Toți eroii din Wild Rift vor fi disponibili gamerilor din România până pe 3 ianuarie 2021

București – 30 decembrie – La doar trei săptămâni de la premiera League of Legends: Wild Rift în Europa, jucătorii vor avea ocazia să testeze toți campionii din noul joc de pe mobile. League of Legends este unul dintre cele mai populare și recunoscute jocuri din lume, fiind unul dintre jocurile care a popularizat competițiile esports la nivel global.

League of Legends_Wild Rift

Jocul, care a debutat în urmă cu mai bine de 11 ani, este jucat acum de sute de milioane de jucători din întreaga lume, iar odată cu lansarea lui Wild Rift, Riot, creatorii jocului, aduc ceea ce este mai bun din universul League of Legends pe dispozitivele mobile.

Odată cu deblocarea tuturor campionilor din universul Wild Rift, care a început cu 43 de eroi, jucătorii vor putea alege dintre peste 100. Atât jucătorii veterani, cât și noii veniți vor avea ocazia să experimenteze noi provocări.

De asemenea, până pe 3 ianuarie, jucătorii vor câștiga dublu Blue Motes – echivalentul Wild Rift al Blue Essence – moneda din League of Legends și dublu punctelor de experiență (XP) pe care jucătorii le primesc în timpul jocului.

Promoțiile încep de joi, 31 decembrie la ora 10:00 și se vor fi valabile până duminică, pe 3 ianuarie la ora 10:00.

DESPRE RIOT GAMES

Riot Games a fost fondat în 2006 și dezvoltă, publică cele mai populare jocuri din lume. În 2009, Riot și-a lansat jocul de debut, League of Legends, care a fost apreciat în toată lumea. League a devenit cel mai popular joc de PC din lume și a reprezentat un factor cheie al creșterii explozive a scenei esports la nivel mondial.

Pe măsură ce League of Legends intră în al doilea deceniu, Riot continuă să dezvolte jocul oferind în același timp noi experiențe jucătorilor cu Teamfight Tactics, Legends of Runeterra, VALORANT, League of Legends: Wild Rift și numeroase alte jocuri care se află în curs de dezvoltare. Riot dezvoltă universul Runeterra prin proiecte multimedia pe muzică, benzi desenate, jocuri de societate și o viitoare serie animată numită Arcane.

Înființată de Brandon Beck și Marc Merrill și condusă de CEO-ul Nicolo Laurent, Riot are sediul central în Los Angeles, California și are peste 2.500 de angajați în peste 20 de birouri din întreaga lume.

Samsung introduce o nouă funcție adaptivă HDR10+ pentru o experiență de vizionare excelentă, în propria locuință

HDR10+ Adaptive funcționează cu modul Filmmaker pentru a oferi o experiență cinematografică, indiferent de condițiile de iluminare

HDR10+ Adaptive Logo

București, România – 30 decembrie 2020 – Samsung Electronics Co., Ltd. a anunțat astăzi că funcția Adaptive HDR10+ va fi integrată în televizoarele Samsung, ceea ce îmbunătățește experiența de vizionare HDR10+ în casele utilizatorilor, indiferent de condițiile de iluminare. HDR10+ Adaptive acceptă modul Filmmaker și se adaptează la ambiente luminoase, astfel încât utilizatorii să se poată bucura de o experiență cu adevărat cinematografică, cu filme HDR10+ și programe de televiziune în orice încăpere din locuință. HDR10+ Adaptive se va lansa la nivel global odată cu viitoarele produse Samsung QLED.

Vizionarea conținutului HDR este de obicei optimă într-un mediu întunecat, însă mediile de vizionare ale utilizatorilor pot varia foarte mult în funcție de o gamă largă de factori, inclusiv iluminarea camerei, ora din zi și proximitatea de ferestre. Funcția HDR10+ Adaptive acceptă optimizarea dinamică a scenelor, urmând instrucțiunile HDR10+ LLC și se poate adapta acum la orice condiție de iluminare a camerei, îmbunătățind astfel experiența HDR. Această funcție utilizează senzorul de lumină al televizorului și se asigură că fiecare detaliu sau contrast este redat la calitatea sa inițială. Conținutul Prime Video HDR este livrat automat în HDR10+.

HDR10+ Adaptive de pe televizoarele Samsung QLED acceptă, de asemenea, modul Filmmaker, o setare de display pe care Samsung – ca membru al Alianței UHD – a dezvoltat-o ​​în parteneriat cu cineaști, studiouri și producători de electronice și electrocasnice. Samsung și Amazon Prime Video s-au parteneriat pentru a oferi Filmmaker și HDR10+ Adaptive clienților Prime Video.

Suntem mereu în căutare de noi specificații și inovații care pot face experienței utilizatorilor mai bună. Cu modul HDR10+ și modul Filmmaker, conținutul Prime Video este optimizat indiferent de mediul de vizionare, iar utilizatorii se pot bucura de filme și emisiuni TV așa cum au fost gândite de către realizatorii de filme”, a declarat BA Winston, Global Head of Video Playback and Delivery, Amazon Prime Video.

Din ce în ce mai mult conținut devine disponibil în HDR10+, întrucât Universal Pictures Home Entertainment (UPHE) și Samsung extind parteneriatul tehnologic pentru a include mai mult conținut HDR10+, noi titluri pentru distribuire pe serviciile OTT din întreaga lume.

Pe măsură ce consumatorii petrec din ce în ce mai mult timp acasă, Samsung caută modalități de a îmbunătăți experiența de divertisment de care aceștia să se bucure în confortul propriei case. Suntem încântați să oferim soluții inteligente în ceea ce privește calitatea imaginii care îmbunătățesc experiența de vizionare HDR a consumatorilor, aducând în casele acestora experiența cinematografică de calitate excepțională”, a declarat Younghun Choi, Executive Vice President of Visual Display Business, Samsung Electronics.

Samsung și-a arătat de-a lungul vremii angajamentul pe care și l-a luat în dezvoltarea tehnologiei HDR10+ și a industriei. Suntem încântați să extindem parteneriatul nostru cu Samsung și să lucrăm în continuare pentru a aduce mai multe titluri în acest ecosistem de vizionare în confortul propriei case, pentru publicul de filme din întreaga lume”, spune Michael Aaronson, Senior Vice President, Digital Distribution, UPHE.

Titlurile UHD disponibile pe Prime Video includ și HDR10+, astfel încât toți clienții Prime Video se pot bucura de experiența HDR îmbunătățită, pe majoritatea televizoarelor Samsung QLED, indiferent de condițiile de iluminare din cameră.

Pentru mai multe informații, accesați www.samsung.com.

Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiră oamenii și creează viitorul prin tehnologii și idei. Compania redefinește lumea televizoarelor, pe cea a smartphone-urilor, a dispozitivelor wearables, a tabletelor, a electrocasnicelor digitale, a sistemelor de rețea și memorie și a ecranelor profesionale. Pentru cele mai noi informații, vizitați Samsung Newsroom la http://news.samsung.com.

ELKO Romania anunta disponibilitatea noului laptop de gaming – Asus ROG Zephyrus G14

ELKO Romania, companie membra a grupului ELKO, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, anunta disponibilitatea in Romania a noului laptop de gaming cu diagonala a ecranului de 14” – Asus ROG Zephyrus G14.

Portabilitatea si aptitudinile de gaming sunt, cel putin la o prima vedere, doua caracteristici contradictorii ale sistemelor de calcul moderne. Tehnologia a evoluat insa atat de mult de-a lungul ultimilor ani, incat a permis dezvoltarea de laptopuri deosebit de puternice, cu performante excelente in jocuri, dar, in acelasi timp, cu dimensiuni si greutate reduse, carora li se adauga o autonomie impresionabila. Iar cel mai bun exemplu pentru un astfel de echipament il reprezinta noul laptop de gaming distribuit de ELKO Romania – Asus ROG Zephyrus G14.

Datorita formatului compact, cu o grosime de nici 2cm si o greutate ce pleaca, in functie de configuratie, de la 1.6kg, Asus ROG Zephyrus G14 poate trece cu usurinta drept un laptop de business, care asigura portabilitatea si mobilitatea specifice acestui segment. Acestor caracteristici li se adauga o baterie Li-Ion cu 4 celule de 76Wh, care poate sustine activitatea de birou pe durata unei intregi zile de munca, dar si un buton de pornire/oprire cu senzor de amprenta integrat. In ciuda acestor calitati de ultra-portabil veritabil, modelul este echipat cu procesoare AMD Ryzen din seria 4000, solutii grafice pana la NVIDIA GeForce RTX 2060, memorie RAM DDR4 de pana la 16GB si SSD M.2 NVMe PCI-Express 3.0 cu capacitatea de pana la 1TB. Toate acestea il transforma in cel mai puternic laptop de 14” de pe piata, oferind astfel utilizatorilor cea mai buna experienta mobila de gaming. Configuratia hardware puternica este acompaniata de un sistem de racire pe masura, care ii permite sa functioneze in conditii optime, indiferent de scenariul de utilizare. Acesta este alcatuit din 4 radiatoare cu un total de 209 lamele, 5 heatpipe-uri si 2 ventilatoare de 12V cu cate 81 de pale fiecare si functie de auto-curatare. Intregul ansamblu este responsabil de preluarea eficienta si evacuarea rapida a caldurii produse de procesor, chip-ul grafic si etajul de alimentare.

Ecranul FHD sau WQHD, cu rata de reimprospatare de 60 sau 120Hz, validat Pantone, asigura o acoperire de 100% a spectrului sRGB, ceea ce il face potrivit atat pentru redarea celor mai noi jocuri de actiune, cat si pentru crearea de continut. Capabilitatea de a reda in conditii foarte bune continut diversificat este asigurata si de sistemul audio, format din 4 difuzoare: 2 tweetere orientate catre utilizator, pentru perceperea perfecta a frecventelor inalte si 2 woofere orientate in jos, pentru redarea cat mai profunda a frecventelor joase. Pentru putere optima, a fost implementata tehnologia de amplificare Smart Amp, iar pentru claritate acustica sunt folositi algoritmii Dolby Atmos. In ciuda dimensiunilor reduse ale laptopului, tastatura asigura confortul maxim, adoptand un design inspirat din zona de sisteme dekstop, cu taste directionale usor separate de restul tastelor si tasta Space cu dimensiuni marite pentru o reperare tactila rapida, cursa de actionare de numai ½ din cursa totala si tehnologie N-Key Rollover.

Designul si constructia au beneficiat si ele de o atentie speciala, astfel ca Asus ROG Zephyrus G14 este disponibil in doua variante – Eclipse Gray si Moonlight White. In ambele cazuri, rigiditatea superioara a carcasei este asigurata de o structura interna de tip fagure, care elimina flexibilitatea nedorita a carcasei, simultan cu mentinerea greutatii sistemului la un nivel cat mai redus. Palm rest-ul, confectionat dintr-un aliaj magneziu-aluminiu, a fost finisat in asa fel incat amprentele lasate de utilizator dupa folosire sa nu fie vizibile. Iar pentru personalizare, sunt disponibile configuratii cu AniMe Matrix – o tehnologie revolutionara care presupune incorporarea a nu mai putin de 1215 LED-uri miniaturizate in capacul metalic al laptopului, prevazut, la randul lui, cu 6536 perforatii obtinute printr-un proces CNC. Aceasta matrice LED astfel obtinuta poate fi programata de utilizator dupa bunul plac, pentru a reda, printre altele, elemente grafice sincronizate cu muzica ascultata, animatii GIF sau logouri animate.

Acest model de laptop de gaming poate fi comandat prin partenerii ELKO, fiind disponibil din luna ianuarie.

Despre ELKO Group si ELKO Romania

ELKO Group este unul dintre cei mai mari distribuitori de produse, solutii IT si electronice de consum din regiune, reprezentand 400 de producatori si oferind o gama larga de peste 40.000 de produse si servicii catre mai mult de 10.000 de companii, producatori de calculatoare, retaileri, integratori de sisteme din 31 de tari in Europa si Asia Centrala. Compania are peste 1.000 de angajati, iar cifra de afaceri a grupului in 2019 s-a ridicat la 1.883 de milioane USD (1.682 milioane EUR).

ELKO Romania face parte din Grupul ELKO si este specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT – PC-uri, componente, electronice home & office, telefoane mobile, software, solutii de infrastructura IT si de stocare, solutii de securitate, echipamente industriale, sisteme de comunicatii, solutii smart building si smart city – precum si electronice de consum. Compania comercializeaza produsele din portofoliu exclusiv prin intermediul partenerilor sai, companii revanzatoare (reselleri, retaileri, e-taileri, companii care proiecteaza, instaleaza si revand solutii IT, sisteme de comunicatii si supraveghere video), adresand toate canalele de distributie IT & Telecom. Mai multe informatii: www.elko.ro

Parte a programului «1000 Dreams», Huawei România susţine Asociaţia SOS Satele Copiilor pentru achiziţionarea cadourilor de sărbători destinate copiilor din programele SOS

Bucureşti, 29 Decembrie. În perioada sărbătorilor de iarnă, Huawei România a donat 10.000 de euro pentru cadourile de Crăciun destinate copiilor din programele Asociaţiei SOS Satele Copiilor. Darurile achiziționate cu sprijinul Huawei România au ajuns la cei 150 de copii și tineri care locuiesc în Satele SOS și în Comunitățile de Tineri din București, Bacău și Cisnădie.

Aceste activități sunt derulate în cadrul programului Huawei  «1000 Dreams» a cărui misiune o reprezintă îmbunătățirea educației TIC pentru tineri și oferirea de suport copiilor din Europa Centrală și de Est. Huawei a putut oferi ajutor în acoperirea nevoilor celor mici, sub formă de îmbăcăminte, materiale şcolare şi, bineînţeles, cărţi despre informatică.

SOS Satele Copiilor este o organizaţie neguvernamentală, ce derulează programe în 136 de ţări ale lumii şi are ca misiune oferirea unei familii iubitoare copiilor care au rămas fără îngrijirea părintească și susținerea și protejarea celor care riscă să o piardă. În cei 27 de ani de activitate în România, SOS Satele Copiilor România a derulat programe de îngrijire alternativă a copiilor (Satele SOS, Comunitățile de tineri), de întărire a familiei (Centrele de consiliere și sprijin pentru copii și părinți, Centrul de zi), programe educaționale, precum și o serie de proiecte pentru tinerii aflați în situații de risc atât din sistemul de protecție, cât și din mediul rural sau familii vulnerabile. Anual, peste 700 de copii și tineri sunt sprijiniți în mod direct de SOS Satele Copiilor, dintre care peste 150 cresc în Satele SOS, alături de Mamele SOS și de fraţii biologici sau sociali, iar 550 de copii sunt sprijiniți să rămână în familiile lor și să nu trăiască trauma separării.

„Se încheie un an cum nu am mai trăit, care ne-a încercat limitele și ne-a determinat să găsim soluții în situații extrem de dificile. Atunci când peste 150 de copii care cresc în casele SOS depind de tine, nu există nicio altă variantă în afară de a merge înainte, cu mult curaj, pentru ca ei să fie în siguranță, alături de Mamele SOS și de specialiștii care se asigură că ei primesc tot sprijinul de care au nevoie. Suntem recunoscători că, în tot acest demers, nu suntem singuri, ci alături de parteneri și oameni de bine, fără de care impactul nostru nu ar fi același. Mulțumim, Huawei România, pentru sprijinul acordat! Împreună vom reuși să oferim tuturor copiilor materiale de studiu, pentru ca ei să țină pasul cu școala  și să acoperim o parte importantă din bugetul  familiilor, pentru îmbrăcămintea de iarnă. Vă dorim Sărbători frumoase, cu sănătate și liniște și un An Nou în care să continuăm să facem bine împreună!” a declarat Diana Podaru – Director General SOS Satele Copiilor România

Am avut plăcerea să sprijinim SOS Satele Copiilor în anul 2019, atunci când am inițiat, pentru prima dată în România, programul «1000 Dreams», pentru copiii aflați în grija SOS, pe care sunt mândru că l-am putut continua și anul acesta, în ciuda contextului dificil. Huawei România speră să le ofere un Crăciun de neuitat, prin intermediul materialelor de studiu în domeniul informaticii și a hainelor călduroase, pe care le pune la dispoziție, contribuind în același timp și la cultivarea curiozității acestor copii pentru tot ceea ce ține de tehnologie și informatică. Le urez tuturor, atât personalului din cadrul SOS Satele Copiilor, cât și copiilor și mamelor lor Sărbători fericite”, a declarat George Zhang, CEO Huawei România.

2020 este al doilea an în care, prin intermediul programului «1000 de Vise», Huawei vine în sprijinul Asociaţiei SOS Satele Copiilor. Prin această acţiune, Huawei îşi doreşte să le aducă aducă zâmbetul pe buze copiilor mai puţin privilegiaţi şi să atragă atenţia asupra acestei cauze.

Platforma educațională gratuită IBM Open P-TECH conectează tinerii cu locurile de muncă ale viitorului

Platforma Open P-TECH este lansată în România

· Peste 160.000 de utilizatori, din peste 130 țări, la nivel global

București, România, 23.12.2020 – IBM anunță lansarea platformei gratuite de educație digitală Open P-TECH, pentru elevii, studenții, dar și profesorii din România. La nivel global, platforma este utilizată de peste 160.000 de elevi, studenti și profesori, din peste 130 de țări.

Bazată pe programul P-TECH, lider în industrie, ce revoluționează educația publică din 2011, platforma le oferă elevilor și studenților cu vârste cuprinse între 14-20 de ani, dar și profesorilor, competențe tehnologice de bază și abilități de succes de care au nevoie pentru viitoarele locuri de muncă.

A student learning by doing schoolwork at home using a computer.

“IBM a dezvoltat platforma Open P-TECH pentru a oferi tinerilor din întreaga lume acces gratuit și flexibil la resurse educaționale care să îi conecteze cu adevărat la viitoarele locuri de muncă.  Iar locurile de munca s-au transformat foarte mult, vorbim despre un segment nou, pe care noi îl numim new collar, sau „Guler nou”, și care reprezintă o rampă de lansare în domenii cu o creștere rapidă, spre exemplu, securitate cibernetică, machine learning, cloud computing sau design digital. Multe din aceste job-uri necesită o calificare specializată, iar de multe ori generează dificultăți companiilor pe partea de recrutare. Suntem de părere că în următorii 5-10 ani, inteligența artificială va schimba 100% din locurile de muncă din prezent, iar curriculumul școlar se schimbă mai lent decât evoluează locurile de muncă, sau tehnologiile. Elevii și profesorii au nevoie de resurse actuale care să îi ajute să fie pregătiți pentru a face față cu succes cerințelor pietei muncii, din prezentul digital, dar și din viitorul automatizat” a declarat Maria-Luiza Jipescu, CSR Manager IBM România.

Four happy students at desk learning together

De asemenea, platforma oferă cursanților și certificări sub forma insignelor digitale, care îi ajută să le demonstreze angajatorilor sau profesorilor competențele acumulate. În prezent, Open P-TECH oferă 15 astfel de certificări digitale.

În plus, profesorii au acces la resurse personalizate și pot găsi pe platformă materiale ajutătoare, de exemplu planuri de lecții, dar pot și să creeze și să aloce fiecarui elev, prin câteva click-uri, un plan de învățare și să urmărească parcurgerea acestuia.

Cu sprijinul Asociației Pro Arta Dezvoltare și Cunoaștere, Open P-TECH conține primul canal de resurse educaționale în limba română, dedicat profesorilor din România: “Pregătiți pentru școala online!”, care poate fi accesat aici.

“Parteneriatul dintre IBM România, lider în inovație tehnologică și Asociația Pro Arta Dezvoltare și Cunoaștere, promotor al educației prin tehnologie aduce către profesori, elevi și studenți resurse și cursuri pentru a sprijini cunoașterea și inovația. După succesul inițiativei naționale Clasa mea de acasă, programelor Scoala Altfel – Cariere în inovație cu IBM și Vinerea Altfel cu IBM, am dorit să oferim conținut specific profesorilor și elevilor, pentru a oferi oportunități egale de învățare și dezvoltare. Rolul Asociației este acela de a-i pune în legătură pe cei care doresc și au posibilitatea de a produce schimbarea cu cei care sunt dispuși să devină parte a acestui proces. Credem cu tărie că profesorii sunt principalii stakeholderi care pot contribui la implementarea sustenabilă a acestui demers, prin modelarea viitoarelor generații de adulți” a declarat Lucia Panea, Manager de Proiect, Asociatia Pro Arta Dezvoltare si Cunoastere.

Smart Female IT Engineer / Programer Working on Desktop Comuter. Software Development / Coding/ Web Design / Database Architecture. Young Girl STEM Graduate Working

Așa cum îi spune și numele, Open P-TECH este o platformă deschisă, gratuită și accesibilă tuturor, de pe orice dispozitiv, de oriunde există o conexiune la internet. Toti elevii și studenții interesați de tehnologie și nu numai sunt încurajați să exploreze în ritm propriu Open P-TECH pentru a se pregăti pentru joburile secolului 21.

De asemenea, Open P-TECH poate fi utilizata cu succes în cadrul orelor de dirigenție, consiliere și dezvoltare personală, tehnologie, informatică și TIC.

Open P-TECH  poate fi accesata aici:

https://www.ptech.org/ro/open-p-tech/

Violeta Luca, General Manager Microsoft România, desemnată să conducă operațiunile Microsoft din Cehia și Slovacia

Violeta Luca, General Manager Microsoft România, a fost desemnată să conducă operațiunile Microsoft din Republica Cehă și Slovacia, începând cu luna ianuarie 2021.

“Este o oportunitate care mă bucură și mă onorează în același timp, prin care îmi propun să aduc valoare în noua capacitate, să mă dezvolt în continuare și să susțin proiectele de transformare digitală la scară. Cred cu tărie că tehnologia este mai mult decât oricând soluția pentru a sprijini reziliența și dezvoltarea sustenabilă a societății. Și, având în vedere talentul pe care țara noastră a dovedit că îl are la dispoziție în domeniul ITC și nu numai, nu am nicio îndoială că Microsoft România își va continua traseul remarcabil la care am avut privilegiul de a contribui. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc echipei, tuturor clienților, partenerilor și organizațiilor cu care am lucrat și le transmit cele mai bune urări”, a declarat Violeta Luca.

Violeta Luca a preluat conducerea Microsoft România în noiembrie 2018, timp în care  compania a cunoscut o perioadă de creștere și a marcat momente importante în dezvoltarea sa. Printre realizări menționăm: programul “Alt Viitor” – prin care Microsoft a sprijinit dezvoltarea de competenţe digitale pentru zeci de mii de elevi şi profesori din România; numeroase proiecte de transformare digitală a serviciilor de sănătate, retail, a sectorului bancar și serviciilor profesionale sau la nivelul sistemului de învățământ, precum și ample proiecte vizând dezvoltarea start-up-urilor românești, prin suport tehnic din partea Microsoft, acces la resurse Azure și mentorat, astfel încât acestea să devină competitive la nivel regional și să-și poată extinde activitatea pe piețele europene.

De asemenea, Violeta Luca a fost apreciată pentru modelul de afaceri inovator și capacitatea de dezvoltare a acestora, precum și pentru cel mai bun proiect de transformare digitală și cea mai bună campanie de responsabilitate corporativă, iar sub conducerea sa, compania Microsoft România a fost desemnată angajatorul numărul 1 în țară.

Până la anunțarea noului director general al Microsoft România, interimatul va fi asigurat de Alina Orban, actualmente Commercial Partner Lead, în cadrul Microsoft România.

Violeta Luca s-a alăturat echipei Microsoft România la începutul anului 2015, ca director de strategie, iar ulterior, până în 2017, a ocupat funcția de Director de Marketing și Operațiuni. Înainte de a se alătura echipei Microsoft România, Violeta Luca a ocupat funcții de vârf în managementul unor companii precum Metro C&C, Dante Internațional, Flanco Retail, Whirlpool Romania sau AIG.

MGT Educaţional anunţă disponibilitatea în Romania a noului simulator de racing Next Level Racing GT Lite Folding Cockpit

București, România – Decembrie 2020 – MGT Educational, important furnizor de accesorii pentru gaming în România, specializat în distribuția de produse și soluții IT, anunță disponibilitatea modelului GT Lite Folding Cockpit, cel mai nou simulator de curse Next Level Racing.

Noul cockpit este proiectat pe baza părerilor primite de la utilizatori și de la comunitățile de jocuri de tip racing, fiind conceput să satisfacă cerințele ridicate ale jucătorilor din întreaga lume.

De aceea, acesta se bucură de avantajul unui design inteligent, ce se dovedeşte foarte util pentru cei cu spaţiu limitat acasă. Atunci când nu este folosit, GT Lite Folding Cockpit poate fi pliat, eliberând astfel spaţiul din cameră. Ca şi performanţe, noul cockpit este complet ajustabil, oferind posibilităţi multiple de montare a echipamentelor electronice, precum şi opţiuni de ajustare a acestora. Astfel, volanul, schimbătorul și pedalele pot fi reglate pentru a asigura utilizatorilor cea mai bună și cea mai confortabilă poziție pentru curse.

GT Lite este compatibil cu pedalele și volanele de la producători precum Logitech®, Thrustmaster® şi Fanatec®, oferind în acelaşi timp posibilitatea de a instala volane ce au opțiuni de montare prin prindere. Mai mult, suportul de fixare pentru schimbătorul de viteze poate fi montat atât pe stânga cât și pe dreapta, oferind astfel diversitate.

“GT Lite este un produs de care suntem extrem de entuziasmați. Am primit un feedback excelent, atât din partea clienților noștri cât și a comunității F-GT. Dorința noastră a fost să realizăm un simulator de curse accesibil și disponibil pentru toți pasionații de simulatoare din întreaga lume”. a declarat Hess Ghah, CEO of Next Level Racing. “În același timp, obiectivul nostru a fost să aducem pe piață un simulator pliabil de cea mai bună calitate, capabil să ofere o poziție realistă de curse, confort, rigiditate, reglaje amănunțite și o flexibilitate extinsă la montarea şi reglarea de accesorii precum pedale, volane sau schimbătoare de viteze. Suntem foarte mândri că am reușit să oferim prin GT Lite un simulator excelent. De asemenea, suntem foarte încântați să introducem încă două produse din seria Lite, la începutul anului 2021.”

GT Lite este suficient de adaptabil și reglabil pentru a fi compatibil cu majoritatea brand-urilor de volane, pedale sau schimbătoare de viteză și oferă o experiență de joc completă, indiferent de statura jucătorului.

La începutul lui 2021, utilizatorii Next Level Racing vor avea parte de o evoluție a seriei Lite prin introducerea unui simulator pentru pasionații de zbor, dar și accesorii de zbor pentru modelele F-GT Lite și GT Lite.

Scaunul simulator Next Level Racing GT Lite este disponibil pe eMag, la un pret de de 1.199 Lei.

https://www.emag.ro/cockpit-pliabil-racing-simulator-gt-lite-next-level-racing-nlr-s021/pd/DT3ZBDMBM/

UE CLASEAZĂ HUAWEI în TOP TREI INOVATORI GLOBALI  

Bucureşti, 21 decembrie. Huawei ocupă locul al treilea în topul 2020 EU Industrial R&D Investment Scoreboard. Huawei a urcat cu două locuri, comparativ cu anul trecut, când compania s-a clasat pe locul 5 în acelaşi clasament.

2020 EU Industrial R&D Investment Scoreboard este o publicație a Comisiei Europene. Aceasta clasifică nivelurile de investiții în cercetare a 2500 de companii din întreaga lume, care cuprind 90% din cercetarea și dezvoltarea globală finanțate de domeniul afacerilor. Raportul a fost elaborat de către Centrul Comun de Cercetare al UE (CCC).

„UE confirmă că Huawei este acum printre primele trei companii globale inovatoare. Pentru a menține modul de viață european pentru generațiile viitoare, Europa va trebui să utilizeze cele mai bune tehnologii și inovații. Huawei este gata să facă echipă cu Europa pentru un viitor strălucit și comun”, a declarat Abraham Liu, Reprezentantul Șef al Huawei la instituțiile UE.

O mare parte din cercetările globale pe care Huawei le desfășoară au loc în Europa. Huawei a înființat primul său centru de cercetare în Suedia în anul 2000. Astăzi, printr-o serie de parteneriate cu peste 150 de universități europene, Huawei este perfect adaptat în ecosistemul de cercetare TIC din Europa. Prin această activitate de cercetare colaborativă, Huawei face ca Europa să fie pregătită pentru era digitală.

Conform Huawei, colaborarea internațională în domeniul cercetării întărește competitivitatea UE și contribuie la atenuarea schimbărilo.r climatice, sprijinind strategic acordul European

ViewSonic colaboreaza cu TÜV SÜD in vederea testarii unei functii pentru monitoare destinate utilizatorilor care sufera de discromatopsie

Bucuresti, Romania (21 decembrie 2020) – ViewSonic Corp., lider global pe piata solutiilor de afisare si TÜV SÜD, organizatia de experti in siguranta si calitate de renume mondial, au anuntat primul procedeu de testare a functiei pentru utilizatori cu discromatopsie integrate in monitoare, definind astfel o noua metoda de testare pentru industria de echipamente electronice. Functia dezvoltata de ViewSonic pentru utilizatorii cu discromatopsie contine doua moduri – modul de filtrare a culorilor, destinat utilizatorilor cu deficiente in deosebirea culorilor si modul simulare, pentru creatorii de continut care doresc sa ofere utilizatorilor cu discromatopsie cea mai buna experienta vizuala. Aceasta functie este oferita de monitoarele profesionale ViewSonic ColorPro VP2468a, VP2768a si VP3481a.

ViewSonic se bucura ca a putut colabora cu TÜV SÜD pentru dezvoltarea acestei metode inovatoare de testare. Suntem, de asemenea, mandri de pasii facuti in directia imbunatatirii experientei vizuale asigurate la redarea de continut media de inalta rezolutie”, a spus Bonny Cheng, COO la ViewSonic, completand: “Viziunea ViewSonic pentru gama ColorPronu se limiteaza la reprezentarea fidela a culorilor, ci vine si in ajutorul utilizatorilor care nu pot distinge corect culorilor. TÜV SÜD a testat riguros monitoarele ViewSonic prevazute cu functie pentru utilizatori cu discromatopsie, incluzand confirmarea recunoasterii culorilor, solutia software de filtrare a culorilor si instrumentul de simulare a culorilor, cu scopul punerii la punct a unei metode calitative de testare pentru intreaga industrie.

TÜV SÜD se axeaza pe furnizarea de solutii de siguranta, securitate si sustenabilitate in cadrul organizatiilor. TÜV SÜD si ViewSonic si-au asumat rolul de lideri in definirea unui nou set de metode de testare a compatibilitatii monitoarelor cu functiile dedicate utilizatorilor cu deficiente in distingerea corecta a culorilor. Aceasta abordare revolutionara are rolul de a garanta ca utilizatorii beneficiaza de cea mai buna experienta vizuala. Este o premiera pentru orice marca de monitoare si ne bucuram de colaborarea cu ViewSonic pentru dezvoltarea unei astfel de functii inovatoare”, a spus Alex von Mylius, Product Certification Director la TÜV SÜD, departamentul Global Product Service.

Subiectii de test cu deficiente in deosebirea culorilor au fost selectati de TÜV SÜD cu ajutorul testului cromatic Munsell 100, care identifica zonele de confuzie a culorilor (protanopie, deuteranopie sau tritanopie). Acestia au testat apoi monitoarele ViewSonic cu solutia software exclusiva conceputa pentru aceasta afectiune. Spre deosebire de metoda traditionala, care presupune modificarea generala a combinatiei de culori, algoritmul ViewSonic modifica majoritatea culorilor ce nu pot fi deosebite de utilizatorii cu o astfel de problema. Rezultatul testului a confirmat ca solutia ViewSonic mareste abilitatea acestora de a recunoaste diferenta dintre culori, de la 70-75% (in medie) la 90%.

Crearea unei experiente vizuale pentru utilizatorii cu deficiente in deosebirea culorilor

Modul de filtrare a culorilor a fost conceput pentru utilizatorii cu deficiente in deosebirea culorilor si le permite acestora sa vada imaginile cu distingere culorilor mult imbunatatita. Aceasta functie poate fi activata prin intermediul vDisplayManager si ofera doua niveluri: normal si avansat. Ambele niveluri le permit utilizatorilor cu deficiente in deosebirea culorilor sa ajusteze modul de afisare, pentru a obtine o vizibilitate mai buna a culorilor si pentru a identifica mai corect o gama larga de continut grafic colorat. Setarea avansata poate fi utilizata si pentru a ajusta nivelul de contrast si pentru a alege acele filtre care ii asigura utilizatorului cea mai confortabila experienta vizuala.

Cel de-al doilea mod, de simulare a deficientei in deosebirea culorilor, le permite designerilor sa vizioneze propriile creatii asa cum ar fi ele percepute de utilizatorii cu o astfel de problema si sa le ajusteze in consecinta. Aceasta tehnologie inovatoare le ofera avantaje uriase creatorilor de continut, designerilor, profesorilor, indeosebi celor din ciclul prescolar, precum si tuturor utilizatorilor cu deficiente in deosebirea culorilor. Acestia din urma pot beneficia de o experienta vizuala mult mai potrivita pentru ei atunci cand continutul este creat folosind modul simulare.

Functia pentru utilizatorii cu deficiente in deosebirea culorilor este acum oferita de monitoarele ViewSonic profesionale din gama ColorPro – VP2468a, VP2768a si VP3481a. Familia ColorPro reprezinta solutia ideala pentru activitatile de creatie, precum fotografia, designul si editarea video. Ele asigura reproductie fidela a culorilor, imagini realiste cu culori la standardele actuale din industrie, precum sRGB, calibrare si uniformitate.

Fondata in anul 1987 in California, ViewSonic este o importanta companie producatoare de echipamente si solutii de afisare, lider in dezvoltarea de tehnologii vizuale, ce activeaza in peste 100 tari. Folosindu-se de spiritul sau inovator si de viziunea sa, ViewSonic creeaza hardware si solutii software complexe, printre care monitoare, video-proiectoare, sisteme de afisare publica digitala, solutii de afisare interactive ViewBoard si ecosistemul software myViewBoard. Cu peste 30 ani de experienta pe piata solutiilor de afisare, ViewSonic s-a impus prin furnizarea de solutii fiabile pentru educatie, intreprinderi, consumatori si profesionisti si prin sustinerea utilizatorilor sa Observe Diferenta. – ”See the Difference” Pentru a afla mai multe despre ViewSonic, vizitati www.viewsonic.com.

HUAWEI AppGallery: Cele mai populare aplicații vin în sprijinul activităților zilnice ale utilizatorilor

Printre cele mai populare aplicații folosite de către utilizatorii români se numără Bolt, SofaScore și AntenaPlay

București, 21 decembrie 2020 – Încă de la lansarea magazinului propriu de aplicații al HuaweiHUAWEI AppGallery, în aprilie 2018, acesta s-a bucurat de o evoluție rapidă. Biblioteca virtuală a înregistrat o tendință în creștere în ceea ce privește integrarea celor mai populare aplicații în activitățile de zi cu zi ale utilizatorilor din România.

Listarea permanentă a aplicațiilor în HUAWEI AppGallery le-a oferit companiilor și dezvoltatorilor posibilitatea de a ajunge la un număr foarte mare de utilizatori. Pentru dezvoltatorii globali de aplicații care își doresc să își crească baza de utilizatori dintr-o anumită țară, parteneriatul cu Huawei aduce rezultatele dorite.

HUAWEI AppGallery

AppGallery are 500 de milioane de utilizatori la nivel global.”, declară Ciprian Mirea, Director of Ecosystems and Head of Trade Marketing, Huawei Consumer Business Group România. „Datorită abordării noastre <<glocale>> axate pe integrarea aplicațiilor furnizorilor de conținut care se angajează să ofere servicii de înaltă calitate, orientate local, am observat modul în care utilizatorii fiecărei țări adoptă aplicații diverse, potrivite stilurilor lor de viață. În România, pentru activitățile de zi cu zi, utilizatorii noștri folosesc aplicații precum Bolt pentru ride hailing sau AntenaPlay pentru vizionarea de emisiuni TV.”, continuă acesta.

Printre cele mai populare aplicații folosite în România pentru activitățile zilnice se numără Huawei Health App, aplicația care pune la dispoziția utilizatorilor analiza somnului, monitorizarea activității cardiace și a saturației nivelului de oxigen din sânge (SPO2), alături de prognoza meteo zilnică. Pentru mulți români, o verificare rapidă a aplicației Huawei Health la sfârșitul zilei le permite să își evalueze activitățile, să își verifice numărul de pași și nivelul de stres înainte de a merge la culcare.

În plus, mulți utilizatori accesează serviciile de ride-hailing prin Bolt, care este atât de populară la nivel local, încât România a devenit a doua cea mai mare locație globală. Aplicația Bolt este utilizată pe scară largă la nivel internațional, numărul de descărcări din AppGallery crescând cu 8.000% în doar 28 de săptămâni.

În România, unul dintre pilonii importanți ai parteneriatului Bolt – Huawei a fost reprezentant de organizarea unei campanii promoționale, orientate către consumatori. Bolt a fost unul dintre partenerii importanți ai campaniei Huawei AutumnFest, un concurs tip tombolă, în cadrul căruia participanții și-au personalizat device-urile cu aplicațiile preferate pentru a intra în posesia unuia dintre cele 6.000 de vouchere oferite de Bolt.

În plus, Bolt a lansat și un giveaway, sponsorizat de Huawei, special conceput pentru cei 141.000 de pasageri care folosesc serviciul în România. Concursul a invitat participanții să lase un comentariu pe Facebook în care să își eticheteze cel mai generos prieten, iar norocosul câștigător a primit un smartphone HUAWEI P40 Pro.

Ne-am angajat să sprijinim toți furnizorii de conținut din țările în care aceștia doresc cel mai mult să își creeze o comunitate.”, este de părere Ciprian Mirea, Huawei Consumer Business Group România. „Pentru aceasta, oferim kituri de integrare a aplicațiilor, instruire, asistență tehnică și o gamă largă de activități de marketing și promoționale pentru a aduce aplicațiile în atenția utilizatorilor noștri. România este un exemplu excelent în acest sens, demonstrând clar că aplicațiile pe care le listăm în AppGallery sunt integrate pe scară largă în activitățile de zi cu zi.”, continuă acesta.

O altă aplicație populară printre utilizatorii români este Biziday, care oferă notificări de știri personalizate, alerte adaptate intereselor și furnizarea unor articole relevante, ținând cont de poziționarea geografică.

Atunci când vine vorba despre comenzile online de mâncare, românii adoră aplicația Jerry’s Pizza și descoperă deseori promoții speciale sau oportunități de a participa la concursuri cu tragere la sorți. Promoțiile prin intermediul cărora au fost puse în joc vouchere pentru o pizza gratuită, au transformat Jerry’s Pizza într-una dintre aplicațiile favorite din categorie.

Cumpărăturile online sunt facilitate de Okazii.ro prin numeroase oferte atractive și prin accesul la milioane de produse din peste 3.000 de categorii, în timp ce aplicația de plăți George Romania permite transferuri rapide și verificări instante ale soldului.

Pe de altă parte, aplicația 7card le permite utilizatorilor să beneficieze de acces în peste 500 de centre de relaxare și sport din România, cu activități variind de la dans și înot până la aerobic și antrenament funcțional. Aceștia își pot rezerva și verifica abonamentele folosind aplicația.

În materie de divertisment, aplicația AntenaPlay le oferă utilizatorilor români 5 canale TV în direct, 4 canale exclusive, filmări din culise și pachete de evenimente. De asemenea, toți membrii familiei se pot bucura de sesiuni de gaming alături de Truck Simulator și de noul joc de luptă gratuit Dystopia de la Beetroot Labs.

Utilizatorii care doresc să programeze online vizitele la medic pot folosi cu încredere aplicația Regina Maria, care le pune la dispoziție o listă de consultații medicale, istoricul medical și rezultatele analizelor utilizatorilor. În același timp, aplicația SofaScore le oferă celor pasionați de sport acces rapid la rezultatele din fotbal și statistici sportive.

Despre HUAWEI AppGallery

În total, AppGallery conține peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de aplicații internaționale. Magazinul virtual vine cu securitate și protecție completă, inclusiv cu verificarea numelui real al dezvoltatorului și procesul de revizuire în patru pași pentru operarea securizată a aplicației.

HUAWEI AppGallery cuprinde deja în portofoliu aplicații din zona de banking, printre care Banca Transilvania, BCR, Pago, Orange Money, BRD, Card Sodexo, MobilPay sau 24Pay. AppGallery conține și aplicații importante din zona de știri și divertisment, precum Cinemagia, Știrile PRO TV, Digi 24, Biziday, AntenaPlay, Orange TV Go, Telekom TV sau Digi Online. De asemenea, în platformă sunt disponibile și numeroase aplicații dedicate shopping-ului, precum Lajumate.ro, Olx.ro, Elefant.ro, Cel.ro, Dedeman sau Okazii.ro, dar și aplicații utilitare, printre care, eJobs, BitDefender, Star Taxi, 7Card, Virtual Cards, Upfit Romania sau WorldClass. Aplicațiile operatorilor locali precum My Orange Romania, My Account Telekom sau My Vodafone Romania sunt și ele disponibile în AppGallery. Printre cele mai noi aplicații care s-au alăturat AppGallery se numără Jerry’s Pizza, Food Panda, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM, Bolt și Raiffeisen Smart Mobile.

HUAWEI AppGallery acordă o atenție sporită și zonei de educație, astfel că platforma oferă consumatorilor aplicații locale care au devenit cunoscute și utilizate și la nivel global. Printre acestea, se numără aplicațiile de învățare a limbilor străine de la Mondly, celebre pentru colaborările de renume la nivel internațional, dar și ale celor de la Meta Language Pro, precum Learn English, French sau German.

Aplicația Phone Clone, disponibilă în HUAWEI AppGallery, este o modalitate simplă de a transfera aplicațiile, contactele, datele, fișierele și fotografiile de pe vechiul smartphone pe noul smartphone, în câțiva pași simpli, folosind transferul super-rapid cu viteze de până la 1 GB pe minut. Cel mai important aspect al întregului proces este siguranța pe care o oferă, datorită criptării securizate a rețelei wireless. Procesul poate fi realizat foarte ușor, indiferent de sistemul de operare al vechiului smartphone (iOS sau Android).

Noul instrument de căutare Petal Search, disponibil în HUAWEI AppGallery, le oferă utilizatorilor o poartă deschisă către un milion de aplicații și o modalitate de a căuta cu ușurință prin categorii diverse, direct de pe ecranul de start al dispozitivului. Dezvoltată de motorul de căutare Petal Search, aplicația Petal Search aduce o experiență de căutare alternativă care localizează și agregă informații, oferind cele mai precise și relevante rezultate, pentru a le permite utilizatorilor să personalizeze și să gestioneze experiența cu smartphone-urile lor așa cum își doresc. HUAWEI AppGallery este complet integrat în noul motor de căutare și orice aplicație disponibilă deja în magazinul virtual va apărea în partea de sus a oricărei căutări din noul instrument.