Huawei susține Asociația Magic prin echiparea cu tablete a secțiilor de oncologie pediatrică

București, 15 decembrie 2020. Huawei România a devenit partener al Asociației Magic, echipând cu tablete secțiile de oncologie pediatrică ale unor spitale din București și Cluj: Institutul Oncologic București, Spitalul Clinic de Urgență M.S. Curie, Institutul Clinic Fundeni și Clinica Pediatrie 2 Cluj Napoca – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.

Tabletele donate de Huawei România vor fi utilizate de copiii bolnavi de cancer în perioada spitalizării, ajutându-i astfel să se reconecteze cu lumea din afara spitalului și să țină legătura cu cei dragi.

În fiecare an, aproximativ 600 de copii din România sunt diagnosticați cu cancer. Perioada de spitalizare este traumatizantă pentru ei, indiferent de vârsta lor. Multi dintre acești copii petrec luni la rând în spital. Nu mai pot merge la școală, nu pot interacționa cu colegii și nu pot fi lângă familiile și prietenii lor, care reprezentau sistemul lor de sprijin. Mulți dintre copiii aflați în această situație suferă depresii și pierd etape în dezvoltarea lor emoțională și socială. Ne dorim ca cei mici saă nu piardă bucuria copilăriei și pofta de cunoaștere în spital. De aceea suntem foarte fericiți că Huawei devine partenerul copiilor în lupta cu boala și că a decis să le vină în ajutor cu tablete care ii vor ajuta sa descopere lumea virtual, pana cand isi vor recapata fortele,” spune Jeanina Zgirie, responsabil comunicare Asociatia Magic.

Suntem conștienți de faptul că acești copii și familiile lor trec prin cea mai dificilă perioadă a vieții lor și ne dorim să facem ceva pentru a-i ajuta. Din discuțiile cu Magic, am înțeles că foarte mulți dintre acești copii suferă de depresie pentru că se simt deconectați de lumea exterioară, în special acum, în pandemie, când accesul în spitale este permis doar unui părinte însoțitor. Așa ca ne-am gândit că le putem oferi ceva ce face parte din misiunea companiei noastre: conectivitate. În acest fel, sperăm să îi ajutăm să învețe online, să se vadă cu familia și prietenii în întâlniri online și să exploreze virtual în fiecare zi lumea, pe toată durata spitalizării”, explică George Zhang, CEO al Huawei în România.

Donația către Asociația Magic face parte din programul 1.000 Dreams, un proiect regional de responsabilitate socială al Huawei, prin intermediul căruia compania iși propune să susțină educația și dezvoltarea copiilor și a tinerilor.

Pe parcursul celor 18 ani de prezență pe piața locală, Huawei s-a implicat constant în educație, prin programele Seeds for the Future și ICT Academy. De asemenea, la finalul anului 2019 Huawei a devenit partener al Salvați Copiii, susținând un amplu program de educație digital adresat copiilor și părinților acestora. Recent, compania a lansat un program de conectare la Internet a școlilor din zonele rurale ale României, pentru a sprijini copiii și a le facilita accesul la o educație mai bună.

Despre Huawei

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor (TIC) și dispozitive inteligente. Cu soluții integrate pe patru domenii cheie – rețele de telecomunicații, IT, dispozitive inteligente și servicii cloud – ne-am angajat să aducem tehnologia digitală fiecărei persoane, case și organizații pentru o lume inteligentă, complet conectată. Portofoliul complet de produse, soluții și servicii Huawei este competitiv și sigur. Prin colaborarea deschisă cu partenerii ecosistemului, creăm o valoare de durată pentru clienții noștri, facem eforturi pentru a oferi posibilități oamenilor, pentru a îmbogăți viața de acasă și pentru a inspira inovație în organizațiile de toate formele și dimensiunile. La Huawei, inovația se concentrează pe nevoile clienților. Investim masiv în cercetarea de bază, concentrându-ne pe descoperiri tehnologice care conduc lumea înainte. Avem 194.000 de angajați și operăm în peste 170 de țări și regiuni. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de angajații săi. Pentru mai multe informații, vizitați Huawei online pe www.huawei.com sau urmăriți-ne pe:

http://www.linkedin.com/company/Huawei
http://www.facebook.com/Huawei
http://www.google.com/+Huawei
http://www.youtube.com/Huawei

Despre Asociația Magic

Asociația Magic este una dintre cele mai importante organizații caritabile din România, axată pe proiectarea și furnizarea de servicii, intervenții bazate pe știință și tehnologii pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării copiilor, a adolescenților și a adulților tineri diagnosticați cu cancer și alte afecțiuni grave.

MagiCAMP organizează tabere de vară și alte evenimente pentru copiii cu cancer și alte afecțiuni severe. MagicBOX este un furnizor lunar de ajutor pentru familiile care au copii bolnavi și care sunt vulnerabile din punct de vedere financiar. Cu MagicHOME, asociația oferă părinților cazare gratuită în timpul tratamentului copiilor în casele asociației din București, Cluj, Iași, Craiova, Tg. Mureș, Chișinău și Viena. MagicTICKET se asigură că familiile petrec timp de calitate împreună, oferindu-le vacanțe scurte sau evadări din oraș.

Avem un centru gratuit de terapie psihologică și asistență care ajută copiii cu afecțiuni severe și familiile lor. MagicMAKERS sprijină copiii, adolescenții și adulții tineri din întreaga țară în demersurile lor de organizare de evenimente de strângere de fonduri pentru a ajuta persoanele vulnerabile. MagicROOFS construiește case noi pentru familiile cu copii bolnavi, care trăiesc în condiții inadecvate. Cu aplicația MagicHELP contribuim activ la crearea unei rețele de ajutor în jurul copiilor care se confruntă cu un diagnostic sever.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *