NVIDIA RTX ajunge pe aplicații de top, oferind ray tracing și inteligență artificială pentru milioane de creatori de conținut

NVIDIA Studio

RTX On: Companiile Adobe, Autodesk, Blender, Foundry, Luxion, și altele anunță la SIGGRAPH că vor oferi suport pentru RTX

La un an după ce tehnologia NVIDIA RTX™ a fost anunțată la SIGGRAPH 2018, ray tracing-ul a evoluat și a devenit noul standard în industrii precum cea a a designului de produse, arhitecturii, gamingului, efectelor video și vizualizării științifice.

Creatori de software de top au prezentat peste 40 de aplicații care oferă suport pentru tehnologia RTX, care permite zecilor de milioane de utilizatori să folosească ray tracing și inteligența artificială. În trecut, tehnologia ray tracing solicita prea multe resurse pentru a putea fi exploatată. Dintre cele 40 de aplicații, tehnologia a fost integrată inclusiv în 7 aplicații create de distribuitori independenți de servicii software.

Ray tracing-ul este folosit de companii precum Pixar, Renault, New Balance, Woods Bagot sau Siemens Healthineers, dar și de motoarele grafice de jocuri Unity și Unreal Engine. Tehnologia RTX este inclusă și în rândul giganților care lucrează cu calcule vizuale, precum Adobe, Autodesk, Blackmagic Design și Dassault Systèmes.

“Designeri, artiști, dezvoltatori și OEM-uri din toată lumea au adoptat ray tracing-ul în timp real și accelerarea inteligenței artificiale ca pe un nou standard în industriile designului de produse și al creării de conținut,” declară Greg Estes, vice president of corporate marketing and developer programs la NVIDIA. ”De la laptop-urile RTX Studio, care sunt folosite de milioane de utilizatori din întreaga lume, la centrele de date gestionate de companii multinaționale, puterea NVIDIA RTX poate fi accesată oriunde pentru a crea produse mai bune și pentru a produce un conținut mai bogat ca niciodată.”

Ray tracing-ul calculează fiecare foton de lumină din fiecare scenă care interacționează cu materialele și suprafețele din jocuri. Acest fapt se traduce în imagini mai realiste în comparație cu grafica obișnuită. Platforma NVIDIA RTX include tool-uri pentru accelerarea hardware și software a ray tracing-ului și a inteligenței artificiale generând în premieră ray tracing interactiv.

RTX On: Concursul de creare de conținut ajunge la noi înălțimi

RTX permite dezvoltatorilor crearea unui produs sau model folosind lumină, umbriri și reflexii adecvate. Artiștii online din industria de divertisment pot aplica aceleași principii animațiilor și efectelor vizuale.

Tehnologia RTX poate fi folosită și în servere pentru randarea scenelor care sunt prea complexe pentru a fi vizualizate în timp real, sau pentru “light baking” – calcularea în prealabil a aspectului texturilor în diferite medii ale jocurilor și alte vizualizări interactive. Accelerarea inteligenței artificiale facilitează denoising-ul, estimarea poziției și alte caracteristici care oferă noi posibilități pentru animatori și artiștii grafici.

Cele 7 aplicații cu suport RTX create de companii independente de top, distribuitoare de servicii software sunt:

  • Adobe Substance Painter
  • Autodesk Flame
  • Blender Cycles
  • Dimension 5 D5 Fusion
  • Daz 3D Daz Studio
  • Foundry MODO
  • Luxion KeyShot

Aplicații cunoscute precum Adobe Dimension CC și Chaos Group V-Ray oferă utilizatorilor opțiunea de a simplifica procesul de creație, realismul fiind în același timp asigurat de nucleele RT ale plăcilor grafice RTX. Adobe Substance designer poate oferi creșteri de viteză cu până la 800% mai mari în comparație cu tehnologia anterioară bazată pe procesoare, prin integrarea tehnologiei RTX pentru DXR light baking.

Ultima versiune de BlackMagic Design’s DaVinci Resolve, care folosește DaVinci Neural Engine transformă producția video folosind inteligența artificială și nucleele Tensor cu ajutorul plăcilor grafice NVIDIA RTX, pentru a genera creșteri de viteză.

Disponibilitatea RTX

În mai puțin de 12 luni, tehnologia RTX a devenit disponibilă la nivel mondial. Cele mai cunoscute aplicații de design 3D vor dispune de suport pentru RTX până la sfârșitul anului. Întreaga industrie de gaming este deschisă către un ecosistem vast, care include suport din partea API-urilor standard din industrie, precum DirectX 12 și Vulkan. Tehnologia RTX se bucură de suport inclusiv din partea motoarelor grafice de top, Unity și Unreal Engine.

Toate marile OEM-uri au dezvăluit sisteme care au la bază tehnologia RTX. 27 laptopuri Studio și stații de lucru mobile au fost construite special pentru procese de lucru creativ, asigurând cele mai bune performanțe. Un nou tip de stații de lucru RTX a revoluționat însă industria de creare de conținut pentru milioane de designeri, artiști, cercetători și oameni de știință, permițându-le să randeze scene foto-realiste în timp real, integrând inclusiv inteligența artificială în procesele lor de lucru.

Noutățile NVIDIA

Mai multe informații sunt disponibile pe blogul NVIDIA și Facebook, TwitterLinkedIn și Instagram în timp ce clipurile video se găsesc pe YouTube și imaginile pe Flickr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *