mai mari sau pentru a reveni rapid la smartphone.

În cazul în care utilizatorul dorește să treacă de la un smartphone la o tabletă pentru a vizualiza un videoclip, spre exemplu, pe un ecran mai mare, acest lucru poate fi acum posibil sub o formă mult mai eficientă cu ajutorul noii funcții “Group Call Continuity” disponibilă prin Google Duo. Grație parteneriatului dintre Google și Samsung, utilizatorii pot acum transfera instant un apel video între smartphone-ul și tableta Galaxy conectate la același cont de Google, atingând butonul „Transfer” din „Panoul de notificări” al tabletei. De asemenea, aceștia pot transfera cu ușurință apelul înapoi pe smartphone. Acest lucru se poate face fără deschiderea aplicației Google Duo (disponibilă pe dispozitivele Galaxy – smartphone-uri și tablete – ce utilizează același cont Google, caracteristica putând fi folosită doar în apelurile de grup).

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=fkSH6hS9jGo&feature=youtu.be

SmartThings pe Android Auto

Cu ajutorul aplicației SmartThings, care rulează pe Android Auto, utilizatorii își pot controla cu ușurință dispozitivele casnice inteligente, în timp ce se află în deplasare. Astfel, noua serie Galaxy S21 aduce odată cu sine și această nouă premieră – utilizatorii vor putea să folosească aplicația SmartThings direct pe Android Auto. Acest lucru presupune posibilitatea utilizării SmartThings într-un mod mai confortabil și sigur pe display-ul din bordul autovehiculului; verificarea și controlul eficient al dispozitivelor casnice direct din mașină, dar și accesarea notificărilor pe ecranul din bord.

Pentru a putea beneficia de acest serviciu, utilizatorii trebuie să dețină un automobil cu Android Auto integrat pentru a-l putea conecta la Galaxy S21  printr-un cablu USB sau direct prin wireless (vă rugăm să consultați site-ul web Android Auto – https://www.android.com/intl/en_us/auto pentru a afla mai multe despre țările și automobilele compatibile). După conectarea în prealabil, Android Auto se va activa automat, iar utilizatorii vor putea vedea aplicații pe care le pot folosi pe display-ul mașinii. Printre acestea se numără și aplicația SmartThings, care îți permite să vizualizezi cinci dispozitive în secțiunea “casa mea” și un set automat conceput pentru “casa mea”.

De asemenea, utilizatorii pot observa starea curentă a produselor instalate controlând diferite acțiuni ale acestora prin SmartThings. Toate aceste acțiuni constau în: reglarea setărilor în așa fel încât toate treburile casnice să fie terminate până ce utilizatorul ajunge acasă printr-un singur clic pe butonul „Coming Home”. Spre exemplu, după apăsarea acestui buton, încălzitorul NEST pornește și încălzește casa. Un aspirator robot curăță, iar mașina de spălat începe ciclul de spălare al rufelor (trebuie activată funcția de „Smart Control” pentru a opera aparate compatibile). De asemenea, în cazul în care utilizatorii vor ca dispozitivele să funcționeze în mod simultan, aceștia pot folosi caracteristica „scenă” din SmartThings. Mai mult, în momentul în care aceștia s-au reîntors acasă, pe display-ul din bordul mașinii va apărea o notificare – „Veți rula Welcome Home?” (“Will you run Welcome Home?”), pe care dacă o accesează, luminile exterioare se aprind automat, iar ușa garajului se deschide. Astfel, utilizatorii se pot bucura de confortul unor experiențe inteligente complete prin intermediul SmartThings pe Android Auto.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=EBk5ltVfMA8&feature=youtu.be

Background Virtual

Mediul virtual are multe avantaje, fie că vorbim de participarea în apeluri video, cursuri sau întâlniri online. Un fundal virtual poate ajuta spectatorii să se concentreze pe subiectul discuției, oferind mai multă confidențialitate. Iar pentru a simplifica întregul proces de căutare a background-ului virtual potrivit, ținând cont mai ales de provocarea de a separa subiectul de fundal pentru ca acestea să nu se suprapună, Samsung a creat o nouă funcție pentru noul Galaxy S21 capabilă să ușureze întreaga experiență.

În ultimul an s-a observat o creștere tot mai ridicată a modului de lucru și învățare la distanță, iar concentrarea în timpul acestor activități a devenit tot mai dificil de efectuat. Unele aplicații destinate conferințelor video oferă fundaluri virtuale pentru a ajuta utilizatorii să se concentreze, în timp ce altele oferă background-uri virtuale doar pe PC, nu și pe smartphone-uri din cauza diferitelor constrângeri la nivel tehnic. Astfel, Galaxy S21 aduce o funcție de fundal virtual care înlătură necesitatea descărcării unei alte aplicații terțe. Funcția de fundal virtual este alimentată de Camera Samsung, care face distincția între persoană și fundal (disponibilă în prezent pe Google Duo, Cisco Webex și Knox Meeting, în viitor urmând să se efectueze mai multe actualizări pentru a extinde asistența și către alte aplicații). Prin urmare, din „Setări”, utilizatorii Galaxy S21 pot selecta fundalurile virtuale dorite și le pot folosi în timpul apelurilor video.

Pentru a ajunge la această performanță, echipa de dezvoltare a Samsung a lucrat permanent la îmbunătățirea tehnologiei de procesare a imaginilor video. Spre exemplu, tehnologia care distinge oamenii de mediul înconjurător în timpul unui apel video a reprezentant o adevărată provocare chiar și în ultima zi de dezvoltare. Această tehnologie încorporează un model avansat de învățare profundă alimentat prin AI pentru o precizie maximă, iar depășirea constrângerilor cauzate de procesarea grea și consumul de energie au fost destul de greu de realizat.

Cu toate acestea, Samsung a reușit să obțină performanțe optime cu ajutorul NPU-ului de pe Galaxy S21, a diverselor soluții de optimizare, și bineînțeles, a efortului constant depus de toți inginerii Samsung. Chiar și în acest moment, mulți dezvoltatori lucrează neobosit pentru a facilita optimizarea unor performanțe mai puternice. Iar Samsung crede că prin sprijinul și feedback-urile utilizatorilor va putea obține informații valoroase care să ajute în a-și îmbunătăți munca.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=kmZnkaiafcw&feature=youtu.be

Ecran mare de chat

Apelurile video cu prietenii, familia, colegii de muncă sau de școală au devenit o normalitate și, uneori, informația poate fi transmisă altfel pe un ecran mai mare, precum cel al unui televizor. Dar unele tehnici de oglindire pot cauza dificultăți în conexiune care strică întreaga experiență. Cu Galaxy S21, utilizatorii Samsung au o soluție la această problemă.

Oglindind ecranul telefonului într-un format mai mare, precum cel al unui televizor, utilizatorii se vor putea bucura de conversații mult mai realiste, aproape ca atunci când persoana ar sta în fața lor. Desigur, tehnologia existentă permite deja comutarea între ecranul telefonului și cel al televizorului, dar sunetul poate veni doar prin intermediul dispozitivului mobil. În dezvoltarea acestui serviciu, Samsung a întâmpinat câteva probleme generate de ecoul care se forma din cauza întârzierilor dintre dispozitive, însă prin eforturi constante a fost găsită o soluție. Acum Galaxy S21 este capabil să controleze eficient ecourile, chiar și în cazul unor întârzieri, îmbunătățind calitatea apelurilor și permițând ca difuzoarele televizorului să transmită sunete în timpul oglindirii apelurilor video. Prin urmare, acum este posibilă o conversație „naturală” chiar și de la distanță.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=7tXDalvRLLY&feature=youtu.be

ViewSonic a lansat noi monitoare si video-proiectoare pentru jocuri, creatori profesionisti de continut, divertisment si scenarii de utilizare hibride pentru munca sau joc

Bucuresti, Romania (27 ianuarie 2020) – ViewSonic Corp., lider global pe piata solutiilor de afisare, a prezentat recent cele mai noi produse ale sale, ce variaza de la modele care vizeaza scenarii gaming si lucru de acasa, pana la video-proiectoare pentru divertisment sau axate pe portabilitate. Echipate cu cele mai recente tehnologii in vederea obtinerii unei functionalitati extinse si proiectate pentru a deservi o gama larga de aplicatii, aceste solutii de afisare Viewsonic ofera performanta fara compromisuri.

Printre noile creatii ViewSonic se numara primul monitor 8K ColorPro certificat Adobe RGB, cu senzor de culoare si moduri de lucru pentru utilizatorii cu deficiente in recunoasterea corecta a culorilor, noile monitoare de gaming ELITE, printre care un model 4K de 32” cu interfata HDMI 2.1 si tehnologie FreeSync, un video-proiector 4K pentru divertisment de calitate si jocuri, precum si un video-proiector portabil 1080p imbunatatit, bazat pe tehnologie LED, cu conectivitate inteligenta.

„ViewSonic continua sa dezvolte solutii de afisare potrivite pentru orice stil de viata, de la scenarii de activitate hibride, formate din munca si invatat, la bucuria pe care o ofera continutul de divertisment, indiferent ca este vorba despre sesiuni de jocuri sau maratoane de seriale”, a spus Jeff Muto, Business Line Director la ViewSonic Corp, completand: „Cele mai noi solutii de afisare ale noastre au fost proiectate astfel incat sa asigure performante excelente in cele mai recente jocuri, in combinatie cu o gama vasta de echipamente hardware si cu o multitudine de aplicatii, astfel incat fiecare utilizator sa beneficieze de o experienta vizuala superioara si de un plus de flexibilitate. Monitoarele ColorPro dispun de moduri dedicate persoanelor cu deficiente in recunoasterea corecta a culorilor si le asigura creatorilor profesionisti de continut fidelitatea de care au nevoie, in timp ce monitoarele de gaming ELITE sunt concepute astfel incat sa ofere o noua experienta de joc. De asemenea, avem video-proiectoare 4K si 1080p, ce pot reda continutul pe ecrane de mari dimensiuni.”

Lista completa de produse:

Monitoare ColorPro

VP3286-8K

  • monitor de 32” cu rezolutie nativa 8K (7680×4320)
  • Acoperire larga, de 99% a spectrului Adobe RGB
  • Mod pentru utilizatorii cu deficiente in recunoasterea corecta a culorilor cu optiuni avansate de ajustare a culorilor pentru o mai buna recunoastere a acestora
  • Conectivitate care include Thunderbolt 3, DisplayPort si un hub USB
  • Disponibilitate: vara anului 2021, cu un pret de achizitie estimat de 4,999.99ISD**

VP3286-4K

  • monitor de 32” cu rezolutie nativa 4K (3840×2160)
  • Acoperire larga, de 100%* a spectrului Adobe RGB
  • Mod pentru utilizatorii cu deficiente in recunoasterea corecta a culorilor cu optiuni avansate de ajustare a culorilor pentru o mai buna recunoastere a acestora
  • Conectivitate care include Thunderbolt 3, DisplayPort si un hub USB
  • Disponibilitate: vara anului 2021, cu un pret de achizitie estimat de 1,999.99USD**

VP2786-4K

  • monitor de 27” cu rezolutie nativa 4K (3840×2160)
  • Acoperire larga, de 100%* a spectrului Adobe RGB
  • Mod pentru utilizatorii cu deficiente in recunoasterea corecta a culorilor cu optiuni avansate de ajustare a culorilor pentru o mai buna recunoastere a acestora
  • Conectivitate care include Thunderbolt 3, DisplayPort si un hub USB
  • Disponibilitate: vara anului 2021, cu un pret de achizitie estimat de 999.99USD**

VP2776-4K

  • monitor de 27” cu rezolutie nativa 4K (3840×2160)
  • Acoperire de 100% a spectrului DCI-P3 pentru editare video si cinematografie digitala
  • Mod pentru utilizatorii cu deficiente in recunoasterea corecta a culorilor cu optiuni avansate de ajustare a culorilor pentru o mai buna recunoastere a acestora
  • Conectivitate care include USB-C, DisplayPort si un hub USB
  • Disponibilitate: vara anului 2021, cu un pret de achizitie estimat de 899.99USD**

VP2776-2K

  • monitor de 27” cu rezolutie nativa (2560×1440)
  • Acoperire de 100% a spectrului DCI-P3 pentru editare video si cinematografie digitala
  • Mod pentru utilizatorii cu deficiente in recunoasterea corecta a culorilor cu optiuni avansate de ajustare a culorilor pentru o mai buna recunoastere a acestora
  • Conectivitate care include USB-C, DisplayPort si un hub USB
  • Disponibilitate: vara anului 2021, cu un pret de achizitie estimat de 499.99USD**

Monitoare de gaming ELITE

XG320U

  • Monitor de gaming cu panou IPS de 32” si rezolutie nativa 4K (3840×2160)
  • Tehnologie AMD FreeSync® Premium Pro
  • Rata de reimprospatare a imaginii de 144Hz la rezolutia 4K printr-un singur cablu (HDMI 2.1)
  • Tehnologie VESA DisplayHDR 600 si acoperire Adobe de 99%***; luminozitate de 600cd/m2
  • Timp de raspuns de 1ms (MPRT) cu tehnologie PureXP™ (MPRT)
  • Conectivitate care include HDMI 2.1, DisplayPort, USB-A/B si iesire audioa
  • Disponibilitate: vara anului 2021

XG320Q

  • Monitor de gaming cu panou IPS de 32” si rezolutie nativa (2560×1440)
  • Rata de reimprospatare a imaginii de 165Hz
  • Compatibil G-SYNC
  • Tehnologie VESA DisplayHDR 600 si acoperire Adobe de 99%***
  • Timp de raspuns de 1ms cu tehnologie PureXP™ (MPRT)
  • Conectivitate care include HDMI 2.0, DisplayPort, USB-A/B si iesire audio
  • Disponibilitate: vara anului 2021

XG321UG

  • Monitor de gaming cu panou IPS de 32” si rezolutie nativa 4K (3840×2160)
  • Rata de reimprospatare a imaginii de 144Hz pentru control perfect
  • G-SYNC Ultimate cu NVIDIA Reflex
  • Tehnologie VESA DisplayHDR 1000 si acoperire Adobe de 99%***; luminozitate de 1400cd/m2
  • Iluminare mini-LED cu 1152 zone pentru un maximum de luminozitate si negru profund
  • Conectivitate care include HDMI 2.0, DisplayPort, USB-A/B si iesire audio
  • Disponibilitate: vara anului 2021

XG271QG

  • Monitor de gaming cu panou IPS de 27” si rezolutie nativa (2560×1440)
  • Rata de reimprospatare a imaginii de 240Hz; timp de raspuns de 1ms
  • Tehnologie G-SYNC cu NVIDIA Reflex
  • Tehnologie VESA DisplayHDR 400 si acoperire Adobe de 99%***
  • Conectivitate care include HDMI 2.0, DisplayPort, USB-A/B si iesire audio
  • Disponibilitate: aprilie 2021

XG2431

  • Monitor de gaming cu panou IPS de 24” si rezolutie nativa 1080p (1920×1080)
  • Rata de reimprospatare a imaginii de 240Hz; timp de raspuns de 1ms
  • Tehnologie AMD FreeSync Premium
  • Tehnologie VESA DisplayHDR 400
  • Conectivitate care include HDMI 2.0, DisplayPort, USB-A/B si iesire audio
  • Disponibilitate: martie 2021

Monitoare pentru lucrul de acasa/portabile

VG2440V

  • Monitor pentru video-conferinte cu panou de 24” si camera web integrata: rezolutie nativa 1080p (1920×1080)
  • Camera/webcam Full HD cu unghi de inclinare ajustabil; confidentialitate garantata multumita obturatorului fizic
  • Microfon omnidirectional si boxe stereo de 2W
  • Conectivitate care include VGA, HDMI, DisplayPort, USB A/B si iesire audio
  • Disponibilitate: ianuarie 2021 cu un pret de achizitie estimat de 219.99USD**

VA3456-MHDJ

  • Monitor ultra-wide de 34” cu rezolutie nativa WQHD (3440×1440)
  • Aspect al imaginii 21:9 si design cu rame subtiri pentru maximizarea suprafetei de lucru
  • Tehnologie AMD FreeSync® si HDR10
  • Luminozitate de 420cd/m2; Moduri prestabilite “Game,” “Movie,” “Web,” “Text” si “Mono” pentru o experienta vizuala optima
  • Conectivitate care include HDMI, DisplayPort, si iesire audio
  • Disponibilitate: Feb. 2021 cu un pret de achizitie estimat de 349.99USD**

TD1655

  • Monitor portabil de 15,6” cu control tactil si rezolutie 1080p (1920×1080)
  • Ecran tactil capacitiv cu suport pentru pana la 10 atingeri simultane pentru o experienta cat mai naturala in utilizare (stylus inclus)
  • Design cu rame subtiri
  • Conectivitate care include 2 porturi USB Tip-C cu suport pentru alimentare bidirectionala si mini-HDMI
  • Grosime mai mica de 1” (0.6”) si greutate de 900g
  • Disponibilitate: acum cu un pret de achizitie estimat de 239.00USD**

VG1655

  • Monitor portabil de 15.6cu rezolutie 1080p (1920×1080)
  • Grosime mai mica de 1” (0.6”) si greutate de 900g
  • Conectivitate care include 2 porturi USB Tip-C cu suport pentru alimentare bidirectionala si mini-HDMI
  • Suport de sustinere integrat cu posibilitate de utilizare in mod portret sau peisaj
  • Protectie pentru ecran inclusa
  • Disponibilitate: acum cu un pret de achizitie estimat de 179.00USD**

Video-proiectoare

PX701-4K

  • Video- proiector cu rezolutie nativa 4K (3840×2160) si luminozitate de 3200 ANSI lumeni
  • Rata de reimprospatare a imaginii de 240Hz si timp de raspuns de 5ms (la rezolutie 1080p)
  • Functii pentru o instalare cat mai usoara, precum corectie geometrica (warping), corectie automata pe verticala, corectie trapez orizontal/vertical manual si ajustarea coluturilor
  • Echipat cu cel mai nou chipset DLP XPR de la Texas Instruments, cu suport pentru continut HDR/HLG
  • Conectivitate care include HDMI 2.0/HDCP 1.4, USB 2.0, iesire audio si RS232
  • Durata de viata a lampii de pana la 20,000 ore****
  • Disponibilitate: ianuarie 2021 cu un pret de achizitie estimat de 899.99USD**

PX748-4K

  • Video- proiector cu rezolutie nativa 4K (3840×2160) si luminozitate de 4000 ANSI lumeni
  • Redare pe ecran de dimensiuni mari prin intermediul unui singur conector USB Tip-C
  • Instalare usoara, cu functie zoom 1.3x, corectie geometrica (warping), corectie trapez vertical automata si ajustarea coluturilor
  • Potrivit pentru case automatizate, datorita controlului prin LAN si declansatorului pe 12V
  • Intarziere redusa a semnalului de intrare, de numai 5ms si rata de reimprospatare a imaginii de 240H (la rezolutie 1080p)
  • Conectivitate care include HDMI 2.0/HDCP1.4, USB Tip-C si iesire audio
  • Disponibilitate: martie 2021 cu un pret de achizitie estimat de 999.99USD**

M2e

  • Video-proiector LED-cu rezolutie nativa 1080p (1920×1080)
  • Instalare usoara si operare printr-un singur cablu, conector USB Tip-C, sistem avansat de focalizare automata rapida si corectie trapez automata
  • Acoperire de 125% a spectrului Rec.709 pentru o calitate exceptionala a imaginii si tehnologie proprietara Cinema SuperColor+
  • Boxe Harman Kardon integrate; conectivitate Bluetooth si Wi-Fi
  • Greutate de 900g pentru portabilitate sporita
  • Conectivitate care include HDMI 2.0/HDCP 1.4, MicroSD si iesire audio
  • Disponibilitate: martie 2021 cu un pret de achizitie estimat de 549.99USD**

Pentru mai multe informatii si imagini cu produsele, vizitati Camera de Presa ViewSonic. Pentru mai multe informatii despre ViewSonic, vizitati ViewSonic.com si urmariti paginile de Facebook, YouTube si Twitter ale companiei.

Despre ViewSonic

Fondata in anul 1987 in California, ViewSonic este o importanta companie producatoare de echipamente si solutii de afisare, lider in dezvoltarea de tehnologii vizuale, ce activeaza in peste 100 tari. Folosindu-se de spiritul sau inovator si de viziunea sa, ViewSonic creeaza hardware si solutii software complexe, printre care monitoare, video-proiectoare, sisteme de afisare publica digitala, solutii de afisare interactive ViewBoard si ecosistemul software myViewBoard. Cu peste 30 ani de experienta pe piata solutiilor de afisare, ViewSonic s-a impus prin furnizarea de solutii fiabile pentru educatie, intreprinderi, consumatori si profesionisti si prin sustinerea utilizatorilor sa “Observe Diferenta.” Pentru a afla mai multe despre ViewSonic, vizitati www.viewsonic.com.

* Procentajele sunt calculate cu ajutorul specificatiilor furnizate de producatorii de panouri si au fost rotunjite ca cea mai apropiata valoarea intreaga. Valorile reale pot varia cu pana la 1%, in functie de modul de culoare folosit.

**Calendarul, preturile, specificatiile si disponibilitatea pot suferi modificari fara notificari in prealabil.  are subject to change without notice. Procentajele sunt calculate cu ajutorul specificatiilor furnizate de producatorii de panouri si au fost rotunjite ca cea mai apropiata valoarea intreaga. Valorile reale pot varia cu pana la 1%, in functie de modul de culoare folosit.

*** Procentajele sunt calculate cu ajutorul specificatiilor furnizate de producatorii de panouri si au fost rotunjite ca cea mai apropiata valoarea intreaga. Valorile reale pot varia cu pana la 1%, in functie de modul de culoare folosit.

**** Durata de viata a lampii poate varia in functie de utilizare si alti factori.

Acest comunicat de presa contine afirmatii despre viitor, care reflecta asteptarile companiei cu privire la evenimente viitoare. In realitate, evenimentele pot suferi modificari considerabile fata de estimarile din acest document. Nota de subsol privind marcile comerciale: ViewSonic si marcile comerciale ViewSonic sunt marci sau marci inregistrate ale ViewSonic Corporation in Statele Unite si/sau alte tari. Toate celelalte nume de companii si marci comerciale mentionate in acest document reprezinta proprietatea companiilor respective.

Cele 6 tendinte tehnologice care vor afecta industria securitatii in 2021

Este indicat ca, atunci cand ne gandim la viitor, sa aruncam mai intai o privire in trecut: retrospectiva reprezinta o modalitate excelenta de a obtine contextul necesar planificarii activitatilor viitoare. Iar daca ne uitam la anul care s-a incheiat, se poate concluziona ca incercarile de a prezice viitorul sunt inutile.

Cu toate ca pandemia de COVID-19 cuprinsese Asia inca dinainte de incheierea anului 2019, sunt putini cei care ar fi putut prezice dimensiunile impactului care urma sa apara la nivelul intregii lumi pe parcursul anului 2020. Intr-un interval de timp foarte scurt, intregul nostru stil de viata, practicile de lucru si operatiunile companiilor au suferit schimbari radicale. Restrictiile de calatorie, regulile de distantare sociala, necesitatea de igiena sporita si presiunea la care au fost supuse serviciile de sanatate au afectat afacerile si industria de securitate.

In incercarea de a contracara efectele resimtite asupra propriei noastre companii si asupra fortei de munca – punand totodata sanatatea si siguranta angajatilor pe primul loc – am identificat aparitia de noi scenarii de utilizare pentru tehnologia si solutiile noastre, pe langa noile modalitati de lucru, care vor continua sa existe si pe parcursul lui 2021 si chiar mai tarziu in viitor.

In ciuda tuturor impedimentelor, progresul tehnologic se mentine si, asa cum s-a intamplat si in ultimii ani, tendintele pe care le identificam pentru 2021 sunt modelate de modurile si scopurile in care este folosita tehnologia, cu toate implicatiile asociate ei, fara a prevesti neaparat aparitia de tehnologii complet noi.

Increderea se afla in topul listei

Am mentionat increderea si cu alte ocazii, iar aceasta a crescut intre timp si mai mult in importanta. Sunt multi factori care contribuie la crearea si mentinerea increderii, iar tehnologia este acum examinata mai minutios ca niciodata. Clientii si utilizatorii finali solicita transparenta cu privire la modurile in care este folosita tehnologia si in care sunt administrate datele, mai ales ca prezenta supravegherii video s-a intensificat. Impreuna cu necesitatea de a asigura confidentialitatea, acest aspect va reprezenta o provocare esentiala.

Reluarea discutiilor pe tema increderii va afecta in mod direct felul in care companii din toate domeniile de activitate vor demonstra in mod activ ca prezinta incredere. Ca urmare a naturii sale, industria securitatii va fi supusa unei presiuni si mai mari si, prin urmare, va fi nevoita sa depuna eforturi suplimentare in aceasta directie.

Evolutia pe orizontala

De-a lungul ultimilor ani, am asistat la dezvoltarea de aplicatii si servicii proiectate special pentru anumite medii de lucru, indiferent ca a fost vorba despre solutii pentru servere, in Cloud sau la nivel Edge. Plecand de la nevoia de optimizare a performantei, scalabilitatii si flexibilitatii si luand in considerare beneficiile oferite de accesarea si utilizarea datelor oricand si din orice locatie, anul acesta vom asista la o integrare pe orizontala intre diferitele medii de lucru.

Vor fi implementate tot mai multe aplicatii si servicii inteligente pe toate cele trei niveluri – server, Cloud si Edge – exploatand in acest fel capabilitatile fiecaruia, pentru a imbunatati performanta si eficienta solutiilor. De exemplu, solutiile de analiza Edge, care ruleaza la nivelul camerelor, vor putea alerta operatorii, care vor putea ulterior accesa transmisiunile live prin Cloud pentru a verifica situatia si pentru a interveni corespunzator.

Tranzitia catre o abordare „orizontala” va duce la o crestere a vitezei si acuratetei solutiilor de securitate si supraveghere, facilitand trecerea de la o atitudine reactiva la una proactiva, de un mod de operare manual la unul automatizat, simultan cu reducerea latimii de banda necesare, a energiei utilizate si a costurilor.

Securitatea cibernetica: o tendinta constanta

O astfel de integrare pe orizontala va amplifica nevoia de o securitate cibernetica robusta, caci un sistem complex este atat de puternic cat ii permite cea mai slaba veriga a sa sa fie, iar evolutia constanta a amenintarilor subliniaza importanta acestui aspect an de an. Din cauza potentialului ridicat de castig financiar si de perturbare a infrastructurii critice, vor continua sa se dezvolte noi amenintari si tactici, ce vor necesita vigilenta permanenta.

Infractorii cibernetici vor apela la solutii de inteligenta artificiala pentru a-si consolida capabilitatile de identificare si exploatare a vulnerabilitatilor. Falsurile vor deveni si mai sofisticate si mai realiste, cu posibilitatea de a pune sub semnul intrebarii dovezile video. Drept urmare, va fi necesara dezvoltarea de noi metode de verificare a continutului, dispozitivelor si aplicatiilor, astfel incat nivelul de incredere sa fie mentinut prin autenticitate.

Progresele criminalitatii cibernetice se vor extinde si in directii precum phishing, care va fi mult mai dificil de recunoscut. Drept urmare, angajatii vor fi si mai expusi unor astfel de atacuri, motiv pentru care pregatirea acestora si implementarea practicilor de securitate cibernetica vor fi mai vitale ca oricand.

In abordarea traditionala, securitatea cibernetica se bazeaza pe un model perimetral, care presupune protejarea intregii retele de o singura „fortificatie”, formata cu speranta ca va fi impenetrabila din mai multe firewall-uri, retele VPN/VLAN, izolari (air-gaps), retele definite software si alte tehnologii. Exact acesta este insa modelul care se confrunta cu cele mai multe provocari, iar o singura bresa poate duce la compromiterea intregii retele.

Din acest motiv, tranzitia catre retele cu incredere 0 (ZTNA – zero trust network architecture) se va accelera, astfel ca profilul de securitate al fiecarui dispozitiv si aplicatie va fi evaluat individual. Increderea si, odata cu ea, accesul, va fi acordata prin intermediul comunicatiilor dispozitiv-dispozitiv sau aplicatie-aplicatie, pe baza de firmware autorizat, actualizari software, secventa de initializare securizata, criptare de date si continut video si identitate securizata. Poate parea contrar valorilor epocii in care traim, dar singura modalitate de a avea incredere in securitatea unui dispozitiv este aceea de a nu avea incredere in nimic.

Realitatile inteligentei artificiale: dezvoltarea binelui, combaterea raului si anticiparea uratului

Vorbim de atat mult timp despre inteligenta artificiala, incat unii s-ar putea intreba daca aceasta reprezinta intr-adevar o tendinta. Tehnologii pentru Machine Learning (ML) si Deep Learning (DL) sunt insa acum disponibile pe scara larga in tehnica de supraveghere, iar implicatiile vor fi un factor determinant in 2021.

Exista exemple concrete de scenarii de utilizare a inteligentei artificiale in supraveghere, dar, asa cum am vazut si in alte domenii (precum accidentele produse de vehicule autonome), impactul pozitiv al inteligentei artificiale poate fi umbrit de atentia acordata unor esecuri. Discutiile tind sa se axeze pe erorile automatizarii si nu avem motive sa credem ca in domeniul supravegherii lucrurile ar sta altfel.

Asta nu trebuie sa aiba insa un efect descurajator si nu trebuie sa scapam din vedere beneficiile de care poate beneficia sectorul supravegherii prin implementarea de solutii pentru Machine Learning si Deep Learning. De exemplu, utilizarea unor astfel de solutii la nivelul dispozitivelor Edge poate ajuta la identificarea obiectelor si reducerea incidentei alarmelor false. Drept rezultat, expertii din domeniul securitatii pot lucra proactiv, axandu-se pe evenimente si nu pe monitorizare permanenta.

Tehnologiile cu contact redus si fara contact in prim plan

Reglementarile, regulile si obiceiurile de consum stabilite in 2020 vor deveni obisnuite in 2021. Tehnologia va sustine monitorizarea si aplicarea acestora, determinanta fiind preocuparea pentru igiena si distantare sociala. Drept urmare, prezenta de tehnologii cu contact redus sau fara contact – in special in domenii precum controlul accesului – va creste. In plus, solutiile de supraveghere cu capabilitati de numarare a persoanelor vor deveni standard, ca urmare a necesitatii respectarii regulilor de distantare sociala.

Sustenabilitatea reinventata

Una dintre ingrijorarile cauzate de pandemie a fost aceea ca atentia acordata mediului inconjurator si sustenabilitatii a scazut. Au existat cateva incidente de mediu majore care au adus aceste discutii in prim plan si este de asteptat ca sustenabilitatea sa isi recapete in 2021 pozitia de domeniu principal de ingrijorare.

Materialele utilizate la fabricarea produselor si durata de viata a acestora raman doua dintre aspectele cu cel mai mare impact asupra modului in care domeniul supravegherii poate contribui la protejarea mediului. S-au facut progrese considerabile in ceea ce priveste reducerea materialelor plastice si PVC si cresterea ponderii materialelor reciclate si reciclabile la fabricarea produselor, dar exista in continuare loc pentru imbunatatiri.

Pe langa materialele din care sunt realizate produsele, un factor important de decizie va fi pentru clienti durata de viata a acestora. Pentru mediu, dar si din considerente financiare, este mult mai benefic un produs de calitate cu o durata de viata estimata lunga, fata de unul care necesita inlocuire dupa cativa ani.

Schimbarea este singura constanta

Predictiile trebuie luate ca probabilitati, iar evenimentele din 2020 au demonstrat care sunt riscurile incercarii de a prezice cu acuratete evenimente. Cu toate acestea, suntem de parere ca tendintele evidentiate mai sus sunt suficient de generaliste pentru a ramane valabile, chiar si in circumstante agitate. Ceea ce va ramane fara echivoc valabil este ca perioadele de nesiguranta vor fi surclasate de nevoia de dinamism si de abordari deschise pentru rezolvarea problemelor, indiferent de ceea ce rezerva viitorul.

Pentru a fi intotdeauna la curent cu cele mai noi tendinte din domeniul securitatii si analizele realizate de Axis si de partenerii sai din industria de securitate.

Despre Axis Communications[

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente si mai sigure, prin crearea de solutii inovative, care ajuta la imbunatatirea securitatii si ofera noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de reţea, Axis ofera produse si servicii de supraveghere si analiza video, control acces, interfoane si sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajati in peste 50 de tari si colaboreaza cu parteneri din intreaga lume pentru a oferi solutii. Fondata in 1984, Axis este o companie cu sediul in Suedia, listata la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS. Pentru mai multe informatii despre Axis, vizitati site-ul: www.axis.com. Live la: https://www.facebook.com/AxisCommunicationsRomania/

Samsung extinde funcțiile vitale de măsurare a tensiunii arteriale și electrocardiograma pe Galaxy Watch3 și Galaxy Watch Active2 în alte 31 de țări

Aplicația Samsung Health Monitor măsoară și monitorizează sănătatea cu ușurință

București, România – 26 ianuarie 2021 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat astăzi că aplicația Samsung Health Monitor, care ajută utilizatorii să își monitorizeze starea de sănătate, încurajându-i să-și atingă obiectivele de sănătate, va fi disponibilă în curând în alte 31 de țări. Posesorii de Galaxy Watch3 și Galaxy Watch Active2 pot utiliza beneficiile de monitorizare a tensiunii arteriale și  electrocardiograma direct prin intermediul aplicației Samsung Health Monitor, ceea ce înseamnă că pot rămâne la curent cu starea lor de sănătate oriunde merg și oricând doresc.
Aplicația Samsung Health Monitor a primit marcajul CE în decembrie 2020, ceea ce a permis serviciului să se extindă în 28 de țări europene. Marcajul CE este un semn administrativ, care evidențiază faptul că un produs se conformează cerințelor UE de siguranță, sănătate și mediu. Acest lucru le va permite acum utilizatorilor din Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie să beneficieze ușor și într-un mod convenabil de funcțiile de măsurare a tensiunii arteriale avansate și de monitorizarea electrocardiogramei. În plus, aplicația Samsung Health Monitor este introdusă și în Chile, Indonezia și Emiratele Arabe Unite, ajungând în total în 31 de țări noi.
“Aproape un milion de persoane au folosit aplicația Samsung Health Monitor pentru a-și gestiona starea de sănătate, începând cu lansarea inițială în Coreea în iunie anul trecut. Ne-am angajat să aducem acest serviciu de sănătate inovator către mai mulți oameni din întreaga lume, iar cea mai recentă extindere marchează o etapă majoră în misiunea noastră”, a declarat TaeJong Jay Yang, Corporate SVP and Head of Health Team, Mobile Communications Business at Samsung Electronics.

Măsurarea tensiunii arteriale

Tensiunea arterială crescută este legată în mod obișnuit de boli ale creierului, rinichilor și ale inimii și, dacă nu este tratată, poate duce la accident vascular cerebral și boli coronariene. Ceasurile inteligente Galaxy sunt capabile să măsoare tensiunea arterială prin intermediul aplicației Samsung Health Monitor, oferindu-le utilizatorilor o perspectivă mai profundă asupra stării de sănătate și permițându-le să ia decizii mai bine informate cu privire la starea lor de sănătate.

Odată ce Galaxy Watch3 sau Galaxy Watch Active2 sunt calibrate cu o manșetă tradițională, utilizatorii pot „Măsura” tensiunea arterială oricând, oriunde cu doar o atingere. Dispozitivul măsoară tensiunea arterială prin analiza undelor pulsului, care sunt evaluate prin intermediul senzorilor de monitorizare a ritmului cardiac. Programul analizează apoi relația dintre valoarea de calibrare și modificarea tensiunii arteriale pentru a determina tensiunea arterială.

Monitorizarea electrocardiogramei

Se estimează că aproximativ 33,5 milioane de oameni din întreaga lume sunt afectați de fibrilația atrială (AFib), o formă comună de ritm cardiac anormal. AFib este adesea cauza complicațiilor cardiace, precum cheaguri de sânge, insuficiență și accident vascular cerebral.

Funcția de electrocardiogramă funcționează prin analiza activitatății electrice a inimii cu ajutorul unui senzor de pe Galaxy Watch3 sau Galaxy Watch Active2. Utilizatorii pot pur și simplu să deschidă aplicația Samsung Health Monitor și să se așeze confortabil, asigurându-se că ceasul este fixat ferm pe încheietura mâinii. Apoi, aceștia trebuie să-și așeze antebrațul pe o suprafață plană, apăsând ușor cu vârful degetului de la mâna opusă pe butonul de sus al ceasului inteligent timp de 30 de secunde. Aplicația va măsura apoi rata și ritmul cardiac, care vor fi clasificate drept ritm sinusal (un ritm normal al inimii), sau AFib (când inima bate neregulat).

Disponibilitate

Pentru a măsura tensiunea arterială și a monitoriza electrocardiograma, utilizatorii trebuie să aibă aplicația Samsung Health Monitor instalată atât pe Galaxy Watch3 sau Galaxy Watch Active2, cât și pe smartphone-ul Galaxy. Aplicația Samsung Health Monitor este instalată automat atunci când utilizatorii își actualizează smartwatch-ul Galaxy la cea mai recentă versiune prin intermediul aplicației Galaxy Wearable. Aplicația smartwatch va deschide apoi un link, care va direcționa utilizatorii către pagina de descărcare a aplicației direct pe smartphone din Galaxy Store.

Actualizarea aplicației Samsung Health Monitor va fi disponibilă în Europa progresiv pe Galaxy Watch3 și Galaxy Watch Active2 începând cu 22 februarie. Pentru mai multe informații despre Galaxy Watch3 și Galaxy Watch Active2, vă rugăm să vizitați: https://www.samsung.com/ro/watches/

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com .

moto g9 power – telefonul cu cea mai puternică baterie de pe un telefon Motorola, disponibil în România

București, 26 ianuarie: În dezvoltarea lui moto g9 power, Motorola s-a folosit de anii de experiență în proiectarea și producția dispozitivelor din clasa medie, pentru a crea un telefon puternic care oferă cele mai bune specificații tehnice la un preț accesibil. Noul dispozitiv, disponibil acum și în Romania, oferă cea mai puternică baterie de pe un smartphone Motorola, 6000 mAh, dar și o cameră și un display performant. moto g9 power este disponibil începând de azi în magazinele Altex și pe altex.ro, la prețul recomandat de 899 lei.

Autonomie pentru mai multe zile

moto g9 power oferă o experiență foto excepțională, alături de până la 60 de ore de autonomie, provenită de la cea mai puternică baterie integrată pe un telefon Motorola.

Bateria impresionantă de 6000 mAh oferă o libertate incredibilă utilizatorului, pentru activități care nu sunt perturbate, chiar și fără încărcarea dispozitivului. Cu moto g9 power se pot susține mai multe apeluri video, se pot urmări mai multe filme și seriale, iar în timpul călătoriilor utilizatorul nu trebuie să-și mai facă griji cu privire la încărcarea zilnică.

Pentru prima dată pe un dispozitiv din gama g, Motorola a echipat noul telefon cu un senzor cu rezoluție ultra-high de 64MP pentru fotografii clare, în culori vii. Prin tehnologia Quad Pixel, fiecare fotografie devine clară și luminoasă, indiferent de setare, datorită sensibilității la lumină de 4 ori mai mare. Fiecare fotografie portret se transformă într-o fotografie cu aspect profesionist cu ajutorul senzorului de adâncime, iar cu Macro Vision, care apropie subiectul de 4 ori mai mult, se pot surprinde chiar și cele mai mici detalii. Pentru selfie-uri demne de rețelele de socializare, camera frontală vine echipată cu 16MP și tehnologia Quad Pixel.

Tot conținutul preferat arată mai bine ca niciodată pe ecranul de 6,8 inch Max Vision HD+, care oferă o experiență captivantă, indiferent de materialul vizionat. Pentru performanță fără întârzieri și blocări, moto g9 power este alimentat de platforma mobilă Snapdragon, cu 4 GB RAM și beneficiază de 128 GB spațiu de stocare încorporat.

Motorola include caracteristici hardware și software care transformă timpul petrecut în compania  telefonului într-unul mai plăcut și activ. Aplicația pentru cameră actualizată pune acum cele mai utilizate funcții ale camerei la îndemână, în partea de jos a ecranului, simplificând realizarea celor mai bune fotografii de până acum.

Dispozitivul vine cu un buton dedicat Google Assistant pentru ca utilizatorul să primească rapid răspunsuri la întrebări și să rezolve orice sarcină în cel mai scurt timp, folosind doar vocea. În plus, sistemul de operare Android este unul curat fără skin-uri de software greoaie sau aplicații duplicate.

moto g9 power este echipat cu My UX, care include toate experiențele moto cunoscute de utilizatorii dispozitivelor Motorola, dar și cu o serie de caracteristici personalizabile, care fac ca experiența de utilizare pentru jocuri, muzică și video să treacă la următorul nivel.

Disponibilitate

moto g9 power este disponibil în România începând de azi în magazinele Altex și pe altex.ro la prețul recomandat de 899 lei.

Pentru mai multe informații despre actualizările de software și întreaga listă de specificații, vizitați site-ul https://www.motorola.com/ro/, pagina de FacebookInstagram și YouTube.

Declinare responsabilități

MOTOROLA, Logo M stilizat, MOTO și familia de mărci MOTO sunt mărci comerciale ale Motorola Trademark Holdings, LLC. Google și Android sunt mărci comerciale ale Google LLC. Qualcomm Snapdragon este un produs al Qualcomm Technologies, Inc. și / sau al filialelor sale. Qualcomm și Snapdragon sunt mărci comerciale ale Qualcomm Incorporated, înregistrate în Statele Unite și în alte țări. Toate celelalte mărci comerciale sunt proprietatea proprietarilor respectivi. © 2020 Motorola Mobility LLC. Toate drepturile rezerv