Matinalii de la radio s-au dat cu prima masina electrica de curse

Cine se trezește de dimineață… ajunge la Brașov. Fix asta s-a întâmplat în weekendul 8-9 iunie, când realizatorii programelor de dimineață de la Virgin Radio, Smart FM și DigiFM – Ionuț Bodonea, Ramona Dumitrescu, Cătălin Striblea, Bogdan Miu, Beatrice Ghiciov și Bogdan Ciuclaru – au fost invitați să ia parte la la etapa a treia a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Ocazie cu care, cei 6 matinali, au făcut cunoștință cu piloții Mihai Beldie și Sorin Ghișoi, piloți care se încumetă să strunească bolidul electric care participă de câțiva ani la campionat.

La bordul mașinii electrice de curse, Sorin Ghișoi, multiplu campion național la competițiile de viteză, a reușit în această etapă să se claseze pe locul 1 la clasa electrică și pe locul 31 din 89 la general, surclasând 58 de concurenți. Este o performanță remarcabilă, dacă ținem cont de faptul că mașina Kaufland e-Rally Team preparată de echipa tehnică a Cox e-Motorsport – coordonată de inginerul francez Mark Areny – este un prototip și încă este în faza de testare.

Cursa de la Brașov a însemnat pentru matinalii DigiFM prima ieșire împreună din Capitală și, evident, prima lor participare la Campionatul Național de Viteză în Coastă. Însă nu ca și concurenți, ci ca invitați. Totuși, Cătălin Striblea s-a încumetat să ocupe locul copilotului în prima mașină electrică de curse din România. A parcurs întreg traseul și a trăit, cu mari emoții, senzațiile unei experiențe de cursă, alături de pilotul Mihai Beldie, care nu prea i-a dat ocazia să își tragă sufletul. ”Am fost inconștient. Chiar nu am știu cum e și nu am știut în ce mă sui. Oamenii de acolo eu zis că e fun…” a povestit Cătălin când a revenit în București, în confortul și siguranța studioului DIgiFM.

Un total de 89 de piloți s-au înscris pentru etapa a treia din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, care a avut loc la finalul săptămânii trecute, în Poiana Brașov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *